Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878325 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:синастрия
« Отговор #1540 -: Ноември 21, 2010, 02:04:04 am »
ами май има нужда, че  преди живееше далеч и не ме притесняваше " непочистването", но сега ми стана съсед  :-X
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1541 -: Ноември 28, 2010, 03:54:28 am »
Някой може ли да ми помогне с разтълкуването на тази синастрия, има ли перспеткива според вас? Неспактираното Слънце и Марс на мъжа лоша предпосатвка ли са, а аспектите към неговата Венера и Луна са доста силни..моля за мнение, мерси  :blink:

« Отговор #1542 -: Ноември 28, 2010, 04:36:22 am »
И жената има неаспектирана Венера. Неаспектираните планети на двамата са в 10-ти дом или управляват 10-ти (както и други домове). Може би това означава, че не работят заедно, имат съвсем различни професии или не споделят общи професионални цели. Не е ли любов от пръв поглед тяхното? Венера на АС често дава силно привличане още при първи контакт (първо виждане). Струва ми се, че връката им е по-скоро любовна, отколкото партньорство. Второ потвъждение на това намира в разположението на остите AC-DC в 5-11 и 2-8 домове на другия. Неговата Венера получава предизвикателни аспекти от нейните планети, което дава силно привличане, а щом е замесен и Плутон, има и ревност. Между Венерите и Марсовете няма точни аспекти, но са разположени добре като знаци. Луните имат тригон - емоционално разбиране. Момчето има аналитична Луна и емоции, които трудно показва или признава, но намира сигурност в жената. Като цяло хубавите аспекти са повече от негативните, но Сатурните стоят вън от взаимодействията. Така че може и да не е много продължителна връзката. Неговят СЛВ също не получава аспекти, докато неяният е аспектиран. Може би за жената тази връзка е по-значима, отколкото за мъжа.

*

Santi

« Отговор #1543 -: Ноември 28, 2010, 05:20:46 am »
Scorpionka

Имаш Марс/Венера в 3-ти дом и обяснява привличането ти към Близнака и негова Венера на твой АСЦ, но така като го гледам пък него с тия подвижни Слънце/Луна/Марс и Венерата му в 11 дом не ми изглежда много постоянен в желанията си, пък и Луна в Дева не очаквай да ти покаже лесно ако изпитва нещо към теб . Ако се стигне до връзка съм на мнение, че няма да е особено дълга, като гледам разположението на твоите планети и очакванията, които имаш според тях, но това няма значение ако ти харесва този човек защо да не опиташ - познавам хора с неособено впечатляващи синастрии, но това не им пречи да са заедно .

« Отговор #1544 -: Ноември 28, 2010, 06:26:54 pm »
На пръв поглед мисля, че той малко по-трудно те разбира, а и ти спомена, че ти си тази, която е по-заитересованата. Моят съвет е да не го пришпорваш, особено в разговорите ви, все едно го няма, изчакай го малко и сам ще те заговори, иначе е твърде възможно да те приема като плямпало и дори да ти се струва, че не те забелязва. (ako искаш де, не е задължително да се вслушваш ;D)

Това е супер точно, когато аз му пиша /понеже ние контактуваме основно в нета/ , него никакъв го няма, в момента, вкойот спра да му пиша и да се интересувам,се започва инициативата от негова страна да ми пише. Иначе на живо е супер - имаме адски много сходни инетреси, падаме си по едни и същи неща, и виждам как той като разбере, че нещо което на него му харесва, ми харесва и на мене се радва като малко дете..иначе говори много почти през цялото време смао той говори, но пък на мене това ми харесва, аз обичам да ми говорят  :rolleyes:

« Отговор #1545 -: Ноември 28, 2010, 06:29:57 pm »
И жената има неаспектирана Венера. Неаспектираните планети на двамата са в 10-ти дом или управляват 10-ти (както и други домове). Може би това означава, че не работят заедно, имат съвсем различни професии или не споделят общи професионални цели. Не е ли любов от пръв поглед тяхното? Венера на АС често дава силно привличане още при първи контакт (първо виждане). Струва ми се, че връката им е по-скоро любовна, отколкото партньорство. Второ потвъждение на това намира в разположението на остите AC-DC в 5-11 и 2-8 домове на другия. Неговата Венера получава предизвикателни аспекти от нейните планети, което дава силно привличане, а щом е замесен и Плутон, има и ревност. Между Венерите и Марсовете няма точни аспекти, но са разположени добре като знаци. Луните имат тригон - емоционално разбиране. Момчето има аналитична Луна и емоции, които трудно показва или признава, но намира сигурност в жената. Като цяло хубавите аспекти са повече от негативните, но Сатурните стоят вън от взаимодействията. Така че може и да не е много продължителна връзката. Неговят СЛВ също не получава аспекти, докато неяният е аспектиран. Може би за жената тази връзка е по-значима, отколкото за мъжа.

Така е, не работи заедно, той е испанец и работи в България, като се видяхме за първи път аз не му обърънах никакво внимание, по-скоро той ме зяпаше, поле и втория път като се видяхме ме зяпаше, много е притеснителен, почнахме комуникация в нета и след 8 месеца писане най-накрая се видхаме насаме..

*

Stella

• 7765
« Отговор #1546 -: Ноември 28, 2010, 06:33:40 pm »
да се възползвам от затишието на синастрични теми  и да ви питам за мнение по изолирани от картата аспектчета  ( после ще си кажа личните усещания по темата). Да уточня -не се познаваме добре и не намирам за нужно да се сгъстяваме;

моя луна- негов хирон
 мой хирон и дц- негов сатурн

Питаш родените след откриването на Хирон?
Каквото и да ти кажем няма да бъде достатъчно надеждно, защото не е преминало проверката на времето, а с темата Хирон доста се спекулира напоследък. Общо взето тълкуванията на рождения и синастричния Хирон гравитират около думичките "болка" и "учителство" или "раненият учител" и това идва от асоциацията с името му (което е избрано произволно), а не е резултат от конкретни наблюдения на влиянието на това небесно тяло.
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 06:40:21 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1547 -: Ноември 28, 2010, 07:05:40 pm »
Някой може ли да ми помогне с разтълкуването на тази синастрия, има ли перспеткива според вас? Неспактираното Слънце и Марс на мъжа лоша предпосатвка ли са, а аспектите към неговата Венера и Луна са доста силни..моля за мнение, мерси  :blink:

Как да е неаспектиран съвпада Слънце/Марс/СЛВ. В натала има опозиция с Уран (за слънцето се приемат по-широки орбиси). А в синастрията този съвпад е докоснат в красив въздушен тригон от пратньорски планети - Юпитер във Водолей и Венера във Везни, който създава лекота в общуването и голяма близост между двамата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1548 -: Ноември 28, 2010, 11:50:11 pm »
Слагам една синастрия и ми се иска да чуя мнение по въпроса.
Как ви се струва таз работа ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1549 -: Ноември 29, 2010, 11:15:52 pm »
Брех, че синастрия
Определено не ви е скучно, човека със Сатурна и Марса, поставя задръжки на Венера, но също така Слънце и Плутон връз възела..  :o
на вярност и отговорност ли го обучаваш, или какво?! какъв го дирят тези двете там?

Как се сади пиперо... ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

holanda

« Отговор #1550 -: Ноември 29, 2010, 11:28:00 pm »

елфи,може ли да си позволя да напиша нещо.. :-[

отдавна се канех да го кажа,но сега ми дойде power-a...

Nick-неима ти все го асоциирам с приказката за ''дядо вади ряпа'' ...и сега като написа за пиперо избухнах в смях  :-[

а синастрията е много динамична,не знам имала ли си нещо с този човек,но за пореден път се убеждавам,че предизвикателните аспекти са много по-привличащи от хармоничните  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1551 -: Ноември 29, 2010, 11:34:04 pm »

елфи,може ли да си позволя да напиша нещо.. :-[

отдавна се канех да го кажа,но сега ми дойде power-a...

Nick-неима ти все го асоциирам с приказката за ''дядо вади ряпа'' ...и сега като написа за пиперо избухнах в смях  :-[

а синастрията е много динамична,не знам имала ли си нещо с този човек,но за пореден път се убеждавам,че предизвикателните аспекти са много по-привличащи от хармоничните  :blink:

Определено е така. Много често в ежедневието се разминаваме с тригоните и секстилите. Те са един вид отработените енергий.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

holanda

« Отговор #1552 -: Ноември 29, 2010, 11:54:55 pm »
а какво се случва,когато има голямо планетно струпване,но с по-широки орбиси? Както е в твоята синастрия..започва се със Сатyрн,Луна,идва партньорска Венера и т.н..доlу при Плутона пак има подобно qвление.
Знам,че подобни стелuyми се разглеждат при композита,там добиват голямо значение,но при синастриите..не се ли получават недоразумения точно от тези смесвания на енергии на принципа на разходящи съвпади  :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1553 -: Ноември 30, 2010, 12:20:13 am »
Лилавке, но ти ме накара да се замисля по въпроса и установих един интересен факт. Често срещано явление при мен в синастрия, е Венера в началните градуси на Рак, както и струпване на синастрични планети около Венерата и асцедента ми. Но всъщност това не е нищо ново за мен...
А всъщност какво се случва, знаеш, че композита го показва. Там няма скрито покрито. А най-добре говори прогресивния композит.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

holanda

« Отговор #1554 -: Ноември 30, 2010, 11:06:22 am »
нищо чудно..с този засилен Венеров акцент при теб сигурно се самооценяваш според това какви са ти партньорите и чрез тях научаваш много за себе си. Затова житейските ти кризи и изобщо това,което може да те разтърси из основи ,е именно в партньорската сфера.И оттам се учиш най-много,защото това ти е ''ахилесовата пета''.

да ти кажа,моя бивш приятел има Марс/Сатyрн на мое АC. Той ми е дал отсрочка до 25 годишна възраст ..да се наживея и да разбера,че той е мъja на живота ми  ;D (едва ли е нужно да споменавам,че е Риби :blink:). Незнам,аз не бях толкова увлечена.

При твоята синастрия обаче виждаме чувствителната Венерка ,която откликва на чувствата pri отсрещната страна,предполагам си много влюбчива  :blink:
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 11:14:13 am от жълтолилава »

*

holanda

« Отговор #1555 -: Ноември 30, 2010, 12:16:00 pm »
зависи  ;)

ако ще се женя някога,то ще е само за Голямата любов...СЛВ в 5 дом
за малките любови ще съм по-бърза от вятъра  ;D
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 12:20:30 pm от жълтолилава »

*

holanda

« Отговор #1556 -: Ноември 30, 2010, 12:29:35 pm »
Що не се изрусиш пак? Някой може и да те вземе от любов. ;D

защото ставам ослепителна като Слънце и мъжете изгарят по пътя към сърцето ми

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1557 -: Ноември 30, 2010, 01:32:08 pm »
нищо чудно..с този засилен Венеров акцент при теб сигурно се самооценяваш според това какви са ти партньорите и чрез тях научаваш много за себе си. Затова житейските ти кризи и изобщо това,което може да те разтърси из основи ,е именно в партньорската сфера.И оттам се учиш най-много,защото това ти е ''ахилесовата пета''.

да ти кажа,моя бивш приятел има Марс/Сатyрн на мое АC. Той ми е дал отсрочка до 25 годишна възраст ..да се наживея и да разбера,че той е мъja на живота ми  ;D (едва ли е нужно да споменавам,че е Риби :blink:). Незнам,аз не бях толкова увлечена.

При твоята синастрия обаче виждаме чувствителната Венерка ,която откликва на чувствата pri отсрещната страна,предполагам си много влюбчива  :blink:

Лилавке, не съм влюбчива Мидпоинд Венера/Нептун се пада Меркурии- У2
Напротив много трезво гледам на нещата.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1558 -: Ноември 30, 2010, 01:50:34 pm »
Много е относително какво значи влюбчив/а, щото и аз не съм, ама и съм, и пак си мисля трезво. ;D

Какво значи влюбчив, ами гледай  У5 . Моя е Юпи и си е в 5 дом, при мен е по скоро като игра, забавление.....Минава бързо или отстава по-дълго, но само при добри играчи. Виж, хората с Марс като У5 са влюбени когато има кекс....за тях това е увлечението, за У5 Нептун, когато има нещо потайно, неясно това е ключа от бараката и така можеш да изреждаш и опосваш другите планети.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1559 -: Ноември 30, 2010, 01:59:30 pm »
Ми добре, аз съм с У5 Марс, който е в съвпад с Венера (У на 7 и 11 ;D) - разбра ли що тъй, въпреки, че не това е единствената причина. ;D
И все пак има разлика от влюбчив до влюбчив.  (:

Да така си е
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева