Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877451 Прегледи
Re:синастрия
« Отговор #940 -: Август 01, 2010, 12:37:50 pm »
    :blink: Винаги е така, няма виновни....или виновен е този, който е по-умен. И ако аз съм по-умната  ;D - как не можах да разбера за какво иде реч 18 години. За това съм казала, че искам да скъсам с тези окови, оковите на душата ми, да разреша таз карма, щото явно не съм успяла и да си продължа по пътя....Щеше да ми е много по-лесно ако цялата му рода бяха срещу мен, но не са, още повече че майка му 85 годишна старица - с много стари разбирания, да ми даде благословията си и да ми каже, че каквото и да става, никога да не го оставям......
   Нищо не провокира - дава ми живот...Идеализирах една друга любов, но когато си бил обичан и бързо проглеждаш и правиш разликите...
    :blink: Ако можех само да откача, някоя от закачените планети и да я запратя в далечна орбита -  ;D, ама и това ще се случи...Тази ми година е година на кармична разплата, за това имам нужда от вашата сверка - да не объркам посоката. За това и се моля на Бог, толкова съм изморена от години в лутане в тъмното. Значи трябва да изгоря, за да осветя пътя си, по който съм тръгнала да крача.... ;D

*

Divna

« Отговор #941 -: Август 01, 2010, 03:22:22 pm »
Уран, изключително подкрепям думите ти. Написала си го много ясно и точно.
Много е жалко, когато една жена се опитва да задържи мъжа си, чрез манипулация, използвайки най-вече децата си, а още по-жалко е когато мъжа остане с нея от страх или съжаление. В това виждам един сценарий от рода на садо-мазо, в който нито един от двамата съпрузи може да е щастлив.

Дейзи, в синастрията ти с този мъж има много карма. Това дори и хора, които съвсем не вдяват от астрология ще забележат. Сред множеството кармични аспекти имате допълнително един съвпад и на СЛВ/Сатурн. От личен опит мога да споделя, че при наличието му в синастрията нещата не са никак прости и за двамата. Да развържеш един възел, добре затегнат не от кой да е, а от Сатурн, си е цяла магия. Може да отнеме много години съзнателен живот, да се опитваш да го отхлабваш и в същото време да установяваш, че той още повече се затяга... Този съвпад води до голямо духовно израстване, преминавайки обаче по пътя на осъзнатата болка. По кармичен съвпад от тоя здраве му кажи. Вече няколко години и аз се опитвам да го развържа и знам какво е. И съвети съм търсила и упреци съм получавала за слабохарактерност, липса на себеуважение и какво ли не още. Добре се познавам и знам, че нито съм слабохарактерна, нито пък ми липсва интелект, себеосъзнаване, воля ... знам, че и при теб е същото. Затова в годината ти на кармична разплата ти пожелавам от сърце да успееш да стигнеш до така нужните за теб прозрения. Късмет, Дейзи!   

« Отговор #942 -: Август 01, 2010, 03:46:29 pm »
 :88: Благодаря най-сърдечно !
  И искрено се надявам да стане, игнорирайки кардиналния Тао-квадрат - засегнал доста кардинали като мен, обръщам поглед към ретро Нептун и Хирон, които ще стигнат точно до МС-то ми, което е на 40 гр. от нат.Хирон, а Хирон е на 40 гр. от нат.Сатурн. Реално, ще се разиграе нещо, щото Нептуна ще направи 80 гр със Сатурна ми.....Ма искам само това, което заслужавам, както и на другите хора, пожелавам същото.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #943 -: Август 01, 2010, 05:07:44 pm »
Успях да прочета това, онова....но понеже мразя да пиша много, ще кажа само че никой земен човек не е безгрешен. И по тази логика никой няма право да съди другия.  :25: Всеки има своя съдба, кармични уроци и житейски път. И да, кармичния възел обикновено се развива след години. Много е интересно, знаейки съдбата си, да наблюдаваш отсрани случващото се и в миг усещаш колко си слаб и нищожен пред космоса и планетите. Някой ден....като поостарея още, ми се иска да напиша една история....върти ми се в главата вече 1 година като идея, но не се чувствам готова за това.   

