Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875304 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:синастрия
« Отговор #2160 -: Март 17, 2011, 10:01:11 pm »
От мен запомнете , една връзка не е само слънце и луна...,нито 5-ти и 7-ми , нито 5-ти и 8-ми...
Много важно е в синастрията положението на меркурий по дом , знак , аспекти....Комуникацията е изключително важна....Аспект на меркурий/луна е изключително важен , както и меркурий/меркурий....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2161 -: Март 17, 2011, 10:01:48 pm »
А дали в моя случай мога да разглеждам хармоничен аспект между моето Слънце в 5ти, Риби и неговото в 12, Лъв? И това да притъпи квадратурата?
[/quot
Като си мисля, може би маааалко биха могли да се смекчат нещата, нали много хора говорят за "сходство"....Но кажете, моля ви, какво мислите за куинконса между слънце и луна :-\

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2162 -: Март 17, 2011, 10:03:36 pm »
От мен запомнете , една връзка не е само слънце и луна...,нито 5-ти и 7-ми , нито 5-ти и 8-ми...
Много важно е в синастрията положението на меркурий по дом , знак , аспекти....Комуникацията е изключително важна....Аспект на меркурий/луна е изключително важен , както и меркурий/меркурий....
Ех, колко си права! Това е следващото ми наблюдение....Отново от личен опит съм разбрала, че меркурий силно определя отношенията ми...Адски се дразня при липса на пълноценна комуникация...може би от луната ми в близнаци и меркурий в овен :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2163 -: Март 17, 2011, 10:07:35 pm »
За мен куинконса като аспект е по-добър от квадратурата. Принципно, го разглеждам като съграждащ, не като изграждащ характера. Но това в общия случай, тъй като не съм навътре в синастриите още  :-[
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2164 -: Март 17, 2011, 10:13:27 pm »
За мен куинконса като аспект е по-добър от квадратурата. Принципно, го разглеждам като съграждащ, не като изграждащ характера. Но това в общия случай, тъй като не съм навътре в синастриите още  :-[
Благодаря ти за споделеното...Мисля, че "практическите ни упражнения" от житейско естество са много важни :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2165 -: Март 17, 2011, 10:18:30 pm »
куинконсът е 90+60, нали?  :blink:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #2166 -: Март 17, 2011, 10:18:56 pm »

Да.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #2167 -: Март 17, 2011, 10:22:32 pm »

Да.... ;D
А ти, Марая, как "гласуваш" за куинконса? ;D

« Отговор #2168 -: Март 17, 2011, 10:40:12 pm »
  Много съжелявам, че нямам време да чета, но искам да постна една синастрична карта, малко да ви погъделичкам любопитството. Според вас, какви им са отношенията на тази двойка ?

Всъщност постнах тази карта, за да ви покажа, че понякога нещата не са такива каквито изглеждат. Изключително хармонична връзка - почти 20 годишна + последващ брак /16 годишен/ + две деца. Много взаимна любов и уважение.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2169 -: Март 17, 2011, 10:44:52 pm »

Да.... ;D

Бонбонче + кукичка...Лапаш , осмукваш и си на кукичката.... ;D

« Отговор #2170 -: Март 18, 2011, 12:29:30 am »
Това,че не му знам часа май е проблем,така домовата му система не е вярна  и не могат да се гледат аспектите между управителите на 5тите или 7мите домове.
Но все пак между Венерите има секстил и има и други хубави аспекти,може и аз да греша  :-\ вие как мислите?

Да има! :blink:

Аз да кажа само,че този кУзирог ми идва твърде земен  ;D нещо си имаме проблеми в комуникацията,някак ми е студен и нетактичен,не знам аз ли нещо не съм наред,нИ мелим брашно май.
Аз я бях махнала картата,но ще я кача пак,ако някой се заинтересова от проблемите в комуникацията.Няма нищо между нас,само познанство,приятелство,но понеже говорим понякога и ми идва доста трудно ''смеляем''. :-\

« Отговор #2171 -: Март 18, 2011, 12:43:55 am »
Наистина ли не мелите добре? Негова Венера е с съвпад с твой Меркурий, а неговият Меркурий е между твоето Слънце и СЛВ. Луните ви са в тригонални знаци. Мисля, че имате предпостваки за приятна комуникация. Той би трябвало да харесва начина ти на мислене и изразяване, може да си авторитет в неговите очи. Марсът му докосва наталната ти квадратура Слънце-Луна. Може би оттук идват част от трудностите. Хем те подгрява за действие, дава ти импулс, хем те плаши емоционално, струва ти се твърде експанзивен. Тези аспекти пораждат и физическо привличане. Другото е, че съвпадът му Слънце-Луна-Уран квадратира твоя У3. Може да не намираш общ език с него, защото той ти се струва "странен", непредсказуем, студен в изразяването на емоции. При него съвпадът Меркурий-Марс е важен (на МС е) и попада в твоя 3-ти дом. Той би трябвало да е доста приказлив. Очаквах да имате интензивна комуникация.

