Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878386 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: синастрия
« Отговор #4340 -: Юли 08, 2013, 11:15:06 am »
Прекрасна синастрия! И много поздрави на всички, които се шашкат от твърди аспекти на сатурн с венера :P
С такъв аспект е налична връзка, в която има дълбочина, да, тя се предизвиква от известна доза драма, но никога това не може да е фатално.

Краби, имало ли е 'драми' при тях? 100% са ги преодоляли де- с така хубаво аспектирани лични планети..

колко хубаво затъпени домове 4,5,6,7,8 и при двамата.

Ох..завидях им чак ;D Астероида Валентайн и вертексите им какви аспекти прават?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #4341 -: Юли 08, 2013, 11:30:08 am »
Прекрасна синастрия! И много поздрави на всички, които се шашкат от твърди аспекти на сатурн с венера :P
С такъв аспект е налична връзка, в която има дълбочина, да, тя се предизвиква от известна доза драма, но никога това не може да е фатално.

Краби, имало ли е 'драми' при тях? 100% са ги преодоляли де- с така хубаво аспектирани лични планети..

колко хубаво затъпени домове 4,5,6,7,8 и при двамата.

Ох..завидях им чак ;D Астероида Валентайн и вертексите им какви аспекти прават?

Не Зикову, те са прекрасни! Направо им завиждам *добронамерено* !!! Наистина са страхотни, аз като се запознах с момчето и му казах, че познавам най-прекрасното момиче за него, и така си и стана! :) Няма драми при тях или поне не са шумни и т.н... Просто красива синастрия и прекрасна хармония на живо, и аз искам такава  :P :P :P
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4342 -: Юли 08, 2013, 11:53:21 am »
фуу- кат искам да сватосам някой ВСЕ УДРЯМ НА КАМЪК. Явно идеята за това кой с кого с подхожда не ми е много избистрена в главата- хората бягат един от друг като дявол от тамян хаха

Е..този квадрат сатурн венера няма как да не е донесал някакви драми- но може би ги потушават бързо и успешно.

Как са поставени точките за които те попитах, знаеш ли как да ги намериш?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4343 -: Юли 08, 2013, 12:03:02 pm »
фуу- кат искам да сватосам някой ВСЕ УДРЯМ НА КАМЪК. Явно идеята за това кой с кого с подхожда не ми е много избистрена в главата- хората бягат един от друг като дявол от тамян хаха

Е..този квадрат сатурн венера няма как да не е донесал някакви драми- но може би ги потушават бързо и успешно.

Как са поставени точките за които те попитах, знаеш ли как да ги намериш?

Ох чак сега видях! Не нямам представа! Ще се разтърся довечера и по тази тема, че все се каня, ама така и не се наканвам  ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #4344 -: Юли 09, 2013, 06:03:43 am »

И много поздрави на всички, които се шашкат от твърди аспекти на сатурн с венера :P

Мани ти тая работа. Венера/Сатурн в твърд аспект си е гадно, освен ако не е подкрепено от хубави аспекти. Ще ти дам пример със съвпад, точен, на моят Сатурн с негова Венера. Е, няма откачане от такава връзка, но тук има замесен и квадрат между Луните. Но в тази връзка аз бях тази, която взимаше твърдите решения. Той все се връщаше и не знаеше защо. Въобще замесен ли е Сатурн, нещата са сериозни. С хубави подкрепящи аспекти - супер, но има ли какво да о*ре пейзажа, става много кофти.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4345 -: Юли 09, 2013, 08:17:54 am »

И много поздрави на всички, които се шашкат от твърди аспекти на сатурн с венера :P

Мани ти тая работа. Венера/Сатурн в твърд аспект си е гадно, освен ако не е подкрепено от хубави аспекти. Ще ти дам пример със съвпад, точен, на моят Сатурн с негова Венера. Е, няма откачане от такава връзка, но тук има замесен и квадрат между Луните. Но в тази връзка аз бях тази, която взимаше твърдите решения. Той все се връщаше и не знаеше защо. Въобще замесен ли е Сатурн, нещата са сериозни. С хубави подкрепящи аспекти - супер, но има ли какво да о*ре пейзажа, става много кофти.