*

Asol

• 4140
« Отговор #944 -: Август 01, 2010, 05:54:23 pm »
Успях да прочета това, онова....но понеже мразя да пиша много, ще кажа само че никой земен човек не е безгрешен. И по тази логика никой няма право да съди другия.  :25: Всеки има своя съдба, кармични уроци и житейски път. И да, кармичния възел обикновено се развива след години. Много е интересно, знаейки съдбата си, да наблюдаваш отсрани случващото се и в миг усещаш колко си слаб и нищожен пред космоса и планетите. Някой ден....като поостарея още, ми се иска да напиша една история....върти ми се в главата вече 1 година като идея, но не се чувствам готова за това.   

:08: Но го има и това, че някои се изживяват като съдници, а просто се въртят около собственото си Его и личните потребности без оглед на тези на другите. Разбиранията  за правилно или неправилно са си доста субективен фактор според камбанарията :rolleyes: 

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #945 -: Август 01, 2010, 06:03:02 pm »

:08: Но го има и това, че някои се изживяват като съдници, а просто се въртят около собственото си Его и личните потребности без оглед на тези на другите. Разбиранията  за правилно или неправилно са си доста субективен фактор според камбанарията :rolleyes: 

Това не е наш проблем, нЪл така?  :rolleyes: От всеки погледнат ъгъл се вижда така, както му се иска на човека. Бай, бабо, да не те срещне мечка!  ;D На такива съдници им пожелавам да извеят това, което съдят, независимо дали е влюбване в женен мъж или нещо друго....като различната сексуална ориентация например. Драснато ли ти е нещо, както и да се бориш и дърпаш, нЕма лабаво, ке стане. Пък да видим тогава кЪк ша са крие, за да не се срами пред другите.  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #946 -: Август 01, 2010, 07:03:25 pm »
ЖОРДЖ КЛУНИ И СЪПРУГАТА МУ.

Не съм нанасяла географски координати...мързи ме. Нейният час е неизвестен, така че не знам асцендента.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #947 -: Август 01, 2010, 07:09:06 pm »
Доколкото виждам, в синастрията има повтарящ се аспект - Марс в опозиция с Луната /и Сатурн/ в картата на Джордж Клуни и Марс в квадрат с Луната в картата на неговата половинка. И двамата са със заточени Венери - неговата е в Овен, а нейната е в Скорпион.
Съвпадът на Луните говори за това, че има синхроничност в емоционалните нагласи и настроения - и хубавите моменти, и кризите в живота на двойката ще протичат в синхрон. Тежките транзити ще удрят по едно и също време Луните им и ще активират аспекта с Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #948 -: Август 01, 2010, 07:38:33 pm »
Мисля, че той си е правил лоботомия и не иска да има деца. Вероятно това е едно от от проявленията при мъжете на негативният аспект Луна/Марс. При жените често дава операция на яйчниците.

*

Divna

« Отговор #949 -: Август 01, 2010, 07:45:16 pm »
Хубава синастрия! Благодаря Небесна!

Да, вижда се, че има много страст във връзката (Луна/Марс, Венера/Марс). Не липсва и въодушевление и романтика (Венера/Нептун), емоционално разбирателство (положителните аспекти на Луна/Луна, Слънце/Луна, Слънце/Слънце).
Имат доста работа и те докато си разплетат кармичния възел (СЛВ/Сатурн). Дано съпружеския им живот премине във взаимно удоволетворение!

*

Divna

« Отговор #950 -: Август 01, 2010, 07:51:18 pm »
Мисля, че той си е правил лоботомия и не иска да има деца. Вероятно това е едно от от проявленията при мъжете на негативният аспект Луна/Марс. При жените често дава операция на яйчниците.

