Здравей Гост

Western vs. Vedic astrology

• 66 Отговора
  • 15616 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Май 03, 2008, 07:11:54 pm »
Тогава му даваш игнор и продължаваш по пътя жива и здрава без техните магически камъчета.
Както казват, всеки сайт и всеки астролог има своето място под слънцето. Слънцето свети и грее еднакво за всички. Комерсиални сайтове и рекламни трикове винаги ще има, въпросът е всеки от нас сам за себе си да прецени доколко е разумно да се хваща на въдицата им. Но, както каза една юзърка в друг астрологичен форум, някои от тях просто съществуват на принципа "докогато мога да вирея, дотогава..."  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Май 03, 2008, 09:11:48 pm »
О, Сара е и моя познайница.  :D
Само дето първо не ми изпращаше зли прокоби, а светли предсказания, които обаче щеха се сбъднат само ако и платя за амулети и прочие.
Или е имало зли прокоби, ма по-надолу, аз обикновено се задоволявах да прочета само първите реплики, пълни с успехи, хепинес, мъни и лъв. И после се омитах.
Ама интересното е, че доста време пробвах да се отпиша и се ънсъбскрайбвах и все без ефект. Години наред ме мъчеше женицата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 03, 2008, 09:36:45 pm »
Цитат
О, Сара е и моя познайница.  :D
 Години наред ме мъчеше женицата.
Охооо, и ти ли!? Предлагам да се прекръстим на Клуб "Патило"  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Май 05, 2008, 09:43:09 pm »
На мен никой не ми изпрати зловещи и не предсказания, въпреки че надлежно се регистрирах и пратих запитване.  :o  

*

unicorn

« Отговор #24 -: Май 05, 2008, 09:50:43 pm »
И на мен,но нали е нужно време.Ще видим след 1,2 дена.Иначе веднага излиза портрета според лунния знак,даже картата си видях,но предполагам,че другото ще е по-подробен анализ,търпеливо го очаквам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Май 05, 2008, 10:02:46 pm »
Ето тук има опция за free индийски хороскоп. Имаше кратка интерпретация към картата, но всичко е твърде обобщено.
За прогнози никъде не съм се абонирала, не са ми и нужни като че ли...
Досега един-единствен астролог - без претенции да е "топ" и "вип" - е успял да ми даде верен отговор на въпрос, свързан с бъдещо развитие. Трябваше да се допитам до някой, за да си сверя часовника и да бъда максимално обективна. По принцип рядко прибявам до прогнози, само хвърлям едно око на годишния солар, някоя текуща прогресия (ако има по-интересни такива) и толкоз. Хорарни въпроси избягвам да задавам, защото... нека да кажем, че съм суеверна. Ако ми предстои нещо важно, предпочитам да не си създавам предварителни нагласи, особено ако хорарът е твърде песимистичен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Май 05, 2008, 10:46:29 pm »
Е така де, ама аз си имам цака.
Ако са отрицателни прогнозите първом внимателно преценявам рационалните зрънца вътре, за да опитам да ги неутрализирам, щото това си има своя логика, той може да види неща, които аз не виждам, все едно си назначавам експерти и сиви кардинали. Значи взимам зрънцата, правя си план как да неутрализирам вредните евентуални влияния и...  после си викам, че на астролога толко му отбира главата и давам нататък.   :P  

*

123

« Отговор #27 -: Май 05, 2008, 11:10:22 pm »
честно казано не разбирам за какво точно говорите
това, което разказах не е свързано с безплатна компютърна характеристика/прогноза или нещо такова
говоря за платена услуга с конкретни въпроси и още по-конкретни отговори
и зловещото си е за мен, не се отнася за всички, нали това "казвам", притеснителното е, че прогнозата е черна /пак повтарям - за мен/ и сайтът изглежда професионално и адекватно :ph34r:  

*

123

« Отговор #28 -: Май 05, 2008, 11:14:08 pm »
Цитат
Ето тук има опция за free индийски хороскоп. Имаше кратка интерпретация към картата, но всичко е твърде обобщено.
За прогнози никъде не съм се абонирала, не са ми и нужни като че ли...
Досега един-единствен астролог - без претенции да е "топ" и "вип" - е успял да ми даде верен отговор на въпрос, свързан с бъдещо развитие. Трябваше да се допитам до някой, за да си сверя часовника и да бъда максимално обективна. По принцип рядко прибявам до прогнози, само хвърлям едно око на годишния солар, някоя текуща прогресия (ако има по-интересни такива) и толкоз. Хорарни въпроси избягвам да задавам, защото... нека да кажем, че съм суеверна. Ако ми предстои нещо важно, предпочитам да не си създавам предварителни нагласи, особено ако хорарът е твърде песимистичен.
мноого ти завиждам* - забелязала съм, че ако не съм в период, в който предусещам "нещо си" и аз реагирам точно така, но вече не помня от кога не е така... :rolleyes:
между другото - сайтът не работи, и този съм го пробвала

*

kaily

• 5145
« Отговор #29 -: Май 06, 2008, 11:16:07 am »
Абе тоя сайт не се прави от живи хора, в смисъл прогнозите. Аз си мисля, че се прави компютърно, само живите хора пускат и спират програмата и затова се бавят.
Индийска му работата.

