Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877103 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3220 -: Май 31, 2012, 04:02:24 pm »
Здравейте, може ли някой да ми каже какво вижда на тази карта, моите данни са отвътре? :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #3221 -: Май 31, 2012, 04:07:32 pm »
 :umnik: Може ли да питам нещо извън темата , че ми е много интересно ?
-Защо ги пущате тези лилити и хирони при повечето карти ?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3222 -: Юни 01, 2012, 09:30:22 am »
:umnik: Може ли да питам нещо извън темата , че ми е много интересно ?
-Защо ги пущате тези лилити и хирони при повечето карти ?

;D

Да ти кажа аз за лилита нямам пренеции (освен към транзитите й! :angry:)............. но за хирона в синастрия- мисля, че определено изиграва важна роля, Маги Астролоджи твърди, че без много и мажорни аспекти по хирон отношенията никога не могат да се задържат повече време :rolleyes: не знам дали да вярвам на тази теория :rolleyes:
Но аз определено мисля, че при много засегнати хирони в синастрия- винаги има уроци за учене чрез нараняване, болезнено натискане на болните точки един вид.

Попаднах на такъв човек скоро, с когото имаме много интензивно аспектирани хирони и мога да кажа, че има много тежест в отношенията ни и нараняване, въпреки взаимните симпатии. Мисля, че хиронът в синастрия е от значение. Може би с твърди аспекти ще чопли в раните, а с хармонични ще ги лекува или ще довежда до отработване тип "со кротце со блажко"

:unsure:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Grace

• 2257
« Отговор #3223 -: Юни 01, 2012, 09:45:39 am »
Хирон е много значим в синастрията, и не само според Маги астроложи.
за Лилит, и аз не намирам за нужно да се разглежда.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #3224 -: Юни 01, 2012, 12:39:10 pm »

Това е картата на синастрията с моя мъж с него сме заедно вече над 10 години и се справях и без Хирон  в прогностиката  , но сега ще ви помоля да направите коментар по нея .

Какво е допринесъл за нашето съвместно съществуване ?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3225 -: Юни 01, 2012, 01:12:08 pm »
 с две козирожки луни и взаимни секстили на луните към юпитерите - много мило :-[

И аз така се надявам да си намеря някоя козирожка луна....някой брат по съдба :'(
 ;D

Не мога от тука да видя колко точни са взаимните опозиции хирон уран?
Мисля има и някакви секстили?

нКара, ествествено не се дължи само на аспектираните хирони това, че сте заедно 10 години. Но коментара по хироните.
Искам да уточня, че съм начинаеща и правя тук сводобни съчинения  :blink:

И двамата си приличате по това, че сте нестандартни във вижданията си- при теб- по отношения на романтични отношения, деца- при него...възможно е да има някаква странна ценностна система- просто нетипична нагласа и начин на мислене. Опозицията на хироните към тези ваши точки може да говори, че точно по тези теми може да има някакви несъответствия, единия да наранява другия, но и да го учи в същото време, като неговата болна тема е твоя уран в 5, а твоята съответно неговия уран във втори. Но при опозицията противопоставянето е доста интензивно...нали..
Секстила по знак между твой хирон и негово слънце, може да значи че има нещо в личностностното проявление на мъжа, което действа дразнещо..но стимулиращо дразнещо- и поучително за теб- в смисъл по меките аспекти към хирон търся леките и приятни за научаване уроци от "болката".............