Вазектомията е често срещано явление на запад. Така че въобще не се учудвам. Тук жените отказват да се тровят с противозачатъчни и оставят на мъжа да действа. Нищо чудно да е замразил сперматозоиди в някоя щатска клиника (преди вазектомията много мъже предприемат това).

Жалко е, че не се знае часа на съпругата. Бихме могли да погледнем и останалите партньорски карти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #951 -: Август 01, 2010, 07:57:45 pm »
Мисля, че той си е правил лоботомия и не иска да има деца.

Възможно е.
По сидерал Юпитер /сигнификатор на децата/ е в най-слабата си позиция - в Козирог в съвпад с Луната и Сатурн в 12 дом и опозиция с Марс. Сатурн управлява Лагна и от трите планети в Козирог е най-силен, Марс в Рак е в падение. Макар че според индийците позицията в ъглов дом от Луната донякъде тушира падението на планетата, но все пак не я прави силна. В случая специално достойнство има Сатурн - в собствен знак и в "кендра" /ъгъл/ от Луната.
При Лагна във Водолей 5 дом попада в Близнаци с управител Меркурий. В картата Меркурий е комбуста, намира се заедно със Слънцето в марсов знак /на неприятел/ в 3 дом. В случая Слънцето е по-силно от Меркурий, тъй като се намира в знак на екзалтация. Слънцето управлява 7 дом - партньорите, но също и "марака" дом, т.е. в буквален превод от санскрит killer. Позицията на Слънето и Меркурий в 3 дом има връзка и със сценичните му изяви.
Венера минава в знака Риби по сидерал, където е много силна - екзалтация, но получава аспект от не по-малко силния Сатурн /откъм 12 дом/, което дава забавяне и нежелание да се легитимират отношенията. 7 дом от Венера се управлява от Меркурий, за него вече споменах, че се води изгорен. По сидерал Раху попада в 7 дом, освен ако актьорът не е роден малко по-късно. Раху в Лъв е в знак на неприятел /Слънцето/ и в неговия случай не е особено благоприятен за брачните връзки, по-скоро дава повече нелигитимни такива, отворени отношения. Раху аспектира Слънцето /У7/. Връзки с жени като такива не липсват, по-скоро няма стремеж да се обвързва чрез брак с тях.

Това ще е първият му брак или вече е бил женен?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #952 -: Август 01, 2010, 08:00:33 pm »
Цитат
Жени се на 15 декември 1989 за актрисата Талия Болсъм. След болезнената им раздяла решава да остане вечен ерген. Дори се обзалага на по 10 000 долара с Мишел Пфайфър и Никол Кидман, че няма да се ожени повторно до 40-тия си рожден ден. Когато това не се случва подновяват и удвояват залога, че Клуни няма да е баща преди 50-тата си годишнина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #953 -: Август 01, 2010, 08:07:38 pm »
Сега на 49 ли е или има навършени 50? Еми да изчака 50-тата си годишнина тогава, за да не изгуби залога.  ;D

Питах дали се е женил някога, защото с Раху в 7 дом не ми се вижда да е кротувал и да е стоял сам-самичък. Раху в 7 дом има тенденция да "изяжда" партньорите си, затова има нужда от такива до себе си. По-скоро Кету в 7 дом ще даде забавяне на брака и един-единствен такъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #954 -: Август 01, 2010, 10:27:12 pm »
   Хубава синастрийка, има страст, има впримчване с рамки и бримки...да му мислят двамката. Няма да им е хич скучно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #955 -: Август 01, 2010, 11:34:45 pm »
Разгледах и навамшата му набързо. И се оказа, че зад всичкия този блясък стои неуверен и прикрит човек, изпълнен с вътрешни противоречия и страхове. От това страдат и партньорските му връзки.

