Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875530 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3520 -: Август 17, 2012, 03:42:30 pm »
Признавам, че съм любопитна. Какво означава "живее в... семейство"? Живее с родителите си или живее със съпруга и деца? Ако е първото, може и да няма значение. Да кажем, че e late bloomer и не е открил досега подходящата жена, с която да желае да заживее заедно или няма финансови средства, за да си го позволи. Но ако е женен, има значение.
Как така няма да изискаш от него нищо? Ако искаш да е с теб, казваш му го директно. Или смяташ цял живот да живееш (искам да кажа, да се измъчваш) с обещания? Поставяш ясно на масата онова, което даваш и онова, което искаш. Пък той каквото реши. Винаги трябва и двамата да са съгласни, за да се случи нещо.

Предния път, когато беше поставила картите ви, Анабел направи чудесен анализ. Към него искам да вмъкна един подводен камък - разменени напрегнати аспекти Слънце/Сатурн. Възможно е да се действате твърде ограничаващо, задушаващо, подтискащо един на друг. Също и разменени напрегнати аспекти Луна/Венера - споделянето на чувства може да е затруднено, да не чувствата и изразявате любовта по един и същ начин.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3521 -: Август 17, 2012, 06:53:46 pm »
здравейте,нямах възможност няколко дни да ви посещавам и останах приятно изненадана от това колко много сте написали и колко истини има в това...дано не става нахално ,но понеже бях обещала  да постна и картата на Скорпиона,ще я кача,като не искам това да бъде тълкувано като възползване от знанията ви в астрологията.Аз мога да коментирам само на база видяно и споделено от нея.Определено не разбирам такава дълбочина на преживяванията-за мен на моменти е вредна дори,обаче на нея и носи някакво мазохистично удоволствие.Питала съм я,не и ли тежи подобна драма,отговорът беше- не ми е  нужно да ме разбираш.. :-\.Това което не ми допада е,че когато са двамата стават полюсни и така както си бъбрят щастливо,така изведъж от една дума става буря-нигога не са в безразлично или спокойно положение.. сега когато не са заедно,тя не изпитва желание да общува с други,и това в продължение на месеци.Казва ,че мъжете покрай нея ни е носят същият интнзитет на усещанията,и предпочита да е сама  :unsure:..Затова и са зарадвах много,когато прояви интерес към младежът лъв

аз ще продължа по синастрията - все пак имат доста общо - и общи асц и тригон Слънца, тригон Луни, мисля, че съвпада на неговата Луна и нейната Венера и бил също решаващ за това да се съберат. Но нямат връзка светилата им на "кръст" - Луна-Слънце, добри приятели са, със сигурност, но ако търсим конвенционално семейство, считам синастрията и с другия мъж за по-добра. Освен това между Сатурн на партьорите няма връзка, неговият Сатурн не аспектира нито нейната Венера нито нейната Луна, той не би я подкрепил за брак и семейство, за кариера би и помагал - защото всъщност неговият Сатурн аспектира нейното Слънце. Но това не дава емоционална стабилност.

Но защо съм толкова категорична - той има две планети в 7 дом, ако това не са два брака (а те вече като годинки са изкарали 1 брак), то са доста комплексна личност описвана от Венера и Марс. Сестра ти има Марс на ИЦ и 2 планети във Везни, но неговият стелиум в Скорпион задейства най-вече Слънцето и (и до някаква степен стелиумът му в стрелец Луната и) и не мисля, че той я вижда като партньора по 7 дом.

Тази синастрия е по-добра за бизнес партньорство.

В предишната синастрия и Сатурн - Сатурн бе в секстил и Юпитер - Юпитер в тригон. Освен това имаше връзка Луна-Слънце, Луна - Слънце. Освен това Сатурн - Венера също бе на лице (сключване на брак).

Сестра ти ще реши сама, но да даде шанс на Лъва, нищо не и пречи да излиза 1-2 месеца с него и да види как се чувства. Освен това, ако двама партньори са били заедно 6-7 години и не са взели решението да сключат брак, да имат деца, (може да не е осъществено, но поне да е взето), то има някакъв проблем.

Поздрави и много късмет пожелавам.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3522 -: Август 17, 2012, 07:00:34 pm »
И само още една добавка - ако сестра ти иска да се развива духовно и не иска семейство, и Скорпионът също вземе това решение, общият им асцендент може да ги свърже за цял живот, но ще бъдат като съученици, които си помагат един на друг, а не двойка (то и нейния Юпитер в съвпад с неговия - показва това, освен, че са много близки като възраст).
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3523 -: Август 17, 2012, 07:37:07 pm »
Да,той живее с жена си. Затова и не съм убедена какво може да се очаква от него,въпреки това което говори.И затова немога да му кажа,че искам да живеем заедно.Смятам,че той трябва да вземе решение и се страхувам,че аз нямам право да го притискам. Не е редно,но пък и нямам нищо общо с това,че той не желае да е с нея,така е доста преди мен....

