Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878260 Прегледи
*

nerealna

Re:синастрия
« Отговор #80 -: Септември 26, 2009, 04:34:31 pm »

Рядко пишеш, но винаги на място!  ;)
Напълно подкрепям, от малкото опит, който имам  :)

МЕРСИ  :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #81 -: Септември 26, 2009, 07:58:15 pm »
 в статията става дума за диспозитор на десц :) стана  ми любопитно, но не бих казла,че  може да бъде изведно като правило (мерси за статията nerealna-  :-[)
твърди се, че формулата за  любов е VII+V попадане на  асц. в този случай  nerealna  ти имаш късмет:)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #82 -: Септември 26, 2009, 09:30:18 pm »
Според мен начина, по който човека влиза в живота на другия се представя от асцендента на композитната карта

Може ли някой, който има повече информация по въпроса да даде кратко описание за това по реда на знаците? :)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Helo

« Отговор #83 -: Септември 26, 2009, 09:46:26 pm »
Според мен начина, по който човека влиза в живота на другия се представя от асцендента на композитната карта

Може ли някой, който има повече информация по въпроса да даде кратко описание за това по реда на знаците? :)

Имам опит със Сатурн в съвпад с асцендента в композитната карта - личен и от наблюдения върху други хора. Този аспект показва, че двамата са свързани много силно помежду си и изглежда, че нищо не може да разруши връзката. Обаче от личен опит и наблюденията ми върху другите забелязвам, че може да има раздяла между тези хора, но все пак нещо ги тегли един към друг. Тези хора се чувстват свързани от съдбата. На единия или на двамата им е трудно да се разделят, дори и да виждат, че от връзката няма смисъл или нещо във връзката да не им харесва. Тук имам предвид и приятелски взаимоотношения. Може да не са много доволни един от друг, обаче пак са заедно и продължават да са приятели - не задължително интимни.

« Отговор #84 -: Септември 28, 2009, 09:31:09 am »
Какво означава в синастрията да преобладава приспособяването?

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #85 -: Септември 28, 2009, 09:59:59 am »
Какво означава в синастрията да преобладава приспособяването?

Предполагам, трябва да е подчертано влиянието на подвижния кръст - Близнаци-Стрелец и Дева-Риби. Това са най-променливите, съответно адаптивни знаци в хороскопа.
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Mia21

• 2502
« Отговор #86 -: Септември 28, 2009, 12:44:22 pm »
Сега гледам една композитна карта моя с един младеж.Интересна работа!Транзитен Сатурн е почти застанал на АЦ-та,а транз.Уран навлиза в седми,където ще съвпадне с композитната Венера,след това с Юпитер...Има и съвпад на транз.Плутон с Луна в 4-ти...Някой може ли да каже нещо по въпроса?Ако се видим скоро може ли да стане някой филм???Композитните транзити имат ли сериозна тежест при събитията?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Септември 28, 2009, 12:53:31 pm »
Сега гледам една композитна карта моя с един младеж.Интересна работа!Транзитен Сатурн е почти застанал на АЦ-та,а транз.Уран навлиза в седми,където ще съвпадне с композитната Венера,след това с Юпитер...Има и съвпад на транз.Плутон с Луна в 4-ти...Някой може ли да каже нещо по въпроса?Ако се видим скоро може ли да стане някой филм???Композитните транзити имат ли сериозна тежест при събитията?
[/quot
ако ги няма транзитите , за какви събития ще говориме... :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #88 -: Септември 28, 2009, 12:55:02 pm »
Марая,говорим за композитна карта,нали?Как бихме ги разтълкували тук тези събития...Сатурн,Уран... :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Септември 28, 2009, 12:58:15 pm »
Марая,говорим за композитна карта,нали?Как бихме ги разтълкували тук тези събития...Сатурн,Уран... :-\

нали композита е карта на мидпоинтите на двама.... ;) това ,че не е удошевена не значи ,че в нея няма енергия! именно защото това са осреднени данни ,тя притежава такава и наред с това доста инфо дава по отношение развитието на връзката. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #90 -: Септември 28, 2009, 01:00:55 pm »
Ами доста странна история се получава тогава.Сатурн на АЦ-та-сковава,в повечето случаи не води до нищо добро,а същевременно Уран действа в седми,че на всичкото отгоре съвпада и с Венерата и после с Юпитера.То не знам какво ще излезе от това,ама за мен е странна работа и то точно с този човек...

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Септември 28, 2009, 01:04:34 pm »
Ами доста странна история се получава тогава.Сатурн на АЦ-та-сковава,в повечето случаи не води до нищо добро,а същевременно Уран действа в седми,че на всичкото отгоре съвпада и с Венерата и после с Юпитера.То не знам какво ще излезе от това,ама за мен е странна работа и то точно с този човек...

