Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877862 Прегледи
*

Divna

Re:синастрия
« Отговор #260 -: Март 09, 2010, 05:09:28 pm »
сатурн в 7-ми дом , освен стабилно и отговорно отношение към брака и от двамата партньори ,може да покаже и брак по задължение! да даде ограничено и студено отношение в брака. много от браковете по сметка имат синастричен сатурн в 7-ми дом!

Марая, Сатурн при взаимоотношения между двама влюбени е много важно, да се види наистина, в кой дом попада, както в синастрията, така и в композита и комбина.
Всъщност имайки впредвид значението му аз все още не мога да установя най-подходящото му домово разположение. Може би трябва да се направи една анкета, за да се проучи по-задълбочено, знам ли? 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #261 -: Март 09, 2010, 05:15:06 pm »
сатурн в 7-ми дом , освен стабилно и отговорно отношение към брака и от двамата партньори ,може да покаже и брак по задължение! да даде ограничено и студено отношение в брака. много от браковете по сметка имат синастричен сатурн в 7-ми дом!

Марая, Сатурн при взаимоотношения между двама влюбени е много важно, да се види наистина, в кой дом попада, както в синастрията, така и в композита и комбина.
Всъщност имайки впредвид значението му аз все още не мога да установя най-подходящото му домово разположение. Може би трябва да се направи една анкета, за да се проучи по-задълбочено, знам ли? 

поред мен ,колкото е по-скрит ;D ,толкова по-добре. мисля ,че в 12-ти дом би било най-добре.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #262 -: Март 09, 2010, 05:21:36 pm »
luli, ясно кое те приетснява
венера съвпад уран- е то затова е имало веднага "ток", но тази  комбинация дава и доста  нестабилност отношенията с този сатурн профил  може да станат малко "on-off"

Kaya, този аспект аз го наричам "сляпата неделя". Малко символично, но като те удари "тока" направо ти заличава всички мозъчни клетки  :blink:. Много силно физическо притегляне. Влюбване от пръв поглед. Губиш си разсъдъка  ;)
При тази двойка обаче има доста подкрепяши аспекти. И поне аз виждам стабилност.

*

Divna

« Отговор #263 -: Март 09, 2010, 05:29:40 pm »
Марая има логика, но представи си, че връзката е доста кармична и Сатурн намирайки се в 12 дом само ще "затлачи" разплитането на кармата.
Незнам, просто си разсъждавам на глас.
Толкова е важна тая планета, а аз не виждам нито в композита, нито в комбина кой дом ще и приляга найвече.

*

Марая

• 28287
« Отговор #264 -: Март 09, 2010, 05:33:33 pm »
в синастричните карти съм забелязала ,че колкото повече напрегнати аспекти има толкова по-динамична и интересна е връзката. сякаш няма мърдане.
разбира се ,че когато има само твърди аспекти на луните всичко приключва ,защото всичко друго може да бъде компенсирано ,но когато започнат компромисите с емоционалната ни нагласа и неразбирането края е ясен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Март 09, 2010, 05:37:18 pm »
Странно, но в Джйотиш опозициите и квадратурите между Луните се считат за една от най-силните обвързващи комбинации. Което не може да се каже за комбинациите 2:12 и 6:8, които се считат за по-трудни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #266 -: Март 09, 2010, 05:42:31 pm »
Странно, но в Джйотиш опозициите и квадратурите между Луните се считат за една от най-силните обвързващи комбинации. Което не може да се каже за комбинациите 2:12 и 6:8, които се считат за по-трудни.

при опозицийте на луните винаги има допълване ,все пак това е противопоставяне на интересите .
но при квадратурата на луните , и до бой се стига.
трудни и страшни са.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #267 -: Март 09, 2010, 05:46:35 pm »
В Западната астрология синастричните квадратури наистина се считат за трудни.
Никъде не намерих обяснение защо индийците смятат квадратурите между Луните за конструктивни.
Същото обаче не може да се каже за партньорска Луна в шести и осми знак от нашата. Съседните също се считат за трудни - там може и да няма директен конфликт на емоции и интереси, те просто не се срещат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #268 -: Март 09, 2010, 05:50:30 pm »
Никъде не намерих обяснение защо индийците смятат квадратурите между Луните за конструктивни.
и премахващи натални "проклятия" :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

