Здравей Гост

В Танца На Юпитер

• 21 Отговора
  • 3794 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
В Танца На Юпитер
« -: Април 18, 2008, 10:25:21 am »
Източният хороскоп е основан на 12-годишния цикъл на Юпитер - планетата на голямото щастие, покровителстваща нашите социални стремежи, материални успехи и кариерен ръст. А знаете ли, че всеки човек има свой юпитериански цикъл? За дванадесет години заедно с Юпитер преминаваме целия Зодиак, при това всяка година от цикъла поставя пред нас свои задачи и ни дава различни шансове.

Първата година започва в момента на раждането, втората - когато детето навърши една годинка. По този начин до единадесетгодишна възраст всеки преминава своя първи юпитериански цикъл; началото на следващия се пада на дванадесетия рожден ден и т. н...

ПЪРВА ГОДИНА: ОВЕН

Този знак е в началото на зодиакалния кръг и затова всеки път, когато Юпитер гостува на Овена, ние сякаш се раждаме отново. Често се налага да започваме живота си начисто, да усвояваме нови професии, да разкриваме в себе си неизвестни таланти и черти на характера. Това е време на разширяване на хоризонтите и на сериозни промени в съдбата.

Тъй като първата юпитерианска година съвпада с "управлението" на нашето тотемно животно по източния календар, повечето хора смятат, че тази година обезателно ще им донесе успех. Уви, това не винаги е така. Ако за времето на предишния цикъл сте научили много, активно сте работили и сте се само-усъвършенствали, дошло е време да жънете плодовете на вашите старания: животът ви със сигурност ще се промени и промените ще ви носят само радост. За всички останали това е време на възраждане от пепелта. Съдбата ще ви устрои сериозна проверка за жизнеспособността на вашите планове, цели и завоевания. Ще се наложи да се разделите с всичко ненужно и отживяло (при това прощаването с миналото със сигурност ще е болезнено), а след това, възродени, ви предстои да започнете нов живот.

ВТОРА ГОДИНА: TEЛЕЦ

Венера - управителката на Телеца, отговаря за парите и другите материални ценности, както и способства за успеха в кариерата. От това, как ще работите и печелите през този период, зависи вашето благополучие в близките единадесет години.

Жалко е, ако посрещнете годината на Телеца като безработни, без пари в джоба, обременени с множество дългове и кредитни задължения. Най-вероятно ще ви се наложи през останалата част от цикъла да стискате зъби и да плащате сметки. Така че ви съветваме предварително да се разплатите с дълговете си, а в годината на Телеца да се заемете с търсене на хубава работа с достойно заплащане: така ще си осигурите безгрижен живот и непрекъснато издигане по служебната стълбица.

Понякога се случва към втората година на новия цикъл човекът да е натрупал приличен капитал, но парите да започнат да изтичат като пясък през пръстите. Това е сигурен признак, че не умеете да боравите с финанси. Парите не трябва да се държат затворени, а трябва да се влагат в нови проекти и придобивки - с други думи, да ги накарате "да работят". Иначе в годината на Телеца те сами ще си намерят по-достойно приложение.

ТРЕТА ГОДИНА: БЛИЗНАЦИ

Близнаците са най-общителният зодиакален знак, така че ви е противопоказно да скучаете в самота. Множество нови познати, шумни компании, вечеринки и пътешествия ще направят живота ви по-увлекателен, ще ви подарят маса свежи впечатления. Разбира се, във всичко трябва да се спазва мярка. Ако смятате само да се забавлявате, в резултат ще се чувствате като ограбени за безцелно изживяната година. Използвайте това време, за да завържете полезни връзки, да разширите кръгозора си, сферата на вашето общуване и влияние. Отличен период за за тези, които смятат да учат или да завършат образованието си. Не се очакват кардинални обрати в съдбата. В годината на Близнаците трябва постепенно и с удоволствие да променяте живота си към по-добро.

