Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875488 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:синастрия
« Отговор #1600 -: Декември 31, 2010, 04:48:59 pm »
Направо, не зная. :-X Снощи ме пита, а аз като я видях синастрията бях в шах. Все пак са заедно три години. Тя иска да създадат семейство, той се чуди. Възможно ли е, все пак не са от малко време. :(

« Отговор #1601 -: Декември 31, 2010, 04:56:48 pm »
Тя иска да създадат семейство, той се чуди.

Виждала съм всякакви карти между съпрузи - карти с квадрати, карти без аспекти....кво да ти кажа. Ако той не се чувства ангажиран в тази връзка и не чувства потребност да създава семейство по-добре да не го ръчка. Явно не държи достатъчно на връзката им. Репликите от мъж "така сме си добре" в края на крайщата заваршват с раздяла. Я да не си губи времето с него  :angry:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1602 -: Декември 31, 2010, 05:01:30 pm »
Аурора, как е възможно да има семейства с такива карти. Това не обезмисля ли астрологията? Означава, че всичко е възможно ли?! Ние какво гледаме тук... Отчаях се. :(

« Отговор #1603 -: Декември 31, 2010, 05:08:45 pm »
Аурора, как е възможно да има семейства с такива карти. Това не обезмисля ли астрологията?

и аз така си мислех преди  :rolleyes:, но всъщност е важно да разберем хората какво ги държи в една връзка и какво търсят в нея. Мотивите. И ако забележиш това се проява и в приятелствата им извън интимните, каква среда си избират, с какво са склонни да правят компромиси.  :rolleyes: Освен това не ме впечетлява колко години продължава една връзка. Обикновено докато не се появи трети в нея тя не приключва. Колко хора са склонни да излязат от връзката заради несъдържателността й? Май са много малко. Все им трябва някакъв повод за това, а причината може през цялото време да е била налице.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1604 -: Декември 31, 2010, 05:11:56 pm »
Искаш да кажеш, че рано или късно такива връзки завършват с раздяла ли? Въпросът е да могат да се усетят по-рано ли?

А как се стига въобще до брак с тези положения? Много ми е интересно... :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1605 -: Декември 31, 2010, 05:14:26 pm »
Много набързо само да пиша, че нямам време. Но незнам защо да няма връзка тук. Повече е на основа страст сякаш, може така да е започнала, но и това не е гаранция - нашето мнение по въпроса. Има няколко хубави аспекти само, но и те не са задължителни. Между Марс и Венера, Луна и Нептун, Луна с възела и Юпитер на другия, Меркурий и Сатурн. Тези ги има, а останалите са напрегнати, но са налице аспектите, не винаги в една синастрия трябва да е леко, а картите им - какво има в натала, ако техните са квадратури и опозиции, много ясно, че ще ги държи синастрия от такива. Дано сте ме разбрали накратко какво искам да кажа, при първа възможност бих писала по тази карта, но не мисля, че тук няма показатели за връзка и желание да бъдат заедно. Участват всички планети, които въобще са от значение за личността и влизането й, ролята в дадени отношения. А за развитие и раздяла вече само по синастрията не може да се съди.    
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 05:27:46 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1606 -: Декември 31, 2010, 05:22:32 pm »
Искаш да кажеш, че рано или късно такива връзки завършват с раздяла ли?

Може да завършат с брак, но въпроса е какъв. Може и да завършат с дете, че и с повече от едно. Много е вероятно детето - първото или второто, да се появи преди раздялата. Винаги съм се чудила как двойките решават, че едно дете задравява несполучливата връзка. Но както казах - мотиви.

А как се стига въобще до брак с тези положения? Много ми е интересно... :-\

Единия /обикновено жената/ поема инициативата в свои ръце и се семоомъжва. Друг път инициативата е в мама. Винаги се намира при такива хора кой да вземе решение вместо тях и така е цял живот с решенията им. Даже може да се чувстват дорбе, че някой решава вместо тях.

