Здравей Гост

Western vs. Vedic astrology

• 66 Отговора
  • 15610 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Western vs. Vedic astrology
« Отговор #40 -: Юли 22, 2008, 11:34:59 am »
Абе индийската астрология май наистина не е шега работа, нито пък шарлатания, за каквато се опитват да я представят някои нашенски астролози.
Току-що си изчислих Dashamsha или т.нар. D10 (картата на професионалното призвание) и направо се изумих  :o
В картата има потвърждение за афинитет към изкуствата (рисуване), а призванието в живота се свързва със следване на духовен път, интелектуални професии, връзки с чужди култури и чужденци и астрология. Дори се потвърди, че професиите, с които ще си изкарвам прехраната, ще са меркуриеви. Плюс вродена склонност към изучаване на астрологията. 
Направо нямам думи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #41 -: Юли 22, 2008, 12:03:05 pm »
Кажи как се изчислява и къде могат да се намерят обяснения, че да направим още няколко проверки на индийската астрология.  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Юли 22, 2008, 12:18:45 pm »
Изчисляването е най-лесно, с програма. Но за да го интерпретираш, са необходими поне основни познания по индийска астрология - планети, знаци, домове, аспекти, достойнства, йоги. От няколко месеца дъвча основите (през малкото свободно време), принципите на западната астрология не са приложими в индийската.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #43 -: Юли 22, 2008, 12:53:33 pm »
Абе много работи може да е, ама май трябва и много четене, че става половинчато.
Преди месец два изчислявах някакви щуротии за съвместимост, вече не им помня името даже.
И пишеше ужасии там за една двойка.
Обаче из нета намерих тълкуване, че тия ужасии при тия аспекти не важат след 45 години, при втори брак, като момата предложела на младежа брак и т.н.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #44 -: Юли 22, 2008, 03:21:32 pm »
Изчисляването е най-лесно, с програма. Но за да го интерпретираш, са необходими поне основни познания по индийска астрология - планети, знаци, домове, аспекти, достойнства, йоги. От няколко месеца дъвча основите (през малкото свободно време), принципите на западната астрология не са приложими в индийската.

ок
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 22, 2008, 03:37:29 pm »
Абе много работи може да е, ама май трябва и много четене, че става половинчато.
Преди месец два изчислявах някакви щуротии за съвместимост, вече не им помня името даже.
И пишеше ужасии там за една двойка.

Онова за разните там видове доши ли? Има една доша по Марс, по която се определя съвместимостта на двойката. За предпочитане е или и двамата да я имат, или да я нямат, отколкото единият да е с "+", а другият с "-".
Доколкото се сещам, и ти имаш куджа (мангала) доша - Марс в 8 дом. Индийците препоръчват в такива случаи да се търси половинка с подобна доша.

Цитат
Mangal Dosha is an astrological condition that occurs if Mars is in the 1st, 4th, 7th, 8th, or 12th house of the Vedic astrology lunar chart. A person born in the presence of this condition is termed a manglik.

This condition is believed by some to be devastating for marriage, causing discomfort and tension in relationship, leading to separation and divorce, and in some cases, it is believed to cause untimely death of one spouse. This is attributed to the "fiery" nature of this planet. If two mangliks marry, the negative effects are believed to cancel each other out. However, Mars is not the only planet in Vedic Astrology that is supposed to affect the relationship and these effects should be seen in a broader perspective of overall astrological compatibility.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юли 22, 2008, 03:46:17 pm »
Общо взето, преди да се усвоят основните принципи и да се разбере фундаментът на индийската астрология, не е препоръчително да се правят тълкувания. Твърде различно е от нашия светоглед. И много трудно се приема. Да речем, как да кажеш на 17-годишен младеж, че в картата му има три и повече указания за това, че душата му е дошла да търси "мокша", т.е. освобождаване от /оковите на/ материята, тялото?
А за отговор на всяка хороскопна тема се построяват производни карти на принципа на хармониките. По този начин някои планети от основната - "rashi" - карта могат да получат допълнителна сила и достойнства в хороскопа, каквито например са "варготама".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #47 -: Юли 23, 2008, 09:20:17 am »
Това с дошата-Марс в 8 дом и желателно да се намери партньор със същата доша от коя карта се извлича? В смисъл от класическия или източния хороскоп?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юли 23, 2008, 11:00:29 am »
От раши картата, т.е. наталната след отчитане на прецесията (знак = дом).
Изключение от правилото правят само някои знакови позиции на Марс в гореизброените домове, част от които не си спомням...
Според някои автори манглик доша се анулира в следните случаи:
http://www.astromandir.com/nodosha.html

