Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878757 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: синастрия
« Отговор #2580 -: Януари 13, 2012, 03:45:25 pm »
Какво ще кажете за тази синастрия?
Вътрешен кръг - жена, външен кръг - мъж.

Има развитие по тази синастрия - днес се обади и ходихме на кино.
Възрастовата ни разлика е точно като на Юлияна Дончена и Стъки, което малко ме притесняваше в началото. Повече- след новата година.

ПП. Още не му зная часа на раждане, така че неговите домове не са верни.
Stella, натален Маркурий в натала ти засегнат ли е сериозно от дирекции и по-тежки транзити? :blink:

« Отговор #2581 -: Януари 14, 2012, 12:05:13 pm »
Здравейте!може ли някой да каже нещо по тази синастрия?  ;) Благодаря ви предварително за отделеното време! :P
  Миличка,да те питам ,ти виждала ли се с този чавек "очи в очи" .Мисля,че нещо не знаеш за него.Нещо не ти казва.Според мен трябва внимателно да си избираш партньорите до Сатурновото завръщане,за да не прибързаш с някой неподходяш брак.Забелязах и ,че е доста по-голям от тебе ,но не се учудвам.Имаш Сатурн в 7дом ,който ти квадратира съвпада Слънце-Венера.Малко или много ще търсиш в партньора бащинската фигура и ще се опитваш да компенсираш нещо ,което вероятно ти липсва.Може и да греша.Не съм спец.
    В синастрията се вижда ,че има харесване и привличане.Неговите планети в Скорпион тригонират твоите в Риби,но ме притеснява Нептуна му точно върху десцендента ти.

Да разбира се виждали сме се работим заедно в чужбина ;) и да по голям е от мен ;) Благодаря ти!Защо те притеснява Нептуна му точно върху десцендента ми?Лъже нещо   :angry:

« Отговор #2582 -: Януари 14, 2012, 01:15:09 pm »
Здравейте, може ли да ми помогнете за изготвяне на синастрия на тези двама души. Има ли бъдеще тяхната връзка?
Жена, 01.07.1977 в 00.55 вечерта, София
Мъж, 22.02.1970,за съжаление не знам часа на раждане, София

Поставям синастричната карта (за мъжа условно съм сложила час на раждане 12:00). Според мен имат добра съвместимост. Светилата в тригон се допълват добре. Проблем би могло да бъде желанието на жената да поучава и дисциплинира мъжа (дано не му налага стила си на мислене). В нейно присъствие той би могъл да се чувства по-неуверен, защото е възможно да не получава достатъчно гаранции за любовта ѝ. Тя може би изпитва странно напрежение, когато са заедно (поне в началото), което е едновременно приятно и плашещо.

« Отговор #2583 -: Януари 15, 2012, 03:07:16 pm »
Коя е неговата карта - вътрешната или външната? Определено мисля, че между тези двама души има много силно физическо привличане.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2584 -: Януари 15, 2012, 03:18:19 pm »
като изключим сексуалното привличане и съвместимост, за останалото трудно ви виждам - било то съвместно съжителство или съвместимост. това на пръв поглед.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2585 -: Януари 15, 2012, 03:43:37 pm »
е, не взимай думите ми буквално. все пак аз само погледнах набързо. има проблеми като във всяка връзка, това не значи, че е лоша, нали  :blink: а при това наистина уникално физическо привличане, ще решавате нещата в спалнята... ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #2586 -: Януари 15, 2012, 06:12:12 pm »
Да има игрички на власт в тази връзка?  :blink: В дългоспрочен план може да е доста изсмукващо. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #2587 -: Януари 16, 2012, 02:38:33 pm »
Извинявам се ако съм се объркала, Uran въпроса ти към мен ли е?А и исках да ви питам ако смятате,че има много голямо сексуално привличане между нас, това означава ли , че той е привлечен от външния ми вид?
Да, към Вас.

« Отговор #2588 -: Януари 16, 2012, 06:53:02 pm »
По синастрията на slavex5213. В картата на жената определено се виждат предпоставки за желание за трайно обвързване към момента:
- транзитен Сатурн (У10) е върху Десцендента
- транзитен Плутон (интесептиран У7) активира наталната опозиция Луна/Слънце. Плутон е върху Луна (У4)
- прогресивна Луна наближава съвпад с нодалната ос
Горните аспекти биха могли да бъдат и предпоставка за начало на по-сериозни взаимоотношения или трайно обвързване. Съвпадът на прогресивни Асцендент и Марс може да говори за известна доза нетърпеливост, но също така решителност в преследване на целите. Същото могат да предизвикат и напрегнатите аспекти на транзитен Плутон със светилата - искам всичко и го искам сега. Могат да направят притежателката на картата ревнива, обсебваща, несигурна.

В мъжката карта ми е по-трудно да преценя, тъй като часът на раждане не е известен. Но сходящият съвпад между прогресивна Венера и натален Сатурн е активиран от транзитен Юпитер в момента. Възможно е да се чувства по-щастлив и реализиран в една по-стабилна връзка към момента (и в последните няколко месеца). Предстои му съвпад на транзитен Нептун с натално Слънце (Нептун е диспозитор на Слънцето му). Не съм сигурна как ще му се отрази това, но може да активира наталния му квадрат Слънце/Нептун и да го направи по-нерешителен.

« Отговор #2589 -: Януари 16, 2012, 07:31:40 pm »
По синастрията на slavex5213. В картата на жената определено се виждат предпоставки за желание за трайно обвързване към момента:
- транзитен Сатурн (У10) е върху Десцендента
- транзитен Плутон (интесептиран У7) активира наталната опозиция Луна/Слънце. Плутон е върху Луна (У4)
- прогресивна Луна наближава съвпад с нодалната ос
Горните аспекти биха могли да бъдат и предпоставка за начало на по-сериозни взаимоотношения или трайно обвързване. Съвпадът на прогресивни Асцендент и Марс може да говори за известна доза нетърпеливост, но също така решителност в преследване на целите. Същото могат да предизвикат и напрегнатите аспекти на транзитен Плутон със светилата - искам всичко и го искам сега. Могат да направят притежателката на картата ревнива, обсебваща, несигурна.

В мъжката карта ми е по-трудно да преценя, тъй като часът на раждане не е известен. Но сходящият съвпад между прогресивна Венера и натален Сатурн е активиран от транзитен Юпитер в момента. Възможно е да се чувства по-щастлив и реализиран в една по-стабилна връзка към момента (и в последните няколко месеца). Предстои му съвпад на транзитен Нептун с натално Слънце (Нептун е диспозитор на Слънцето му). Не съм сигурна как ще му се отрази това, но може да активира наталния му квадрат Слънце/Нептун и да го направи по-нерешителен.

Много благодаря Мирабела за отделеното внимание. Много правилно сте разчели всичко. Мога ли да задам още един-два въпроса към тази синастрия, тъй като някой неща не са ми съвсем ясни:
- той се чувства по-щастлив от връзката си с нея или е възможно да е с друга жена
- и какво означа съвпад на транзитен Нептун с натално Слънце (Нептун е диспозитор на Слънцето му)
Извинявам се за въпросите, но ситуацията в момента е много трудна и объркана :'(
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 07:36:44 pm от slavex5213 »

« Отговор #2590 -: Януари 16, 2012, 07:42:50 pm »
Не знам с коя жена, надявам се с теб. ;) Не съм професионален астролог, упражнявам се, уча се.

Тъй като не знаем часа на раждане на мъжа, ми е трудно да тълкувам по-конкретни неща за него. Не знам кои планети управляват домовете му.

Транзитен Нептун в съвпад с натално Слънце може да отиде в различни посоки (както всеки транзит, разбира се). Може да направи човек по-чувствителен, мек, романтичен. Ако се занимава с творчество, може да му даде вдъхновение. Обикновено не тълкувам изолирано транзитите, а гледам първо натално какъв отенък получава планетата - знак, дом, аспекти. Неговото Слънце се намира в Риби (знак на Нептун, това означава, че Нептун е диспозитор на Слънцето) в квадрат с натален Нептун. Затова мисля, че колебливостта му е присъща. Но също ми изглежда романтична и щедра натура (Слънце в тригон с Юпитер). Транзитен Нептун върху Слънцето му може да засили и двете характеристики. Дори на знам кои домове управляват Слънцето и Нептун и в кой дом попада съвпадът.

« Отговор #2591 -: Януари 16, 2012, 08:08:19 pm »
И аз на същото се надявам..., но знае ли човек.. Сега след като ми обясни за планетите ми стана по-ясно. Той прикрит човек, тъй че е трудно се определи какъв е в точност. И може ли да попитам още нещо, надявам се да е последен  :-[ А в една такава синастриална карта може ли да покаже възможна раздяла или прекъсване на отношенията? Извинявай, но съм нова и не съм много запозната с астрологията.
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 08:12:51 pm от slavex5213 »

« Отговор #2592 -: Януари 16, 2012, 08:13:03 pm »
Може би по-скоро в наталните ви карти би могло да се види това. Както за предпоставките и желанието за обвързване гледах наталите ви. Извинявам се, че говоря на "може би", но не съм експерт, за да знам със сигурност. А и нямам опит със синастрии.

« Отговор #2593 -: Януари 16, 2012, 09:18:50 pm »
Нищо, все пак ти благодаря, достатъчно много разяснения ми даде :blink: Ще се надявам ако някой друг може да погледне картата.

