Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878463 Прегледи
*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: синастрия
« Отговор #4060 -: Април 24, 2013, 06:55:43 pm »
Да и аз предполагах ,че е един от признаците за дълготрайност ,но не бях много сигурна.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #4061 -: Април 24, 2013, 07:56:25 pm »
Здравейте, дали имате възможност да погледнете още една синастриална карта.  :rolleyes: За този младеж зададох и хорарен въпрос, обаче след като ми сподели дата и часът си на раждане не се стърпях да не пусна тук карта. На кратко може ли да кажете какво разчитате по нея. Сърдечно благодаря на всички отзовали се

Извинявам се, че съм толкова настоятелна, но наистина моля ако някой може да каже няколко думи за тези отношения...   :-[ Пред дилема съм дали взаимоотношенията ни да имат развитие или по-добре всичко да се пресече сега...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #4062 -: Април 24, 2013, 08:08:54 pm »
Здравейте, дали имате възможност да погледнете още една синастриална карта.  :rolleyes: За този младеж зададох и хорарен въпрос, обаче след като ми сподели дата и часът си на раждане не се стърпях да не пусна тук карта. На кратко може ли да кажете какво разчитате по нея. Сърдечно благодаря на всички отзовали се
Много интересно и поучително...
Твоят съвпад венера/марс са в негов 7 дом- ;D класика за връзка. Неговият съвпад слънце-уран в твоя 7 дом- ;DОбаче има си опозицийка, което не е толкова лошо, нали ни трябва друг различен човек да ни допълни. Имате леки различия в ценностната система, по отношение на пари, култура , естетика...При добро желание всеки има какво да допълни в себе си, учейки се от другия. Фикс. знаци са/могат да бъдат много инатливи, неотстъпващи, възможна е борба на волите, или борба за власт. Неговият уран може да играе ролята на този,който диктува кога , как ...внезапно/дори лееееко :lol: манипулативно да решава за вас двамата.
За него-много силно фиксирано изявено качество-сила в покой. Двоен скорпион- по слънце и асцендент, а слънцето има уранов акцент, луната е водолейска в съвпад с ЮЛВ.Идеята е да приключи с авантюризма, с осланянето на приятелството, трябва да се научи да бъде себе си, да открие таланта си, да направи необходимата за скорпион трансформация...Трудно-лъв е /СЛВ/жизнеутвърждаващото начало-с вяра в себе си и любов, скорпион-обратното-знае,че за да се роди нещо-друго трябва да умре...Това е символично казано... Луната във водолей пък иска обрана емоция, тук не знаем той коя планета проявява повече-гледам, че и венера му е въздушна, пак плутоново оцветена, луна-юпитер, сатурн-въздушни...Нужна е трансформация по слънцето...Твоят сатурн е в съвпад с негов СЛВ и в него 10 дом, имаш да му предадеш някакви духовни  уроци-да не е хлапашки неангажиран, да намери и да поеме отговорност за да реализира потенциала си, да разчита на себе си, да не се разтваря в приятелства, идеали на групата... Ако още не сте близки -това в теб може да го плаши, СЛВ е със значението на Юпитер, а ти
кацаш там със сатурн-караш го да поеме отговорност, нещо от което той вероятно бяга-за да извади и реализира най-доброто от себе си. Възможно е и да имате значителна възрастова разлика...
Марс му е близо до нептун-малко не вижда ясно себе си, търси се като мъж, любовник...Венерата / и плутон/ са близо до твоя СЛВ-от начина, по който проявява любовта си към теб можеш да научиш това, което трябва за партньорството, това, което ти е урок-житейски...Имате какво да  си довършите от "преди". Той може да те има за строга и  изискваща, ти си с кардинални планети, а те искат да властват, той с фикса-е сила в покой, но и голяма съпротива...
Мисля,че имате химия... ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #4063 -: Април 24, 2013, 08:09:52 pm »

Извинявам се, че съм толкова настоятелна, но наистина моля ако някой може да каже няколко думи за тези отношения...   :-[ Пред дилема съм дали взаимоотношенията ни да имат развитие или по-добре всичко да се пресече сега...

