Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 874542 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: синастрия
« Отговор #5020 -: Септември 19, 2013, 11:33:46 am »
Благодаря Смарта!

В интерес на истината съм чела доста неща за тригона на Сатурн и Хирон. Не мога изцяло да се съглася обаче с теб относно, че тригона/секстила на Сатурн с лични планети винаги е на добро, не ми се пише за всяка лична планета по отделно, но ако те интересува някой отделен ще се радвам да ти кажа моята гледна точка.

Наскоро четох някъде, че тригона на Сатурн и Хирон бил намиран в доста синастрии на дългогодишно женени двойки...
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 11:40:02 am от Crabby »
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5021 -: Септември 19, 2013, 11:52:32 am »
Благодаря Смарта!

В интерес на истината съм чела доста неща за тригона на Сатурн и Хирон. Не мога изцяло да се съглася обаче с теб относно, че тригона/секстила на Сатурн с лични планети винаги е на добро, не ми се пише за всяка лична планета по отделно, но ако те интересува някой отделен ще се радвам да ти кажа моята гледна точка.

Наскоро четох някъде, че тригона на Сатурн и Хирон бил намиран в доста синастрии на дългогодишно женени двойки...
Ами то мойто мнение не е меродавно. Много ме интересува. Напиши ми. Аз си пиша само моите лични наблюдения.
Познанията ми по Хирон в синастрията особено са повърхностни.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5022 -: Септември 19, 2013, 12:04:31 pm »
Благодаря Смарта!

Ами то мойто мнение не е меродавно. Много ме интересува. Напиши ми. Аз си пиша само моите лични наблюдения.
Познанията ми по Хирон в синастрията особено са повърхностни.

За мен е меродавно, защото имаш голям потенциал! Но съм ти казвала вече ! Относно Хирон, там нещата са при всички така, понеже е сравнително нов източник.

Пример, Сатурн секстил Венера - човека със Сатурн се чувства задължен да е винаги до човека с Венера, това не винаги е положително, тъй като често ситуацията е от голямо значение, имах приятелка с този аспект, чиито приятел беше в затвора. Тя беше Сатурн и дори когато бяха разделени, тя винаги беше там до него, следователно тя се забърка в сериозни проблеми след това.

Още, много синастрии, които правят трудни аспекти с лични планети, но имат един Сатурн в тригон/секстил с Луна/Венера, може да държът двама заедно. Дори и ако връзкта е унищожаваща на моменти и изтощителна. Тези аспекти са хубави, само тогава, когато цялостно синастрията е благоприятна, иначе държът двама заедно, които нямат бъдеще.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5023 -: Септември 19, 2013, 12:13:05 pm »
Рачке, то това последното и аз го написах малко по-нагоре - даже като искаш да се пуснеш, пак държат. Аз съм Сатурн секстил Слънце на мъжа ми 0 гр., а неговият Сатурн е тригон моя Венера 0 гр. Как да ти кажа, не знам въобще как ще се разведем. На мен ми въртят мисли "как ще се оправи? то ще му е много гадно..." На него не знам какво му се върти, но не пуска - "ти си моя!", точка! А това, че му се дразня даже да е около мене, е съвсем друго.

Кажи ми за Хироните. (Имам книжки електронни, но не съм стигнала до тях.)
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 12:18:11 pm от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5024 -: Септември 19, 2013, 12:26:11 pm »
Рачке, то това последното и аз го написах малко по-нагоре - даже като искаш да се пуснеш, пак държат. Аз съм Сатурн секстил Слънце на мъжа ми 0 гр., а неговият Сатурн е тригон моя Венера 0 гр. Как да ти кажа, не знам въобще как ще се разведем. На мен ми въртят мисли "как ще се оправи? то ще му е много гадно..." На него не знам какво му се върти, но не пуска - "ти си моя!", точка! А това, че му се дразня даже да е около мене, е съвсем друго.

Кажи ми за Хироните.

Да държът, аз дето съм с квадрати и т.н държът... Относно Хирон.. Хирон е болка, ако е засегнат в синастрията от Сатурн може да значи две неща.

Първи пример : В хармоничен аспект - Лек.. Лек за болка от минали партньорства или друго *гледа се къде попада аспекта*, много силна връзка за едно партньорство и често основателна причина за дълга връзка, защо? Защото лекарството е под формата на даването на всичко, от което има нужда нашият партньор. Имах приятелка с такъв аспект, аспекта беше в Близнаци, беше наранена от минали партньорства, приятелят и и помогна да забрави/загърби това чрез разговори.