аз не съм добра в композитите :-[ , но знам едно със сигурност , а именно сатурн държи дълго и здраво нещата.
уран в съвпад с венера -внезапно влюбване .....после юпитер :o :D , може и узаконяване на връзката.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #92 -: Септември 28, 2009, 01:18:54 pm »

аз не съм добра в композитите :-[ , но знам едно със сигурност , а именно сатурн държи дълго и здраво нещата.
уран в съвпад с венера -внезапно влюбване .....после юпитер :o :D , може и узаконяване на връзката.

Ще я видим таз работа!Ще докладвам! ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Септември 28, 2009, 01:39:23 pm »

Ще я видим таз работа!Ще докладвам! ;)

като срок ;D , кога го виждаш доклада? ;D ;D :P

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #94 -: Септември 29, 2009, 03:08:53 pm »
в статията става дума за диспозитор на десц :) стана  ми любопитно, но не бих казла,че  може да бъде изведно като правило (мерси за статията nerealna-  :-[)
твърди се, че формулата за  любов е VII+V попадане на  асц. в този случай  nerealna  ти имаш късмет:)
  :)  Kaya , кажими нещо в тази посока 7+5 , асц.  Неговият Сатурн е в 7-ми дом в РАК(моят зод.знак),Венера и Меркурий в 5-ти дом (Близнаци-моят асц.)
 Моят Сатурн е в 8-ми дом в Козирог(неговият асц.),Венера ми е в 12-ти дом Козирог(неговият зод.знак) МЦ и ИЦ се препокриват, моля те разтълкувай ми какво мога да очаквам? 
Благодаря ти предварително  :)

Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #95 -: Септември 29, 2009, 09:46:32 pm »
ставаше въпрос за попадането на асц на партньора в твой 5 или 7 дом  и  обратното;
когато говорех за диспозитор на десцендент ставаше въпрос за такъв на композитната карта:)
ако правилно съм разбрала имате съвпад на слънце (рак) и сатурн на мъжа там- като правя уговорката,че и да не е точен съвпадът пак има силно влияние на местоположенито; ако неговият асц има лизост с твоя сатурн и той самият е козирог предполагам,че има взаимно негласно разиране за стабилността на връзката;
 това са класически положения за дълготрайност на партньорството,а често и брак ( не зная дали имате такъв?) енергията на земното и стабилното е това, което ви дава логическо обяснение на общите ви усещания;
ако съм разбрла правилно имате доста голямао разбиране и привличане ( предполагам харесването е станало още от 1 път дори и да е имало забавяне в започването на връзката)

добре е да се има предвид в синастриите и аналогичниет положения на планетите:
например марс на Ац често може да бъде привлчен от партньори с изразен амарсова природа от вида: ац скорпион, ац лъв, ац овен или луна подвластна на марсово влияние; куспидата на 1 партньор в 5  дом в телец, а другият партньор да има венера в 5 си нат. дом

понякога зависимостите са по втория управител юпитер на Ац на 1 ) партньор  и риби на дц на 2)- възможни са много варианти:)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #96 -: Септември 30, 2009, 05:01:32 pm »
Не съм много "светната", но композитът се тълкува като натал. И сатурна на АЦ не сковава, напротив, освобождава. Най-тежък е транзитът му през 12-ти дом. Със сатурн на АЦ имаме начало на нов цикъл, а и в случая ако не бъркам се явява и управител на 5-ти. Ще канализира нещата. Важни са обаче всички аспекти и къде стоят в картата.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Mia21

• 2502
« Отговор #97 -: Октомври 01, 2009, 10:10:18 am »
Ето я картата-композитната с транзитите.Оня ден ми скимна да погледна и ми направиха впечатление транзитите.Някой ако мисли нещо по въпроса може да каже,ще ми бъде интересно,чисто информативно...

« Последна редакция: Декември 09, 2009, 10:45:53 pm от Мia21 »

« Отговор #98 -: Октомври 02, 2009, 02:54:50 pm »
Какво ще кажете за тези синастрични аспекти - първите са мъжки планети.
негово Слънце съвпад мое Слънце
Слънце съвпад Венера
Слънце съвпад Юпитер - всичкото това в негов 4-ти дом и в мой 10-ти
Меркурии съвпад Юпитер - като Меркурии управлява негов 5дом
Юпитер съвпад Меркурии - Юпитер управлява мой 5-ти
Марс тригон Марс
Марс квадрат Луна
Меркурии тригон Луна
Венера опозиция Плутон
Луна съвпад Нептун
Сатурн съвпад АСЦ
Сатурн квадрат Юпитер
Венера и Марс Тригон АСЦ
негов АСЦ в моя пети дом
Мой АСЦ в негов седми
Лилит съвпад Слънце и Мерка
Моя Лилит тригон негова Луна
Това е връзка на 5години и е пред крах въпреки че съм много объркана и не ми се иска.Най-лошото е че сме като куче и котка но никой не пуска другия
Какво ще кажете :(

« Отговор #99 -: Октомври 16, 2009, 03:04:57 pm »
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=dfafile3JJwrv-u1250769931&lang=&gm=a1&nhor=1&nho2=4&btyp=61&mth=at&sday=16&smon=10&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

кажете ми моля какво виждате, всичко е завъртяно и оплетено  :(
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...