« Отговор #269 -: Март 09, 2010, 05:51:18 pm »
Ох, не знам какво да ви кажа. С най-голямата си любов в живота Луните ни са в квадратура. Неговата Луна прави опозиция с моя Марс, а моята Луна каре с негово Слънце.
Който и астролог да погледне картата, ще се хване за главата. Няма бъдеще...
Е още сме заедно. Много напрежение и от време на време батериите гръмват, но в същото време любовтта е много силна. Какво ли не сме преживели, през какво ли не сме преминали... Не е лесно с напрегнати аспекти между луните, но същевременно е много продуктивно. Именно чрез тази връзка аз израстнах много и много се промених, а и той също. И двамата сме на едно мнение, че не сме случайно заедно и че имаме какво да учим един от друг.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #270 -: Март 09, 2010, 05:52:44 pm »
хм, аз ги целя на 150 не знам добре ли е не е ли  ;D ,  има и на 60 - но много разбрана не се чувствам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #271 -: Март 09, 2010, 05:57:04 pm »
и премахващи натални "проклятия" :P

А защо е така? Чела ли си някъде? В интерес на истината, не се бях замисляла по този въпрос.
От личен опит мога да кажа, че за мен са най-трудни Луните, които попадат в 12ти и 8ми знак от моята, т.е. Близнаци и Водолей, макар че в навамша са ми застъпени тези два знака, само че по сидерал. Положението с 2ри и 6ти знак, т.е. Лъв и Стрелец не е толкова трудно, имам доста житейски опит с тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #272 -: Март 09, 2010, 05:57:38 pm »
Марая има логика, но представи си, че връзката е доста кармична и Сатурн намирайки се в 12 дом само ще "затлачи" разплитането на кармата.
Незнам, просто си разсъждавам на глас.
Толкова е важна тая планета, а аз не виждам нито в композита, нито в комбина кой дом ще и приляга найвече.

за кармата освен сатурн е отговорен и плутон и луната и лилит.
основно луната е тази ,която държи ключа на кармата. в синастрията аспект м/у сатурн и луната или плутон и сатурн ,както и луна-плутон са изключително категорични аспекти за кармчна връзка.
понякога обаче кармата ,която в настоящата инкарнация следва да бъде разплетена се заплита все повече и повече.....
идея нямам къде би било най-добре да бъде сатурн ,но със сигурност знам ,че без него няма продължителни връзки.
аспект на сатур/плутон е страшничък в синастрията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #273 -: Март 09, 2010, 06:00:53 pm »
Неговата Луна прави опозиция с моя Марс...

Това е един от най-силните аспекти за сексуално привличане в разнополовите синастрии.  :P
Ако обаче присъства в две женски карти, може да доведе до сблъсъци и емоционални конфликти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #274 -: Март 09, 2010, 06:02:55 pm »
Марая, какво имаш впредвид страшничък? Труден. Та те нали всички кармични аспекти са трудни.

*

Марая

• 28287
« Отговор #275 -: Март 09, 2010, 06:06:24 pm »
Марая, какво имаш впредвид страшничък? Труден. Та те нали всички кармични аспекти са трудни.

не всички кармчни аспекти са трудни. няма такова нещо!
понякога едно нещастие ,носи щастие , а едно щастие носи нещастие....

*

Kaya

• 2893
« Отговор #276 -: Март 09, 2010, 11:09:33 pm »
А защо е така? Чела ли си някъде? В интерес на истината, не се бях замисляла по този въпрос.

не помня да съм чела конкретно обяснение :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Март 09, 2010, 11:13:18 pm »
И аз не съм срещала обяснение защо всички "ъглови" аспекти между Луните на партньорите са предпочитани.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #278 -: Март 10, 2010, 03:10:16 am »
а кое според вас отразява агресивните отношения в синастрията......

*

Kaya

• 2893
« Отговор #279 -: Март 10, 2010, 08:48:55 am »
марс -плутон; плутон каре сатурн;  съвпад на марс с някоя от осите на другия; марс- луна, сънце хард аспект; марсови асц. на двамата; огнени луни; марс- мерк особено за вербална такава; марс- сатурн ( извадени не са показателни)
марс е директното изразяване на неподправена агресия ( не казвам, че не показва и други неща и, че не може да бъде сублимиран)