Втори пример: В нехармоничен аспект - Болка... Болка, която се създава от стари рани. Партньорството може да задейства спомени или да атакува право в стари рани на другият партньор. Още, Сатурн контролира връзката в негативни аспекти, Хирон може и да иска да е там за Сатурн и да му помогне, да излекува негови рани, но Сатурн поставя една стена пред опитите на човека с Хирон.

Сатурн е учител, и ще дойде само когато Хирон *ученикът* е готов...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5025 -: Септември 19, 2013, 12:33:27 pm »
ХИРОН Е ПОКАЗАЛЕЦЪТ, КОЙТО СОЧИ КЪМ НАШИТЕ СРОДНИ ДУШИ

Не съвсем малкият планетоид, наричан от Традиционната Астрология Ранения Лечител, е главен участник в синастричните карти на стотици хиляди двойки, които са имали дългогодишна връзка, и най-вече при такива сключили брак.

Аспектите на Хирон показват изключително привличане и хармония, Колкото повече аспекти на Хирон имате с планети на партньора, толкова повече са невидимите сребърни нишки, които ви свързват с него. Аспектите на Хирон в синастрията са най-добрите аспекти не само в интимна връзка, но и с колеги, бизнес партньори и други, във всяка област на живота.

ХИРОНОВИТЕ СВРЪЗКИ СА КЛЮЧОВИ ЗА ЛЮБОВТА И БРАКА

Хироновите свръзки са най-важното астрологично влияние в астрологията на любовта и брака. Хироновите свръзки са толкова важни и мощни, че за тях е открито следното правило:

Не е вероятно двама души да се влюбят и свържат в брак, освен ако Хиронова Свръзка не е ДОМИНАНТНАТА СВРЪЗКА в синастричната карта на двамата.

Хиронова Свръзка е доминантна в синастричната карта ако:

1.   Хироновата Свръзка е най-точната свръзка в картата

2.   Хирон формира повече свръзки от останалите планети в синастричната карта

3.   Хироновите Свръзки са най-мощните свръзки

Това правило работи толкова добре, че почти всяка известна двойка може да бъде използвана като пример за неговата ефикасност.

РОМАНТИЧНИТЕ СВРЪЗКИ СА КЛЮЧЪТ КЪМ ДЪЛГОТРАЙНОТО ПРИВЛИЧАНЕ И БРАКА

Хармоничните интераспекти между две планети са наречени СВРЪЗКИ. Напрегнатите интераспекти са наречени АКТИВАЦИИ. Всеки две планети могат да формират планетна свръзка или активация. Свръзките са по-благоприятни от активациите. Значението на една свръзка зависи от участващата в нея планета, въпреки че всяка свръзка между двама души увеличава съвместимостта и подсилва емоционалните връзки между свързаните хора. Както и да е, във всички въпроси на любовта и брака, най-полезните свръзки между двама души са РОМАНТИЧНИТЕ СВРЪЗКИ.

Има четири романтични свръзки и те са:

1. Венера свързана с Хирон, което значи обединени (Венера) в семейство (Хирон) или обединени (Венера) съдби (Хирон).

2. Венера свързана с Нептун, което значи дълготрайно (Нептун) привличане (Венера) и привързаност (Венера).

3. Хирон свързан с Нептун, което значи дълготраен (Нептун) брак (Хирон).

4. Юпитер свързан с Хирон, което значи успешен (Юпитер) брак (Хирон).

Когато жена и мъж формират две Романтични Свръзки, има вероятност за важна Любовна история между двамата. Забележителното е, че Хирон участва в три от четирите свръзки и е най-важната Романтична Планета.

СУПЕР СВРЪЗКИ

Една свръзка се формира между двама души, когато рождена планета на единия е под хармоничен ъгъл спрямо рождена планета на другия. Свръзките са важни, но СУПЕР СВРЪЗКАТА е много по-мощна и е уникална концепция, непозната на Традиционната Астрология.

Двама души формират Супер Свръзка, когато единият има планетарен аспект, а другият има рождена планета, която формира хармоничен ъгъл с която и да е планета от рождения аспект. Винаги има три планети, участващи в Супер Свръзката.

По същество, има Супер Свръзка, когато рождена планета на един човек  се свързва с рожден планетарен аспект на друг човек. За да се формира Супер свръзка, е необходимо да има три планети и поне една свръзка. Позволено е да се отпуска малко по-голяма орбиса (до 4 градуса) само за един от ъглите. Супер Свръзката винаги съдържа три планети и два интераспекта и поне един от тях трябва да е свръзка (120, 150 или 0 градуса). Другият интераспект може да е всякакъв друг ъгъл, дори активиращ ъгъл.

