Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876977 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #2800 -: Март 27, 2012, 02:33:33 am »
Благодаря Мирабела!

« Отговор #2801 -: Март 27, 2012, 02:35:30 am »
И съм сигурна за часовете и на двамата са ни правили ректификация.

« Отговор #2802 -: Март 28, 2012, 10:45:33 pm »
Извинявай, Kitanokata, видях още вчера картата, но съм раздвоена в мнението си (не съм профи) и затова предпочетох да не отговарям веднага, да обмисля първо нещата. Защото различните астролози дават предимство на различни техники - едни считат синастрията за водеща по въпроса до колко двама души си подхождат, други предпочитат да дават първенство на композитната карта (някои школи, като немската, обръщат съществено внимание и на комбина, т.нар. Davison chart). Напоследък чета мнения, че синастрията действително показва по-добре доколко двама души си подхождат или не, докато композитът отразява връзката и динамиката в нея при положеине, че между тях вече има такава. Аз не съм експерт, нито имам лични наблюдения дали това е действително така.

Вашата синастрия ми изглежда повече от отлична. Малко или почти никакни "подводни камъни", добро разбирателство на всички нива - личностно, емоционално, ментално, физическо. Особено по първите два показателя. В композита обаче има напрегнати аспекти, които изглеждат сякаш не потвърждават това или поне могат да бъдат източник на напрежение. Обсъдихме ги в предишните постове. Опозиция между светилата (и то в ъглови домове) в комбинация с Меркурий ми изглежда като източник на неразрателства, спорове, поне различия в мненията ви накъде трябва да вървят взаимоотношенията ви. Несходства в характерите ви в синастрията не видях, но признавам, че не съм разглеждала наталните ви карти подробно и поотделно, за да се "запозная" с вас като отделни личности. Склонна съм да си мисля, че тази опозиция, дължаща се на замисъла, стоящ зад композита - карта на мидпоинтите между планетите ви, не би трябвало да помрачи хубавите аспекти между светилата в синастрията ви. По-скоро би добавила повече интерес един към друг, тръпка и физическо привличане, заради аспектите на Марс с нея. Може би ви е приятно да работите, спортувате заедно, също и да водите дълги разговори, да дискутирате (Марс в 3-ти и в аспект с Меркурий). Венера, която е управител на АС, на върха на 3-ти дом също говори за динамична двойка, обичаща да предприема различни неща заедно, отворена към света, винаги в движение. Тригонът с Нептун би трябвало да добавя романтика, а може би и общи интереси и сходни вкусове в областта на изкувствата, музиката, киното и т.н. Но тази квадратура със Сатурн не ми харесва. Стане ли прекалено сериозно, може да не ви е лесно да преминете по-нататък. Тежестта на брака може да ви идва в повече или връзката ви да е свързана с поемане на повече отговорности, отколкото ви се иска. Но това последното трябва да се проследи и в синастрията.

Транзитите в момента. Сатурн е в опозиция с композитен Сатурн по оста 6/12 дом. В момента може би усещате тежестта на ежедневието най-силно в случай, че живеете заедно или ако не, то може би имате някакви страхове, опасения, че чувствата ви един към друг са изстинали, защото всеки е зает с делнични неща и нямате достатъчно време един за друг (транзитен Сатурн акцентира върху квадратурата Венера/Сатурн в композита). Възможно е да сте във временна раздяла или охлаждане (макар че в такава беля бих очаквала Уран да е замесен). Сатурн е ретрограден в момента, т.е. не за първи път преминава в опозиция с композитния ви. Още през миналото лято може да са се появили тези усещания или проблеми. От друга страна, транзитен Юпитер ще премине през АС, което би трябвало да затопли отношенията ви.

Ако имаш желание, построй прогресивен композит, за да видим къде е прогресивната ви Луна. Използват я, за изследване на динамиката в композита, наред с транзитите, и в няколко карти видях, че работи (или така ми се струва само). :blink:

« Отговор #2803 -: Март 28, 2012, 11:44:51 pm »
Мирабела, не мога да ти опиша колко ме правиш щастлива! Наистина сме разделени , но по служебни причини. Той е в друг град, а аз работя много и чакам да минат всички ретро движения и тогава да променям статуквото си. на него му се иска да му давам повече време, макар да не ми го е заявявал директно. Качвам прогресиваната карта. Още веднъж , м,ного ти благодаря!

« Отговор #2804 -: Март 29, 2012, 12:05:56 am »
През втората половина на лятото прогресивна Луна ще премине през композитна Венера, което би трябвало да ви даде шанс да се наслаждавате на приятни моменти заедно, ако не беше опозицията на композитен и транзитен Сатурн, която ще аспектира съвпада с квадратури. Възможно е плановете да не се получат или щастието тогава да не е пълно, както се вика. Обаче по-късно, в края на годината, когато транзитен Сатурн вече ще е сменил знака, ви очаква прогресивно новолуние в тригон с композитен Нептун. Мисля, че най-късно тогава би трябвало да се съберете заедно за по-дълъг период от време. Защото то в края на годината има доста логика да сте заедно, дори и само за Коледа и Силвестър. Аз се надявам, че става дума за по-трайно събиране.

