Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877752 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:синастрия
« Отговор #180 -: Ноември 29, 2009, 09:37:51 pm »
Сега открих нещо интересно.
Моят вертекс е в точен съвпад с неговият АС.
Смятате ли това за важно или да не му обръщам внимание?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #181 -: Ноември 30, 2009, 07:36:11 am »
Сега открих нещо интересно.
Моят вертекс е в точен съвпад с неговият АС.
Смятате ли това за важно или да не му обръщам внимание?
:)

« Отговор #182 -: Ноември 30, 2009, 08:48:15 am »
   В синастрията по принцип не се обръща внимание  на фиктивните точки. Но има материал за вертекса и антивертекса - освен тук в този форум потърси и с гуглето...Ако имаш точен съвпад с Вертекса и Антивертекса - тогава има значение. В случая -  твоя Антивертекс е в съвпад с неговия Десцедент...Но какво му е тълкуванието - не мога да се сетя...Потърси ако искаш и можеш да постнеш, пък още повече можеш да споделиш опит.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #183 -: Ноември 30, 2009, 01:05:21 pm »
  В синастрията по принцип не се обръща внимание  на фиктивните точки. Но има материал за вертекса и антивертекса - освен тук в този форум потърси и с гуглето...Ако имаш точен съвпад с Вертекса и Антивертекса - тогава има значение. В случая -  твоя Антивертекс е в съвпад с неговия Десцедент...Но какво му е тълкуванието - не мога да се сетя...Потърси ако искаш и можеш да постнеш, пък още повече можеш да споделиш опит.
Благодаря Незабравке :)
Но не си ме разбрала правилно.
Аз много добре знам значението на вертекс-антивертекс,но не ми е ясно силна връзка съществува ли,когато моят вертекс е в точен съвпад (градуси) н неговият АС.
Мерси :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #184 -: Ноември 30, 2009, 01:20:54 pm »
твърди се, че има голямо значение, когато се отнася до връзките и до важни съдбоносни събития .....особено, когато има  съвпад, както е при теб
но като цяло фиктивни точки, звезди, астероиди и т.н. всякаква " звездна твар" повтарят  разположението на натални аспекти към натални в случая със синастрията- да опредлено подсилват някои впечатления  и могат да избистрят картината, но не обещават  вечна любов ;) в интернет има доста информация по въпроса  и съм намирала някои доста точни обосновки на действие на вертекса с примери и т.н.

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #185 -: Ноември 30, 2009, 01:30:30 pm »
   Имаше стара тема тук за Вертекса, намерих това http://astrosite.org/forum/index.php?topic=207.0;wap2...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #186 -: Ноември 30, 2009, 01:42:58 pm »
Благодаря ви,от всичко казано,разбрах,че може би ще е силно привличането.
Фиктивна точка е вертекс,но АС е главна ос  и много съществена,нали? ;)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #187 -: Декември 03, 2009, 10:32:03 pm »
Венера тригон плутон в синастрията,добър аспект ли е?

« Отговор #188 -: Декември 03, 2009, 10:38:28 pm »
Венера в тригон с Плутон е супер.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #189 -: Декември 03, 2009, 10:40:27 pm »
Венера в тригон с Плутон е супер.
Мерси,а имаш ли някакви по-особени впечатления от този аспект? ::)

Както и уран точен съвпад МС на другия?

« Отговор #190 -: Декември 06, 2009, 12:10:52 am »
Аз искам да попитам за огледалните аспекти в синатрията.Как действат?И ако цялата синатрична карта е само с напрегнати аспекти и единствените хармонични са огледалните,биха ли могли да компенсират напрегнатите? :D

И на мен са ми интересни огледалните аспекти,защото имам няколко в една синастрия,но     все пак зависи от картата като цяло. :) :)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #191 -: Декември 10, 2009, 03:53:15 pm »
Извинявам се много, но бихте ли   зачели съвпад с орбис 8 * на СЛВ със Асц. в синастрия?
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Kaya

• 2893
« Отговор #192 -: Декември 10, 2009, 03:57:13 pm »
 аз да, особено ако са в един и същи знак
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #193 -: Декември 10, 2009, 04:12:46 pm »
Благодаря Kaya.За един и същи знак става дума.

*

Инти

• 2068
« Отговор #194 -: Декември 10, 2009, 04:31:53 pm »
Аз твърдо НЕ!

*

Инти

• 2068
« Отговор #195 -: Декември 14, 2009, 04:50:26 pm »
Зависи от Сатурна ;)

При мен пък синастриално Сатурна на партньор в съвпад с мойто Слънце, никога не съм го усещала като натиск, хладина, или някакъв род ограничения от негова страна, все пак той е Телец, и това омекотява нещата, докато Сатурн на К5 синастриално и моя Сатурн в пети дом , при Слънце в Козирог на партньора, вече е друго нещо. ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #196 -: Декември 21, 2009, 01:10:33 pm »
 Гледам тук една синастря, Лилит -жена съвпад с негово Юпи, как да го тълкувам? Имаше един сайт за аспекти на Лилит, но не мога да го намеря.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

« Отговор #197 -: Декември 21, 2009, 03:53:53 pm »
И аз си блъскам главата с тази лилитка, даже пуснах и тема. Много ме интересуват аспектите й защото и при двете  ми дългогодишни връзки тя е участвала много активно. Правила е съвпади или опозити с лични планети, лунни възли и т.н. Много е мистична, играе си на криеница с мен от една камара време и немога все още да я искарам на светло.
Много ми се иска да я проуча по-обстойно, защото явно оказва голямо влияние в синастриите ми. С бившият ми мъж (17г. брак), тя беше върху моя Сатурн. След това имах 2г връзка без съжителство, но солидна. Тогава тя направи огледален аспект с Марс (съвпад). Сега се запознах с един колега и си знаех, че тя е отново на линия. Като погледнах синастрията ни тя така хубаво си е полегнала върху неговата Луна. А пък неговата лилитка да не вземе да остане и тя назад гордо се е изправила точно върху моя МЦ, като в същото време прави опозиция с моите ИЦ, Марс и СЛВ. Какви ще ги свърши тук и аз незнам...

*

Nebesna

« Отговор #198 -: Декември 21, 2009, 08:28:26 pm »

негов ретро Марс в опозиция на мой ретро Мерк

Аз мисля, че този аспект те е дразнел определено.
Сатурн е ограничаващ, но не е чак дразнещ. Евентуално може да те дразни консерватизма на Сатурн.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #199 -: Декември 25, 2009, 08:44:57 am »
Кармична е връзката и не само за любовни взаимоотношения, ами за всякакъв тип. Например дъщеря ми има Сатурн , който е в съвпад със Слънцето на сина ми, а Сатурн на сина ми е в съвпад с нейния Асц. Това е голямо обвързване според мен.