Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876001 Прегледи
*

holanda

Re:синастрия
« Отговор #2140 -: Март 16, 2011, 02:42:28 am »
Погледни периодът, в който са се запознали. Когато срещнах бившия ми съпруг, транзитен Плутон беше над нат. Луна - достатъчно мощен показател за дълга кармична връзка.

ще ги питам   :umnik:

Мерси,Дивничка  :wub:

*

holanda

« Отговор #2141 -: Март 16, 2011, 03:04:32 am »
Напрегнатите аспекти държат връзката..... :wub:

Слънце опозе Луна е доста разрушаващ синастричен аспект,по мои впечатления.
Но квадрати или опозиции на Венери и Луни с партньорска планета поддържат пламъка,с това съм съгласна  :blink:

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2142 -: Март 16, 2011, 03:30:38 pm »

Но квадрати или опозиции на Венери и Луни с партньорска планета поддържат пламъка,с това съм съгласна  :blink:
От личен опит мога да споделя, че слънце квадрат луна е разрушаващ аспект :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2143 -: Март 16, 2011, 05:39:31 pm »
От личен опит мога да споделя, че слънце квадрат луна е разрушаващ аспект :blink:

Би ли споделила как се изразява?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #2144 -: Март 16, 2011, 05:42:12 pm »
А как се изразява синастричен съвпад на луна в женска карта с венера в мъжката карта? :-\

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #2145 -: Март 17, 2011, 02:14:55 am »
А как се изразява синастричен съвпад на луна в женска карта с венера в мъжката карта? :-\

мъжът ще е любезен и учтив, и ще усеща желанията на жената, жената ще може да споделя открито и да чувства топлината на мъжа, хармоничен аспект, общо взето ще си споделят чувствата и емоциите
разбира се, зависи и от другите аспекти и знаците в които става съвпада, и кой как е усвоил своята карта.. но общо взето това показва тоя аспект  :blink:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #2146 -: Март 17, 2011, 04:02:26 am »
Благодаря, xtz!И дано да е така....... :-[

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2147 -: Март 17, 2011, 06:38:35 pm »

При мен се изрази с едно перманентно вътрешно раздразнение от другия индивид, което е като заспал вулкан.С течение на времето обаче подмолно унищожава всичко градивно.И така, на повърхността- ок, примерно, но  в същността си отхвърляш интуитивно човека отсреща, докато не предприемеш радикалната стъпка.... :blink:
И да добавя, вероятно и други аспекти са си казали думата, но определено като си разгледах аспектите слънце- луна в няколко по- съществени връзки, установих, че тези аспекти лично за мен са много съществени и определящи.В примера горе дори съвпада на луната на индивида с асцендента ми /знаков съвпад мисля/ не помогна... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #2148 -: Март 17, 2011, 06:41:14 pm »

При мен се изрази с едно перманентно вътрешно раздразнение от другия индивид, което е като заспал вулкан.С течение на времето обаче подмолно унищожава всичко градивно.И така, на повърхността- ок, примерно, но  в същността си отхвърляш интуитивно човека отсреща, докато не предприемеш радикалната стъпка.... :blink:

Благодаря , че сподели! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2149 -: Март 17, 2011, 06:42:55 pm »

Благодаря , че сподели! :blink:
;DПисахме едновременно, допълних си отговора ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #2150 -: Март 17, 2011, 07:15:54 pm »
И да добавя, вероятно и други аспекти са си казали думата, но определено като си разгледах аспектите слънце- луна в няколко по- съществени връзки, установих, че тези аспекти лично за мен са много съществени и определящи.В примера горе дори съвпада на луната на индивида с асцендента ми /знаков съвпад мисля/ не помогна... :blink:

Едно от важните неща в синастрията и първо по значение е слънцето и луната....
Изгрева и залеза.... :blink:

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2151 -: Март 17, 2011, 07:22:21 pm »

