Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877131 Прегледи
*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Re: синастрия
« Отговор #2900 -: Април 18, 2012, 11:05:34 pm »
Да

Воден Марс? :-\ :blink:

Да, в Рак .

Как се "забавляват" Луна в Овен с Марс в Рак  ;) и квадратурата в орбис ли е?

Тук я има качена картата ми  :blink: .

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2522.880.html
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2901 -: Април 19, 2012, 11:06:01 am »
Аз мисля, че ти предстои да имаш една голяма любов и хубаво семейство. Трудно ще си намериш половинката, но мисля, че ще я намериш и ще бъдеш Много щастлив.

Джунката в риби, говори за една "нереална жена" в която се влюбваш.. тя не може да е някоя обикновенна и скучна жена,трябва да е по някакъв начин ефирна.. перфектна за емоциите ти...и това, че тя е правилната за теб трябва да го усетиш от въздуха.

не знам..може би приказните герои съществуват..защото си мисля, че ще я срещнеш. Няма да има нищо общо с работата, социалният ти живот. Може би ще си живееш в два свята. Един с нея и един с масата хора.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #2902 -: Април 19, 2012, 05:05:47 pm »
Може ли да помоля за малко осветляване по тази синастрия ,моля.
Женско  :sun: :soe:с негов МС
Женски МС :soe:с неговият  АСц и респективно
           IC  :soe:  с неговият  ДСц
Женска :moo: в куинкост с мъжки  :mar:
женска  :ven: :kva: с негов  :mar:
Женса  :ven: в ьQ с мъжко  :sun:
Женски  :sat:в  :tri:с мъжки  :mar:
Женски  :plu: в съвпад с негов  :plu: и  :ura:
Женски  :vlu: в   :soe:с негов  :ven: и :jup:
Въобще как смятата има ли някакво бъдеще  между двамата., защото нпрегнатите аспекти преобладават,а това както може да е и предизвикателст6во ,така може и да ги отблъсне. Май мнго брашно не могат да мелят заедно. Благодаря  :blink:
« Последна редакция: Април 19, 2012, 08:07:29 pm от Херлок Шолмс »

« Отговор #2903 -: Април 19, 2012, 05:15:45 pm »
Може ли да помоля за малко осветляване по тази синастрия ,моля.
Женско  :sun: :soe:с негов МС
Женски МС :soe:с неговият  АСц и респективно
           IC  :soe:  с неговият  ДСц
Женска :moo: в куинкост с мъжки  :mar:
женска  :ven: :kva: с негов  :mar:
Женса  :ven: в ьQ с мъжко  :sun:
Женски  :sat:в  :tri:с мъжки  :mar:
Женски  :plu: в съвпад с негов  :plu: и  :ura:
Женски  :vlu: в  :ven:с негов  :ven: и :jup:
Въобще как смятата има ли някакво бъдеще  между двамата., защото нпрегнатите аспекти преобладават,а това както може да е и предизвикателст6во ,така може и да ги отблъсне. Май мнго брашно не могат да мелят заедно. Благодаря  :blink:

По-добре сложи синастричната карта, като затриеш личните данни. Така информацията е доста оскъдна - само отделни аспекти.
Квадратът между нейна Венера и негов Марс може да създаде напрежение у нея. Той може да й се струва твърде агресивен. В началото това създава силно сексуално привличане, но за по-дълъг период от време може да бъде по-трудно за справяне. Виж, ако беше негова Венера в квадрат с неин Марс, щях да кажа, че е друга песен. Той би бил страшно привлечен от нея. От малкото карти, които съм разглеждала, оставам с впечатление, че мъжката Венера по-лесно се справя с марсов квадрат в сравнение с женската. Мъжете май по-добре приемат сексуалната агресия.
Тригонът на неин Сатурн към негов Марс може да е приятно градивен - тя да го направлява успешно, а той да няма нищо против нейната водеща роля. Но ако има и други аспекти, подкрепящи това твърдение.
Как се съчетават светилата им?
« Последна редакция: Април 19, 2012, 05:22:59 pm от Mirabella »

« Отговор #2904 -: Април 19, 2012, 05:18:19 pm »
Колко бързо се отзова!!!! Сега ще кача картите:) Благодаря ти!
Неговата Венера е в съвпад с нейният Марс.
И може ли да се каже ,че той е т.да се каже нейният идеал за мъж по  съвпадите на светилата им с МС им?
« Последна редакция: Април 19, 2012, 05:33:49 pm от Херлок Шолмс »

« Отговор #2905 -: Април 19, 2012, 05:27:04 pm »
Ето картата. Мерси!

« Отговор #2906 -: Април 19, 2012, 05:52:23 pm »
Часовете на раждане горе-долу точни ли са?

Да, има квадратура - нейната Венера в Козирог има нужда от сигурност, докато Марс във Везни може да е малко... непостоянен в желанията си. Той има и натална квадратура между Венера и Марс в комбинация със Слънце в Близнаци в квадрат с Уран - може действително да е непостоянен и шавлив. Но пък Марс във Везни в никакъв случай не е грубиян, напротив - галантен е, така че сексуално не би трябвало да се чувства притисната от агресията му, тъй като той една ли е агресивен. Квадратът между негова Луна и неин Марс би трябвало да му действа възбуждащо и стимулиращо, но и малко притеснително (надявам се, в добрия смисъл). С действията си тя може би му разбърква емоционалния покой от време на време.