Да не спамя повече в казуса ти. :wub: Нека и другите огледат картите. Но връзка без хармонични аспекти планети с оси, лични планети с Юпитер и Сатурн, лични планети помежду си не ми изглеждат смислени. Всичко това, което изредих е "и/или"  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #1607 -: Декември 31, 2010, 05:30:55 pm »
Нищо и няма на синастрията. ОК са си.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1608 -: Декември 31, 2010, 05:32:42 pm »

Уран, може ли да кажеш нещо по-конкретно! Моля те...

« Отговор #1609 -: Декември 31, 2010, 05:41:06 pm »
Мия, той ли е Водолея с АС Близнаци?

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #1610 -: Декември 31, 2010, 05:42:59 pm »
Плутон - Луна, Сатурн - Венера...Все силни обвързващи аспекти, с ярко привличане. Това, че не правят весели тригони и секстили нищо не значи. Всичко си зависи от натала. Аз примерно ако някой ме залива с тригони ми е интересен около 20 секунди  :rolleyes:. Верно връзката може да не е от най-лесните, ама пък за къде без предизвикателства и неща върху които да се работи?
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1611 -: Декември 31, 2010, 05:43:15 pm »

Да, той е!

« Отговор #1612 -: Декември 31, 2010, 05:45:37 pm »

Да, той е!

Е ще продължава да се чуди!  ;) Даже и след брака с която и да било.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1613 -: Декември 31, 2010, 05:47:41 pm »

Уран, може ли да кажеш нещо по-конкретно! Моля те...
Опозициите и квадратурите не значат непременно несъвместимост. Това е диалог, в който всеки споделя позицията си.
В тази карта има активирани 5 и 8 домове и то с лични планети. Не бих казала, че само единият секс ги държи заедно. Това според мен може да значи и способност да се промениш използвайки енергията, любовта на другия. Израстване.
малко по-късно ще напиша по-подробно.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1614 -: Декември 31, 2010, 05:48:16 pm »

Да, той е!

Е ще продължава да се чуди!  ;) Даже и след брака с която и да било.

Добре, че е Плутона май при него, че иначе щеше да е съвсем въздух под налягане.

« Отговор #1615 -: Декември 31, 2010, 05:51:02 pm »
Не съм експерт по синастриите, но момчето е много "въздушно". Такива хора трудно се обвързват. С Нептун У11 на DC възможно е да предпочита свободните връзки пред брака поради страх от разочарование. Нейният Сатурн попада в негов 4-ти дом, близо до К5. Неговият Сатурн също е 4-тия му дом. Но нейният е силен, тя е отговорна личност, сериозна и това й идва от вътре. При него нещата стоят по съвсем друг начин. Извинявам се, ако греша, защото не виждам добре аспектите, но неговият Сатурн бих сложила в категорията слаб. Така че мисля, че той има страх от обвързване, а като гледаш такъв сериозен човек насреща ти, още повече се страхуваш от провал. Хубаво му е с нея (Луна секстил Юпитер, Марс тригон Венера), не иска да изгуби това.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1616 -: Декември 31, 2010, 06:09:16 pm »
Има аспект на Сатурн...., само той държи нещата дълго....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1617 -: Декември 31, 2010, 06:12:17 pm »

И той е квадрат към Венерата й.   :mellow:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1618 -: Декември 31, 2010, 06:14:14 pm »

И той е квадрат към Венерата й.   :mellow:

Да , има и тригон към меркурий.... :blink: :-\....

Все едно , рано или късно такива синастрии гръмват като балон...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1619 -: Декември 31, 2010, 06:20:44 pm »
Да , има и тригон към меркурий.... :blink: :-\....

Който при нея управлява МЦ и АЦ. Не е без значение.  

Синастриите не смятам, че отговарят на нашите очаквания като занимаващи се с астрология, а както бяха споменати мотиви, личен потенциал, възможности за създаване на връзки въобще и т.н. Не са така еднозначни нещата, особено, ако става дума за трудните аспекти. Всеки вид отношения са някакви уроци и се появяват като потребност за по-пълноценно интегриране на натала, а докога и какви ще са е вече друг въпрос.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.