Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 874922 Прегледи
*

Divna

Re:синастрия
« Отговор #660 -: Юни 24, 2010, 04:27:23 pm »
Добре, аз искам да чуя не само какви са възможностите, но и какви са заплахите, все пак. така ще мога да зная на кои силни страни да наблегна и върху кои неща трябва да работя, за да се случи връзката.

Небесна, аз ти споменах за основната най-голямата според мен - лъжата, измяната. Но тук твоя Сатурн ще създаде правила, които той (в случая представян като Марс) ще приеме.
После идва опозицията твой Марс негов Меркурий - тук твоя ефирен Марс ще се опита да разчупи мисленето доста на Меркурий. И мисля, че и тук ще успееш да се наложиш, защото неговия Меркурий се филмира доста с тая опозиция с Нептун в радикса му, твоя натален Марс е в 10 дом и обича да налага, но го прави както вече ти казах много ефирно, с такт.

*

Divna

« Отговор #661 -: Юни 24, 2010, 04:48:34 pm »
Да ви кажа честно, той неговият уран може да е в моя 8-ми дом, но няма силна страст помежду ни. Привличането е плавно и спокойно - като дълбоко море. Иска ми се да се сгуша и да потъна в него. Той ме релаксира, вместо да ме възбужда. енергията му много ме укротява и обичам да спя в обятията му. той е като един плюшен мечо. С него се чувствам приласкана. Имам чувството, че някаква лечебна енергия струи от него към мен. Може ли съвпадът на Венера в Меркурий да има толкова мощно влияние? Аз също го има по рождение, но е с по-широка орбиса. за този съвпад съм чела, че може да лекува другите хора с ръцете си.

8ми дом не се свързва само със секса. Значи при вас нещата отиват на по-високо ниво.

На теб У5 е Венера. Венера се намира в Риби. Там наблизо е и неговия Хирон (в Риби). Успокоението, което ти дава, да се чувстваш добре може би се дължи на Хирон. Жалко е, че не се знае часа на раждане, за да избегнем предположенията и да говорим по-директно.

*

Nebesna

« Отговор #662 -: Юни 24, 2010, 05:29:06 pm »
Добре, аз искам да чуя не само какви са възможностите, но и какви са заплахите, все пак. така ще мога да зная на кои силни страни да наблегна и върху кои неща трябва да работя, за да се случи връзката.

Небесна, аз ти споменах за основната най-голямата според мен - лъжата, измяната. Но тук твоя Сатурн ще създаде правила, които той (в случая представян като Марс) ще приеме.
После идва опозицията твой Марс негов Меркурий - тук твоя ефирен Марс ще се опита да разчупи мисленето доста на Меркурий. И мисля, че и тук ще успееш да се наложиш, защото неговия Меркурий се филмира доста с тая опозиция с Нептун в радикса му, твоя натален Марс е в 10 дом и обича да налага, но го прави както вече ти казах много ефирно, с такт.

Извинявай, Дивна, но моят марс няма никакви опозиции с негови планети. Има само един- единствен аспект с неговата Лилит и това е тригон. Моят марс е на 29 Везни (не е в скорпион) - астро.ком отчита орбисите, но не взема в предвид това, че знаците Везни и Телец не са опозиторни. Така, че опозициите на Марс отпадат.

*

Nebesna

« Отговор #663 -: Юни 24, 2010, 05:32:28 pm »
Да ви кажа честно, той неговият уран може да е в моя 8-ми дом, но няма силна страст помежду ни. Привличането е плавно и спокойно - като дълбоко море. Иска ми се да се сгуша и да потъна в него. Той ме релаксира, вместо да ме възбужда. енергията му много ме укротява и обичам да спя в обятията му. той е като един плюшен мечо. С него се чувствам приласкана. Имам чувството, че някаква лечебна енергия струи от него към мен. Може ли съвпадът на Венера в Меркурий да има толкова мощно влияние? Аз също го има по рождение, но е с по-широка орбиса. за този съвпад съм чела, че може да лекува другите хора с ръцете си.

8ми дом не се свързва само със секса. Значи при вас нещата отиват на по-високо ниво.

На теб У5 е Венера. Венера се намира в Риби. Там наблизо е и неговия Хирон (в Риби). Успокоението, което ти дава, да се чувстваш добре може би се дължи на Хирон. Жалко е, че не се знае часа на раждане, за да избегнем предположенията и да говорим по-директно.