Подкрепям те, подкрепям те- не е лесно- но сатурн в твърд аспект с венера стабилизира и държи по- скоро- гадното се дължи на някакви други неща. Примерно- квадрат на луните е много дискомфортно- ноо сатурн с венера- това не те пуска да си тръгнеш, дори да се чувстваш неразбран емоционално. Просто Сатурн- Венера е за спойка.
Сатурн- венера, дори и квадрат е за предпочитане пред това да няма такъв.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4346 -: Юли 09, 2013, 08:31:40 am »
Четох някъде, че този квадрат венера-сатурн почти не се срещал в синастрии на семейни двойки. Има се предвид на дългосрочно семейните.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4347 -: Юли 09, 2013, 09:11:52 am »
Голди Хоун и Кърст Ръсел - една от най- стабилните двойки в Холивуд..смятай...го имат.
Със сигурност е неговата венера към нейния сатурн
Имат и негово слънце квадрат луната й, ноооо неговата луна трин нейната венера  ;) женската му планета е по- важна в случая
негова Луна съвпад сатурна й
неговата венера е също квадрат с марса й.

Абе- яко твърди аспекти.
« Последна редакция: Юли 09, 2013, 09:17:55 am от zikovu »

*

Нова

• 3491
« Отговор #4348 -: Юли 09, 2013, 09:17:41 am »
Да бе, така е, възможно е, казах какво съм чела. Аз когато съм го имала в мои синастрии е ставало ясно, че сатурна е по-недокачлив, по-отгоре, по-съумяващ да постави границите, по-дистанциран.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4349 -: Юли 09, 2013, 09:21:18 am »
Потвърждавам това, което Зикову каза. Виждала съм много синастрии с твърди аспекти на Сатурн и Венера, дълги връзки... Пред мен се развива в момента една, която публикувах по горе, а те са просто невероятни и не мисля, че това би ги разделило, аз даже не съм виждала или чувала за такива прояви в тяхната връзка.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4350 -: Юли 09, 2013, 09:26:07 am »
Много се надявам да сте прави, защото го имам в синастрия с много ценен на душата ми мъж. Ето какво казва Зета по този повод:

Nova's Venus Square ALP's Saturn
For romantic relationships this aspect is regarded as difficult and it is rarely found in marriage charts. It indicates an unsympathetic, cold and unfriendly relationship. You may come to view ALP as unresponsive, emotionally depressing, burdensome and overly serious. On the other hand, ALP may regard you as undisciplined, emotional, lazy, self-indulgent and out for a good time.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4351 -: Юли 09, 2013, 09:31:13 am »
Друго да ви попитам- слагате ли за действие на по- широки градуси в синастрииите.

Аз слагам- мисля, че оказва вличние. Имам опит с 2 синастрични планети разположени в един знак, на 14 гр. една от друга и пак се усещаше влиянието и действие като при съвпад.

И си мисля, че един сключен сесктил с 5гр. орбиса е също толкова валиден, колкото и секстил със 7,8 градуса орбис. Разбира се, аспектите с орбис +-1 градус най- много се усещат.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4352 -: Юли 09, 2013, 09:36:37 am »
Друго да ви попитам- слагате ли за действие на по- широки градуси в синастрииите.

Аз слагам- мисля, че оказва вличние. Имам опит с 2 синастрични планети разположени в един знак, на 14 гр. една от друга и пак се усещаше влиянието и действие като при съвпад.

И си мисля, че един сключен сесктил с 5гр. орбиса е също толкова валиден, колкото и секстил със 7,8 градуса орбис. Разбира се, аспектите с орбис +-1 градус най- много се усещат.

Слагам и мисля, че действа, особено ако е между лични планети или дооформят конфигурация. Астрокома може да не ми слага чертички, но аз за себе си, в душата и на практика съм стигнала до убеждението, че действа. Дори считам, че аспект по знак си е напълно достатъчен.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4353 -: Юли 09, 2013, 09:50:18 am »
майка ми и баща ми, с брак от 30 години, направо няма откачане при тях

Съвпад между Сатурн Венера Юпиер на баща ми със Сатурн Луна Юпитер на майка ми.
Джуното на баща ми е върху луната на майка, Луната му е на Ац на майка.
Луната му също е квадрат венерата й и секстил марса й
Венерата му полуквадрат нейно слънце, секстил марса й и като цяло венерата му е много аспектирана- почти с всичките й планети.
Опозиция на слънцата, тригон на венерите.
Антивертекс на баща ми съвпад венера на майка.
По антисия нямат съвпади- освен луна- венера, но те така или иначе са в съвпад

И разбира се- Валентайна- пак масов съвпад- Луна съвпад Валентайн при татко съвпадат с Валентайн съвад АЦ на майка
« Последна редакция: Юли 09, 2013, 09:55:37 am от zikovu »

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4354 -: Юли 09, 2013, 09:50:58 am »
Нова, това програма ли беше??? Искам и аз, как се казва??

« Отговор #4355 -: Юли 09, 2013, 11:14:54 am »
много интересно ! за твърдите аспекти венера и сатурн да споделя нещо - между мен и мъжа ми, с когото сме заедно от 13 години нямаме такъв има само секстил  1* негов сатурн моя венера,  но пък между двата ни сатурна положението е опозе. тук усещането ми е като за някой който винаги ще е до мен, абе усещане за супер трайност. приятелка, която все серазделя с момчето си и все са заедно вече години наред - нейна венера съвпад негов сатурн.  за съвпада дадох личен пример и потвърждавам напълно zikovu и Зара - голем зор, но страшна спойка !! естествено зависи си и от останалите аспекти..с луни в квадрат и половина na 0* друг пример прецакахме всичко хубаво :)
нова, да те помоля и аз за подробности за зета  :wub:
"Ако вземеш гладно куче и се погрижиш за него, то няма да те ухапе. Това е основната разликата между куче и човек."

Марк Твен

*

Нова

• 3491
« Отговор #4356 -: Юли 09, 2013, 11:33:15 am »
Вие двете направо ме убихте.
Какви подробности. Цъкаш в Гугъл Зет на латински или кирилица, щото програмата е руска, та ще стане и с двете. Ще ви излезе вход за астрологичен сайт. Има опиции и на английски, аз тази отварям, че повече й разбирам.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4357 -: Юли 09, 2013, 11:46:31 am »
Срещала съм и друг път синастрии, в които няма опозета, само едни красиви сини линийки.

Какво смятате по този въпрос? Това ли наистина е идеалът?

Ха, интересното е, че в една такава синастрия, връзката при която почва от Бум! и той след 2 седмици й предлага брак /май още не са подписали, не знам/, няма никаква връзка м/у марсове и венери и изобщо, както каза Зикову няма отношение м/у мъжките и женските с-ри на двойката. Някакси всичко е прекалено огледално - тригон на слънца и на луни, но не и на луна и слънце. Венерите и марсовете все са застанали в съседен знак и наталните им карета просто се замитат едно друго, без да правят връзка. Плутоните, че и сатурните пердашат всичко друго, но не и любовните или светилата...

Как ви се струва?

« Последна редакция: Юли 09, 2013, 12:17:01 pm от Нова »

« Отговор #4358 -: Юли 09, 2013, 12:24:07 pm »
Нова, абе с толкова хубаво, чак сладникаво подозрително ми е. Интересно после както се е започнало с бум и фиеста да не се самоизчерпа бързо-бързо тази връзка. При всичките ми познати синастрии има някаква люта подправка в манджата, която да те накара да не можеш да се откажеш, пък ако ще да ревеш и да ядеш :)) но другите нека кажат
просветна ми със зета  :P тенкс
"Ако вземеш гладно куче и се погрижиш за него, то няма да те ухапе. Това е основната разликата между куче и човек."

Марк Твен

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4359 -: Юли 09, 2013, 12:30:17 pm »
Вие двете направо ме убихте.
Какви подробности. Цъкаш в Гугъл Зет на латински или кирилица, щото програмата е руска, та ще стане и с двете. Ще ви излезе вход за астрологичен сайт. Има опиции и на английски, аз тази отварям, че повече й разбирам.

Аз ако знаех за тези програми, нямаше да уча толкова задълбочено астрология