Здравей Гост

Транзити на Хирон

• 334 Отговора
  • 87493 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Транзити на Хирон
« Отговор #60 -: Май 05, 2011, 06:09:26 pm »
Мене ако питате, Уран е за предпочитане пред Хирон... Ъглов примерно - радиксен или транзитиращ определено по-се трае...  :unsure: Макар при мен и двамата радиксно да са ми ъглови... :-\

И аз така.... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #61 -: Май 05, 2011, 10:07:39 pm »
Хирон е важен фактор в пресказателната астрология.
От гледна точка на нейното място в хороскопа ние маркираме възможностите на индивида по отношение на натрупания опит и мъдрост по време на предишни  инкарнации. Той не е само болката нито лечението , той не е само мъдростта нито учението , получовек и полуживотно Хирон е моста м/у реалното и метафизичното , както и действието и противодействието събрани в едно.Своенравен и можещ той борави изкусно със своята мъдрост с цел да придаде опита си в настоящата инкарнация и пробуди ума към светове на себепознанието и неговия израз. Начина по който Хирон ни заставя да погледнем на случващото се е присъщ на Уран. Хирон е многолик и има част от характеристиките на Меркурий и Уран....Сякаш е въплатил в себе си образа на двете планети. Изявата му е внезапна , бърза и непредсказуема , неочаквана , но тя е на точното време и в точното място.
В последните няколко години имах възможността да отделя по-специално внимание на трънзитите на Хирон. Твърде оскъдна и малка е информацията за този астероид за когото два знака спорят- Стрелец и Дева. Аз смятам , че Хирон има много общо със знака на Девата от гледна точка на мунданния 6-ти дом ,който дева заема , а и наред с това аналогията му с планетата Меркурий управител на знака Дева...Както Меркурий може да бъде и такъв и такъв по същия начин Хирон може да бъде и болката и лечението...Или винаги има алтернатива...
По време на транзитите му връщайки се назад в годините установих , че няма събитие ,разтърсило по емоционален начин живота ми без намесата на Хирон. Кармичните процеси са маркирани по един или друг начин с неговата не до там любезна намеса...Ключа на неговите врати към себепознанието и лечението е ключ , който никога не ръждясва.Хирон е моста на който откриваме болката и очакваме билката...или решението.
Всеки аспект на Хирон с нодалната ос е най-кармичния миг , който натива посреща.И в зависимост от силата на аспекта ние бихме могли да маркираме с точност и неговото проявление.Знака през който Хирон транзитира ,както и аспекта към диспозиторите на нодалната ос , точния градус в който попада са методите чрез които можем да отсеем най-точната информация.
Хирон в аспект кардиналните оси е един от вълнуващите и интересни периоди в живота на натива...Или това е период на промяна , чрез внезапен изход от ситуацията в която е поставен индивида.Но начина по коийто ще се случи е извън нашия контрол.Ние нямаме право на един шанс , а следва да интегрираме и двете му проявления бързо и чрез болката да излекуваме кармичните прояви по един нетрадиционен начин./Свързвам всяко нетрадиционно лечение с Хирон/.

Продължението на поста е в обзорни теми...
« Последна редакция: Май 06, 2011, 04:11:40 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Май 06, 2011, 03:48:08 am »
Хирон не е планета.

"Отначало той е оприличен на астероид поради неправилната му форма. Но, когато наближава своя перихелий, астрономите наблюдават газов облак около него, т.е. Хирон проявява своята основна природа - на комета. Но за разлика от тях той не напуска Слънчевата система, и е много по-голям като размер. След Хирон са открити и други тела, които се движат по подобна на него орбита и сега те носят името кентаври."
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Май 06, 2011, 04:13:17 am »
Не можем да бъдем сигурни в статуса на никой! :57: :haha:

*

Stella

• 7765
« Отговор #64 -: Май 06, 2011, 05:31:11 am »
До сега установихме три положения, които заема Хирон между тежките планети:
Между Юпитер и Сатурн
Между Сатурн и Уран
Между Уран и Нептун

Дали няма и четвърто положение, в което Хирон да застава между планетите Уран и Плутон?

На запознатите добре с астрономията е известно, че за период от 20 години между 1979 и 1999г. Плутон пресича орбитата на Нептун и в това време Нептун е най-отдалечената планета от Слънцето. Когато сравних позициите на Хирон, Уран, Нептун и Плутон спрямо Слънцето се оказа, има един единствен такъв момент и той е около датата 01.05.1980 г. - тогава Хирон застава между Уран и Плутон.

Ето, че установихме и четвърто положение, в което Хирон застава между планетите Уран и Плутон! От митологична гледна точка това съответства на слизането на Хирон в царството на Хадес!

Разстоянията на планетите до Слънцето се вследствие на тяхното движение се променят, променя се и подредбата им.
1.Юпитер *Хирон* Сатурн*Уран*Нептун*Плутон
2.Юпитер*Сатурн *Хирон* Уран*Нептун*Плутон
3.Юпитер*Сатурн*Уран *Хирон* Нептун*Плутон
4.Юпитер*Сатурн*Уран *Хирон* Плутон*Нептун

Всяка подредба ни дава различна характеристика на Хирон.