Когато рождените планети на които и да е двама души формират Супер Свръзка, има астрологичен фокус върху връзката на двамата. Анализирайки Супер Свръзките, можем най-накрая да си отговорим на въпроса: Ще се оженя/омъжа ли за този човек?

Именно заради Супер свръзки, които включват Хиронова Свръзка, има необикновено висок шанс за брак между свързаните личности. Хироновата Свръзка е тази, формирана между Хирон и друга планета. Хирон е магическата съставка, открита в браковете. Повечето женени двойки имат Супер Свръзка, в която участва Хиронова свръзка. Такъв тип Супер свръзка е наречена РОМАНТИЧНА СУПЕР СВРЪЗКА. Това е най-мощната и благонадеждна индикация за това дали двама души ще се свържат в брак. От друга страна, двойки, които се разделят без да са имали брак, обикновено нямат Романтични Супер Свръзки.

ПЕПЕЛЯШКОВИ АСПЕКТИ

Има някои аспекти в рождената карта, които се отличават с магическия начин, по който поставят родения в ситуации, издигащи ги в стратосферата, като истински Пепеляшки на своето време. Затова и са наречени Пепеляшкови аспекти и представляват хармонични аспекти на Хирон със Слънцето, Венера, Юпитер, Нептун или Плутон.

Не всички имат такива рождени аспекти и не всички имат шанса да се бракосъчетаят с принц или принцеса, но добрата новина е, че можем да придобием тези аспекти, като се свържем с човек, с който правим такива аспекти.

ПЕПЕЛЯШКОВИ СВРЪЗКИ

Пепеляшковите свръзки се формират когато Хирон на единия партньор прави хармоничен аспект със Слънцето, Луната (ако точният час на раждане е известен), Венера, Земята, Юпитер, Нептун и Плутон на другия партньор.

Дори и да не е принц или принцеса, ако правим с нашия любим/а Пепеляшкова Свръзка, сладостта в любовта ще е много силна, а късметът често ще ни спохожда. Това са възможно най-добрите интераспекти за всякакъв тип връзки и са ключа към успеха в любовта и парите.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5026 -: Септември 19, 2013, 12:36:15 pm »
Краби, мерси за разяснението!

Виж какво има в моята синастрия: Хирон съпвад Хирон - 0*00' орбис в 3/9 дом в Телец.
Моят Хирон не е аспектиран само от неговата Венера и Черна Луна.
Неговият въобще не може да се похвали така. Има широк тригон с моята Венера. Факт е, че съм много по-безсърдечна към неговите болки. Но не истински жестока, а преценявам, когато "плаче", дали наистина може сам, и ако може, го оставям да се гръчи, за да порасне. Той мене обаче никога не ме оставя.

Я да видим какво си написала...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5027 -: Септември 19, 2013, 12:44:38 pm »
Ето още една тема за хирон от тук:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4838.0.html

Ето и нашите аспекти на Хирон с текущият ми приятел:

Мой Хирон - тригон негов Мерк на -8 градуса, sesquiquadrate на Венера в 0.55 градуса, Тригон към Юпитер,Сатурн И Уран - на 9, -3 и 2 градуса, sesquiquadrate на Нептун на 0.2 Градуса, Секстил на негови хирон в 4 градуса,тригон на МЦ на 5 градуса

Негов Хирон - Съвпад моя Венера на 7 градуса, квадратира Марс на -5, inconjunct на Уран и Нептун в -1, секстил на Хирон, sesquiquadrate на АЦ на -0.12 Градус

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5028 -: Септември 19, 2013, 12:46:06 pm »
Крабче, този текст не ми е нов. Но сега ще те помоля за твоето критично синастрично мнение по него. Аз много чета, обаче не мога да приемам за чиста монета всичко, което чета. Сигурна съм, че имаш наблюдения.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5029 -: Септември 19, 2013, 12:49:10 pm »
Крабче, този текст не ми е нов. Но сега ще те помоля за твоето критично синастрично мнение по него. Аз много чета, обаче не мога да приемам за чиста монета всичко, което чета. Сигурна съм, че имаш наблюдения.