Лично на мен вече пети ден никой не ми отговаря, сигурно са припаднали, като са видели какво ме чака.  :D  

*

unicorn

« Отговор #30 -: Май 06, 2008, 11:26:07 am »
Тук ,предполагам,че разликата в оборотите си казва думата,да накараш индиец  да се позабърза, би било конструктивно постижение,ако беше възможно.И аз още не съм получила нищо от тях.
« Последна редакция: Май 06, 2008, 12:08:23 pm от unicorn »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Май 06, 2008, 11:31:24 am »
Явно не ви е необходимо  :D  

*

unicorn

« Отговор #32 -: Май 06, 2008, 12:07:53 pm »
E,ама не е честно така,като детенце,на което са отказали бонбончето.Искам си бонбончето,за какво попълвах бланки :o  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Май 06, 2008, 01:06:22 pm »
Цитат
забелязала съм, че ако не съм в период, в който предусещам "нещо си" и аз реагирам точно така, но вече не помня от кога не е така... :rolleyes:
В повечето случаи, ако имам "предусещане" за "нещо важно" рядко разчитам на астрологичните прогнози. Вярно е, че прогнозата ти дава някаква насока, но все пак крайният резултат (не говорим за форсмажорни обстоятелства) зависи от теб самия.
Да речем, прогнозата може да предвиди началото на любовна връзка, но не винаги предопределя края й. Възможно е да греша, разбира се, тъй като все още не съм много наясно докъде се простират и къде свършват възможностите на астрологията, особено в предиктивната й част. Затова и на синастрични въпроси от типа на "Ще се съберем ли отново?", "Ще ме обича ли?", "Ще приключи ли връзката в брак, семейство, деца и т.н.?" ми е трудно да отговоря. Не съм сигурна дали в една синастрична карта е отразен изборът на душата. Разбира се, възможно е да се "предвиди" дали отношенията ще са от този или онзи тип, но какъв ще е крайният "резултат" за двамата партньори е трудно да се каже...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Май 06, 2008, 07:06:31 pm »
Ма аз из страницата им намерих някакви разяснения и то на няколко места.
И най-странното е, че таман се регистрирах и четох на 3 май в сайта, а те непрекъснато говореха за някакъв вододел 10 май и чат пат споменаваха 3 май.
Викам си-чак пък толкова синастрии - да вляза да чета за сефте на трети май, да питам за 10 май и те вътре непрекъснато да мелят тия 2 дати...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Май 07, 2008, 10:43:54 am »
Намерих нещо интересно във Vbox-a  :rolleyes:

Vedic Astro (Brahma Jyothi) - Lesson 1

Jyotish charts

Jyotish interpretation

Нямам звук на служебния компютър, довечера ще ги прослушам.

Любезно предоставено от u_ra
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 08:28:19 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Май 07, 2008, 07:58:42 pm »
Бе не знам, ама преди още да придобия представа кое какво е, се сблъсках с Manglik Dosha.
Докато подразбера оттук оттам, че това бил Марс нам си къде, и попаднах на разяснения, че тва не важело при тоя случай, при оня случай, след тая и оная възраст, ако девойката предложела брак, не младежа и т.н.
И си викам, то и ту сичко относително...

доши сек`ви

*

kaily

• 5145
« Отговор #37 -: Юни 11, 2008, 02:44:44 pm »
Ви се похваля, че ми доде хороскопът, де пратих запитване началото на май.
Ама не прочетох никакви съвети и препоръки, нито пък нещо особено ме впечатли.

« Отговор #38 -: Юни 11, 2008, 02:55:13 pm »
Моят все още не е

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Юни 12, 2008, 07:45:59 pm »
А в моя индийски хороскоп пише, че съм щяла да имам много зърно, крави и други четириноги... в смисъл на богатство  :D
Е, дотук имам "само" четири четириноги вкъщи - две кучета и две котки (по двойки - мъжко и женско).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.