Работата със светилата е малко по-сериозна. Нейните в Риби са в квадрат с неговия натален квадрат между Слънце и Уран/Плутон. Мога само да гадая, но ми се струва, че този мъж действа много силно на жената, привлича я по необясним за нея начин, но й е трудно да му се довери - възможно е той да предава доверието й по-често от допустимото. Тя има натална опозиция Слънце/Уран по оста 6/12 дом - възможно е у нея да е "заложено" да бъде привличана именно от такива мъже и отношения - по-различни от "стандартния" модел, непредсказуеми, вълнуващи, но и непостоянни.

Като цяло не мисля, че синастрията им е лоша. Напротив. Проблемът, който аз виждам, е това разминаване между нейното желание за сигурност и неговото измъкване от обвързване и трудни, изискващи връзки. Но нейният съвпад Меркурий/Сатурн допълва наталния му тригон Слънце/Марс до голям трин. Мисля, че има поне теоретична възможност тя да му въздейства стабилизиращо в по-дългосрочен план. Допълвам, че тригоните Слънце/Меркурий и Марс/Сатурн са отлични за конструктивен диалог и планиране.

Сега се извинявам за горното, ако са глупости. :blink:

« Отговор #2907 -: Април 19, 2012, 06:05:13 pm »
Часовете на раждане горе-долу точни ли са?

Да, има квадратура - нейната Венера в Козирог има нужда от сигурност, докато Марс във Везни може да е малко... непостоянен в желанията си. Той има и натална квадратура между Венера и Марс в комбинация със Слънце в Близнаци в квадрат с Уран - може действително да е непостоянен и шавлив. Но пък Марс във Везни в никакъв случай не е грубиян, напроив - галантен е, така че сексуално не би трябвало да се чувства притисната от агресията му, тъй като той една ли е агресивен. Квадратът между негова Луна и неин Марс би трябвало да му действа възбуждащо и стимулиращо, но и малко притеснително (надявам се, в добрия смисъл). С действията си тя може би му разбърква емоционалния покой от време на време.

Работата със светилата е малко по-сериозна. Нейните в Риби са в квадрат с неговия натален квадрат между Слънце и Уран/Плутон. Мога само да гадая, но ми се струва, че този мъж действа много силно на жената, привлича я по необясним за нея начин, но й е трудно да му се довери - възможно е той да предава доверието й по-често от допустимото. Тя има натална опозиция Слънце/Уран по оста 6/12 дом - възможно е у нея да е "заложено" да бъде привличана именно от такива мъже и отношения - по-различни от "стандартния" модел, непредсказуеми, вълнуващи, но и непостоянни.

Като цяло не мисля, че синастрията им е лоша. Напротив. Проблемът, който аз виждам, е това разминаване между нейното желание за сигурност и неговото измъкване от обвързване и трудни, изискващи връзки. Но нейният съвпад Меркурий/Сатурн допълва наталния му тригон Слънце/Марс до голям трин. Мисля, че има поне теоретична възможност тя да му въздейства стабилизиращо в по-дългосрочен план.

Сега се извинявам за горното, ако са глупости. :blink:
Mirabella, благодаря ти. Часовете са почти точни, т.е. мъжът не е много сигурен ,казва между 5 и 6 сутринта.Аз ги натаманих към 5и 50  ;D. Мисля ,че си права за много от нещата които казваш. Адмирации. Особено за необяснимо силното негово въздействие върху нея; за липсата на доверие от нейна страна;непостоянството му и най вече с израза  дето си използвала
Цитат
разбърква емоционалния покой от време на време.
. :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2908 -: Април 19, 2012, 07:17:48 pm »
Вие имате ли брак?

С неговия стелиум на МЦ и тази венера съвпад СЛВ и Юпитер.. мисля, че имате отличен интелектуален контакт...макар,че със сигурност има и доста караници..или ще има - твоята луна прави напрегнати аспекти с марса и мерка на мъжа...наранява чувствата ти вероятно- с този огнен марс и откровен меркурий:)

« Отговор #2909 -: Април 19, 2012, 07:33:13 pm »
Да бе..кой С вече овеществен брак  има "необяснимо привличане " към родният си съпруг ;D, че и до солари се допитва..... :rolf:
За всичко си права -за интелектуалните допълваня и за караниците...:) Мерси за включването.
Но стелиума е нейн на неговия МС и Луната й е в тригон с неговият Меркурий и с куинкокс с Марс му.
« Последна редакция: Април 19, 2012, 08:03:21 pm от Херлок Шолмс »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2910 -: Април 19, 2012, 09:29:52 pm »
Съвсем се обърках ;D "Тя" ли е вътре- синьото? Ако е така- значи венерата му е в широк съвпад с марса й....аз от горните коментари друго разбрах! сорс..чела- недочела

