Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875987 Прегледи
*

Flora

• *
  • 140
Re:синастрия
« Отговор #840 -: Юли 02, 2010, 12:22:20 am »
а опозицията на две луна в синастрията? например рак и козирог, моята е на асц. му , а неговата на дсц ми, двамата сме с един и същи асц (рак) , но в различни гардуси
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde

*

holanda

« Отговор #841 -: Юли 02, 2010, 12:25:14 am »
а опозицията на две луна в синастрията? например рак и козирог, моята е на асц. му , а неговата на дсц ми, двамата сме с един и същи асц (рак) , но в различни гардуси

SEXY аспект.Луните в опозиция са по-интересни от тези в съвпад.Има емоция и тръпка  ;)

*

Divna

« Отговор #842 -: Юли 02, 2010, 12:41:33 am »

Супер! Невероятно емоционално допълване. Много добро разбирателство, но си зависи и от другите аспекти.
В синастрията това е характерното, че един или два хубави аспекта не са достатъчни за добра съвместимост ако останалите аспекти са напрегнати (но под напрегнати аспекти в синастрията не се взимат всички опозиции и квадратури). Затова се гледа винаги цялата синастрия.
В синастрията е по-добре да има опозиция на луните отколкото съвпад, хубаво е също и да има опозиция на слънцата отколкото съвпад.

*

Divna

« Отговор #843 -: Юли 02, 2010, 12:45:00 am »

SEXY аспект.Луните в опозиция са по-интересни от тези в съвпад.Има емоция и тръпка  ;)

Секс между две Луни май трудно ще предизвикаме  ;) пък дори и те да са в опозиция.

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #844 -: Юли 02, 2010, 12:49:51 am »

Супер! Невероятно емоционално допълване. Много добро разбирателство, но си зависи и от другите аспекти.
В синастрията това е характерното, че един или два хубави аспекта не са достатъчни за добра съвместимост ако останалите аспекти са напрегнати (но под напрегнати аспекти в синастрията не се взимат всички опозиции и квадратури). Затова се гледа винаги цялата синастрия.
В синастрията е по-добре да има опозиция на луните отколкото съвпад, хубаво е също и да има опозиция на слънцата отколкото съвпад.

ами според мен наталните ни карти имат доста об6ти неща... еми то по закона за противоположностите, които се привличат  :blink:   иначе няма тръпка и надграждане..обаче на мен тази козирожката ми е мн странна, направо желязна, изобщо не мога д ай хвана спатиите :P

Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #845 -: Юли 02, 2010, 01:09:23 am »
този човек , на когото е луната  има сатyрн и плутон в 5-ти като мен и мисля , че те са са се проявили в живота му досега по ня толкова приятен начин свързани с едно събитие.  мен тва  положение малко  ме притеснява , пак и за жеснка карта, деца и тн.

ще кача и цялата синастрия, макар , че го направих вчера ама се умешиха

*

holanda

« Отговор #846 -: Юли 02, 2010, 01:16:58 am »

бе то вие си мислите за секс,но после като стане на въпрос-Лилавка виновна :unsure:.Написах го като sexy аспект,защото емоционалните нужди се привличат,синхронизират и същевременно с това се 'отблъскват'' .Тук нещата действат на принципа 'противоположностите се привличат''.Партньорите приемат различията си както всеки + се свързва с -,за да протече реакция.Както е казал Юнг-Напрежението ражда потенциала.

Секс между две Луни май трудно ще предизвикаме  ;) пък дори и те да са в опозиция.

*

Divna

« Отговор #847 -: Юли 02, 2010, 01:18:34 am »
 ;D Флора ти ме убиваш с тия нажежени "сексуални" синастрии.
Къде ги намираш тия мъже? Много тръпка има и тука.
Прави ми впечатление, че ти подтискаш мъжа, в смисъл такъв, да се чувства като онемял понякога, да не може да се изкаже както трябва (твой Сатурн опозиция негов Меркурий). Въобще неговия Меркурий не е в добра позиция.

*

Divna

« Отговор #848 -: Юли 02, 2010, 01:25:26 am »

бе то вие си мислите за секс,но после като стане на въпрос-Лилавка виновна :unsure:.Написах го като sexy аспект,защото емоционалните нужди се привличат,синхронизират и същевременно с това се 'отблъскват'' .Тук нещата действат на принципа 'противоположностите се привличат''.Партньорите приемат различията си както всеки + се свързва с -,за да протече реакция.Както е казал Юнг-Напрежението ражда потенциала.

;D Споко Лилавка, разбрах те. Всичко, което си написала е така.
Ето защо такива Луни трудно могат да си умръзнат. Те винаги ще си бъдат интересни, а луните в съвпад бързо биват отекчени една от друга.

*

holanda

« Отговор #849 -: Юли 02, 2010, 01:28:45 am »
днес съм емоционална и дори егоцентрична в голяма степен :-\.Но ми харесва.Къде е Крис?

*

Divna

« Отговор #850 -: Юли 02, 2010, 01:30:05 am »
Флора, ти трябва да си търсиш някой мъж с голяма възрастова разлика, за да избегнеш опозицията на плутона му.
Трябва да се разгледа натала ти. Дали пък ти самата не привличаш такъв тип мъже? Ама тази опозиция Слънце/Плутон е доста драматична. Явно ти си падаш по драмите.

*

Divna

« Отговор #851 -: Юли 02, 2010, 01:31:50 am »
Планетите в съвпад, Дивна, често носят отегчение и скука след известно време. Било то съвпади на Луна, Венера, Марс, Меркурий или Слънца. Лични наблюдения. Има някакво привличане с оглед на това че двама имат сходни интереси и начини на мислене и възприятия. Но не след дълго, следва скука и пълна апатия. Всеки има нужда от нещо различно, разнообразно, пикантно.  :P

То затова опозициите и каренцата не са хич лоши (когато са с мярка обаче) в синастриите  ;).

*

holanda

« Отговор #852 -: Юли 02, 2010, 01:32:20 am »
Планетите в съвпад, Дивна, често носят отегчение и скука след известно време. Било то съвпади на Луна, Венера, Марс, Меркурий или Слънца. Лични наблюдения. Има някакво привличане с оглед на това че двама имат сходни интереси и начини на мислене и възприятия. Но не след дълго, следва скука и пълна апатия. Всеки има нужда от нещо различно, разнообразно, пикантно.  :P
много си права.Само веднъж се хванах с мъж Везни и повече няма да направя тази грешка.За мен това не са мъже,а фльорци.

*

Divna

« Отговор #853 -: Юли 02, 2010, 01:34:07 am »
днес съм емоционална и дори егоцентрична в голяма степен :-\.Но ми харесва.Къде е Крис?

Верно, къде се скри нащо талисманче  ;D.

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #854 -: Юли 02, 2010, 01:36:21 am »
;D Флора ти ме убиваш с тия нажежени "сексуални" синастрии.
Къде ги намираш тия мъже? Много тръпка има и тука.
Прави ми впечатление, че ти подтискаш мъжа, в смисъл такъв, да се чувства като онемял понякога, да не може да се изкаже както трябва (твой Сатурн опозиция негов Меркурий). Въобще неговия Меркурий не е в добра позиция.

хаха, дивна , направо ме уби  ;D а аз си мисля, че при всеки е така :Д ами при мен е много странно- или всичко или нищо, или ще има много голяма тръпка, привличане от пръв поглед, където се казва или нищо. не ми се е случвало да харесам някои ако в началото не ми е направил голямо впчеталение. а иначе аз така мога да си карам с години без никoй да ме привлечe  ;D   ама качеството го слагам над количеството , компромиси в тва отношение не правя
ох, пак за меркурий пак ще излезеш права -този тип е толкова приказлив и контактен по принцип, ама то и с тоя меркурии в близанци, обаче го забелязвам че нещо се омълчава последно време

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #855 -: Юли 02, 2010, 01:40:19 am »

То затова опозициите и каренцата не са хич лоши (когато са с мярка обаче) в синастриите  ;).

да, в неизгодна позиция съм :) или трябва да е мой връстник (аз имам плутон в скорпион ) или да ми е баща :Д ама с тоя дсц в козирог не си падам нещо много по набори :P

*

holanda

« Отговор #856 -: Юли 02, 2010, 01:40:58 am »
Флора,при всеки с изявен Плутон е така.Такива хора не се задоволяват с тривиалните неща като това да си намерят приятен партньор,с които да изживеят старините ...иска се отдаване,тръпка,емоция,задушаване,идентифициране с другия....
Как да навлезеш в другия,за да разбереш себе си ако не го обичаш?

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #857 -: Юли 02, 2010, 01:44:58 am »
Флора,при всеки с изявен Плутон е така.Такива хора не се задоволяват с тривиалните неща като това да си намерят приятен партньор,с които да изживеят старините ...иска се отдаване,тръпка,емоция,задушаване,идентифициране с другия....
Как да навлезеш в другия,за да разбереш себе си ако не го обичаш?

напълно си права жълта, аз обичам драмите . имам тригон на плутон с нат. луна също... и като е в 5-ти дом, бягай, рискувам и все е всичко или нищо. на теб изразен ли ти е или по-малко  ;)

*

Divna

« Отговор #858 -: Юли 02, 2010, 01:49:16 am »
Ами как няма да се умълчи като си му натиснала Меркурий не с един, не с два, а с цели три малефика (Плутон, Марс и Сатурн). Но няма страшно и тоя го лекуваш, Хирона ти е върху Меркурия му. Неговия Меркурий е 12 дом и е в Близнаци (на трон). Ретрограден е и явно много не му се е чувало за езотеризъм , астрология и всички науки свързани с окултизъм. Тук твоя Хирон си идва на място. Ще го светнеш момчето, ще ти се пъне, няма да е доволен, ама накрая ще клекне, нама къде да иде  ;). Двата аспекта, които прави неговия Меркурий с твойте Плутон и Марс са кармични тук трябва да си научи уроците, защото Хирон му е именно в 12 дом.

*

holanda

« Отговор #859 -: Юли 02, 2010, 01:51:11 am »
Склонна съм да кажа,че е изразен.Плутон на трон.В 1 дом е според някои програми,според astro.com е на К2 в съвпад с управител на Слънцето и асцендента.Аспектира цялата карта.Странното е,че се чувствам повече Плутонка отколкото Венерина щерка и това ми усложнява живота допълнително.