ЧЕТВЪРТА ГОДИНА: РАК

На четвъртата година е време твърдо да определите вашата цел и може би да се осмелите на сериозни промени. Може би дълго и безуспешно сте се опитвали да решите жилищния въпрос и ето че накрая се е появила възможност да купите или изгодно да смените апартамент? В никакъв случай не отлагайте: Ракът ви е дал този шанс и да го пропуснете би било голяма грешка! А може би, обратното, е добре да се преместите в по-скромно жилище, за да можете най-накрая да се разплатите с вашите кредитори? Някои могат да се преместят в друг град или дори в чужбина - по семейни обстоятелства или заради изгодно делово предложение. Независимо от всичко, сериозните жизнени промени в годината на Рака са неизбежни.

ПЕТА ГОДИНА: ЛЪВ

Тази година се характеризира с активни търсения на собственото място под слънцето. Ако наскоро сте били уволнени, имате шанс да си намерите друга, по-интересна и перспективна работа. Ако сте преминали на нова длъжност, именно сега можете да се проявите напълно, да покажете на какво сте способни и да получите достойна награда. Дошло е време за експерименти, дерзания и уникални открития. Отчасти годината на Лъва напомня годината на Овена, но промените, които ви предстоят, са по-малко болезнени; освен това на човек се дава повече свобода и съответно от него се изисква по-голяма инициатива.

ШЕСТА ГОДИНА: ДЕВА

И отново е време да плащате сметки, но този път не в буквалния смисъл. Ако сте се трудили, но не сте разглезени от подаръците на съдбата, Девата ще поправи тази несправедливост. Ако пък, обратното, сте вземали от живота всичко, без да давате нищо в замяна, през тази година ще се наложи да отговаряте за постъпките си.

Едва ли можете да разчитате на главозамайваща кариера или на неземна любов. Това е време на тежък, къртовски труд. Но ако в предишните пет години сте правили всичко както трябва, то рутинната работа няма да ви тежи, тъй като ясно ще разбирате, че действате заради собственото си благо.

СЕДМА ГОДИНА: ВЕЗНИ

Това е своего рода кулминацията на цикъла. Ако в самото начало на пътя (в годината на Овена) сте избрали вярната посока, то сега вашите инициативи ще достигнат своя пик. Получавате реален шанс самостоятелно да гради съдбата си. Всичките ви мечти именно сега ще могат да се осъществят, но при условие че не сте допускали сериозни грешки и не сте се отклонявали от набелязания курс - с една дума, успешно сте издържали звездния изпит. Ако установите, че сте попаднали в задънена улица, в годината на Везните имате шанс без особени загуби да промените посоката и, докато не е късно, да опитате силите си в нещо принципно ново.

ОСМА ГОДИНА: СКОРПИОН

През предишната година сте достигнали желаните висоти - станали сте голям началник, глава на семейство или просто уважаван човек. А някои са решили кардинално да променят своя път. Във всеки случай през тази година трябва да се вживеете в нова роля, да помислите как да действате в променилите се условия и, главното, да разберете какво искате от живота. Имайте предвид, че в годината на Скорпиона умът ви трябва да е трезв и ясен като никога, тъй като утопичните идеи или просто грешките и недомислията ще ви доведат до неизбежен крах. Много е добре, ако на този етап ви подкрепя разбиращ съпруг или делови партньор.

ДЕВЕТА ГОДИНА: СТРЕЛЕЦ

Досега всичко е вървяло добре? Значи сега ще стане още по-добре! Пред вас се разкриват нови хоризонти, ще се появят много възможности да се проявите от най-добрата си страна, да реализирате вашите таланти и амбиции. Гответе се за глобални промени в службата и дори за смяна на местоработата. Вие сте уверени в себе си (и имате основания за това), следователно всичко ще се получи!

На тези, които през по-голямата част от цикъла са се излежавали или безрезултатно са се борили с превратностите на съдбата, можем само да съчувстваме: очаква ви същото, но със знак минус.

ДЕСЕТА ГОДИНА: КОЗИРОГ

Вие сте във възторг от собствения си успех и предприемчивост? Забележително! Само че не бива прекалено дълго да почивате върху стари лаври. В годината на Козирога трябва да укрепите позициите си, да докажете на всички (и преди всичко на самите себе си), че не напразно заемате място под слънцето, да получите подкрепа от съмишленици и може би дори поклонници. Като се позамислят добре за живота и за себе си, на някои ще им се прииска да променят това-онова. Например да си намерят нова работа. Макар че едва ли ще има нещо принципно ново: най-вероятно аналогична длъжност в предприятие или фирма със същия профил.

В десетата юпитерианска година все още няма с какво да се похвалите? Уви, напълно вероятни са сериозни проблеми - може да се стигне дори до уволнение. В такъв случай главното е да не се отчайвате, иначе рискувате да се окажете в черен период, от който няма да можете да се измъкнете до края на цикъла.

ЕДИНАДЕСЕТА ГОДИНА: ВОДОЛЕЙ

Нормална, "работна" година. Сега трябва да разберете какво искат от вас приятелите, колегите и подчинените и доколко сте способни да оправдаете очакванията им. Трябва адекватно да оценявате възможностите си и да не вдигате летвата прекалено високо. От друга страна, не бива и да работите наполовина на възможностите си. Не е изключено да се почувствате като бяла врана в колектива си. Какво пък, значи е дошло време да направите кадрова промяна (ако е във вашата компетентност) или самите вие да смените работата си.

ДВАНАДЕСЕТА ГОДИНА: РИБИ

Едва ли ще успеете да направите кариерен скок или да се реванширате за минали поражения. По-добре е за известно време да останете в сянка: колкото и да е странно, всякакви активни действия ще станат прегради по пътя към успеха. Време е да направите равносметка и сериозно да помислите за перспективите. Колкото по-далечни и конкретни са плановете ви, толкова повече шансове имате да ги реализирате в следващия юпитериански цикъл. Много е важно да разберете какво ви е попречило през всичките тези години да се движите към целта - направете всичко възможно да се избавите от баласта. Иначе старите проблеми ще се прехвърлят в новия цикъл.

За да не се объркат по незапознатите-гледа се именно годината.Пример: след като уточните къде ви е наталния Юпитер да речем в Лъв,а сега транзитно е в Козирог това е мунданен 6 дом или 6-та година.Естествения цикъл на планета спрямо себе си,често съдържа ценна информация и насока,която следва да бъде взета под внимание,колкото до статията за едно основно ниво става вече всеки знаейки символиката на домовете може да си направи по-точни интерпретации  ;)

Статията е взета от ТУК  

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:В Танца На Юпитер
« Отговор #1 -: Януари 24, 2011, 05:41:41 am »
Да преценим има ли нещо вярно? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 24, 2011, 05:52:56 am »
Тъкмо възложих големи надежди на преминаването на Юпитер през Овен, а се оказа в 12 дом от наталния... Пак съм сред прецаканите.  ;D :41:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 24, 2011, 05:59:31 am »
Тъкмо възложих големи надежди на преминаването на Юпитер през Овен, а се оказа в 12 дом от наталния... Пак съм сред прецаканите.  ;D :41:

Дообре , че ние с теб не разчитаме на Дупитер.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Януари 24, 2011, 06:18:34 am »

ДЕВЕТА ГОДИНА: СТРЕЛЕЦ

Досега всичко е вървяло добре? Значи сега ще стане още по-добре! Пред вас се разкриват нови хоризонти, ще се появят много възможности да се проявите от най-добрата си страна, да реализирате вашите таланти и амбиции. Гответе се за глобални промени в службата и дори за смяна на местоработата. Вие сте уверени в себе си (и имате основания за това), следователно всичко ще се получи!

На тези, които през по-голямата част от цикъла са се излежавали или безрезултатно са се борили с превратностите на съдбата, можем само да съчувстваме: очаква ви същото, но със знак минус.

Добре си пасва с огнения знак на Овена...ще видим
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Януари 24, 2011, 06:30:26 am »
Чакам го и още как в огнения марсов знак... :rolf:

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Януари 24, 2011, 06:33:09 am »
Аз бих изтълкувала нещата малко по-различно за себе си, понеже това е деветата година от Юпитеровия цикъл и се пада в моя четвърти дом и понеже Юпитер управлява асцендента ми - съдебни дела за жилище.