Но има разминаване с други автори.
На други места съм чела, че дошата се анулира при:
- Марс в Овен в 1 дом;
- Марс в Стрелец в 12 дом;
- Марс в Рак в 8 дом...
* за знаковата позиция на Марс в 7ми и 4ти дом не се сещам вече.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юли 23, 2008, 11:04:46 am »
Най-големият парадокс е, че досега съм попадала и попадам на партньори с манглик доша, без аз самата да имам такава. Живея под един покрив с още две такива и наистина бих казала, че съжителството не е от най-лесните... поне за мен, докато те двамата си пасват идеално. Куджа (манглик) доша буквално означава "марсов недостатък в характера". Да речем, склонност към доминиране, свади, налагане на мнение, нетолерантност, което предизвиква обрати и дисхармония в партньорските (и междуличностни) отношения...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #50 -: Юли 23, 2008, 11:34:49 am »
# Retrograde mars does not cause dosha.
Докато търсех другото и не го намерих, ето на това пък попаднах.
http://www.planetarypositions.com/notes/2005/07/25/manglik-dosha-and-chart-matching/

И понеже на мен Марс ми е ретрограден, значи нямам доша.
Каквото и да значи тая доша. Само тя ми липсва.

Re:Western vs. Vedic astrology
« Отговор #51 -: Август 08, 2010, 11:55:28 am »
Позволявам си да го дам вместо авторката, тъй като по-рано я попитах и аз.

http://www.indianastrology2000.com/

Абе в този сайт аз ли нещо бъркам,ама искат да им платя хороскопите?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Август 08, 2010, 11:58:52 am »
Повечето са комерсиални и платени, изобщо не се заблуждавайте.
Безплатно може да си видите само накшатрата на Луната, знака на Лагна, а в най-добрия случай картата Раши и два-три хармоника /варги/. Не се предлагат безплатни анализи и интерпретации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #53 -: Август 08, 2010, 04:20:36 pm »
Позволявам си да го дам вместо авторката, тъй като по-рано я попитах и аз.

http://www.indianastrology2000.com/

Абе в този сайт аз ли нещо бъркам,ама искат да им платя хороскопите?  :-\
Бутни си parashara/програма/ има добри интерпретации.

Ами аз свалих лайт версията,за която имаше линк във форума,обаче като искам да я инсталирам и антивирусната ми програма дава някаква заплаха  :-\

*

Kaya

• 2893
« Отговор #54 -: Август 08, 2010, 07:39:14 pm »
манглиците трябвало да се женят помежду си ( коментар по мнение на Лили от 2008)
така били супер
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Август 08, 2010, 07:51:23 pm »
Абе странно, но все попадам на мъже с Манглик доша, докато аз самата нямам. Чудех се защо и накрая ми просветна - Луна в съвпад с Марс в Козирог /екзалтирал/ в навамша и марсов знак в 7 дом...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #56 -: Август 08, 2010, 08:00:31 pm »
логично е с такъв съвпад..... аз съм неутрализирано такова и май бях питала, като е дезактивирано дали изчезва?
по повод твоите наблюдения:

ДК ми е шанито- мъж сатурн на Ац, или на Ац на навамшата; другото любимо ми е луна раху съвпадите

сега четох някакъв блог: УП много наговаряла за партнъора, но тя се изучавала от 12 дом-пфу на мен  ми е в 8 някакви наблюдения?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Август 08, 2010, 08:05:38 pm »
манглиците трябвало да се женят помежду си ( коментар по мнение на Лили от 2008)
така били супер

Така ли?Значи съм случила..и двамата имаме манглик доша (поне така твърди програмата).
п.п.Като какво е тази манглик доша? ;D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #58 -: Август 08, 2010, 08:10:22 pm »
Някакви индийски дивотии  ;D Човек, който е по-агресивен и по-склонен към доминиране ...нещо такова беше. Кая, да нямаш впредвид UL  :-\ ?

*

Uran

• 6041
« Отговор #59 -: Август 08, 2010, 08:19:42 pm »
Абе и аз така го разбрах, ама не се бъхтим.Отдавна сме разрешили въпросите относно властта. :blink: