Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876957 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Re: синастрия
« Отговор #2660 -: Февруари 08, 2012, 11:47:27 am »
Grace,  ти заради оппозицията Сатурн/Венера ли предполагаш влюбване от пръв поглед или странно запознанство, или?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2661 -: Февруари 08, 2012, 12:04:19 pm »
Внезапното влюбване е по аспект м/у венера и уран в синастрията.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Grace

• 2257
« Отговор #2662 -: Февруари 08, 2012, 12:20:03 pm »

да, Уран / Венера в случая. Тези работи са по Уран.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2663 -: Февруари 08, 2012, 12:32:42 pm »
Аз защо не виждам какъвто и да е аспект между Уран и Венера в тази синастрия?  :-\
Май объркахте синастриите, сигурно говорите за горната.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2664 -: Февруари 08, 2012, 02:45:48 pm »
Аз защо не виждам какъвто и да е аспект между Уран и Венера в тази синастрия?  :-\
Май объркахте синастриите, сигурно говорите за горната

;D  ;D ами правилно не виждаш ! то и аз сега видях, че съм объркала Меркурий с Венера ! значи, тълкуването си важи за аспект Уран/Венера по принцип, но определено НЕ касае горната синастрия  :blink:
благодаря, Freya, че видя. иначе щеше да се чуди Tornquist какви ги пиша....  ;D

« Отговор #2665 -: Февруари 08, 2012, 03:30:17 pm »
Аз имам и още един въпрос. Как тълкувате съвпада на хирона на момата с Венерата на момъка в същата тази синастрия?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

« Отговор #2666 -: Февруари 08, 2012, 03:37:49 pm »

Само мажорните ли се броят,че в една синастрия гледам сески-квадрат между Уран и Венера
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2667 -: Февруари 08, 2012, 03:40:30 pm »
аз гледам само основните, да.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2668 -: Февруари 08, 2012, 03:42:36 pm »
Аз имам и още един въпрос. Как тълкувате съвпада на хирона на момата с Венерата на момъка в същата тази синастрия?

по принцип добре, позитивен аспект за връзка е, но с оглед на това, че срещу съвпада стои Сатурн.....хм..някои му викат " the hearthbreak aspect "...

« Отговор #2669 -: Февруари 08, 2012, 03:45:49 pm »
аз гледам само основните, да.

Благодаря ти,а и аз да питам,може ли в синастрията(предполагам може) да се разбере кой кого обича повече,и кои аспекти се отнасят за това :rolleyes: :-\

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2670 -: Февруари 08, 2012, 03:49:23 pm »
Аз съм сигурна за едно- когато планета /особено лична/ или асц попадат в 5-тия дом на партньора той обикновено се влюбва /т.е. този, на който активират петия дом е влюбения/. но и другия може да е влюбен при други положения в синастрията.

Мъжете обикновено се влюбват когато жената активира венерата и луната им и то с положителни аспекти.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 03:53:49 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Grace

• 2257
« Отговор #2671 -: Февруари 08, 2012, 04:01:51 pm »
съвпад СЛВ / Венера - този с Венерата не само ще се влюби, но и е хубаво да го направи  :blink:

« Отговор #2672 -: Февруари 08, 2012, 04:39:20 pm »
Благодаря ви момичета,а какво ще кажете за СЛВ съвпад Луна и Марс на единия да прави опозиция с Венера и Марс на другия  :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #2673 -: Февруари 08, 2012, 05:06:13 pm »
 съвпад ЮЛВ / Венера на партнъора - според Жан Спилър - накратко -

