MayFlower - има една книга на Линда Гудман за синастриите, "Знаци на сродните души" много е хубава, и най-важното и самата Гудман множество пъти, когато тълкува синастрии казва, че любовта е над планетарните влияния.
По принцип правилото за синастрия е следното - връзката на големите 3 /асцендент, Слънце, Луна/ и от там Венера и Сатурн - ако търсим дълготрайно партньорство. Повечето астролози търсят 3:1 леки - тежки аспекти (да има хармония, но да има и конфликт, за да има израстване). Като и личните карти се анализират много подробно, за да се види какво търси ДРУГИЯ, синастрията е вторична.
И двамата и потенциалния ти партньор имате силни квадратури по натал (при теб Уран-Сатурн/Марс-Слънце - Скорпион-Лъв-Телец - фиксираните стихии, при него Светилата са в квадрат в кардиналните Везни - Рак. И двамата цял живот сте свикнали да работите с енергията на квадратите.
Сатурн е силно засегнат в синастриите Ви, и Уран е права, че Сатурн ограничава изявата на всяка планета, с която е аспектиран, но е там и поема отговорност и може да се сърди на Венера, че си е позволила екстравагантна кола (нали той всъщност има Венера в Лъв), но това е защото се притеснява за Венера. Няма сполучлив брак без Сатурн да прави аспекти към личните планети. При моите родители Сатурн на баща ми тригонира Луната на майка ми, а нейния Сатурн неговото Слънце.

Венерите Ви са в секстил - много хармония и подобни виждания за връзките и брака, Слънцата са Ви в секстил, Луните са Ви в опозиция, но имате съвпад на кардиналните оси, което си е бинго при синастриите. Твоят младеж има Венера в 1 дом, което е много сходно като енергия на твоя асцендент Везни, и връзките са важни за него (Луна във Везни, стелим в Рак - има нужда човекът от семейство). Твоята Луна е в квадрат към неговото Слънце, ама и неговата е така, така, че това е позната енергия за него. Освен това, той ти активира 10 дом, и Юпитер му е на твой асц, ще ти осигури добър живот. Луната му е в знака на твоя асц от към 12 дом - ще ти чете мислите

, дори когато ти не желаеш, но това е много дълбока и душевна връзка, когато е замесен 12 дом. Твоят Юпитер е в съвпад с неговия стелиум в Рак, имате силен Юпитер и Сатурн в синастрията (социални планети) - това е предпоставка, за брак, който изгражда успешна светска двойка, а и двамата имате нужда оттакъв брак, защото имате планети в 10 дом, над хоризонта.
Той с този Юпитер на ИЦ има интересно семейство и иска семейство, твоя асц е там, така, че без проблем ще живеете заедно, дори луните Ви в опозиция, лесно ще си прехвърлят топката и ще балансирате. Аз и баща ми имаме Луни в опозиция, Слънца в квадрат, и до сега не желае да се изнеса от нас, защото си живеем прекрасно заедно. И гарантирам, че Луни в опозиция, си помагат и подкрепят много. Когато аз не съм на кеф, той винаги е весел и ме забавлява, извежда, и обратното и много добре се усещаме един друг.

Това момче, има двете най-добри зодии за брак и семейство - Везни и Рак и един Юпитер на ИЦ (а твоят е в Рак - има сходство) и Сатурн в 10 (най-добрата позиция). И ти го харесваш и твоят Марс му съвпада с неговата Венера, както и той има Луната във Везни, а ти Луната в Овен, мисля, че имате голям потенциал за успешна връзка. Твоята Венера в Близнаци, освен това ще се чувства много добре с една Луна във Везни.
А Сатурн и при двамата ще дава преданост и вярност и поемане на отговорност.

Не го изпускай това момче, ще има добро семейство и ще е добър баща.