Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876332 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re:синастрия
« Отговор #1620 -: Декември 31, 2010, 06:36:38 pm »
Мия, добре е да се поставят наталните карти преди да се разглежда синастрията.
В случая ми се струва, че е много вероятно да има налагане на мнението и от двете страни, което при едно съжителство е много трудно. Едно е да се виждаме с някого и друго е да заживеем под един общ покрив с тоя човек. Мъжът не е лесен що се отнася до това да му се чуе думата. Бори се да бъде чут и не признава чуждо мнение. Жената от своя страна като няма интерес може бързо да смени темата, а това явно ще "побърква" мъжа. Мъжът може да намира жената и за доста емоционална, което да го плаши до някаква степен. И двамата имат налагане на идеи и мнения. Мисля, че това е основния акцент, върху който трябва да работят ако са решили да създават общ дом и семейство.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1621 -: Декември 31, 2010, 06:55:51 pm »
Все повече намирам Нептун за важен в синастричната карта....
В тази карта не забелязвам аспекти на нептун....Приемам по-малки орбиси....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1622 -: Декември 31, 2010, 10:33:52 pm »
Мия, добре е да се поставят наталните карти преди да се разглежда синастрията.
В случая ми се струва, че е много вероятно да има налагане на мнението и от двете страни, което при едно съжителство е много трудно. Едно е да се виждаме с някого и друго е да заживеем под един общ покрив с тоя човек. Мъжът не е лесен що се отнася до това да му се чуе думата. Бори се да бъде чут и не признава чуждо мнение. Жената от своя страна като няма интерес може бързо да смени темата, а това явно ще "побърква" мъжа. Мъжът може да намира жената и за доста емоционална, което да го плаши до някаква степен. И двамата имат налагане на идеи и мнения. Мисля, че това е основния акцент, върху който трябва да работят ако са решили да създават общ дом и семейство.

Добре, Дивна. Поствам и наталните карти. Най-отгоре е на жената, средната е композита, а долу е на мъжа.

« Отговор #1623 -: Януари 01, 2011, 01:00:08 am »
Понеже темата на Марая за Нептун в другия раздел ме подтикна да погледна една синастрия,Нептун на жена в съвпад с СЛВ на мъжа има ли значение(предполагам,че би трябвало да има,нали е СЛВ) и какво означава?

А тук има и Венера в опозиция с неговото Слънце  :-\
« Последна редакция: Януари 01, 2011, 01:06:56 am от Last_Kiss »

*

Марая

• 28287
« Отговор #1624 -: Януари 01, 2011, 01:15:16 am »
Понеже темата на Марая за Нептун в другия раздел ме подтикна да погледна една синастрия,Нептун на жена в съвпад с СЛВ на мъжа има ли значение(предполагам,че би трябвало да има,нали е СЛВ) и какво означава?

Нептун е най-любовната планета...Тя е висша октава на Венера , а от езотерична гледна точка се свързва с Луната....
Тя е онази , която се свързва с романтиката с безусловната любов , с магията на чувствата , със сливането...Тя не познава границите за разлика от Венера , не е непостоянна и бърза като Луната....,Нептун е бавна и тежка планета, тя създава възможността да се изживее всяко чувство свързано с любовта....
Съвпада с Нодалната ос е най-кармичния аспект за мен....Тук няма значение дали се случва със Северния или Южния възел , има значение само факта , че е засегнат рула на хороскопа и от останалите синастрични мозайки зависи каква посока ще поеме този съвпад....Към брега или към открито море.....Един силен любовен аспект , който не може да бъде пренебрегнат в никакъв случай! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1625 -: Януари 01, 2011, 01:24:50 am »
Благодаря ти,Марая за изчерпателния отговор!
Не знам дали е към брега или към открито море,не съм толкова напреднала със синастриите,но значи има нещо кармично в тези отношения :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1626 -: Януари 01, 2011, 01:32:00 am »
Не знам дали е към брега или към открито море,не съм толкова напреднала със синастриите,но значи има нещо кармично в тези отношения :rolleyes:

Не нещо , а много много кармично! При Нептун е най-сложната кармична програма , защото най-трудно я разбираме и осъзнаваме...., тя е с неосъзнатото влечение и болка , с безусловната телепатична мисъл за сливане....Аспекта ми прилича на устие на река , която се влива в морето....

Имам няколко такива връзки...умиране има -отърване няма..... ;D

« Отговор #1627 -: Януари 01, 2011, 01:36:13 am »

Не нещо , а много много кармично! При Нептун е най-сложната кармична програма , защото най-трудно я разбираме и осъзнаваме...., тя е с неосъзнатото влечение и болка , с безусловната телепатична мисъл за сливане....Аспекта ми прилича на устие на река , която се влива в морето....