страстна любовна връзка от минало прераждане, останала нерешена. Имате нещо да довършвате в този живот, за да може всеки да продължи еволюционното си развитие нататък. Не е задължително в този живот да бъдете съпрузи, може и да е връзка, основана на приятелство или общи интереси. Много са възможните сценарии:
Човека с ЮЛВ:
- връзката с този човек ви е донесла толкова мн щастие в минал живот, че сте дали обет в този да се срещнете отново; но като поживееш с човека, може да откриеш, че той не е точно този, който си си представял; с течение на времето, следва да се разбере дали човека с Венера е този, който обичаш и подкрепяш.
- може в минало прераждане да сте му попречили да изживее любовта си и сега му връщате кармичен дълг и следва да подкрепяте романтичните му връзки;
Човека с Венера:
- склонен да позволява твърде много на другия; може дори да развие нездравословна зависимост, резултат от силна обвързаност в минало прераждане;
- ако в минал живот човека с ЮЛВ е бил пречка за любовта на другия, в този живот, този с Венера може да изпита инстинктивна враждебност към него; подсъзнателно и взаимно да подкопавате основите на романтичните си връзки;

« Отговор #2674 -: Февруари 08, 2012, 05:09:16 pm »
- Вярно ли е, че за да се получи хубава връзка, трябва да има някой много точен аспект?

- От брака на Афродита и Арес (Венера/Марс) се раждат: Ерос (Любовта, страстта и секса) ~433; Антерос (Споделената любов)~1943, Деймос (Страх), Фобос (Ужас), както и Хармония~40 - какви са наблюденията ви свързани с тези астероиди в синастричната карта?

Благодаря :)

« Отговор #2675 -: Февруари 08, 2012, 05:42:28 pm »
Здравейте, може ли да помоля за помощ. Въпросът ми може да Ви се стори странен и объркан, но информацията е много ценна за мен.
Възможно ли по приложените синастриални карти да се разчете дали ще имам деца с един от тези хора? Първият е моят бивш съпруг, но днес ми казаха нещо, което направо ме удиви.., а вторият е за любим човек. Предварително благодаря.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 05:59:42 pm от slavex5213 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2676 -: Февруари 08, 2012, 06:03:14 pm »
Да не си разбрала, че си бременна?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2677 -: Февруари 08, 2012, 06:19:39 pm »
Да не си разбрала, че си бременна?  :blink:

Не, не съм. Ситуацията е по-сложна... с бившия ми съпруг от 11 години се опитваме да имаме дете, но така и не се получи. Днес ми казаха, че както съпругът ми, така и аз може да имаме деца. Също така споделиха, че ще имам две деца (не знам дали по наталната карта се разчита)... и то може би от него. А аз не искам да продължавам този брак.... Вторият човек за когото питам е любим човек... не знам дали от обяснението ми е правилно. И за това въпросът ми...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2678 -: Февруари 08, 2012, 06:27:45 pm »
Според мен не е нужно да търсиш отговор на този въпрос в астрологията.
Щом с бившия ти съпруг не сте могли да имате деца, значи така е трябвало да се случи... за съжаление.
Сега си с друг човек, когото обичаш, и на твое място бих гледала сегашната си връзка, а не връзката, която вече е приключила и не е дала плод.

А астролозите понякога грешат в прочита на наталната карта и в прогнозите, в съвременната астрология има място за доста свободни интерпретации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2679 -: Февруари 08, 2012, 06:42:51 pm »
Според мен не е нужно да търсиш отговор на този въпрос в астрологията.
Щом с бившия ти съпруг не сте могли да имате деца, значи така е трябвало да се случи... за съжаление.
Сега си с друг човек, когото обичаш, и на твое място бих гледала сегашната си връзка, а не връзката, която вече е приключила и не е дала плод.

А астролозите понякога грешат в прочита на наталната карта и в прогнозите, в съвременната астрология има място за доста свободни интерпретации.

Благодаря, точно астролог ми каза тези неща. Със съпруга ми сме се развели, но все още живеем заедно (не съжалявам, че нямаме деца, защото имаме осиновена дъщеричка). Другият човек е в чужбина и го чакам да си дойде.. тъй че съм на кръстопът. Много объркано е всичко и сложно за обяснение. А Вашето мнение какво е според синастриалните карти все пак искам да чуя и друго мнение...