Аз така разбирам хирона и мажорните аспекти- болката заради която има смисъл да останем..или пък болката заради, която е по- разумно да си тръгнем.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #3226 -: Юни 01, 2012, 01:41:31 pm »
Обещавам да ви развия една отделна тема с примерно разглеждане на връзки по схемата която пуснах в композит . Това са основни правила в астрологията , а аз само ги опростих до някаква ясна система , която е лесна за ползване .
Когато се разглеждат взаимоотношения се спазват правила :
1 -натални карти
2 -синастрия
3 -композит
4 -натални карти с композит /тази стъпка е да се види кой как усеща връзката /
5 -комбин

От няколко дена разглеждам форума и гледам теми с извадки от личните ви карти. Виждам , че основно темите , които преобладават са свързани с личните отношения .
По една синастрия не се определя продължителност на връзка или по някакво положение на Хирон .
Нещата опират до това дали някой е готов да има връзка , какво му е необходимо , кога му е необходимо , защо харесва даден партньор , дали и той е готов да предприеме дадена крачка и едва след това се гледа всичко останало .

Отговорите на повечето въпроси се намират в нашите натални карти и познанието се крие в самите нас .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3227 -: Юни 01, 2012, 02:02:36 pm »
Обещавам да ви развия една отделна тема с примерно разглеждане на връзки по схемата която пуснах в композит . Това са основни правила в астрологията , а аз само ги опростих до някаква ясна система , която е лесна за ползване .
1 -натални карти
2 -синастрия
3 -композит
5 -комбин

От няколко дена разглеждам форума и гледам теми с извадки от личните ви карти. Виждам , че основно темите , които преобладават са свързани с личните отношения .
По една синастрия не се определя продължителност на връзка или по някакво положение на Хирон .
Нещата опират до това дали някой е готов да има връзка , какво му е необходимо , кога му е необходимо , защо харесва даден партньор , дали и той е готов да предприеме дадена крачка и едва след това се гледа всичко останало .

Отговорите на повечето въпроси се намират в нашите натални карти и познанието се крие в самите нас .

:wub: ще чакам с нетърпение да си изпълниш обещанието!

п.с Естествено, че Хирона не предвещава колко и дали ще сте заедно- единствено за усещания говорим тук, как се усеща хирона.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3228 -: Юни 01, 2012, 03:47:12 pm »
1 -натални карти
2 -синастрия
3 -композит
5 -комбин
Супер
1 -натални карти
2 -синастрия
3 -композит
5 -комбин

:wub: ще чакам с нетърпение да си изпълниш обещанието!

п.с Естествено, че Хирона не предвещава колко и дали ще сте заедно- единствено за усещания говорим тук, как се усеща хирона.

Е като заговорихте за Хирона аз се сетих за едно положение ето го конкретно-Хирон на жената е в съвпад с Луна на мъжа  :-[Как го тълкувате
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3229 -: Юни 01, 2012, 03:56:40 pm »
Samoella аз съм преживявала опозиция.

Ами много е хард.
 :'(
Емоцииите на мъжа - как ги проявяваше и как ги демонстрираше ме нараняваше. Ама много. Това луната да натиска хирона е и дълбоката болка, като че ли......
Моя сатурн пък беше опозе на неговия хирон- моите морални схващания и представата ми за лошо/добро пък него го нараняваше. И си предтстави.
Манджаре с гроздаре ;D

"Трудна любов" 3546 епизод ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3230 -: Юни 01, 2012, 04:43:12 pm »
Аз лично не ползвам нито Хирон, нито Лилит. В синастрията. За мен са мноог по-съществени съвпадите с ИЦто, когато става дума за удари по чувствителни места, където може и много да боли. Защото това е равно на удар по Луна (ИЦто е лунна точка). Във вашата синастрия има съвпади на планети с ъгли, което аз гледам много, както и съвпади ъгъл с ъгъл, и разбира се на планети. И без Хирон се вижда кога и къде някой ни цели в най-чувствителното ни място.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3231 -: Юни 01, 2012, 05:07:24 pm »
Roni  а какво ще кажеш за синастрия, която е като цяло силна, но мъжката венера не прави никакви аспекти само един тригон към урана и съвпад с ИЦ на жената?

какво проявление мислиш, че ще има?

А все пак има и теория- като говорим за ъглите, че съвпад планети -ъгли води до трайни взаимоотношения?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3232 -: Юни 01, 2012, 06:42:46 pm »
Tригон с Уран и съвпад с ИЦто (което е като съвпад с Луна) не са никакви аспекти. И ти знаеш, че по два аспекта синастрия не се тълкува, но съвпад Венера с ИЦ е съвпад на  чувства и емоции. Той обича по начин, който нея я вълнува и/или засяга дълбоко. Неговата любов/чувства/чувственост има потенциала да й разклати устоите. Естествено, зависи къде са, в какъв знак, къде е Венерата по знак и дом. За мен съвпадите с ъгли не са носител на трайни взаимоотношения, те са планетни точки в синастрията - ИЦто е Лунна точка, Дсц е Венерина точка, МЦто е Сатурнова тоюка и Асц е Марсова точка. Планети там и аспекти към тях са равносилни на планетни аспекти, но са засилени от ъгловото положение на точките. И са повлияни от природата на точката - съвпад с ИЦто цели най-тайните ни, най-тънките ни ъгълчета, за добро или лошо, докато аспект с МЦто цели най-високото ни положение или визия за нас самите. Съвпади с ИЦто трудно минават ей така просто. Там ни уязвяват, превземат ни отвътре. Там може и най-много да боли, естествено.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3233 -: Юни 01, 2012, 06:50:24 pm »
Ето една моя "ъгълна" синастрия. Този мъж ми изпива мозъка. И аз на него. И е опиянение, и е болка, и тъга, и еуфория, просто... Но ние се целим директно където трябва, в десетката. И винаги гледам къде попадат планетите в домовете на другия. Още на пръв поглед, как са разхвърляни в картинката, това винаги ми е давало много добър ориентир за общия тон на контакта. 

П.П. Той е отвън.
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 06:57:43 pm от Ronia »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #3234 -: Юни 01, 2012, 07:56:00 pm »
хайде и аз да сложа една синастрийка ... :rolleyes: Отношенията ми с този човек са още на начален етап... Възможно ли е да имаме сериозна връзка ...да се получат нещата ?Има ли предпоставки да пламне голяма любов  ;D Благодаря предварително !
Той е вътре ,аз съм отвън ...
Просто съм любопитна  ;D
« Последна редакция: Август 04, 2013, 10:46:55 am от 911 »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3235 -: Юни 01, 2012, 09:02:54 pm »
Roni би ли ми написала аспектите на двата хирона- за мен интересно ми е.....ама аз мисля, че болките тук идват и от квадрата на планетите в негов 6ти дом твой 7ми (Луна Сатурн..ти си имаш и натален квадрат по това каре и то се активизира...) но като цяло...ми мирише на продължителни отношения тази синастрия....

:rolleyes:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3236 -: Юни 01, 2012, 09:16:14 pm »
хайде и аз да сложа една синастрийка ... :rolleyes: Отношенията ми с този човек са още на начален етап... Възможно ли е да имаме сериозна връзка ...да се получат нещата ?Има ли предпоставки да пламне голяма любов  ;D Благодаря предварително !
Просто съм любопитна  ;D

Любовници от минал живот- толкова ясно подчертано- сатурн съвпад венера в 12 дом. Срещата не е случайна, но нещо не усещам хармонични отношения, дори и да продължат повече време ще е е с много он оф моменти и трусове. Това не значи, че няма да сте заедно..но дали ще сте заедно..няма как да кажем по две наложени една върху друга натални карти. Все пак тази карта важи тогава, когато сте заедно, нали сме го говорили това :blink:
Може като се погледнат двете ви натални карти с транзитите и прогресиите да се види, че в момента и на двамата ви е период за сериозно обвързване ;)

« Отговор #3237 -: Юни 01, 2012, 09:50:27 pm »
Просто съм любопитна  ;D

И двамата изглеждате като пламенни стрелци, но с тези аспекти между Венерите и Сатурните ви "да пламне" може би не е най-подходящият израз. По-скоро бих казала "да разцъфне бавно", ако я отглеждате грижливо и с необходимото старание. При напрегнати аспекти Венера/Сатурн (вие имате съвпад и квадратура), ако има любов, тя има нужда от отговорност и отдаденост, които често може да изтикат романтичните "лиготии" на заден план. Тук основно е да знаете, че можете да имате доверие на другия, че няма да ви подведе,че ще ви бъде вярна опора в трудните моменти. От негативна гледна точка твърдите аспекти Венера/Сатурн може да говорят за липса на достъчна близост. Напр., единият партньор може да отдава по-голямо внимание на кариерата си, семейството си или нещо друго, отколкото на човека до себе си. Той натално има Луна (У4) в съвпад с АС в тау-квадрат със Сатурн (У10) в 10-ти дом и Венера (У1) в 7-ми. Въпреки страстната му Венера и огнения Марс бих го заподозряла, че трудно се доверява и сближава емоционално.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #3238 -: Юни 01, 2012, 10:30:15 pm »
zikovu,Mirabella Благодаря ви за бързите отговори  ;D Ще видим как ще се развият нещата и дали въобще ще се развият :rolleyes:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3239 -: Юни 01, 2012, 11:12:46 pm »
Roni би ли ми написала аспектите на двата хирона- за мен интересно ми е.....ама аз мисля, че болките тук идват и от квадрата на планетите в негов 6ти дом твой 7ми (Луна Сатурн..ти си имаш и натален квадрат по това каре и то се активизира...) но като цяло...ми мирише на продължителни отношения тази синастрия....

:rolleyes:

Аз не ги гледам тях, сега ги плеснах заради темата, както и единствените два астероида, които знам за любов - Юнона и Ерос.  ;D По табличката гледам Хироните:
мой Хирон
опозе негова Венера
тригон негов Марс
тригон негов Юпитер
тригон негов Нептун
опозе негов Плутон
квадрат негово МЦ

негов Хирон
тригон мой Меркурий
квадрат моя Венера
секстил Сатурн
опозе Нептун
тригон Плутон

Аз знам как изглеждат тези аспекти сега написани, но и без тях същата картина е видна от основните планети и най-вече от ъглите. И двамата си целим ъглите, при това с планети и съвпад ъгъл с ъгъл. Това е все едно Луна с Луна, Сатурн със Сатурн и т.н. Тук дори не могат да се заформят отношения, защото се появява страха от твърде дълбоко усетената стрела. Това е моята единствена любов от пръв поглед, буквално. Това е ИЦто за мен. Някой ти стъпва в най-тайния свят и то така ти стъпва, че даже не смогваш да затвориш вратата. и това продължава две години вече. Били сме в различни държави, никаква комуникация, но пак се озоваваме на едно и също място и това нещо пак се активизира. Аз не знам как да го нарека, освен съдба. Нещо постоянно ни среща отново и отново. Тук няма болка от лошо отношение. Болката идва от неумението ни да приемем, че може да има човек, който да ни познава по-добре, отколкото ни се иска. Аз имам чувството, че той ме чете като отворена книга и отказвам да го допусна по-близо, а ме боли от това. С него е абсолютно същата история, аз сълзи съм му виждала в очите. Такова нещо никога не съм изживявала. Разбирам на какво ме учи, но не знам дали сме дорасли. Даже започнах нова книга покрай тази история, защото аз другояче не мога да изкарам този човек от системата си. Мисля, струва ми се, че може би срещнах нещото, което съм търсила, а дали съм готова е отделен въпрос. Много Луна и много Плутон. И Марс върху лунни точки. И Венерино-Марсови аспекти. Болестно привличане и мания за власт без умение за контрол. И така. Две години. И много разменнеи енергии, double whammy, както ги наричат и които се смятат за важен показател в синастрията. Дори да са различни аспектите, да са между същите планети, а тази синастрия е пълна с такива, почти няма единични енергии, почти всичко е върнато на другия обратно.
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 11:22:05 pm от Ronia »