Това момче има много силен уранов(-нептунов) акцент, въпреки че е Козирог. Бързо мени настроенията си. Би трябвало да е творческа личност с богата фатазия и нетрадицонно мислене и изразяване на идеи. Той е ориентиран главно към себеизразяване, но предполагам, че умее да работи в екип.
« Последна редакция: Март 18, 2011, 01:00:19 am от Mirabella »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2172 -: Март 18, 2011, 12:50:28 am »

а за мен е пълен блокаж. от опит го казвам

« Отговор #2173 -: Март 18, 2011, 12:52:24 am »
Благодаря,Мирабела!
Ами кой знае какво  физическо привличане няма,симпатичен ми е,но чак да ме влече много,много...не знам.
Ами наистина ми се струва студен.В един момент се радвам,че тъкмо уж се е отпуснал и разприказвал и в следващия момент ме удря с мокър парцал,с някакъв къс и формален или студен отговор,който мен лично много ме наранява някак си,не знам защо,наистина се чувствам,когато говоря с него всякаш удрям на камък.  :-\

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2174 -: Март 18, 2011, 01:30:33 am »
куинконсът е 90+60, нали?  :blink:

Да.... ;D

Бонбонче + кукичка...Лапаш , осмукваш и си на кукичката.... ;D

:57:

А Шопенхауер

« Отговор #2175 -: Март 18, 2011, 01:40:15 am »
Момичета, как ви се струва тази синастрия, на мен ми изглежда многообещаваща, но ми се иска да чуя и вашето мнение :) АЦ на момчето не е реален, часът  е неизвестен...за сега :) Вътрешният кръг е женаската натална карта.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #2176 -: Март 18, 2011, 01:56:19 am »
И на мен ми харесва синастрията ви, Изи. Негови Плутон и Сатурн са точно на твоя АС - сигурно си страшно много привлечена от него, чувстваш се сигурна с него. Луната му е DC-то ти в съвпад с твоя СЛВ и в тригон с твое Слънце. Би трябвало да усещате емоционална близост, все едно се познавате от доста време. Може би ти си водещата страна във връзката, ти даваш начален импулс, а той е готов да те следва. Съвпадът му Слънце-Марс е в тригонален знак с твоя Венера и в опозиция с твой Уран - има силно физическо привличане помежду ви, а опозицията би трябвало да генерира достатъчно енергия и интерес между вас, за да не ви е скучно заедно. Квадратурата на твой Плутон с негова Венера също е индикатор за силно привличане. Да не пропусна тригона на твой Сатурн с негова Венера - той вижда сигурен пристан в твое лице.

« Отговор #2177 -: Март 18, 2011, 01:57:08 am »
Привет и от мен! Удивително е колко много знаещи и вещи в света на Астрологията има. Аз едва прохождам и благодарение на форуми като този и хора като вас стъпка по стъпка се уча и аз. Предстои ми да избера дата за сключване на брак, но както разбирам първо е необходимо разглеждане на синастрията между мъжа и жената. Аз виждам някои напрегнати аспекти в нашата, но все пак съвсем бегло мога да ги разбера. Може ли да помоля за внасянето на малко яснота?!?

« Отговор #2178 -: Март 18, 2011, 02:08:58 am »
И на мен ми харесва синастрията ви, Изи. Негови Плутон и Сатурн са точно на твоя АС - сигурно си страшно много привлечена от него, чувстваш се сигурна с него. Луната му е DC-то ти в съвпад с твоя СЛВ и в тригон с твое Слънце. Би трябвало да усещате емоционална близост, все едно се познавате от доста време. Може би ти си водещата страна във връзката, ти даваш начален импулс, а той е готов да те следва. Съвпадът му Слънце-Марс е в тригонален знак с твоя Венера и в опозиция с твой Уран - има силно физическо привличане помежду ви, а опозицията би трябвало да генерира достатъчно енергия и интерес между вас, за да не ви е скучно заедно. Квадратурата на твой Плутон с негова Венера също е индикатор за силно привличане. Да не пропусна тригона на твой Сатурн с негова Венера - той вижда сигурен пристан в твое лице.

:wub: ами... ние не се познаваме, аз си го харесах на една снимка, но в момента чисто физически няма как да се случат нещата, просто синастрията  ми се стори много добра по принцип и нали съм начинаеща и реших да се допитам до вас, много ти благодаря.
П.С най-много се притесннявам, дали той ще ме хареса като физика, но поглеждайки синастрията и сега чувайки тълкуването ти, съм малко по-спокойна
« Последна редакция: Март 18, 2011, 02:18:32 am от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #2179 -: Март 18, 2011, 02:26:32 am »
Той е Близнак с Луна в Овен. Тези, които аз познавам, са малко несериозни, в смисъл че обвързването им идва малко трудно. Но са много интересни и вълнуващи.