Смарта, ще ти кажа като видя ефекта от тази ми връзка, виж колко аспекти към Хирон :)))) Пепеляшковите аспекти са много популярни, от ОВ съм виждала, че хората наистина ги потвърждават, това е стар текст, преведен на Български, от сайта на Английски отдоло има много мнения, повечето положителни. Хирон е силен в синастриите, поне за мен, аз го гледам винаги.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5030 -: Септември 19, 2013, 12:56:06 pm »

Смарта, ще ти кажа като видя ефекта от тази ми връзка, виж колко аспекти към Хирон :)))) Пепеляшковите аспекти са много популярни, от ОВ съм виждала, че хората наистина ги потвърждават, това е стар текст, преведен на Български, от сайта на Английски отдоло има много мнения, повечето положителни. Хирон е силен в синастриите, поне за мен, аз го гледам винаги.
Аз не казвам, че не е силен, напротив, мисля, че синастрично се пренебрегва. Само че ми се струва, че така написано, нещата се разглеждат повърхностно.
Ще ти дам пример: с една личност имам романтичните и пепеляшковите, по всичките точки, някои двустранно, някои не са благоприятни аспекти, а са неблагоприятни. Описаното е вярно - връзка, романтика, свързаност... обаче не е достатъчно. Затова те питах за критично мнение.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5031 -: Септември 19, 2013, 01:00:34 pm »

Аз не казвам, че не е силен, напротив, мисля, че синастрично се пренебрегва. Само че ми се струва, че така написано, нещата се разглеждат повърхностно.
Ще ти дам пример: с една личност имам романтичните и пепеляшковите, по всичките точки, някои двустранно, някои не са благоприятни аспекти, а са неблагоприятни. Описаното е вярно - връзка, романтика, свързаност... обаче не е достатъчно. Затова те питах за критично мнение.

Зависи от много неща, виж ако минавате през някой кофти транзит или пък цялостно синастрията има много негативи, или ако наталите не съответстват един с друг... Много неща имат значение, затова никога не се радвам на една синастрия, колкото и добре да изглежда тя. За какво говориш ти? Виждала ли съм тази твоя синастрия?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5032 -: Септември 19, 2013, 01:12:33 pm »

Зависи от много неща, виж ако минавате през някой кофти транзит или пък цялостно синастрията има много негативи, или ако наталите не съответстват един с друг... Много неща имат значение, затова никога не се радвам на една синастрия, колкото и добре да изглежда тя. За какво говориш ти? Виждала ли съм тази твоя синастрия?
Тази си я виждала. Но другата със силно аспектирания Хирон не си. Само че там няма нужда от проверка - има подпис в граджанското. ;D

И аз точно за това говорех. Цялостно да се гледа. Ама това не е забележка към тебе. Убивам си времето да разсъждавам върху глупости. ;D Всъщност въобще не схващам вътрешния смисъл на Хирон и ме е яд. Но затова пък те поздравявам с една друга гледна точка за "болката на Хирон":

Той вдигна дясното си задно копито и се опита да се почеше по изтормозения си от мухите тумбак. Не му се получи. Обикновените коне в този случай извръщаха назад шия и впиваха зъби по надъвканото от летящите гадове, но той си нямаше такава шия - беше двойно нещастен - и като кон, и като човек. Стегнатото му, мускулесто, човешко-животинско тяло печелеше възхита и нестандартни еротични фантазии, дори го бяха избрали за секс-символ на деветия зодиакален знак, но на това да си кентавър можеше да се радва само неукото простолюдие, което не подозираше, че възкъсите човешки ръце не могат да обслужат животинското тяло по цялата му дължина. "Какви късметлии са хората!" - помисли си Хирон унило - "Могат да си направят дори чекия!" И пак вдигна копитото. "Ще се окаже верен митът, че тая измет наистина са любимците на боговете. Първо са еднакви, а не като тия нещастници родителите ми и цялото дворянство на богове, полубогове и техните чеда изчадия! И второ - такова ергономично тяло! Ех!" Мисълта му за стотен път този месец препусна към краткия роман на двамата му сътворители. И безобразната им глупост! "Кой прави тайно и доброволно деца на любовницата си, алоу, баща ми, на тебе говоря?! И като го сгащи благоверната без гащи, хуква като последния чехльо, да не го бие оная с точилката! И на кон ми се превръща, да не вземат да го настигнат! Бащата, на тебе говоря! А после "не мога да я напусна, аз си държа на семейството"! Така ли? Ами като държиш, дръж здраво, и онова си дръж, да не шава наляво-надясно, ти поне можеш да го хванеш с две ръце, мухльо такъв, докато синът ти и това не може!" Почервенял и настръхнал, обзетият от обикновен човешки гняв кон риеше, обикаляше и пак риеше с копита срещу несправедливостта на вселената! "Тя и оная пристанищна пачавра, майка ми, "не можела да гледа такова дете"! А под кон може да легне, а? Ти какво си мислеше, че ще се роди бе, МАМО? Ангелче небесно със сини очички и бели пухкавки крилца? Не можела да ме гледа такова изчадие, на липа ще ми ставала! Ето това е! Пръчка за майка и говедо за баща!" Побеснелият кон не издържа и препусна в галоп из гората. Искаше му се, о, как му се искаше да излезе някой от някъде, ей така, случайно да го срещне, че да го хване и изпотроши от бой! Горските обитатели обаче си знаеха стоката и сутрин къде десет всичко живо се покриваше из дупки и хралупи. Търча, Хирон, търча, и час по-късно с потръпващи мускули на конските бутове се върна на полянката си. Пристъпвайки с бавен ход, отиде до дървото, където си провесваше билките да съхнат и си откъсна няколко изсушени листа. От гърба му се вдигаше топла пара с кисела миризма. "Мислят си хората... мислят си, че Хирон го боли раната от стрелата! Нека си мислят! Боли го Хирон, да! Боли го оная работа! Мислят си те... че могат да мислят!" Нави внимателно на тънка фунийка листата, с едната ръка откъсна малко парченце пергамент от най-горната книга на купчинката учебници, натрупани до дървото, и си сви джоинт. Стисна с устни цигарката, наведе глава напред, взе два кремъка и с едно отработено движение рязко ги удари един в друг. Изскочиха искри, убодоха го по лицето, фасът пламна. Хирон пое дълбоко дъх, напълни дроба с удоволствие и тръшна дебелия си конски задник в прахоляка под дървото. Пламъчето поугасна и засвети тлеещо. Изнуреното тяло се отпусна. "Да е жив и здрав тоя Прометей! Ей, ако не беше той..." Мрачна сянка мина по човешкото лице. Спомни си, че Прометей лежеше окован и ката ден орлите му кълвяха черния дроб. "А защо не бъбреците? Или далака?" Дръпна си дълбоко струйка дим. "Трябва да направя нещо за тоя човечец! Да му се отблагодаря за огънчето!" Неприятните мисли отлитаха една по една като едни неприятни мухи. Забрави за майка си и баща си, душата му утихна умиротворена. Сега седеше и чакаше закъсняващите си ученици. Опечените хулиганчета. Ахил, сваляч и нарцис, у когото подозираше скрита психопатия, малкия хленчещ лигльо Орфей, дето си въобразяваше, че ще стане новия Еминем и по цял ден дрънкаше на смешната си арфа, която мислеше за китара, и любимеца си - бабанката Херкулес - простодушно и семпло същество, което първите двама използваха като хладно оръжие срещу неприятелите си.

ПП. Присетих се нещо. Ползваш ли мидпойнтите на/към Хирон?
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 01:16:46 pm от Smarta »

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5033 -: Септември 19, 2013, 01:19:20 pm »
хаха :))

Не Смарта, не ползвам не съм ги учила, ти?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5034 -: Септември 19, 2013, 01:26:04 pm »
хаха :))

Не Смарта, не ползвам не съм ги учила, ти?
Не, досега и аз не ги ползвам. Правих си някои справки с тях по моята карта. На полупункта Венера/Нептун транзитният Плутон ми разби всички илюзии за последната любов. Ама ей до толкова съм стигнала. И не се изказвам.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5035 -: Септември 19, 2013, 01:27:53 pm »
Сложна наука е астрологията, мисля си че за да съм сигурна, че нещо в една връзка би се получило, трябва да проверя поне 9 карти, транзити, натали, синастрии, композити и още квот се сетиш... Голяма играчка...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5036 -: Септември 19, 2013, 01:31:45 pm »
Сложна наука е астрологията, мисля си че за да съм сигурна, че нещо в една връзка би се получило, трябва да проверя поне 9 карти, транзити, натали, синастрии, композити и още квот се сетиш... Голяма играчка...
А пък то няма нужда. Животът сам го проверява.  :blink:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5037 -: Септември 19, 2013, 01:33:08 pm »
А пък то няма нужда. Животът сам го проверява.  :blink:

Точно!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5038 -: Септември 19, 2013, 01:50:49 pm »
Smarta, когато имаш време искам да погледнеш и моят натал :)) Аз съм го гледала много де, но искам да го видиш и ти понеже ми хареса какво си писала на Поли :)) Ако не ти се занимава пак ще те харесвам, така че имаш право да ми откажеш :))))

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5039 -: Септември 19, 2013, 01:56:42 pm »
Smarta, когато имаш време искам да погледнеш и моят натал :)) Аз съм го гледала много де, но искам да го видиш и ти понеже ми хареса какво си писала на Поли :)) Ако не ти се занимава пак ще те харесвам, така че имаш право да ми откажеш :))))
Знаеш как се прави - данни + лични.