Аз ще го питам при първа възможност за часа на раждане, ако майка му стомня, разбира се. Ако не, ще го помоля да си го вземе от общината, но едва ли ще го направи.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #664 -: Юни 24, 2010, 05:33:57 pm »

Аз ще го питам при първа възможност за часа на раждане, ако майка му стомня, разбира се. Ако не, ще го помоля да си го вземе от общината, но едва ли ще го направи.

ами то по принцип при синастриите нали се вземат по-малки орбиси....3-4 градуса....това в проценти намалени в astro.com са към 50-60 %

*

Divna

« Отговор #665 -: Юни 24, 2010, 05:36:35 pm »
Небесна, твоя Марс нали е в 10 дом? Ако е така значи е в опозиция с неговите Венера и Меркурий.

Малеее, днес нещо не съм в кондиция явно. Не знам какво ми става, но въобще не мога да обяснявам като хората, както вика дъщеря ми "Те нещата като са ти в твоята глава, ти си мислиш, че и другите те разбират. Но, за да те разберат трябва малко да ги пообесниш."  ;D

*

Nebesna

« Отговор #666 -: Юни 24, 2010, 05:39:08 pm »
Небесна, твоя Марс нали е в 10 дом? Ако е така значи е в опозиция с неговите Венера и Меркурий.

Малеее, днес нещо не съм в кондиция явно. Не знам какво ми става, но въобще не мога да обяснявам като хората, както вика дъщеря ми "Те нещата като са ти в твоята глава, ти си мислиш, че и другите те разбират. Но, за да те разберат трябва малко да ги пообесниш."  ;D

ти домовете ли гледаш, когато определяш опозициите? Аз винаги съм гледала знаците. Имат значение и стихиитена планетите, все пак. Така е при съвпада. Когато съвпадът е на границата на два знака, вече не се счита за съвпад.

В конкретния случай, с преминаването на Венера/Меркурий в следващия знак (визирам тях, защото са по-бързите планети), опозицията с Марс вече се е разпаднала. Гледам на картата като на динамична система.

*

Divna

« Отговор #667 -: Юни 24, 2010, 06:13:47 pm »
Небесна, по принцип синастрията е много богата откъм тълкуване, защото тя се разглежда заедно с наталните карти, но не се тълкува като натална карта по простата причина, че тук са замесени две енергии. Аз затова си служа много и с домовете, а не само с аспектите.
Синастричната карта е съвкупност от две натални карти и се взимат впредвид по-големи орбиси и не се тълкува, както се тълкуват хорарите (щом премине знака, значи няма аспект). В синастрията има аспект дори и планетите да са с 10* разлика и да се намират в различен дом.
Друг е въпроса при кой каква сила изпълнява планетата.
Днес не ми е ден за обяснения явно, щото така обяснявам, че не може никой да ме разбере. Не знам какво ми става. Не съм си доспала сигурно.

Само с две думи: опитай се да издириш точния час на мъжа и тогава ще говорим подробно и ще бъда по-уверена, в това което казвам. Като цяло спазвам правилата в разглеждане на партньорски карти, но го давам доста и на вътрешно усещане - не знам защо е така и дали съм в грешна посока, но е факт - интерпретирам ги по мой собствен си начин. Партньорските карти са любимата ми част от астрологията и ги разглеждам с голямо внимание и влагам много емоции и страст.

*

Divna

« Отговор #668 -: Юни 24, 2010, 06:23:29 pm »
Желая да допълня една малка подробност, която отчитам в синастрията, а именно, когато планета се намира в края на дом или знак, тогава тя приема енергията и на другия знак и на другия дом също. Така че много често когато се види, че планети застават в критични градуси (в свои или на партньора домове и знаци), то тогава нещата съвсем се обагрят. Енергията е много силна, но пак повтарям, това са детайли, които включвам към общата картина. Понякога обаче и най-малките детайли показват къде и в какво е акцента. Работя същи и с астероиди. Като цяо синастрията се доверява много на астероидите (Лилит, Юнона, Вертекс, Селена). Хирон също е важен.