Мисля, че авторът на статията би могъл да разшири тълкуванията като вземе предвид в кой дом от натаблната карта се проектира съответната Юпитерова година. Така ще е по-достоверно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Santi

« Отговор #7 -: Януари 24, 2011, 06:33:31 am »
година едно при мен .. ще я видим тази работа  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Януари 24, 2011, 06:37:42 am »

Ами, виж в кой дом от натала ти се проектира това ново начало.

*

Santi

« Отговор #9 -: Януари 24, 2011, 06:38:56 am »

Във втори дом ще е ..

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 24, 2011, 06:40:54 am »

Във втори дом ще е ..

Супер! нови ценности, нови придобивки.

*

holanda

« Отговор #11 -: Януари 24, 2011, 06:48:05 am »
добре.При мен се пада в 10 дом от началната позиция на Юпитер.
И в 6 дом според транзитите.
Работа предполагам?

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Януари 24, 2011, 06:51:14 am »
добре.При мен се пада в 10 дом от началната позиция на Юпитер.
И в 6 дом според транзитите.
Работа предполагам?

:08: може да имаш подкрепата на високопоставена личност във връзка с професионалното ти израстване.

*

holanda

« Отговор #13 -: Януари 24, 2011, 06:55:29 am »
еха,много бих се радвала  :86: .По план обаче мислех да уча,а то..
здраве да е  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 24, 2011, 07:02:57 am »
еха,много бих се радвала  :86: .По план обаче мислех да уча,а то..
здраве да е  :blink:

А от кой дом идва Юпитер? Къде беше наталния? пропуснала си да отбележиш.
А ученето може да е и по друга планета, щом си възнамерила.

Аз почнах платено обучение, когато Уран от 9-ти дом влезе във 2-ри и направи съвпад със светилата - У8.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 24, 2011, 07:05:24 am »
еха,много бих се радвала  :86: .По план обаче мислех да уча,а то..
здраве да е  :blink:

Нямаш друг избор, ще учиш и ще сполучиш! ;D ;)

*

holanda

« Отговор #16 -: Януари 24, 2011, 07:20:00 am »

наталния идва от 9 дом.Проблема е,че сега не е в удобна конфигурация за хубави неща..знам ли..плаша се от темите,които напускахте за Юпитер.Застава точно в опозиция със Слънцето ми и Марс в 12 дом и прави Голям квадрат с останалите планети  :-\.
ако ми се случат нещата с такава конфигурация,ще го отдам на някакъв късмет,не на друго.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Януари 24, 2011, 07:30:52 am »
Наталния ми е почти на к8...,но в 7-ми , съвпада с Фортуната....
Транзита е в 4-ти , а дома е 10-ти.....
Аз не само , че не вярвам на Юпитер , а и в годините се научих да не залагам големите си надежди на него....

« Отговор #18 -: Януари 24, 2011, 07:05:40 pm »
Интересна информация,благодаря,Синухе!
Иначе моя Юпитер в натала си е в 1ви дом,така че в момента транзитира в 6ти дом,но след 9тия градус на овен,тоест след като мине дц-то ще влезне в 7ми.
Доколкото прочетох 7ми значи осъществяване на мечтите или греша?

Иначе
Цитат
Едва ли можете да разчитате на главозамайваща кариера или на неземна любов. Това е време на тежък, къртовски труд. Но ако в предишните пет години сте правили всичко както трябва, то рутинната работа няма да ви тежи, тъй като ясно ще разбирате, че действате заради собственото си благо.

това относно 6та година на Дева,премисляйки го,аз наистина в последните 4/5 години го преживях много тежко,само ученето ми вървеше честно казано,тоест явно съм си свършила къртовския труд,дам я видим сега как ще потръгне работата,ама....  :rolleyes: я,любов чекам,писна ми от тая ''къртовска работа''.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 24, 2011, 07:30:27 pm »

наталния идва от 9 дом.

Видя ли, мило? Пак ти се пада учене, но този път във връзка с професионалната ти реализация, не просто така...заради интерес към науката. не случайно си възнамерила.