Едно от важните неща в синастрията и първо по значение е слънцето и луната....
Изгрева и залеза.... :blink:
[/quote
Май- май....Обаче в този смисъл куинконса между слънце и луна така и не разбрах как трябва да се тълкува- "+" или "-" :-\ Някои казват, че сочи на трудности и приспособяване...Аз май "от практиката" друго усещам- нещо като приемане, въпреки различията....Във всеки случай по- благоприятно го чувствам от квадрата :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #2152 -: Март 17, 2011, 07:23:11 pm »

Съгласна съм. Рано или късно, този аспект води до големи противоречия.
Изживях го с предишния ми приятел.  :-[

« Отговор #2153 -: Март 17, 2011, 07:25:37 pm »
   Много съжелявам, че нямам време да чета, но искам да постна една синастрична карта, малко да ви погъделичкам любопитството. Според вас, какви им са отношенията на тази двойка ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #2154 -: Март 17, 2011, 07:29:19 pm »
Интензивни и динамични...Много  любов и противоборство...Не могат да се отърват един от друг.... ;D

Шампанско и сълзи е живота им.... :P ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2155 -: Март 17, 2011, 09:44:07 pm »
Абе, направо ме разбивате тук! Имаме квадрат със сина ми - Моя Луна в негов 9 и негово Слънце на моя МЦ!! С тази му натална квадратура на Луна в Скорпион с АЦто, направо да вея белия байрак и да го оставям на баща му!!!  :'(
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2156 -: Март 17, 2011, 09:45:07 pm »

Съгласна съм. Рано или късно, този аспект води до големи противоречия.
Изживях го с предишния ми приятел.  :-[
А куинконса смяташ ли, че е по- благоприятен, Дивна? :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2157 -: Март 17, 2011, 09:51:19 pm »
Интензивни и динамични...Много  любов и противоборство...Не могат да се отърват един от друг.... ;D

Ей, такива връзки обичам аз. ;D иначе ми доскучава и се губи тръпката.

Абе, направо ме разбивате тук! Имаме квадрат със сина ми - Моя Луна в негов 9 и негово Слънце на моя МЦ!! С тази му натална квадратура на Луна в Скорпион с АЦто, направо да вея белия байрак и да го оставям на баща му!!!  :'(
В този случай нещата стоят по различен начин, все пак говорим за родител-дете, а не за любовна двойка.
И тъй като аз по натал си имам квадрат на Слънце и Луна, мога да кажа, че този аспект е много дразнещ и вечно водя някаква вътрешна борба със себе си, чувствата си и желанията. Предполагам по същия начин действа и квадрата на чужда Луна спрямо твое Слънце, или обратно. Вечно в противоборство и желание за вземане на превес, докато в един момент не ти писне и не решиш да приключиш всичко.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2158 -: Март 17, 2011, 09:53:47 pm »

Ей, такива връзки обичам аз. ;D иначе ми доскучава и се губи тръпката.

Абе, направо ме разбивате тук! Имаме квадрат със сина ми - Моя Луна в негов 9 и негово Слънце на моя МЦ!! С тази му натална квадратура на Луна в Скорпион с АЦто, направо да вея белия байрак и да го оставям на баща му!!!  :'(
В този случай нещата стоят по различен начин, все пак говорим за родител-дете, а не за любовна двойка.
И тъй като аз по натал си имам квадрат на Слънце и Луна, мога да кажа, че този аспект е много дразнещ и вечно водя някаква вътрешна борба със себе си, чувствата си и желанията. Предполагам по същия начин действа и квадрата на чужда Луна спрямо твое Слънце, или обратно. Вечно в противоборство и желание за вземане на превес, докато в един момент не ти писне и не решиш да приключиш всичко.

Ами от личен опит, както писах, да споделя, че квадрата между слънце и луна според мен действа така, че все нещо разваля картинката, може да е малко, но не достига, обаче липсата му е голяма... :blink: И основен мотив е някакво тихо перманентно раздразнение :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2159 -: Март 17, 2011, 09:58:00 pm »
А дали в моя случай мога да разглеждам хармоничен аспект между моето Слънце в 5ти, Риби и неговото в 12, Лъв? И това да притъпи квадратурата?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер