Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875467 Прегледи
*

Orfei

• *
  • 107
Re: синастрия
« Отговор #3700 -: Октомври 01, 2012, 10:59:44 pm »
силната загриженост си е форма на доминиране, според мен  :blink:

относно синастрията - какво означава да олекоти? квадратурата на светилата е най-проблематична, когато има дилема за решаване
За загрижеността-може и да не бъде доминиране обаче,като се изнесе на съзнателно ниво и човек вижда къде да остави пространство-това също е грижа  :blink:
За олекотяване имам в предвид,когато партньорска планета въздейства под хармоничен ъгъл на друга,която си има напрежение,това се усеща приятно.Но когато аз влизам в нейният свят тя по кое светило се отъждествява повече  :blink:
 Иначе за житейските дилеми е така и бих добавил и за склонността на фиксираните знаци да оталагат и забавят разрешаването на дилемите :blink:
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3701 -: Октомври 02, 2012, 08:13:54 am »
И аз не успявам да схвана за квадрата на светилата. Аз също съм с квадрат Слънце/Луна (придружени от Уран/Сатурн), че и в 7ми дом втората двойка, във фиксирани/кардинални, но не схващам какъв е проблемът. Кое се усеща приятно и какво те гложди? Как тя ще се осъществява повече или по-малко с едно светило във връзка с теб? Квадратът й е по натал, това не е като да хвърляш ези-тура, днес съм Слънце, утре - Луна. Енергията трябва да се усети, отработи и това се случва на ниво "аз".

Ще ме извиняваш, но това с отлагането не е точно така. Когато се фиксираме върху нещо, то се гони до пълно разрешаване, а се фиксираме лесно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3702 -: Октомври 02, 2012, 09:33:11 am »

относно синастрията - какво означава да олекоти? квадратурата на светилата е най-проблематична, когато има дилема за решаване
За загрижеността-може и да не бъде доминиране обаче,като се изнесе на съзнателно ниво и човек вижда къде да остави пространство-това също е грижа  :blink:
За олекотяване имам в предвид,когато партньорска планета въздейства под хармоничен ъгъл на друга,която си има напрежение,това се усеща приятно.Но когато аз влизам в нейният свят тя по кое светило се отъждествява повече  :blink:
 Иначе за житейските дилеми е така и бих добавил и за склонността на фиксираните знаци да оталагат и забавят разрешаването на дилемите :blink:

една жена често изразява Слънцето си чрез мъжа до нея. Обратното - на мъжа му е нужна жена, която да задоволи лунните му нужди на първо място.  :blink:
относно фиксираността - мисля, че и двамата с Рониа имате право. Фиксираните знаци се фиксират ... твърде много / "лесно", да  :blink:
обаче точно там е проблема - после няма излизане - отлагат, бавят, трудно се откъсват и правят решителна крачка;

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3703 -: Октомври 02, 2012, 09:39:52 am »

И аз не успявам да схвана за квадрата на светилата. Аз също съм с квадрат Слънце/Луна (придружени от Уран/Сатурн), че и в 7ми дом втората двойка, във фиксирани/кардинални, но не схващам какъв е проблемът. Кое се усеща приятно и какво те гложди? Как тя ще се осъществява повече или по-малко с едно светило във връзка с теб? Квадратът й е по натал, това не е като да хвърляш ези-тура, днес съм Слънце, утре - Луна. Енергията трябва да се усети, отработи и това се случва на ниво "аз".

Ще ме извиняваш, но това с отлагането не е точно така. Когато се фиксираме върху нещо, то се гони до пълно разрешаване, а се фиксираме лесно.
[/quote]
Ясно е,че човек е единно цяло,но Луната е носител на значима част от женската природа и постъпките по Луната често пъти вземат връх- на базата на настроението.Не е Ези -Тура-човек е повече от двуизмерен.
Квадратурата между слънце/юпи-луна/плутон си е нейният личен аспект разположен между 5 и 7 домове.Моят въпрос е от гледна точка на синастричната карта-доколко благорприятно е влиянието на  съединението между слънцата за момичето?Защото пък съотвтстващата квадратура Слънце-Луна си е сериозно предизвикателство.
Кое се усеща приятноПриятно се усеща,когато някой има в натала си например редиц а напрегнати лунни аспекти и синастрично се свърже с хармонизиращ.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3704 -: Октомври 02, 2012, 09:54:54 am »