Е,ти пък!Ако умиране има-отърване няма,нема надежда за забрава.
Ето синастрията,ако не те натоварва - има ли надежда или няма за връзка  :-\ Не съм много сигурна,че сме един за друг,различни сме,той е по-студен,но има привличане.А относно болка - има болка,но пак към него вървя - много лошо  :(

« Последна редакция: Януари 01, 2011, 01:43:19 am от Last_Kiss »

*

Марая

• 28287
« Отговор #1628 -: Януари 01, 2011, 01:43:38 am »
Изключително обещаваща синастрия....Има слънце в тригон луна... :blink:
А възела е замесен в яка каша тук е и Уран..,не е само Нептун....
Мисля , че има сериозни основания за връзка , има приплъзване на куспиди.... :rolleyes: :blink:...
А когато са замесени куспиди на домове в синастричните карти е ясно , че е по-сериозна работата....

За Нептун , както и за тежките му събратя е важен аспект със светилата и личните планети....,както и нодалната ос предмет на разговора ни.... :blink:

« Отговор #1629 -: Януари 01, 2011, 01:46:13 am »
Всъщност се разбираме с него много добре,с изключение когато реши сам да си взима решения.А и все се дърпа,за сега не искал връзки,бяга  :( Дано си промени решението или аз да го забравя,не знам кое по-възможно,но...
Благодаря ти!  :88:

*

Divna

• 2478
« Отговор #1630 -: Януари 01, 2011, 01:57:11 am »

А тук има и Венера в опозиция с неговото Слънце  :-\

LK, kyde e synastri, koqto vizira6?

« Отговор #1631 -: Януари 01, 2011, 01:59:25 am »
В поста ми по-горе е  :blink: Всъшност малко под този,който цитираш

Е,ти пък!Ако умиране има-отърване няма,нема надежда за забрава.
Ето синастрията,ако не те натоварва - има ли надежда или няма за връзка  :-\ Не съм много сигурна,че сме един за друг,различни сме,той е по-студен,но има привличане.А относно болка - има болка,но пак към него вървя - много лошо  :(

*

Divna

• 2478
« Отговор #1632 -: Януари 01, 2011, 02:12:34 am »
Целувчица, с младежа приятели ли сте в момента? Има ли нещо между вас?

« Отговор #1633 -: Януари 01, 2011, 02:18:17 am »
Целувчица, с младежа приятели ли сте в момента? Има ли нещо между вас?

Ами в момента сме само приятели,преди време ''тръгнахме'',обаче ме заряза на следващия ден,понеже не можел да се справи с връзка,съгласен беше само на ''отворена връзка'',обаче аз не съм съгласна на такава и сега съм пак на същото дередже  :( смисъл страдам по него

*

Divna

• 2478
« Отговор #1634 -: Януари 01, 2011, 02:20:50 am »
Изпрати ми ако желаеш данните си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1635 -: Януари 01, 2011, 02:27:29 am »
Не мисля, че Нептун е любовна планета. Нептун може дълго време да дава розови очила, да ни кара да идеализираме партньора си. Нептун може да ни кара да останем в една недобра за нас връзка дълго време само от състрадание или идеализиране на другия. Добре е да има положителни аспекти на Нептун в синастрията, много е добре. Негативните обаче замъгляват трезвото мислене и ни карат да "търпим" прекалено дълго недостатъците на партньора си. Нещо от рода: "Целият свят го вижда какъв е простак, ама тя си го харесва и си стои при него!" и никой не може да и помогне.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1636 -: Януари 01, 2011, 02:29:14 am »
Благодаря,Стела за коментара!Ще го имам напредвид! :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1637 -: Януари 01, 2011, 02:44:05 am »
Нептун е най-любовната планета...,от мен го запомни..... ;D :wub:....

*

Divna

• 2478
« Отговор #1638 -: Януари 01, 2011, 03:14:32 am »
За мен Нептун е пристрастяване в желанията. Любовта е хубаво да бъде лек опиат, но когато е свръх, тогава действието е обратно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1639 -: Януари 01, 2011, 03:18:12 am »
За мен Нептун е пристрастяване в желанията. Любовта е хубаво да бъде лек опиат, но когато е свръх, тогава действието е обратно.

Wисша октава на Венера , езотерично свързана с Луната....Нептун е онази любов за която всеки мечтае.... :blink: :wub:

Още малко ми е нужно , много малко....мисля , че ще извадя доста сериозна аргументация.... :blink:
Но магията на любовта е свързана с нея и само с нея.....Тя не е само опиат..... :-\ :rolleyes:
Почти съм готова....