*

Uran

• 6041
« Отговор #669 -: Юни 24, 2010, 07:31:36 pm »
Дивна, синастриите са ти стихията. ;D ;DОчарова ни всички тук с интерпретациите си и си на прав път с ползването на интуицията. :blink: :blink:

« Отговор #670 -: Юни 24, 2010, 07:55:10 pm »
Ох, Ропотамо!
Ако трябва да се обобщава, се има впредвид всичко. Истината е, че всяка планета си има мунданното значение, и това е общоприет факт. Тук няма спор. Но когато се стигне до една връзка, то тогава нашата енергия се преплита с енергията на партньора (чужда енергия) и тогава вече влизат в правило и други особености, а не само мунданните правила.
Аз също мисля като Дивна че не бива да се тълкува общо приетото мунданно значение в случая на Уран да това е планетата на разделите и непостоянните връзки но от личен опит ще ви споделя че при всичките ми дълги връзки има твърд аспект на Уран с лични планети (аз съм зодия Водолей и Венера упр на 5-ти дом ми е във Водолей).Най-интересното е че при мои приятели с акцент във Водолей наблюдавам подобни аспекти с Уран при синастрия!Може би затова не бива да се обобщава от един аспект а да се гледа цялостната картина.
Докато дишаш...надявай се!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #671 -: Юни 24, 2010, 08:14:58 pm »
Крис, Дивна - страхотни интерпретации! :kissd:

Крис, аз се омъжих малка много бързо, с голяма любов.
Съпругът ми е като малко дете, имаме много противоречия, най-вече на тема отговорност, но пък секса ни е 6.
На емоционално ниво се отдалечавам все повече от него.

и философката ти ориентираност, като гледам меркурия ти е в рак, венера в близнаци.. сигурно обичаш да задаваш въпросчета като журналистка и да философстваш..
- тук си 100% прав.

Юнона ми е в Дева, съвпад Юпи и тригон Луна!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #672 -: Юни 24, 2010, 08:30:52 pm »
 ;D ;D ;D тази е с един мой обожател, с който бяхме много големи приятели преди да ми се обясни в любов.
и понеже не искам да губя приятелството му, ми стана интересно какво е провокирало такива чувства в него и има ли шанс да си останем приятели, без да го нараня, защото това че не изпитвам сексуално желание към него не означава, че не го ценя като човек и приятел.
но той не иска да ме разбере.

*

Nebesna

« Отговор #673 -: Юни 24, 2010, 08:34:30 pm »
Небесна, по принцип синастрията е много богата откъм тълкуване, защото тя се разглежда заедно с наталните карти, но не се тълкува като натална карта по простата причина, че тук са замесени две енергии. Аз затова си служа много и с домовете, а не само с аспектите.
Синастричната карта е съвкупност от две натални карти и се взимат впредвид по-големи орбиси и не се тълкува, както се тълкуват хорарите (щом премине знака, значи няма аспект). В синастрията има аспект дори и планетите да са с 10* разлика и да се намират в различен дом.
Днес не ми е ден за обяснения явно, щото така обяснявам, че не може никой да ме разбере. Не знам какво ми става. Не съм си доспала сигурно.

Само с две думи: опитай се да издириш точния час на мъжа и тогава ще говорим подробно и ще бъда по-уверена, в това което казвам. Като цяло спазвам правилата в разглеждане на партньорски карти, но го давам доста и на вътрешно усещане - не знам защо е така и дали съм в грешна посока, но е факт - интерпретирам ги по мой собствен си начин. Партньорските карти са любимата ми част от астрологията и ги разглеждам с голямо внимание и влагам много емоции и страст.

Твоето мнение е много важно за мен. Това е една различна позиция от тази, която съм смятала за валидна до момента. това не означава че не те разбирам. разбирам прекрасно какво ми казваш, просто ми е трудно да го приема за действащо все още, без да съм го наблюдавала. Аз зная от Стивън Аройо, че планетите си взаимодействат, не само чрез природата си, но и чрез стихиите, които обладават. Това, за което ти говориш се нарича СКРИТА ОПОЗИЦИЯ на традиционния език на стрологията.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #674 -: Юни 24, 2010, 09:14:54 pm »
Мъжът ми, който има Юпитер, Марс и Нептун в Стрелец важи ли?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #675 -: Юни 24, 2010, 09:21:29 pm »
нахрани се, споко! ;)
аз се радвам на японците  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #676 -: Юни 24, 2010, 09:21:45 pm »
Ох, Ропотамо!
Ако трябва да се обобщава, се има впредвид всичко. Истината е, че всяка планета си има мунданното значение, и това е общоприет факт. Тук няма спор. Но когато се стигне до една връзка, то тогава нашата енергия се преплита с енергията на партньора (чужда енергия) и тогава вече влизат в правило и други особености, а не само мунданните правила.
Аз също мисля като Дивна че не бива да се тълкува общо приетото мунданно значение в случая на Уран да това е планетата на разделите и непостоянните връзки но от личен опит ще ви споделя че при всичките ми дълги връзки има твърд аспект на Уран с лични планети (аз съм зодия Водолей и Венера упр на 5-ти дом ми е във Водолей).Най-интересното е че при мои приятели с акцент във Водолей наблюдавам подобни аспекти с Уран при синастрия!Може би затова не бива да се обобщава от един аспект а да се гледа цялостната картина.

Урановите хора търсят себеподобни - Уран създава вълнение и висок адреналин.
Двама независими линости ще се чувстват по-добре в двойка, отколкото един независими и един коонсервативен тип.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #677 -: Юни 24, 2010, 09:42:10 pm »
Не само Урановите хора, а всички хора се чувстват най-добре със себеподобни.
Ако и двамата са кротки, хрисими душици, традиционалисти ще се чувстват добре в компанията си. Но ако единия е по-нетрадиционен обича да рискува и е с буен темперамент, тогава този, по-консервативния се чувства неспокоен, вечно е на ръба, защото не знае какво да очаква, а е свикнал на сигурното. По-рискуващия пък ще се дразни на нерешителността на другия. И така нататък.
Затова е най-добре да се събираме с хора, с които споделяме еднакви възгледи за живота. Останалите противоречия са преодолими.

*

Divna

« Отговор #678 -: Юни 24, 2010, 10:21:54 pm »

Твоето мнение е много важно за мен. Това е една различна позиция от тази, която съм смятала за валидна до момента. това не означава че не те разбирам. разбирам прекрасно какво ми казваш, просто ми е трудно да го приема за действащо все още, без да съм го наблюдавала. Аз зная от Стивън Аройо, че планетите си взаимодействат, не само чрез природата си, но и чрез стихиите, които обладават. Това, за което ти говориш се нарича СКРИТА ОПОЗИЦИЯ на традиционния език на стрологията.
Що се отнася за опозициите мога да кажа, как ги тълкувам: В синастрията има опозиции, които са хармонични и които са нехармонични. Хармоничните са тези, в които двете стихии са в хармония, например: въздух/огън, вода/земя.Тогава се говори за мажорен аспект, който е балансиран. Тук имаме допълване и хармония. В останалите случаи, когато стихиите не са в баланс, тогава имаме напрежение, което се активира според силата на планетите. Тук пак се гледа наталната карта, за да се установи, коя планета с каква сила ще задейства отсрешната партньорска. Не знам дали го обясних нормално  ;D.
Небесна, не владея терминологията в астрологията, или просто не я използвам както трябва.

*

Divna

« Отговор #679 -: Юни 24, 2010, 11:01:40 pm »
Ох, не знам нямам книги на български и ако започна да изреждам обясненията на френски, сигурно няма никой да ме разбере, затова и когато тръгвам да обяснявам опростявам нещата до макс, често говоря с мои си думи, така както аз съм усетила и разбрала нещата. Верно, че има международни термини, които се използват и в българската и в руската, в английската, във френската ... литература, но все още не ги употребявам както подобава. Мисля че с времето ще стане, но на тоя етап целите ми не са да наизостя астрологичната терминология. Това ще е на по следващ етап.
Небесна хубаво прави, че ме пита, като неможе да ми схване мисълта. Така трябва, а и всички трябва да го правим. Като не се разбираме, да си задаваме въпроси, до тогава, докато е нужно, докато се разберем. А аз какво ли не бих дала, някой да вземе да ме коригира. Защото съм наясно, че много неща не знам, а именно с корекциите човек се учи и става по-добър.
Понякога даже си мисля, че с мен никой не иска да се занимава, някак колегите ми прескачат постовете, все едно не ги четат. Това донякъде ме кара да се чувствам некомфортно. Все едно си водя монолог или пиша врели-некипели.
Скорпионската ми Луна пак се обажда май  :-[.