« Отговор #2805 -: Март 29, 2012, 08:41:13 am »
Мирабела, много Благодаря!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2806 -: Март 29, 2012, 08:54:00 pm »
колко градуса давате на съвпада на Нептун с Венера в синастрията?

« Отговор #2807 -: Март 29, 2012, 09:04:11 pm »
  Когато е знаков съвпада и до 10 градуса /поне си действа, според мен/, иначе 5 градуса.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2808 -: Март 29, 2012, 09:06:29 pm »
благодаря, дейзи!
става въпрос за 7 градуса в един и същи знак.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #2809 -: Март 31, 2012, 09:19:32 am »
Лилит е нещо от преди което трябва да се отработи ,изчисти а пък Селена нали е най-чистото място в хороскопа и в резултат на това човека с Лилит ще се чувства добре а пък човека със Селена ще му помогне ,но зависи аз така го тълкувам смятам,че не е случаен този аспект
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Papy

• 4343
« Отговор #2810 -: Март 31, 2012, 11:38:49 am »
За селена не знам, моята е в точен съвпад с мц, но това за сега не го виждам проявено
Обаче лилит и хирон са ми в седми в съвпад и винаги ми се налага да се грижа за партньорите си по един или друг начин, обикновено по няколко

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #2811 -: Март 31, 2012, 03:37:20 pm »
Лилит е нещо от преди което трябва да се отработи ,изчисти а пък Селена нали е най-чистото място в хороскопа и в резултат на това човека с Лилит ще се чувства добре а пък човека със Селена ще му помогне ,но зависи аз така го тълкувам смятам,че не е случаен този аспект

За мен е сигурно, че не е случаен  :blink: Никога не съм изпитвала такива "чисти" чувства към друг човек  :blink: :blink:
Purple ти със Селена ли си или Лилит
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #2812 -: Март 31, 2012, 03:53:08 pm »

За мен е сигурно, че не е случаен  :blink: Никога не съм изпитвала такива "чисти" чувства към друг човек  :blink: :blink:
Purple ти със Селена ли си или Лилит

Аз съм с Лилит  ;D Много нелогично нали  ;D
Напротив има логика -ти затова се чувстваш добре,защото той ще те пречисти  :blink:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Papy

• 4343
« Отговор #2813 -: Април 01, 2012, 12:48:02 pm »
Кой мид пойнт с кой възел в кой знак и дом

*

Divna

• 2478
« Отговор #2814 -: Април 01, 2012, 01:14:19 pm »
Моят мидпойнт слънце/луна с неговия възел.По принцип този мод пойнт ми е в съвпад с иц така, че става мой 4 дом, негов 11.

Съпружеска връзка ако МП е по Ебертин.  :blink:

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #2815 -: Април 01, 2012, 10:26:26 pm »
Здравейте, може ли някой да ми обясни на кои аспекти се дължи сексуланата апатия в тази връзка. Това е моя синастрия-аз съм в синьото-с вече бившия ми приятел. Най-характерното което мога да споделя от преживяното с него е -никаква близост, и емоционална и сексуална , никакво споделяне..пълна мъгла...... Спокойно след година връзка, мога да кажа, че не го познавам... през цялото време ме държеше на дистанция от себе си.
 http://prikachi.com/images/391/4591391O.gif

*

Grace

• 2257
« Отговор #2816 -: Април 01, 2012, 10:37:51 pm »
сексуалната апатия, но не постоянна е от квадрата Сатурн/Луна.
чудя се, съвпада Венера/Плутон не е ли компенсирал? чак пък такава апатия...с този съвпад...  :unsure:

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #2817 -: Април 01, 2012, 10:42:19 pm »
чудя се, съвпада Венера/Плутон не е ли компенсирал? чак пък такава апатия...с този съвпад...  :unsure:
Да и аз много се чудя, но е факт!
 Имала съм 5 годишна връзка, със същото положение на негов сатурн и луната ми(мъжете имат 1 месец разлика във възрастта) и там изобщо не ни пречеше на секса, напротив даже....

*

Uran

• 6041
« Отговор #2818 -: Април 01, 2012, 10:42:44 pm »
Люли, то има индикации за сексуална връзка. :unsure:
Освен квадрата негов Сатурн твоя Луна да обвиним. :unsure:

Да не би да е имал някакви проблеми? Нали знаеш просташкия лаф: "Морен може, кахърен-Не"

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #2819 -: Април 01, 2012, 10:46:25 pm »
Незнам, с неговият стил така и неможах да свикна, няма нежност, предигра....романтика.... един груб Секс