една жена често изразява Слънцето си чрез мъжа до нея. Обратното - на мъжа му е нужна жена, която да задоволи лунните му нужди на първо място.  :blink:
относно фиксираността - мисля, че и двамата с Рониа имате право. Фиксираните знаци се фиксират ... твърде много / "лесно", да  :blink:
обаче точно там е проблема - после няма излизане - отлагат, бавят, трудно се откъсват и правят решителна крачка;
Точно така-в своето развитие жената по някакъв начин ще се свързва или ще търси изразяване на качества,символизирани от слънце/марс и чрез партньор.А тва за нуждите отново е иза двамата-взаимоотношенията са,за да откриваме и споделяме своята цялостност и ако аз много предизвикателно се свързвам с твоята луна например,може би няма да се чустваш много добре до мен,въпреки че има много други неща :blink:А за нуждите на мъжа-предполагам,че и на теб ти харесва да закусваш  :blink:
Фиксираността дава устойчивост към идеята,но е друг въпрос колко бързо се разрешава задачата и няма ли пренасяне от днес за утре.Айде един водолей да си реши,че вече не се кефи на това или да се зазяпа през прозореца и да видим кога ще стане.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3705 -: Октомври 02, 2012, 11:03:27 am »
За да не съм голословна, синастрии с един съвпад на Слънца мен не са ме докосвали особено. Има много други неща. Фактът, че съвпадът ще квадратира нат ми Луна също не ме е касаел особено, тъй като когато човек има даден аспект по натал, той е свикнал с енергията му вече. Класиката мъжко Слънце върху женска Луна и обратно повече ми е влияла. Лични планети (Венера, Марс) към Слънце/Луна - също. Особено ако засягат осите.

За това дали един фиксиран човек ще прави лесно крачки напред, Слънцата и Луните не са достатъчни. Аз гледам кардиналните домове, управители и състояние. И в крайна сметка, може да не е много добре ако пък лесно ги прави крачките. Защото на моите партньори не им е особено комфортно да живеят с идеята, че като ме тресне Урана, а той може да ме тресне ей сега, си заминавам. Всяко нещо със своите позитиви и негативи. По твоята логика управителят на Водолей не би следвало да дава лесни крачки, но природата на планетата има съществено значение.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3706 -: Октомври 02, 2012, 11:11:33 am »
За да не съм голословна, синастрии с един съвпад на Слънца мен не са ме докосвали особено. Има много други неща. Фактът, че съвпадът ще квадратира нат ми Луна също не ме е касаел особено, тъй като когато човек има даден аспект по натал, той е свикнал с енергията му вече. Класиката мъжко Слънце върху женска Луна и обратно повече ми е влияла. Лични планети (Венера, Марс) към Слънце/Луна - също. Особено ако засягат осите.

За това дали един фиксиран човек ще прави лесно крачки напред, Слънцата и Луните не са достатъчни. Аз гледам кардиналните домове, управители и състояние. И в крайна сметка, може да не е много добре ако пък лесно ги прави крачките. Защото на моите партньори не им е особено комфортно да живеят с идеята, че като ме тресне Урана, а той може да ме тресне ей сега, си заминавам. Всяко нещо със своите позитиви и негативи. По твоята логика управителят на Водолей не би следвало да дава лесни крачки, но природата на планетата има съществено значение.
Така е.Да човек си свиква с аспектите,но когато става въпрос за личните планети-от които се извлича най-непосредствена информация,определено ще е много важно някой да попадне във връзката или конфигурацията и не случайно. :blink:

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3707 -: Октомври 02, 2012, 01:03:40 pm »
Много може да се говори по нея:И както сме тръгнали за квадратите между светилата квадрат луна-луна е по-лошо от луна-слънце.Но тук има и слънце-квадрат/слънце/марс.Въобще цвете :blink:Най-трудните са най-интересни и благодатни за развитие.Малко ме дразни дизайнът :blink:но по същество-веднага се отличава изразената стихийност въздух-огън в мъжката карта,себеизразяващото се начало,вземайки на предвид и съвпада марс-слънце още повече,и от друга страна женската карта-вода и огън,има едни много хубави секстилни аспекти между-венера-марс в женската и марс-слънце мъжката.Аз залагам,че благодарение на тях може да се роди нещо,ако е станало,защото момичето иска явно много активен мъж,а с тва слънце в риби-ако може и да е романтичен понякога. Къде ги тея хора ;D Интересно ще е-друго,че женският сатурн е в 7 дом на мъжа,което евентуално да подказва за възможна продължителност.Ама луна лъв и скорпи-не знам дали могат да живеят заедно ;D

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3708 -: Октомври 02, 2012, 01:48:15 pm »
Че квадрата на луните -номер1 и квадрата на слънцата и без да търся другъде проблематика,различната стихийност,различното начало е парадоксът,който споменаваш,но все пак те се привличат.И квадратите предоставят невероятен потенциал за развитие включително и на връзката,посредством дразненето.Точно това си представях,докато го пишех  :blink:Тъкмо тези връзки  човек открива невероятно много -тая проблематика,която обзема целият им свят и ту се поглъщат,ту си търсят свободата и двамата имат независими нотки в темперамента и не обичат да им казват.Близнака е трудно да го вържеш на едно място,иска си свобода човека,обаче луните направо се изяждат,защото те не искат да загубят квото имат,хем много страст и обич,хем противопоставяне.Това е от така наречения тип любови,при които двамата ще си бъдат и болката,но може ид а не се оставят.За телепатията също вярвам.Аз съм имал ето такива отношения и без да съм знаел за карти и твърди аспекти,тя енергията си тече  :blink: Трябва да намерят начин да си балансират с нуждата от свобода,но и двамата искат власт на д другия,и ако другия тръгне нанякъде става побъркване  ;D Може да се снима за филм.А пък и слънце близнаци и риби са бъбриви и ще спорят без прекъсване,няма да им е скучно поне.Единият като каже"Хайде така-другият а не може ли така"

« Отговор #3709 -: Октомври 02, 2012, 02:07:21 pm »
Хелоу на всички! Какво е мнението ви за тези две карти, дали да очаквам любов гореща или раздяла тежка :blink:, само да  уточня, че с този субект се познаваме от лонг лонг тайм агоу

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3710 -: Октомври 02, 2012, 02:12:12 pm »
Хелоууууу. Той ти е стъпил на врата, пардон Асц, здраво и макар че и ти го целиш в ИЦто емоционално, пръчката и морковът са в него. По всичко изглежда, че любов гореща е възможна (имате хубави тригони и ментални, и чувствени), че и вероятна, но ако се заразделяте, нещата ще заслужават филмиране (опозетата са забележителни).

« Отговор #3711 -: Октомври 02, 2012, 02:18:27 pm »
Честно казано сме на приливи и отливи с тоя младеж, през 5 -10 години се обичаме на паузи хахаахх, ама сега май е дошло време разделно - или или.  Та затова ми беше мисълта. Иначе верно е, че той тупа топката все, ама то надеждата умира последна, или с други думи който се смее последен се смее последен :blink: мерси боку, а дали има някакъв мижав потенциал да сме заедно :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3712 -: Октомври 02, 2012, 02:32:32 pm »
Във всяка синастрия има потенциал да са заедно хората! Гледай транзити, прогресии и дирекции за моментните състояния.

« Отговор #3713 -: Октомври 02, 2012, 02:38:43 pm »
Ше гледам, дано пък и да видя, благодаря ти много :P

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3714 -: Октомври 02, 2012, 02:40:36 pm »
Синастрията показва доколко двама души са съвместими. Събитията в животите им не са обект на синастрии.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3715 -: Октомври 02, 2012, 03:38:38 pm »

В случая проблема при тях не е в различията им, които водят до конфликти между тях. Там всичко е ясно от пръв поглед. Том и Джери не могат и на малкия пръст да им стъпят. ;D На тях им харесва  ;D
Проблемът произтича от трети човек. Взаимоотношенията са им тайна за всички заобикалящи. Интересно ми е дали някъде в синастрията се появява това. И дали накрая ще съберат смелост да спрат да се нараняват един друг и ще наранят другите, но ще бъдат заедно или просто ще се откажат от любовта си.
[/quote]
Първо за подробна и качествена партньорска съвместимост се отделя много време,защото се гледат повече карти и синтезът е сложна задача,не е като от любопитство ейтака да отвориш отзад вестника.Тук няма как да обхванем всичко,въперки,че има много добри сред потребителите от форума.При желание за нещо в повече заповядай за лична кореспонденция :blink:
Онова,което е заложено в натала и по-нататък в синастрията( тоест вътре) може и да се случи -вън.Още като видях картата и започнах да си представям какви ли не сюжети.Момичето с тази настройка рибешко слънце и скорпи луна има силен афинитет към покрити,дълбоки ,поттайни ,задушевни връзки,това им приадва чар и дълбочина,та има според мен отношение нещата да бъдат такива,а момчето в каквато и позиция да е от гледна точка на третите лица  :blink: със сигурност го устройва това маце,а щом толкова време може би наистина я обича или този сатурн в 7 дом го задържа с нея.Ако я нямаше тая потайност,може би нямаше да се роди по такъв начин :blink:А,дали ще се разбере-100 %- :blink: един ден всичко се разбира,а и сме свързани.въпросът е дали ще чакат вълната или те ще бъдат вълната  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #3716 -: Октомври 02, 2012, 04:36:40 pm »
Че квадрата на луните -номер1 и квадрата на слънцата и без да търся другъде проблематика,различната стихийност,различното начало е парадоксът,който споменаваш,но все пак те се привличат.И квадратите предоставят невероятен потенциал за развитие включително и на връзката,посредством дразненето.Точно това си представях,докато го пишех  :blink:Тъкмо тези връзки  човек открива невероятно много -тая проблематика,която обзема целият им свят и ту се поглъщат,ту си търсят свободата и двамата имат независими нотки в темперамента и не обичат да им казват.Близнака е трудно да го вържеш на едно място,иска си свобода човека,обаче луните направо се изяждат,защото те не искат да загубят квото имат,хем много страст и обич,хем противопоставяне.Това е от така наречения тип любови,при които двамата ще си бъдат и болката,но може ид а не се оставят.За телепатията също вярвам.Аз съм имал ето такива отношения и без да съм знаел за карти и твърди аспекти,тя енергията си тече  :blink: Трябва да намерят начин да си балансират с нуждата от свобода,но и двамата искат власт на д другия,и ако другия тръгне нанякъде става побъркване  ;D Може да се снима за филм.А пък и слънце близнаци и риби са бъбриви и ще спорят без прекъсване,няма да им е скучно поне.Единият като каже"Хайде така-другият а не може ли така"

В случая проблема при тях не е в различията им, които водят до конфликти между тях. Там всичко е ясно от пръв поглед. Том и Джери не могат и на малкия пръст да им стъпят. ;D На тях им харесва  ;D
Проблемът произтича от трети човек. Взаимоотношенията са им тайна за всички заобикалящи. Интересно ми е дали някъде в синастрията се появява това. И дали накрая ще съберат смелост да спрат да се нараняват един друг и ще наранят другите, но ще бъдат заедно или просто ще се откажат от любовта си.

тук явно става дума, на първо място, за любовен триъгълник или четириъгълник. преди да нищим синастрията, трябва да се разгледат индивидуалните карти. в тази връзка, на мен сложената синастрична карта не ми излиза цялата. може ли от астро. ком и в по-умален размер?

*

Grace

• 2257
« Отговор #3717 -: Октомври 02, 2012, 05:01:21 pm »
satin, този път тя май го е оставила наистина. при опозиция на тр Сатурн към Венера, човек казва Край, ако връзката не мине на нов, следващ етап. Ако това не се е случило, почти сигурно нещата приключват. поне за близко бъдеще.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3718 -: Октомври 02, 2012, 05:26:34 pm »
satin, този път тя май го е оставила наистина. при опозиция на тр Сатурн към Венера, човек казва Край, ако връзката не мине на нов, следващ етап. Ако това не се е случило, почти сигурно нещата приключват. поне за близко бъдеще.

Тя го е оставила вярно хахахах само, че не иска да е така и си го иска :D
защото другото своиство на опозицията и участниците в нея -венера и сатурн е взаимната болка о разкъсването на нещо,простудяването от една страна и от друга копнежът по единното цяло,а до венера е и марс-друг участник в транзитната опозиция

*

Grace

• 2257
« Отговор #3719 -: Октомври 02, 2012, 05:29:55 pm »
 ;D в тази синастрия работата е сериозна. " Не мога с теб, не мога и без теб " !! Тя е много Марсова, доста егоцентрична, своенравна, същевременно страстна, обсебваща, манипулативна. На фона на това ми иде ми да кажа
" горкото момче ", обаче .. на неговите Луна и Венера, това много се харесва - колкото по-огнена и дива, и колкото повече го подлудява - толкова по-добре. Освен това, той я възприема и като приятел / нейно Слънце в негов 11 дом /.
А и той "не лъже" - Слънце тригон Плутон и Сатурн - страстна натура за Близнаци. Земния му Асц пасва перфектно на нейната вода - той излъчва стабилност и мъжественост, които много я привличат и и дават усещане за сигурност. Нейната нодална ос е съвпад с неговия Асц/Дсц - усещане за предопределеност, нужда един от друг, много трудно откъсване. А с този неин стелиум в неговия 12 дом - няма как да избяга, тя може и да го плаши, толкова дълбоко го усеща и "чете" в него. Иначе любовта им е страхотна - и двамата обичат нетрадиционната, необикновената любов, изненадите, предизвикателствата и сигурно си устройват множество такива. /вкл. любов на необичайни места, напр.  :P / .... горещо е при тях ..  :blink:
Той ли е обвързания, всъщност ?