« Отговор #2594 -: Януари 16, 2012, 10:15:29 pm »
Какво имаш предвид под "компенсират"? Ако са квадрати към Асцендента, евентуалната му смяна, т.е. да се окаже, че Асцендентът е друг, ще направи тези аспекти несъществуващи. Ако единият човек в синастрията се окаже с друг Асцендент в действителност, който е по-добре съвместим с този на партньора му, това едва ли ще компенсира напрегнатите аспекти в синастрията, но може да ги направи по-поносими. Например, ако новият му АС получава хармонични аспекти от планети на партньора.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2595 -: Януари 16, 2012, 10:30:16 pm »
Здравейте, може ли да ми помогнете за изготвяне на синастрия на тези двама души. Има ли бъдеще тяхната връзка?
Жена, 01.07.1977 в 00.55 вечерта, София
Мъж, 22.02.1970,за съжаление не знам часа на раждане, София

Поставям синастричната карта (за мъжа условно съм сложила час на раждане 12:00). Според мен имат добра съвместимост. Светилата в тригон се допълват добре. Проблем би могло да бъде желанието на жената да поучава и дисциплинира мъжа (дано не му налага стила си на мислене). В нейно присъствие той би могъл да се чувства по-неуверен, защото е възможно да не получава достатъчно гаранции за любовта ѝ. Тя може би изпитва странно напрежение, когато са заедно (поне в началото), което е едновременно приятно и плашещо.

Благодаря, а по тази карта може ли да се разчете дали е възможен брак или съвместно съжителство?

Хубава е синастрията ви - двама пълнолунни се уравновесяват взаимно- добра душевна съвместимост. има и еротични аспекти: венера секстил с венера и марс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2596 -: Януари 16, 2012, 10:33:34 pm »
Именно това исках да кажа...Просто се чудех долколко можем да съдим за тази карта ако не знам точния му час на раждане.Предполагам, че мога да получа обща картина за връзката.А освен физическо привличане какво друго виждате?Четох, че съвпадите на Юпитер с Юпитер  и на Юпитер със Сатурн са много добри за една връзка.. :-\

да, добри са съвпадите на юпитер с юпитер, защото двамата по еднакъв начин си представят щастието. А на Юпитер и сатурн не е романтичен аспект, но е много мощен аспект за бизнес партньорство и узаконяване на връзка. Важно е да види обаче какви други аспекти сключва съвпада на юпитер и сатурн. Ако има много негативни аспекти към него,без компенсиращи тригони, са възможни юридически проблеми.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2597 -: Януари 16, 2012, 10:43:51 pm »
Съвпадът на Юпитерите ви не бих го броила (в различни знаци са, а и разстоянието помежду им ми изглежда повечко). Съвпад Юпитер/Сатурн може да бъде градивен в едно съвместно сътрудничество, да подпомогне успеха на евентуален общ бизнес, напр., а също и да даде добро съвместяване на моралните ви ценности. Но повече наблягам на аспекти към т.нар. лични планети - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс.

Меркуриите ви са в един знак (Скорпион) - от това може да излезе добра интелектуална съвместимост, ако не се хапете много (по скорпионски) и не се опитваш да го поучаваш (твой Сатурн в квадрат с негов Меркурий). Може да му изглеждаш по-песимистино настроена понякога или да му крънкаш за разни детайли (само мои предположения).

Слънцета ви са в един знак, твоя Луна е в тригон с негово Слънце. Това са екстра приятни аспекти за базова съвместимост като личности. Обаче е твърде възможно Луните ви да са в квадрат (поне знаков), което може да създава емоционален дисбаланс помежду ви - твоите емоции (Луна в Близнаци) може да му идват твърде непостоянни. Хубаво е, че твоят Сатурн хвърля тригон към Слънцето му - действаш му отрезвяващо, изглеждаш сериозна в неговите очи през по-голяма част от времето. Марсът ти е в квадрат с негово Слънце - възможно е помежду ви да има и елемент на конкуренция, съвернование или да го юркаш много.

« Отговор #2598 -: Януари 18, 2012, 12:30:15 am »
Не може само по едни Луни да се съди, ще ти дам един пример с моята карта, защто си я познавам най-добре:
Имам Луна В Козирог, една Луна във Везни би я квадратирала, обаче евентуално би била в Съвпад с Венерата ми, сесктил със Сатурн (Стрелец) или Слънцето (Лъв), най-дългото и изпълнено с разбирателство съжителство за мен ( със съквартирант) беше с момиче с Луна във Везни, огледай хубаво нещата и потърси компенсиращи аспекти.
« Последна редакция: Януари 18, 2012, 01:30:02 am от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #2599 -: Януари 20, 2012, 11:57:27 pm »
Здравейте, тук съм нова и едва сега откривам този форум с толкова интересни разговори. Бия си главата над една синастрия и се чудех какво значи например куинкокс на двете Слънца...или че женското Слънце е на мъжкия ДЦ. Както и мъжка Венера тригон с нейно Слънце, а нейна Венера в квадрат с негов Уран....
Всъщност може би мога да дам директно данните тук за двата партньора, ако на някой му се занимава да ми даде някакви коментари какво го впечатлява или не в синастрията тук....Благодаря предварително.

Той - 3 януари 1974, 5:50 ч, София
Тя - 2 юни 1975, 18:30, Габрово