І. Роля на Купидон /между Юпитер и Сатурн/ – има отношение към знаците Везни и Лъв;

ІІ.Роля на Ключаря /между Сатурн и Уран/ – отваря врати между измеренията, прави невъзможното - възможно, има отношение към Стрелец и Козирог – учителя, който въвежда ученика от материалния в духовния свят.

ІІІ. Роля на Лечителя / между Уран и Нептун/ (Дева, Риби)– това ниво има 3 поднива:
1. лечител на тялото – рефлексотерапия, зонова терапия, масажи, въобще лечение с ръце /когато Хирон е открит, има бум на алтернативните методи за лечение – 77 г.;/
2. лечител на душата – астролози, психотерапевти, психолози;
3. лечител на света - еколози;
ІV. Роля на Косача /между Уран и Плутон/ - има отношение към Скорпион, може да го наречем още Насилника – може да показва преживяна травма, насилие, свързваме го с раждането и смъртта

Кирил Стойчев
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #65 -: Май 06, 2011, 07:19:38 am »
Чудно, вероятно и Хирон си е казал дума, но тук има Плутон в 3 дом, който отговаря за средата ти тогава и е в квадрат с Луната - психически тормоз, вероятно много тежко емоционално изживян от теб, пасва идеално на описаната ситуация, сигурно е имало и други фактори(прогресии, дирекции), но понеже каза, че не е бил замесен, да кажем, че е бил, определено.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Май 06, 2011, 08:03:16 am »
Аз днес реших да си прегледам транзитите от миналото, провокирана от настоящата ми Сатурнова криза. И гледам си аз транзитите от преди 11 години, търся някакъв Сатурн или Плутон, може и Уран, който да е отговорен за най-ужасното време в живота ми. Но няма нищо. Чудих се много време как така в най-ужасния момент от живота ми, който и до днес си спомням със сълзи на очи и все още не съм сигурна дали съм го преодоляла дори след 11 години, как по дяволите няма нито един тежък транзит? Взех дори да се съмнявам в астрологията, но видях, че тогава Хирон е бил в квадрат с Луната ми (самият ми Хирон е в Рак, а Луната управлява 11 дом). Прочетох, че транзитите на Хирон носят много болка и унижение и че начинът да ги преодолеем е да да не опитваме да търсим одобрение в другите, а да одобрим самите себе си. Че колкото повече се опитваме да се доказваме на другите, толкова по-зле ще става и повече ще боли. Ами точно така си беше, ама кой да ми каже тогава, бях на 11 години все пак. Става въпрос за тормоз в училище, психически най-вече, но и физически донякъде. Не знам дали някой може да си представи какво е това за едно дете, което и без това е по природа стеснително и плахо. И е вярно, че колкото повече се опитвах да се харесам на мъчителите си, толкова по-зле ставаше. Така че съм напълно сигурна, че Хирон работи. Ще кача картата, като датата е произволно избрана, може спокойно да бъде с +-няколко месеца. Надявам се да ви бъде полезна, не знам дали сте обсъждали тормоза и унижението върху деца. И също така не знам кое дете ще притежава силата да победи Хирон и да извлече полза от него...

Нито едно дете , в крехката възраст. Но тялото няма значение , а духа и душата. Та в този смисъл няма деца и възрастни...защото всички усещаме болката и търсим лек за нея , но се учим чрез нея и предаваме опита чрез наученото...

« Отговор #67 -: Май 06, 2011, 08:15:10 am »
Хони, много съжалявам за това, което си преживяла :(
Знам колко е ужасно, ставала съм свидетел на тормоз в училище към мой близък приятел и съученик от другите и от учителите също :angry: :angry: :angry: Отвратена бях, хората могат да бъдат наистина ужасни, както Платон казва: "Човекът може да е по-ниско от свинята и по-високо от ангела"...

Мисля си, че трябва да се гледат аспектите към Слънцето и Ас. По натал имаш Слънце квадрат Хирон (тогава тр. през 3 дом)... Ти тогава сама себе си не си се одобрявала, обичала и приемала, а си искала те да те харесат, което няма как да стане, всичко започва от нас самите...
Извинявам се, ако греша...