за брака...виждам този съвпад на осите- често се среща при бракувани....за това попитах! :P
« Последна редакция: Април 20, 2012, 12:52:54 am от zikovu »

« Отговор #2911 -: Април 19, 2012, 09:31:13 pm »
Да, синьото е 'Тя" ;)

Нещо друго сега ми  блесна, а именно- това че Парс Фортуните и на двамата образуват земен тригон и са  и на двамата в 12-тите им домове - показва ли че връзката е тайна???
« Последна редакция: Април 19, 2012, 11:43:47 pm от Херлок Шолмс »

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2912 -: Април 20, 2012, 12:57:51 am »
Опозициите са хубаво нещо, но когато забележим, че и квадрати са забъркани нещата може да са с много неприятен привкус .

Нещо друго, което също охарактеризира връзката като стабилна - тригон м/у управителите на 7-мите домове и на двамата .
Съвпад на Вертекса с У7 на жената, но освен Луната на мъжа е притеснителен и факта, че Венерата му и липсва мажорен аспект в синастрията, като изключим знаковата опозиция на Венерите . Интересно е да се погледне и композитната карта .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2913 -: Април 20, 2012, 12:59:51 am »
аз не съм добре с очите, наистина! ;D бях написала коментар защо виждам връзката като ТРАЙНА ;D

Ами дай композит- там се виждат много добре подобни фактори...при няколко от връзките ми който бяха тип "да не се разчува" имаше някакъв акцент върху композитен 12 дом. Но за парсфортуни синастрично с аспекти към 12 дом....мммммм едва ли...12 дом не е само тайната, а също и псхичната сила..и дълбоко духовната комуникация....

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2914 -: Април 20, 2012, 01:03:52 am »
Санти, имах 2 годишна връзка пред брак бяхме с човек, с който У 7 ни бяха в полуквадрат..тое същото действие като квадрата дефакто.

Има и други двойки, който са с квадрати на У 7, но имат дълъг брачен живот..и не съм убедена, че квадратурите в синастрията са за избягване..въпроса е нещата да се компенсират.

без квадрати няма действие, без действие няма плътска любов, а космична.

В тази връзка...по- добре е да няма никакъв аспект между у7-ците или да има, ама нехармоничен?
« Последна редакция: Април 20, 2012, 01:10:43 am от zikovu »

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2915 -: Април 20, 2012, 01:21:27 am »
Говорех единствено за опозицията, че ако в нея се включват и квадрати/наслагват се/ може да е нещо трудоемко като усещане и за двамата . Иначе съгласен съм, че без твърди аспекти действие няма, все пак те са двигателят напред в една връзка, простанството за развитие, но представи си една връзка с 90% квадрати и опозиции в синастрията и много малко "леки" аспекти ? В случаят тригонът м/у У7 и на двамата е просто бонус - връзка която е започнала плавно, леко вероятно .

Смятам, че винаги е по-добре да има аспект от липсата на такъв, но като го няма в синастрията го търся като съвпад в/у куспида на дом или в композита т.е може да съществува компенсация на лиспата понякога .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2916 -: Април 20, 2012, 01:25:48 am »
Говорех единствено за опозицията, че ако в нея се включват и квадрати/наслагват се/ може да е нещо трудоемко като усещане и за двамата .

особенно ако се образува някое тао- квадратче ;) има ли хора с таоквадрати в синастриите? как се усещат как се изживяват..мъка ли е?

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2917 -: Април 20, 2012, 01:43:43 am »
...
« Последна редакция: Април 20, 2012, 10:43:55 am от г-н Santi »

« Отговор #2918 -: Април 20, 2012, 02:03:26 am »
Ето композитната карта ,но там  хептен не знам какво се гледа и от къде се почва...

« Отговор #2919 -: Април 20, 2012, 09:06:50 am »
По композита.
Слънце (У1) в съвпад с Меркурий и в опозиция с Венера потвърждава привличането между двамата. Но това не е привличане, което тече гладко и леко, напротив, създава силна тръпка и напрежение поради различия в стиловете на себеизразяване на двамата души. Композитната Луна е огнена, което също може да се свърже с бурни емоции и страсти, но е слабо аспектирана - не знам доколко тези емоции успяват да бъдат споделени между двамата или всеки си ги изживява сам и поради това трупа неудовлетворение. Обаче при неточен час на раждане позицията на композитната Луна може да мръдне доста, така че това за Луната можем да го пропуснем.
Основен проблем - опозицията между съвпада Марс/Уран/Плутон и Сатурн. Доста гняв и неудовлетворенст може да се натрупа тук, който след продължително подтискане да експлодира изведнъж. Комбинацията между Марс, Уран и Плутон обикновено създава силно физическо привличане, което е може да е трудно и за двамата, да ги "изхвърля" от равновесие, както се казва. И както Сатурн не помага с хармоничен аспект, е възможно единият от тях да се опитва да наложи пълен контрол над другия. Ако си уцелила неговия час на раждане, тази опозиция по оста 2/8 дом може да им носи финансови проблеми.