« Отговор #3524 -: Август 17, 2012, 08:33:33 pm »
Какво може да се очаква от него ли? Същото. Да продължава да ти захаросва сладки приказки, които може и да са верни. Може да те обича, нищо не му пречи да живее с една, а да обича друга.
Едно нещо ще си позволя да ти кажа. Ако един мъж иска да е с една жена, ще бъде с нея. Останалото са само оправдания.
Ако той не желае да е с нея, защо продължава да е? Явно има причина, защото всяко нещо си има причина. Казваш, че е така от доста време преди теб. Само си представи от колко време той не желае да е с нея (по негови думи) и все още е с нея. Това какво означава? Че или е прекалено мекошав, или не ти казва истината.
Надявам се, че господинът ще опровергае приказките ми.

P.S. Извинявам се за думите си, но някой трябва да нарича нещата с истинските им имена. Такава съм, прекалено откровена.
Пожелавам ти или той бързо да вземе решение по въпроса, или в противен случай, ти да се оттървеш бързо от него.

« Отговор #3525 -: Август 17, 2012, 09:50:12 pm »
Благодаря за анализа и най-вече за откровеността!Аз много ценя това качество у хората.Някои неща разбрах в последствие след първото тълкуване и съм в размисли от известно време,затова и пак се допитах до вас....Пожелавам на всички Ви пълноценни почивни дни!

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #3526 -: Август 17, 2012, 10:24:35 pm »
Кое в синастрията показва, че съществува опасност за (само)заблуда относно другия човек? Нептун на единия в съвпад със Слънце/ Меркурий на другия дали би ли могло да се приеме за предпоставка? Тук по-скоро е идеализация, което е почти същото. Предполагам и наталните карти трябва да се вземат под внимание за подобно нещо.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3527 -: Август 17, 2012, 11:39:15 pm »
Аспектите на Нептун със светилата, но с тях е възмоно както да се самозаблуждаваш, така и да изживееш много специална любов. Беше ми интересно да разгледам на познати картите, Нептун дава и двете проявления и в положителен, и в негативен аспект. разликата е в интензитета на преживяното.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3528 -: Август 18, 2012, 12:42:19 am »
Аспектите на Нептун със светилата, но с тях е възмоно както да се самозаблуждаваш, така и да изживееш много специална любов. Беше ми интересно да разгледам на познати картите, Нептун дава и двете проявления и в положителен, и в негативен аспект. разликата е в интензитета на преживяното.

А това зависи преди всичко от изначалните неща на които стъпва астрологичния анализ....или първо знака в който попада Нептун....Скорпион , Стрелец , Козирог , Водолей....Нептун в козирог не се чувства особенно добре...В Стрелец е в свои води поради факта , че е втори управител на знака риби , А Юпитер е управител и на стрелец и на риби.
Във водолей му е доста труно , поради внезапните проявления на Уран....Следва декадата в дисекцията на Нептуновия анализ...после дуодата и градуса , следвани от аспектите...както и домовете...
Най - труден е когато попадне на кардиналните оси в синастричната карта....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3529 -: Август 18, 2012, 12:55:12 am »
Така де, не е еднозначен.  :blink: Понеже моят е в Стрелец, за него съм се информирала, разбрах че това му било и МЦто. Но дори и оттам е склонен да носи както много ценни любови и значими лични събития, така и платонични и откровено налудничави такива.  ;D При това не е лошо аспектиран, все тригони и секстили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3530 -: Август 18, 2012, 01:21:12 am »
Така де, не е еднозначен.  :blink: Понеже моят е в Стрелец, за него съм се информирала, разбрах че това му било и МЦто. Но дори и оттам е склонен да носи както много ценни любови и значими лични събития, така и платонични и откровено налудничави такива.  ;D При това не е лошо аспектиран, все тригони и секстили.

На МЦ е много красив за околните...Неуловим , видим само чрез обектива на посъзнателните процеси , които достигат до колективното съзнание... :blink:
Имам опит негов Нептун в съвпад Луна в/у моя Мерк и Слънце... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3531 -: Август 18, 2012, 01:25:50 am »
МЦто на Нептуна било в Стрелец.  ;D Неуловим... ми за мен май най-вече.  :P Виж, твоето със светилата е по-смислено.

« Отговор #3532 -: Август 19, 2012, 02:19:30 am »
Тази синастрия е моята и на един младеж. Аз съм с червеното отвън. Не знам часа му на раждане затова съм го сложила на 00.00 часа. Луната му със сигурност е в Дева без значение кога точно е роден. Сама виждам основните неща в синастрията, но тъй като е моя и няма как да съм напълно обективна, ще съм благодарна, ако и някой друг прояви интерес и каже какво мисли.

Виждам, че аспекта Сатурн-Венера е подчертан - неговия Сатурн в съвпад с моята Венера, а моя в опозиция на неговата Венера. В същото време моя Плутон тригонира неговата Венера, а моя Нептун й е в точна опозиция.
Аспектите Марс-Венера-Луна са ясни затова не им отделям внимание. Но тези, които изброих по-горе не знам какво означават.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #3533 -: Август 19, 2012, 04:09:42 pm »
Имало ли е идеализация от твоя страна? :blink:

« Отговор #3534 -: Август 19, 2012, 04:34:27 pm »
The_One, какви са ви отношенията с тези напрегнати аспекти Венера/Сатурн? Както пише по книжките ли - сериозност, невъзможност за наслаждаване на романтика поради (служебни) ангажименти, някой от двамата да е обвързан вече или да е натоварен със задължения към семейството си? Според мен, не мелите много добре брашно заедно. Той ти е прекалено студен, ти си му прекалено емоционална. Липса на сходство във вкусовете и философиите, които изповядвате. Обаче интелектуално ви се получава повече от отлично.

« Отговор #3535 -: Август 19, 2012, 04:47:23 pm »
The_One, какви са ви отношенията с тези напрегнати аспекти Венера/Сатурн? Както пише по книжките ли - сериозност, невъзможност за наслаждаване на романтика поради (служебни) ангажименти, някой от двамата да е обвързан вече или да е натоварен със задължения към семейството си? Според мен, не мелите много добре брашно заедно. Той ти е прекалено студен, ти си му прекалено емоционална. Липса на сходство във вкусовете и философиите, които изповядвате. Обаче интелектуално ви се получава повече от отлично.

Той има семейство, аз също имам някаква връзка, но моята не е сериозна макар че е дълготрайна. Отношенията ни са....по опозициите Марс-Венера. Аз съм сдържана, по-скоро той е емоционалния засега. Много съм объркана, защото този човек ми въздейства необичайно. Интелектуално наистина ни се получава страшно добре. Като го гледам имам усещането, че винаги съм го познавала. И все още упорито се опитвам да се сетя дали не съм го срещала преди. Много е шантаво...
Изпитвам първосигнален, дори примитивен страх - нямам идея защо и това ме кара да се колебая дали да се виждам с този човек повече. Искам да избягам.
Ето и комбин, но имай предвид, че не знам какъв е неговия час на раждане и нямам идея дали така комбина изобщо може да се разглежда.

« Отговор #3536 -: Август 19, 2012, 06:20:22 pm »
От композити и комбини пък разбирам по-малко отколкото и от синастрии. Опозицията Венера/Марс говори за силно физическо привличане. Квадратурата Венера/Сатурн е доста широка, не би трябвало да е (силно) действаща.
Опозиция Слънце/Плутон може да означава противопоставяне на силни характери.

« Отговор #3537 -: Август 19, 2012, 09:53:05 pm »
Не знам доколко е надежден комбина без негов час затова си гледам синастрията. Търсих доста информация за аспекта Венера-Сатурн. Нещата, които намирам обаче са противоречиви. В едните случаи пише, че аспект между тези две планети дава дълготрайност, в други - че води до непоносимост между партньорите. За опозицията Венера-Нептун също откривам малко и съмнителна информация.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3538 -: Август 20, 2012, 10:22:27 am »
Имало ли е идеализация от твоя страна? :blink:

Не.

« Отговор #3539 -: Август 20, 2012, 12:21:50 pm »
Не знам доколко е надежден комбина без негов час затова си гледам синастрията. Търсих доста информация за аспекта Венера-Сатурн. Нещата, които намирам обаче са противоречиви. В едните случаи пише, че аспект между тези две планети дава дълготрайност, в други - че води до непоносимост между партньорите. За опозицията Венера-Нептун също откривам малко и съмнителна информация.
  По принцип всичките аспекти в които участва Сатурн дават дълготрайност,но има и изключения,които според мен зависят от други фактори. Съвпада Сатурн -Венера съм забелязала,че се появява при двойки ,които са приятели или ако има интимна връзка същата е почнала като приятелска такава.Квадратурата в композит пък често се появява при връзки в които поне единя е обвързан с друг партньор или има някакви пречки,неподходящи обстоятелства,невъзможност за открито изразяване на любовта.Наранявания между партньорите също не са изключени.
  Не съм спец. Това са мои наблюдения.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак