Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875529 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: синастрия
« Отговор #3600 -: Септември 08, 2012, 12:21:58 pm »
Май трябваше да започна с квадрата на Плутон и Луна...Нали това е аспектът на Дон Жуан...  :-X

Не е задължително, никак даже.  ;D

Но може да бъде много раним човек, особено ако Луната е в края на Рак/началото на Лъв - накшатра Пушйа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3601 -: Септември 08, 2012, 12:25:01 pm »
Не е ли (напрегнат) аспект Венера/Марс (Плутон) аспектът на Don Juan?

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3602 -: Септември 08, 2012, 12:28:02 pm »
Хаха, тъкмо реша, че знам нещо, и разбирам, че съм в голяма заблуда. Ако не е аспектът на Дон Жуан, да не е на изневеряващия мъж?!  :o
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #3603 -: Септември 08, 2012, 12:30:48 pm »
При този час на раждане Луна в 8-ми дом в квадратура с естествения сигнификатор на 8-мия дом Плутон. Дълбоко скрити вътрешни страхове от загуба на контрол над емоциите, страх да не бъде видян без блясъка си или в ситуация, в която е безпомощен и объркан. Това е само мое предположение.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3604 -: Септември 08, 2012, 12:32:44 pm »

Но може да бъде много раним човек, особено ако Луната е в края на Рак/началото на Лъв - накшатра Пушйа.

Това го потвърждавам. И може да не изглежда такъв на пръв поглед, но навътре много дълбоко се изживяват нещата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3605 -: Септември 08, 2012, 12:34:24 pm »
Такива аспекти (напрегнати) същ срещала в картите на хора, занимаващи се с бойни изкуства и други практики - йога, тай чи, цигун, тантра и т.н.

Много по-често при дон жуаните и дон жуанките срещам Венера и Марс в тригон с Плутон. Но всичко си зависи от човека, де. Не може всички да турим под общ знаменател.  :blink:

Твърдите аспекти в редица случаи дават стремеж към контрол на енергията, понякога и потискане.

Плавните са по-разпасани и тук много по-често съм срещала отклонения в различни посоки.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3606 -: Септември 08, 2012, 12:35:11 pm »
При този час на раждане Луна в 8-ми дом в квадратура с естествения сигнификатор на 8-мия дом Плутон. Дълбоко скрити вътрешни страхове от загуба на контрол над емоциите, страх да не бъде видян без блясъка си или в ситуация, в която е безпомощен и объркан. Това е само мое предположение.

Мерси, Мирабела и Лили! :) Изглежда съм се заблудила, не Луна, а Венера трябва да е намесена :Р в конкретните два аспекта. Ще го наблюдавам тия дни :Р и ще следя дали може да е властен или раним. :>
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3607 -: Септември 08, 2012, 12:36:45 pm »
Хаха, тъкмо реша, че знам нещо, и разбирам, че съм в голяма заблуда. Ако не е аспектът на Дон Жуан, да не е на изневеряващия мъж?!  :o

Туй за Венера/Марс го разправят  ;D, но и там енергията се реализира по различен начин - може да не е дон жуанство, а занимания с изкуство, медицина, танци или спорт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #3608 -: Септември 13, 2012, 09:45:59 pm »
Как бихте тълкували квадратурата на Плутон с Меркурии и Слънецето и съответно опозицията? Какво трябва да чистиме в отношенията си и от къде би могло да възникне проблем? Аз много съм се омотала по този младеж, въпреки някои недостатъци.
На мен каратата ми се вижда много хубава, особено с планетите на МЦ!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3609 -: Септември 15, 2012, 05:34:59 pm »
Плутон - Слънце е тежък аспект, особено във фиксирания кръст - Скорпион/Водолей. Плутонът може да задушава рационалното, обективно водолейско Слънце с емоции и дълбоки, зациклящи преживявания, които не са приятни на въздушните зодии. Но като цяло и двамата имате огън, имате земя, имате въздух и Венера екзалте в Риби ще разбира добре Плутона и Луната в Скорпион.

Няма синастрии без опозиции и квадрати, при това по натал и двамата имате мажорен аспект Луна - Плутон, така, че индивидуално добре сте си отработили Плутоновите енергии.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #3610 -: Септември 15, 2012, 07:54:48 pm »
Мерси, Анабел! Трябва да съм наясно от къде биха дошли проблемите и как да ги решавам. Но като цяло и аз харесах картата. Овнешката ми луна чудесно се разбира с овнешко му слънце.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3611 -: Септември 15, 2012, 07:55:52 pm »
А каква ще е според вас връзката между мъж и жена ,при които мъжа има съвпад слънце -плутон,а жената има опозиция слънце плутон?
 Всеки ще се опитва да се налага ли или нещо друго?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3612 -: Септември 15, 2012, 08:00:19 pm »
разгледай първо наталите добре, за да разбереш човека от среща :), освен това подобни аспекти - твоя Луна в Скорпион, негова в съвпад с Плутон - дават еднаква енергия, която не се отчита в синастрията.  ;)

по синатстрия ако имате около 3:1 хармонични към напрегнати аспекти ще е добра връзка. Наталите са най-важни обаче.

По синастрии сключване на брак - Сатурн - Венера има ли някакви връзки много лесно се стига до брак - узаконяване. Венера иска брак по принцип, Сатурн чудесно я вижда и разбира и нещата са лесни.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3613 -: Септември 15, 2012, 08:02:21 pm »
А каква ще е според вас връзката между мъж и жена ,при които мъжа има съвпад слънце -плутон,а жената има опозиция слънце плутон?

едното Слънце си мисли, че е Плутон, с другото Слънце разпознава във всеки партньор Плутон.  :P

Просто то си е настроено да проектира собствения си Плутон върху другите, автоматично.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3614 -: Септември 15, 2012, 08:37:18 pm »

За това е необходима цялата синастрия. Иначе би трябвало да има разбирателство между тях и да се допълват.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3615 -: Септември 15, 2012, 08:48:11 pm »

За това е необходима цялата синастрия. Иначе би трябвало да има разбирателство между тях и да се допълват.
Благодаря ти.
Аз понеже съм я слагала,не искам да ставам досадна,да я слагам пак. :-[
Просто този специфичен аспект ,ме интересуваше какво може да донесе.
Но отговорът ти ,ме устройва напълно :lol:

« Отговор #3616 -: Септември 18, 2012, 10:31:58 am »
Здравейте! Понеже съм нов, ще задам предимно конкретни въпроси, пък който може и иска, евентуално ще ми отговори.
Благодаря!
Първата карта е на момичето, втората е моята. Като цяло аз усещам шанса за връзка някак си 50/50 (не знам дали основателно, тя постоянно ми обяснява колко труден характер е, а аз си мисля, колко труден съм аз въобще) Има напрежение в общуването ни определено, но то е породено и от житейските етапи на двама ни в момента, които преживяваме като самостоятелни личности. Особено тя преживява нещо много тежко.
Честно казано виждам и положителните аспекти и напрегнатите, но не мога да се чувствам обективен и да знам кои ще вземат връх. И чисто и просто питам кои са положителните аспекти, кой напрегнатите? На кои да обърна внимание?
конкретно: какво значение имат  според вас
нейно Слънце опозиция мой Вертекс
нейна Луна опозиция мой Вертекс
нейно Слънце съвпад мой Асцендент
нейна Луна в 1-ви  ми дом
Венера съвпад Асцендент мой
Лунните възли съвпад
мои марс и меркурий в телец опозиция с неин Сатурн в скорпион (то и моя сатурн е там)
щях да забравя(то и други неща сигурно: ) ) моя Венера в близнаци в опозиция с неин Марс в стрелец
(това Синастрията ще да е като 3D шах, само че с планети - уникално)

Благодаря! отново!
(и забележки може)
(то без наслагване на картите сигурно не е много точно май, но.. засега това)
« Последна редакция: Септември 18, 2012, 10:51:59 am от Rafaeo83 »

« Отговор #3617 -: Септември 18, 2012, 10:56:55 am »
pogledni tozi sait ima gotovi interpretacii http://pims.ucoz.net/publ/sinastrija/aspekti_na_slnceto/82 , na men li4no kato na4inae6ta mi e mnogo interesen i polozen kato na4alo znam 4e v sinastriqta osven svetilata e mnogo vajen i saturn i kakvi aspekti pravi s drugite planeti ,po tova se opredelq dali vrazkata 6te e zdrava.. otnosno aspektite za napregnati se s4itat kvadrad i opoziciq i saotvetno za harmoni4ni - trigon savpad i sekstil ..
registrirai se v www.astro.com tam ima vazmojnost da vidi6 sinastri4nata vi karta.. :))) lek i uspe6en den ti jelaq i iskreno se nadqvam da sam ti bila polezna s informaciqta :)))
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #3618 -: Септември 18, 2012, 12:37:30 pm »
То, всичко в живота е 50/50, общо взето.
Тя е новолунна Дева, при това Слънце/Луна в 8-мия й дом са в квадратура с Марс/Уран. Няма начин да е не е "сложна" натура. Луната е управител на 7-мия й дом, затова е възможно връзките й да са бурни, нестабилни, започващи и/или завършващи внезапно. При Венера (У5) в падение в квадрат с Нептун в 12-тия дом може да се влюбва тайно в нереални или неподходящи мъже, което й носи немалко разочарования. Мисля, че е здраво стъпила на земята, трезва, силна. Борец, който рядко си позвалява да демострира слабост в присъствието на други хора, особено мъже. На пръв поглед може да изглежда, че любовта и бракът на се й приоритети, а е отдадена само на градене на кариера и репутация (У1 Сатурн в 10-ти дом, У10 Плутон в съвпад с МС), но заради напрегнатия аспект Венера/Нептун мисля, че това е само на пръв поглед. Който я опознае отблизо, пред когото свали защитните стени, ще разбере, че тя е много нежна и романтична, дори леко наивна в любовта (какво ли пък значи наивна, та нали любовта е доверие и отдаденост?).

Относно синастрията ви бих казала, че е възможно тя да се опитва да те направлява повече и да изисква повече от теб, отколкото ти си склонен да позволиш (на една жена), което може да води до емоционални избухвания от нейна страна и оттегляне от "бойното поле" от твоя страна. Това е заради опозицията между неин Сатурн и твои Слънце/Марс. Положението на неин Сатурн близо до твоята опозиция на светилата (и тази Луна/Меркурий) може да я поставя в ролята на твой учител, който ще има възможност (или задача) да те научи да се справяш със страховете си и емоционалната си нестабилност. Но това няма да е по-лесния, нито приятния начин (дали изобщо има такъв?), защото Сатурн изисква разделяне с всичко ненужно и пречещо на развитието, а скорпионската Луна обича да се вкопчва във всичко и да го държи здраво. Така че, ако търсиш сериозен, строг и много взискателен учител, тя е твоят човек. От друга страна в хода на този процес може да откриеш, че и тя има немалко и то нерационални страхове, които се опитва да прикрие и подтисне, но които излизат наяве, когато е поставена под напрежение. За да не помислиш, че е е съвсем строга и сериозна (макар че ти я познаваш, не аз), ще добавя, че е оптимист и умее да се шегува.
Към момента може да й е особено трудно да се концентрира върху създаването на стабилна връзка или нещата около личния й живот да й се струват доста неясни заради транзитен Нептун в опозиция с натални Луна и Слънце и Плутон на АС. Оста на опозицията е 2/8 дом. Може да преживява раздяла/загуба на партньор, финансови проблеми. Транзитен Сатурн върху Плутон може да й създава препятствия в кариерата или да я постави пред необходимостта да приключи с нещо в професионален план, което не върви добре. Догодина есента, ако не се лъжа, транзитен Сатурн в компанията на Северен лунен възел ще бъдат върху наталния й Сатурн (сатурнов възврат), което би могло да е възможност да се пребори окончателно с професионалните си проблеми (ако има такива) и/или да поеме по нов път. Ако досега трудът й не е получил заслуженото според нея признания, есента на 2013-та може да й го донесе.
Твои Юпитер/Уран попадат върху неин Марс и в квадратура със светилата й. Изпълваш я енергия, нахъсваш я да действа и да изразява присъщата си борбеност, но в същото време внимавай да не я предизвикваш твърде много, да не вадиш често от релси. Това е. Според моето непрофесионално мнение имате добра синастрия. Вярно е, че сте сложни и двамата (че кой не е?), но с тригоните между светилата си имате възможност да работите заедно върху себе си и евентуалната ви връзка, да я изградите бавно и стабилно.
« Последна редакция: Септември 18, 2012, 01:01:26 pm от Mirabella »

« Отговор #3619 -: Септември 18, 2012, 01:37:54 pm »
Мирабела, Мирабела :) !!!!!

Нямаш представа колко верни неща каза !!
Цитат
влюбва тайно в нереални или неподходящи мъже, което й носи немалко разочарования....
здраво стъпила на земята, трезва, силна  . . ..
рядко си позвалява да демострира слабост в присъствието на други хора . . .. .
тя е много нежна и романтична .. .
преживява раздяла/загуба на партньор (точно така си е)
че е оптимист и умее да се шегува (има много приятна ирония)
и не само тези, почти всичко 99% си е баш така :) !!!

Благодаря ви!