Ако правилно виждам, неговият Сатурн прави квадрат към твои Слънце и Луна. Твоят Сатурн е в опозиция на неговата Луна, а Марс е квадрат на Луната му. И дотук да спра, всичко това предполага доста болка и .. кармични уроци. Не  е като да няма отдушник по тригона Луна/Юпитер, който се счита за един от най-благоприятните синастрични аспекти за хармония, разбирателство, великодушие, оптимизъм и пр. Но аз лично бих избягала от такава връзка. / Освен ако душата ти не я влече отчаяно към този човек /  :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #4064 -: Април 24, 2013, 08:13:10 pm »
И да-Грейс е права, най-трудният-потискащ аспект в синастрията е може би опозиция,съвпад, квадрат луна-сатурн. Ако той няма да иска да се развива, особено ако не е минал и сатурнов възврат, ще те възприема като суров съдник и учител, нищо ,че изглеждат съдбовни отношенията ви.Ти си важна за неговото развитие, обаче той трябва да "избере"...А неговите планети във везни трябва да те научат теб да си по-малко емоционално мислеща и да търсиш умствения баланс,когато имаш връзка-безпристрастност и справедливост...
« Последна редакция: Април 24, 2013, 08:24:57 pm от Enigma »

« Отговор #4065 -: Април 24, 2013, 08:16:42 pm »
Ми минал е сатурнов възврат. Преди около 2 години и половина. Не е ли 80 или 81 набор (сега не ми се проверяват ефемеридите)?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4066 -: Април 24, 2013, 08:19:57 pm »
Мъжка Венера съпад женски Вертекс в тригон със женски Сатурн в съвпад с мъжки Вертекс...

Иска ми се още една странична интерпретация...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4067 -: Април 24, 2013, 08:28:17 pm »
Изключително много благодаря на всички за подробно тълкуване картата. Да си призная всичко, което прочетох ми звучи доста плашещо   :unsure:  и съвсем ме обезнадежди. Има нещо, което ме тегли към него..., но ако тези отношения са кармични, мога ли да избягам от тях... Достатъчно болка и негативизъм изживях през последната година, не искам отново да преживея това и то с нова сила. :'(

Момчето е роден 1980 година. Разликата ни е 3 години.

*

Grace

• 2257
« Отговор #4068 -: Април 24, 2013, 08:33:00 pm »
Изключително много благодаря на всички за подробно тълкуване картата. Да си призная всичко, което прочетох ми звучи доста плашещо   :unsure:  и съвсем ме обезнадежди. Има нещо, което ме тегли към него..., но ако тези отношения са кармични, мога ли да избягам от тях... Достатъчно болка и негативизъм изживях през последната година, не искам отново да преживея това и то с нова сила. :'(

Момчето е роден 1980 година. Разликата ни е 3 години.

Ако те влече, не гледай синастрията, а момчето. Има достатъчно благоприятни аспекти за които да се хванете, като напр. съвпада СЛВ/Венера./ картата не ми е пред очите, за да изброя и другите, но имаше / Любовта е рядък дар, има ли я, не я подминавай с лека ръка.

*

Divna

• 2478
« Отговор #4069 -: Април 25, 2013, 02:00:23 am »

Възлите в съвпад със Сатурн са много здрави (като корабни въжета са). Може да минат доста години докато се разплетат.
И не се плаши. Страхът само може да те блокира. От съдбата си човек неможе да избяга. Чрез партньорствата опознаваме себе си и евалюираме. Синастрията определено говори за кармични уроци. Погледни верексите ви къде са също (дали правят съвпади с лични планети).

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4070 -: Април 25, 2013, 09:07:13 am »
И да-Грейс е права, най-трудният-потискащ аспект в синастрията е може би опозиция,съвпад, квадрат луна-сатурн. Ако той няма да иска да се развива, особено ако не е минал и сатурнов възврат, ще те възприема като суров съдник и учител, нищо ,че изглеждат съдбовни отношенията ви.Ти си важна за неговото развитие, обаче той трябва да "избере"...А неговите планети във везни трябва да те научат теб да си по-малко емоционално мислеща и да търсиш умствения баланс,когато имаш връзка-безпристрастност и справедливост...

Тук съм частично съгласна. Четох из западните форуми някакво изследване, че най- честите аспекти при женени двойки/ дългогодишни партньори са Луна съвпад Сатурн и Венера съвпад/опозе Сатурн.
Таз извадка май си я пазя, ще я преведа и ще ви постна аспектите.

Луна кв. Сатур- ей тука съм скептична вече (опозицията ще е голям зор..но бих дала някакъв шанс)..а Венера кв. Сатурн според мен е по- преодолим- Голди Хаун и Кърт Ръсел го имат, Рияна и Крис Браун...Венера кв. Сатурн ще ти донесе драмата, но преодолее ли се- става като спойка завинги. Също Джон Ленън и Йоко Оно имат венера кв. сатурн
« Последна редакция: Април 25, 2013, 11:16:30 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4071 -: Април 25, 2013, 09:09:57 am »
Мъжка Венера съпад женски Вертекс в тригон със женски Сатурн в съвпад с мъжки Вертекс...

Иска ми се още една странична интерпретация...

пИрфектни съвпади, Марайка. Вертексите са толкова здрава спойка..все едно СЛВ. Много ги обичам. Дълготрайност..мен тези вертекси по АСЦ се ме връзвали яко..а какво ще е ако е съвпад планета.
« Последна редакция: Април 25, 2013, 09:20:17 am от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4072 -: Април 25, 2013, 09:11:35 am »
Някой имал ли е съвпад на планета с мидпойнта слънце/ Луна на партньора...как действа?

действа като един от показателите за дълготрайна и значима връзка. Имам предвид лична планета или АСЦ, МЦ /които обаче са относителни / Орбиса е минимален - макс.1 градус и то за Слънце и Луна; за другите 0,5

ее..тцу :lol: нема смисъл тогава..слънцето ми е на 7 гр. от неговия мидпойнт слънце луна...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4073 -: Април 25, 2013, 09:41:04 am »
"Ако се интересувате от синастрия и я изучавате, може би няма да се учудите, че сатурн е най- често срещаната аспектирана планетапри дълготрайни връзки.
Приложен е линк с най- дългогодишните бракове на планетата (един от тях продължил повече от 90 години)

Прегледах повече от 30 синастр. чарта и най- изненадващо забелязах венеро-уранови аспекти (а ние, често ги причисляваме като виновници за разводи)..но разбира се наред с всеки внеро-уранов аспект се мъдреше и аспект по сатурн. Като цяло венера- уран и марс- уран бяха по- често срещани от слънце-сатурн.

90 % от двойките имаха следните планети в аспект:

Слънце- Нептун (харм.аспекти)
Луна- Сатурн
Венера- Сатурн
Марс- Сатур (твърди аспекти)
Венера- Уран (ако няма, Марс- Уран)
Венера- Хирон (ако няма, Венера- Серес или Венера - Веста)
Юпитер- Хирон
Венера- СЛВ
Сатурн- СЛВ"

Искам само да отбележа, че скоро четох пак някакви съждения според които КВАДРАТИТЕ на СЛВ с планети на другия са изключително силно действащи и ги има при много брачни двойки- Като Брад и Анжделина, Кейт и Уилям и т.н...

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #4074 -: Април 25, 2013, 03:51:33 pm »
В синастрията от голямо значение е един съвпад на Венера на единия партньор с ЮЛВ на другия. Мисля,че най-вероятно е свързано с кармична любов ,вие как мислите? 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #4075 -: Април 25, 2013, 04:19:25 pm »
В синастрията от голямо значение е един съвпад на Венера на единия партньор с ЮЛВ на другия. Мисля,че най-вероятно е свързано с кармична любов ,вие как мислите?
Да, любовница, любим/любима от минал живот, което не е задължително да се повтори и в настоящата инкарнация. Моята Венера съвпада с ЮЛВ на един приятел, но никога не съм го 'виждала', като възможен интимен партньор. Единствено и само платонични чувства имам към него, но пък винаги ми е помагал и знам, че мога да разчитам на него.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #4076 -: Април 25, 2013, 04:41:09 pm »
Да, любовница, любим/любима от минал живот, което не е задължително да се повтори и в настоящата инкарнация. Моята Венера съвпада с ЮЛВ на един приятел, но никога не съм го 'виждала', като възможен интимен партньор. Единствено и само платонични чувства имам към него, но пък винаги ми е помагал и знам, че мога да разчитам на него.
Да, наистина не е задължително да се повторят отношенията в настоящата инкарнация,но познавам хора с този съвпад при които привличането е много силно.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #4077 -: Април 25, 2013, 04:46:26 pm »
Да, наистина не е задължително да се повторят отношенията в настоящата инкарнация,но познавам хора с този съвпад при които привличането е много силно.
Възможно е!  :blink: Сега се сещам, че и на моя управител Венерата му е на моя ЮЛВ, но на моменти дори ме дразни. Нищо  не ме привлича в него. Той към мен пък, голяма слабост съм му. Дори някой път си мисля, че е влюбен.  ;D

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #4078 -: Април 25, 2013, 04:56:20 pm »
СТАРА ЛЮБОВ :rolleyes:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #4079 -: Април 25, 2013, 05:07:17 pm »
Благодарности отново към всички. Толкова сте мили и отзивчиви. Както и да го чета, и гледам, все си има карма за изживяване.... Ще се опитам да стопирам отношенията (за сега са само флирт), пък ще видим какво ще стане... Само се моля сърцето ми да излезе невредимо от тази ситуация.  :-X Пожелавам на всички много слънчеви и усмихнати дни