Нямам възможност да публикувам сега картата, само ще опиша позициите в Д9:
Лагна Риби
Луна Водолей, 12 дом
Слънце Везни, 8 дом
Меркурий Стрелец, 10 дом
Венера Стрелец, 10 дом
Марс Дева, 7 дом
Юпитер Овен, 2 дом
Сатурн Водолей, 12 дом
Раху Близнаци, 4 дом
Кету Стрелец, 10 дом

Повтаря се позицията на Луната и Сатурн от Раши /Д1/ и отново в сатурнов знак /Водолей/. Позицията на Луната в знак на Сатурн и в 12 дом е една от най-трудните. Освен това Луната е намаляваща, в раши управлява 6 дом, намира се в 12ти в знак на неприятел, в аспект с Марс и Сатурн и се сдобива със статус на малефик.
В 4 дом е разположен Раху, който заедно с Луната дава информация за вътрешния свят на родения, менталното му и емоционално състояние.
Слънцето, което е сигнификатор на атма, т.е. духа, е в слаба позиция - в знак на падение и в 8 дом. Но пък получава подкрепящ аспект от бенефика Юпитер. В раши Слънцето управлява 7 дом и слабо поставено в навамша.
Акцентирани са мокша /водните/ домове, това говори за много противоречива личност.
В 10 дом са разположени Венера, Меркурий и Кету, което дава чар и изключителна харизма, аспектът на Юпитер откъм втори дом допринася за успеха му.
Марс в 7 дом не е благоприятна позиция за партньорските връзки, при това той аспектира Лагна, господаря на Лагна /Юпитер/ и планетите в 10 дом. По този начин той внася повече енергетика, но не се отразява особено благоприятно върху партньорствата. Марс е разположен в дуален знак в навамша, а управителят на 7 дом е Меркурий и също е в дуален знак, в съвпад с Венера и Кету в 10 дом. Това предполага повече от един брак или връзки, които не се легитимират, но стават обществено достояние. За подобна нагласа във връзките говори и Раху, разположен в 7 дом от У7 в навамша.
Раху аспектира Луната в 12 дом и Слънцето в 8 дом, което прави родения неспокоен, изпълнен с вътрешни противоречия. Но позицията на Сатурн е много силна и от гледна точка на Луната, и на есенциалните достойнства. Луната и Сатурн в 12 дом предполагат стремеж към уединение, такъв човек може много старателно да пази личното си пространство от натрапници и всякакви посегателства да се разкрият компроментиращи факти от личния му живот.
Раху в 4 дом и Луна в съвпад със Сатурн говорят за проблематична връзка с майката, а и липса на усещане за защитеност в дома на родителите. Но за повече информация в тази насока трябва да се разгледат други производни карти.
В раши картата има т.нар. манглик доша /марсов недостатък/ - Марс в 7 дом от Луната. В навамша тя се повтаря - Марс се намира в 7 дом в картата, при това аспектира Меркурий /У7/ и Венера, която е естествен сигнификатор на половинката в мъжка карта. Даракарака, т.е. индивидуален сигнификатор на партньора е Луната - и в двете карти, раши и навамша тя е в трудна позиция. Не е учудващо, че след провала на първия си брак се е зарекъл да не се жени дълго. В навамша Луната управлява 5 дом - децата и е в съвпад със Сатурн в 12 дом, в сатурнов знак. Юпитер, който е сигнификатор на децата /особено в мъжка карта/, е в знак на падение в раши и получава аспект от малефиците Марс и Сатурн в навамша.
Утре ще се се постарая да въведа данните в програмата, за да се убедя, че всичко е наред, защото сметнах навамша по една табличка. Интересно ще е и да видя по време на кой планетен период се случва първият му брак, както и предстоящият втори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #956 -: Август 02, 2010, 04:10:57 pm »
Лили, какъв труд си положила само!

Много добре си обеснила нещата, но ми е трудно да ги визуализирам. Ако не ти е проблем наистина, би ли приложила картата, ако обичаш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #957 -: Август 02, 2010, 09:58:47 pm »
Картата е по индийски стил и предполагам, че повечето биха се затруднили да видят какво точно съм интерпретирала от нея. А пък и става много сложно, тъй като но тоя компютър нямам астрологична програма и трябва да правя скрийн шот на картата на другия лаптоп, а после да я превхърлям на този, от мейл на мейл.
Ако някой знае някакъв сайт за построяване на индийски карти, ще помоля да въведе данните там и да публикува картата. Точно сега нямам възможност да търся варианти в гугъла...
Но днес проверих, правилно съм сметнала навамшата, това са позициите.
За часа му на раждане имам обаче малко колебание дали не е роден 4-5 минутки по-рано, т.е. изместване на МС в западната карта с един градус назад. Променят се и някои варги /производни карти/.
Погледнах и по време на кои планетни периоди се сключват двата брака.
При час на раждане около 2:54 са заложени като събития по дирекции.
Първият - 15.12.1989 г. - по време на Раху/Меркурий, което потвърждава, че не е роден по-късно. Раху се намира в 7 дом в раши, а Меркурий управлява 7 дом в навамша.
Вторият - 29.07.2010 г. - по време на Юпитер/Луна. Луната е ДК, т.е. сигнификатор на партньора и се намира в един знак с Юпитер в неговата карта /раши/. Дано е по-щастлив във втория си брак.

Сещам се, че някой предположи, че е комплексар. Склонна съм да се съглася, защото навамша показва образа, който остава скрит. Виждат се противоречията и страховете на обикновеното човешко същество, които остават скрити зад маската на бляскавия публичен имидж.
Пък и Кету в първи дом в съчетание със силна Венера /в раши/ има свойството да придава хрисим вид, а неговият е точно такъв. Само че Луната в съвпад със Сатурн и опозиция Марс говори красноречиво за вътрешния му свят, както и Раху в 4 дом в Д4 /четвърта варга/.
А и обикновено публичните личности са оценявани по тяхната Арудха Лагна - "отражение". При него е в сидералния Стрелец. От гледна точка на Арудха Лагна Венера е изключително силна - намира се в екзалтация и в 4 дом, където по принцип е най-силната й позиция според индийците.

Що се отнася до западната карта, съм склонна да отнеса бащата към 4 дом. Тогава неговият управител е Меркурий, който е в квадрат с Уран. Слънцето, което е естествен сигнификатор на бащата, е в опозиция с Нептун и квадрат с Уран. Тези аспекти говорят по-скоро за отчуждение, отколкото за сблъсъци и конфликти с бащата.
МС се управлява от Юпитер, който е в опозиция с Марс, а Луната /естествен сигнификатор на майката/ е в съвпад със Сатурн в Козирог в опозиция с Марс, има и сходящ съвпад с Юпитер, но в съседни знаци. От гледна точка на астропсихологията аспектите с Марс и Сатурн се свързват с тъй наречения "комплекс на кастрацията". И от астрологична гледна точка мисля, че именно съвпадът на Луната със Сатурн в сатурнов знак в опозиция с Марс е изиграл ключова роля, т.е. се "крие" зад нежеланието му да има деца. В западната карта тази опозиция попада по оста 5-11 дом - Марс в 5ти и Луна/Сатурн в 11ти, при това Луната управлява 5 дом. Не бих се учудила, ако по-скоро би предпочел да осинови дете, отколкото да има свое - това ще импонира добре на рибешкия му Асцендент, опозицията Слънце/Нептун, ЮЛВ в Риби и СЛВ в съвпад с Плутон в Дева.

« Последна редакция: Август 02, 2010, 10:03:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #958 -: Август 02, 2010, 10:17:44 pm »
6.05.1961 около 2.58 a.m. /местно време/ в Lexington (KY), USA
84w30, 38n03
7.58 a.m. UT

Трябва ми Д9, навамшата му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #959 -: Август 02, 2010, 10:35:07 pm »
Още нещо интересно за него, което забравих да спомена.
Има показатели да е скръндза и силно да обича парите и притежанията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.