*

Uran

• 6041
« Отговор #68 -: Май 06, 2011, 05:08:26 pm »
Хони, Плутон ти управлява 3 дом-близко обкръжения и начално образование като самият той е транзитирал дълго време през него. През този период е трябвало по болезнен за теб начин да промениш предствите, нагласите си, а и да разчистиш или филтрираш хората, с които общуваш. В тази крехка възраст това винаги е болезнено.
По подобен начин действа и транзита през 1 дом като акцентът е обърнат повече към Аз.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Май 06, 2011, 09:04:17 pm »
Хони, по твоята карта много неща може да се кажат, но за да не прозвучи като непоканена намеса във вътрешния ти свят, се въздържам. Обикновено използвам по-остър скалпел, но само ако видя, че човекът е готов. И най-малко Хирон е определящ. Но това не пречи да се коментира влиянието му, все пак темата е посветена на този прословут астероид. Обаче преди да набедиш Хирон за основно действащо лице, поне погледна ли какви прогресии си имала тогава, къде е била прогресивната Луна, какви аспекти е правила?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #70 -: Май 06, 2011, 11:04:30 pm »
Хони, много съжалявам за болката ти. :( Би трябвало да те разбирам, защото аз също бях обект на подигравки в училище. И аз не знам защо. Бях различна явно. По темата Хирон мога да кажа, че по времото, когато се чувствах най-изолирана от съучениците си, Хирон е транзитирал през стелиума ми Марс-Сатурн-Плутон в 8-ми дом, който квадратира Венера (У3) в 12-ти. Година по-късно транзитен Уран (У1 в натала) застана на АС ми и се промених тотално. Станах много отворена и изобщо не ми пукаше за подигравките. Те си продължаваха, а аз даже се кефих, че съм различна. Нямах приятели, но не ми пречеше особено. Бях се задълбала в учението (викаха ми "зубър" хахаха). По това време прогресивна Луна минаваше през 5-тия ми дом - дам, влюбих се в един съученик, от по-горен клас. Писах му любовно писмо даже (прог. Венера съвпад нат. Меркурий). Той естествено не отговори (открито) на чувствата ми, от което ме заболя, но ми мина на другата сутрин. Междувременно се влюбих в един DJ хахахаха. Въпреки лошите преживявания много ми липсват ученическите ми години. Май ми бяха най-щастливите.

Имах болезнено (ама това беше много болезнено) скъсване с надеждите си относно един мъж, когато транзитен Хирон мина през АС ми.
« Последна редакция: Май 06, 2011, 11:09:40 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Май 07, 2011, 01:54:04 am »
Плутон ми е хармонично аспектиран, а освен това по време на въпросните събития (да кажем от 15,09,1999 до 15,06,2000) квадратът на Плутон не е точен, а този на Хирон си е точно на градуса на Луната, че и на Лилит. Затова мисля, че Хирон е отговорен. А споменът е жив и до днес, болката също :'( Унижението не се ли свързва пак с Хирон?

В началото на 2000 година действа квадратът на тр. Плутон към нат. Луна, а тр. Сатурн е в опозиция към нат. Плутон, който в радикса управлява 3 дом. Споменаваш, че и прогресивната Луна докосва Плутон, не е нужно аспектът да е бил точен, може да бъде сходящ или разходящ.
Забелязах, че твърдите аспекти на тр. Сатурн към Плутон в радикса често ни конфронтират с нашата "тъмна" страна или с ахилесовата пета в хороскопа, тогава сме по-склонни от всякога да се чувстваме отчаяни, обезверени, безсилни, самотни и отхвърлени, да обръщаме повече внимание на нелицеприятните страни на живота, да усещаме враждебно отношение, да се зазидваме и да се опасваме с бодлива тел, страхувайки се да бъдем горчиво разочаровани и наранени. Така че транзитът на Сатурн през Плутон в хороскопа може да изкара доста скрити скелети от гардероба, за някои от които сме забравили умишлено (ако се случва в по-късна възраст).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Май 07, 2011, 02:17:50 am »
Винаги съм завиждала на тези с нормално детство. ...
Колко ли от нас го казват... А какво всъщност е "нормално детство"? Някой би казал, че това е детство без сътресения, детство тънещо в безусловна любов на мама и тате, в приятели и весели игри. Но това е химера. Ние сме тук, за да се учим. Учим се от уроците - от грешките най-вече. Какво е грешка би попитало божественото аз? За него няма грешки, за него има изживяване. Какво е нормално би попитало пак божественното аз? За него няма нормално и ненормално ....

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Май 13, 2011, 06:19:35 pm »
В момента транзитен Хирон е в точен съвпад до минута с моя натален Меркурий в 3-ти дом. Меркурий управлява 6,7, и 9 дом.
Засега няма "болка за умиралка" и се чудя дали не се хиперболизира твърде много асоциацията на влиянието на астероида със съдбата на митичния герой. щото аз болки в момента нямам, нито душевни, нито физически.
« Последна редакция: Май 13, 2011, 06:26:16 pm от Stella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Май 13, 2011, 06:42:43 pm »
В днешния ден Хирон е на 5гр.08мин. в риби....

До 6:45 има още много време....

*

elfidka

• 3129
« Отговор #75 -: Май 13, 2011, 06:44:18 pm »

Той се върти като муха без глава и май , че ще мине ретро скоро...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Май 13, 2011, 06:53:45 pm »

7години ще стои в риби.... ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #77 -: Май 13, 2011, 06:58:09 pm »

7години ще стои в риби.... ;D

Горките риби
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #78 -: Май 13, 2011, 07:01:40 pm »
Ей разгеле....
2013 Хирон ще излезе най-после от моя 7 дом . Ох, банкет ще вдихне да знаете  :49:
И  всички сте поканени  ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #79 -: Май 13, 2011, 07:16:27 pm »
Горките риби

дамм Хирон ще разчиства пътечка на Нептун  :rolleyes: