Здравей Гост

Транзити на Хирон

• 334 Отговора
  • 87494 Прегледи
Транзити на Хирон
« -: Май 05, 2008, 09:10:53 am »
Може ли да поговорим малко повече за транзитите на Хирон.Интересува ме транзитен Хирон в съвпад с Меркурий и Венера в началото на 8 дом и транзитен Хирон в съвпад със Слънце и асцедент във Водолей.А и съвпад на транзитен Хирон с южния възел в 7-ми дом.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Хирон
« Отговор #1 -: Май 05, 2008, 11:30:31 am »
Разчитам Sinyhe или Asaia да се включат  :)
Не работя с Хирон и почти нямам наблюдения за транзитите му, а пък и те рядко протичат и действат изолирано от някой по-важен транзитен цикъл.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Транзити на Хирон
« Отговор #2 -: Май 05, 2008, 02:06:11 pm »
Предлагам и първо да види тукашната тема за Хирон  ;)  Ако е вече достатъчно запозната с влиянието на Хирон да си прави транзитни решетки-без тях картинката и няма да е пълна.

*

Инти

• 2068
Транзити на Хирон
« Отговор #3 -: Май 08, 2008, 01:41:25 pm »
Evredika, влиянието на Хирон в натала и транзитно , за да се прояви , както и за всяко едно планетно тяло зависи от нивото на съзнание на човека.

Тук може да спомене само в общи рамки неговото проявление, но този астероид носи специфична енергетика на отключване на съзнанието към по високите октави , т.е. синхронизиране с принципите на външните планети.Затова и неговият глиф е "ключ", защото Хирон отключва съзнанието за влизане в портала водещ към други измерения, и съответно когато личност не е настроена на тази вълна,а стеснява мирогледа си до това което го заобикаля , Хирон може да създаде комплицирани ситуации и проблеми от които последният трябва да се измъкне, но не чрез пряка намеса, а по-добре да стои в позиция на изчакване докато нещата се оталожат.По-прицип Хирон може да предизвика ситуации,в които човек да се чувства притиснат от двете страни.

Примерно, в случая на Хирон транзитиращ през осми дом и в съвпад с Меркурий и Венера, може да има няколко проявления. Възможно сегашния етап от живота личността да придобива нови ценности, Хирон да провокира промяна във възгледите относно собствената позиция спрямо света, или  в по-тесни рамки интимни взаимоотношения и социални контакти.Взависимост от останалите фактори в хороскопа личността би могла да търси отскубване от взаимоотношения,които изсмукват неговата жизненост и енергия, които отмират или се нуждаят от трансформиране, да преминат в един нов етап на развитие или преодоляване на подсъзнателни страхове, душевни рани и ненужни стереотипи чрез другите.

Всяка интерпретация е безсмислена без поглед върху наталната карта, а този форум е за водене на дискусии, запитвания и придобиване на информация, и като цяло не се правят пълни тълкувания.
« Последна редакция: Май 08, 2008, 03:16:26 pm от Asaia »

Транзити на Хирон
« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 08:57:03 pm »
Благодаря

*

Lillie

• 30532
Re: Транзити на Хирон
« Отговор #5 -: Юни 29, 2008, 01:31:21 pm »
Реших да актуализирам тази тема и да споделя някои интересни наблюдения.

Мисля, че Asaia ни е дала много точно определение за влиянието на Хирон в човешкия живот.

Цитат
Затова и неговият глиф е "ключ", защото Хирон отключва съзнанието за влизане в портала водещ към други измерения, и съответно когато личност не е настроена на тази вълна,а стеснява мирогледа си до това което го заобикаля, Хирон може да създаде комплицирани ситуации и проблеми от които последният трябва да се измъкне...

Тук искам да добавя нещо важно. Хирон е "ключ" към други измерения само при повишено ниво на съзнание, тоест когато роденият е готов за това. В противен случай проявленията му върху физичеката плоскост при ниски нива на вибрация може да бъдат свързани с изостряне на проблемни моменти и житейски ситуации.
И може би най-важният момент е, че Хирон се свързва с дисбаланс и там, където се появява в картата, има нужда от възстановяване на изгубено равновесие.
Разбира се, хиронов транзит може да не се прояви много чуствително върху събитийната плоскост. Това съвсем не означава, че роденият няма фина настройка към Хирон и не вибрира на по-високи честоти.

И докато за едни Хирон може да бъде "портал" към по-висши нива на съзнание, за други може да има чисто събитийно проявление в онези сфери, където по някакъв начин има установен траен дисбаланс - на духовно, ментално и емоционално ниво. Хирон се намира между орбитите на Сатурн и Уран, което определя ролята му на свързващо звено, мост между измеренията - между физическо/телесно (Сатурн) и ментално/духовно (Уран). Неслучайно казват, че заболяванията - преди да се материализират върху физическата плоскост - се пораждат първо на духовно и мисловно ниво. Неправилно мислене причинява повечето от здравословните ни пролеми. Когато духът "боледува", тялото дава сигнал за това - първо на ментално, емоционално ниво, а впоследствие и посредством определени физически симптоми. За съжалене съвременната "научна" медицина лекува симптомите, а не причините. А и общо взето повечето от нас все още живеят на ниво следствия без да са в състояние да идентифицират причините. Чуват ехото, но не знаят откъде идва звукът...

От астромедицинска гледна точка основната функция на Хирон е поддържане на биологичното равновесие в организма на всички нива, т.е. на финото равновесие между дух, душа и тяло. Хирон се свързва с ендокринната система (заедно с Венера + Телец/Везни) и управлява функцията на надбъбречните жлези. Той поддържа равновесието и имунитета в организма, а при нарушаване на тази функция може да се стигне до пълен дисбаланс. Такива заболявания се диагностицират много трудно, защото причините не са от този свят*.
Следва да се обърне внимание на транзитния цикъл на Хирон, както и на аналогиите на знака и дома, през който преминава. В редица случаи хиронов транзит може да предизвика промяна в сетивните възприятия, а на физико-биологично равнище може да бъде засегната някоя от сетивните функции в организма. Хирон ни призовава към промяна в начина на мислене, защото много от проблемите се коренят именно в злоупотребата с ментална, т.е. мисловна енергия. За съжаление ние, човеците, рядко се замисляме за силата на мислите и на думите, които изричаме, както и за силата на привързаностите. Още Буда го е казал в своите Четирите Благородни Истини:

Цитат
1. Съществуването във феноменалния свят е неотделимо от страданието и скръбта.
2. Причината за страданието е желанието за съществуване във феноменалната вселена.
3.  Прекратяване на страданието се постига чрез изкореняване на желанието за феноменално съществуване.
4. Пътя към прекратяване на страданието е Благородния Осморен Път."

А тибетският Учител Джуал Кхул казва следното:

Цитат
"Престани да се отъждествяваш с материалните неща;
Придобий правилно чувство за духовни ценности;
Не разглеждай собствеността и земното съществуване като основополагащо важни."

В смисъла на горенаписаното транзитите на Хирон ни призовават към промяна на съзнанието. Той е "ключът", който отключва "портата" към вътрешният ни свят и неговото опознаване, което от своя страна ни помага да идентифицираме причините преди да се проявят техните следствия. В този смисъл сентенцията "здрав дух в здраво тяло" можем да перифразираме по следния начин:

Цитат
1. ПРАВИЛНИ ЦЕННОСТИ
2. ПРАВИЛЕН УСТРЕМ
3. ПРАВИЛНА РЕЧ
4. ПРАВИЛНО ПОВЕДЕНИЕ
5. ПРАВИЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ
6. ПРАВИЛНО УСИЛИЕ
7. ПРАВИЛНО МИСЛЕНЕ
8. ПРАВИЛЕН ВЪЗТОРГ
    ИЛИ ИСТИНСКО ЩАСТИЕ.

Хирон може да бъде нашият ключ към щастие и удовлетвореност в живота чрез осъзнаване силата на мисленето, защото чрез мислите и отношението ние творим своята реалност тук, сега и утре.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Юни 29, 2008, 09:00:50 pm »
Четирите Благородни Истини на Буда са били дадени преди около 2500 години.

Четирите Благородни Истини на Буда гласят:

1. "Съществуването във феноменалния свят е неотделимо от страданието и скръбта.
   2. Причината за страданието е желанието за съществуване във феноменалната вселена.
   3. Прекратяване на страданието се постига чрез изкореняване на желанието за феноменално съществуване.

Благородния Осморен Път

1.  ПРАВИЛНИ ЦЕННОСТИ
   2. ПРАВИЛЕН УСТРЕМ
   3. ПРАВИЛНА РЕЧ
   4. ПРАВИЛНО ПОВЕДЕНИЕ
   5. ПРАВИЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ
   6. ПРАВИЛНО УСИЛИЕ
   7. ПРАВИЛНО МИСЛЕНЕ
   8. ПРАВИЛЕН ВЪЗТОРГ
      ИЛИ ИСТИНСКО ЩАСТИЕ

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юни 29, 2008, 09:51:48 pm »
А какво ще кажеш за Хирон?  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8 -: Юни 30, 2008, 12:08:54 pm »
Започнах да чета езотерична литература, когато Хирон е минал през асцендента ми. Съвпади с лични планети ще имам чак след възврата му / около 2026 година  :)/, засега си спомням само тригони и квадрати с последните.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юни 30, 2008, 08:45:31 pm »
Хм, честно казано не си спомням да ми се е случило нещо забележително покрай хиронов транзит или поне не той е бил най-важният транзит в онези моменти.
Започнах да изучавам астрология при транзит на Хирон през 1 дом, но доста далеч от Асцендента. Доколкото се сещам, имаше съвпад на Плутон и Хирон в Стрелец... и ретро Юпитер ми преминаваше в съвпад с Южния възел...
Но пък при транзитната му опозиция към нат. Сатурн в 9 дом имах по-сериозна "среща" с езотериката и алтернативните религии, което впоследствие доста промени светогледа ми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #10 -: Юни 30, 2008, 09:35:53 pm »
Исках да кажа, че когато разглеждаме минали събития е много по-лесно да открием астрологично обяснение за случилото се, де да беше така и с бъдещето  ;D

Някъде бях чела, че транзит на Хирон през асц. може да се прояви по-този начин, проверих в собствената си карта и видях, че при мен е така. Със сигурност имаше и други много важни транзити - Сатурн съвпад нат. Луна, Нептун квадрат Слънце, Плутон опозиция Луна, Уран квадрат и тригон Венера и Меркурий. Това достатъчно ли е?  ;D За себе си не мога да кажа кой е бил най-важният, вероятно всичко това е взаимносвързано.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Юли 01, 2008, 07:08:47 am »
Исках да кажа, че когато разглеждаме минали събития е много по-лесно да открием астрологично обяснение за случилото се, де да беше така и с бъдещето  ;D

И това не е малко- помага за разбирането, осъзнаването и знаенето, а за някой бъдещ момент можем да се надяваме, че ще стигаме до разбиране и знаене, преди да са се случили събитията, и без помощта на аналогиите на звездите:)

Re:Транзити на Хирон
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2009, 10:16:14 pm »
Сега Хирон транзитира моят ЮЛВ. Изгря нова любов в живота ми.Аз съм първата му неосъществена любов от ученическите години,тогава го отхвърлях.Тои много страдаше.Едва сега/след 100 години/ съм готова да го обичам. Дали сме били заедно в минал живот?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2009, 03:08:47 pm »
На мен ми транзитира в секстил с Венера, а Нептун - в тригон със СЛВ.
Ама няма го принца на белия кон.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Октомври 13, 2009, 03:39:05 pm »
   А при мен в момента е точно на Луната и кво ?
   Е, да астрологията взе да ме вълнува повече, напънах се малко та да вникна в дебрите й! Мисля, че вече знам кой е истинската ми сродна душа и голяма любов /преди се лутах между двама души/. Та, ако е имало някакво действие - станало е на дълбоко ментално ниво, но страхувам се все още от транзита на Нептун и Юпитер, единия вече е разходящ - предполагам, че заради него дълго време съм живяла в заблуди /не че не продължавам да си живея де/. А другия, който се мотка напред назад /визирам Юпитер/ ми дава излишен оптимизъм. Та съм вързала и цъфнала отвсякъде. Ама ми е гот на душата....

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2009, 03:43:52 pm »

Лили, какви коне, трябва да е на бмв примерно в краен случай на фолксфаген голф, конете не са актуални.  ;D :P

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2009, 03:47:56 pm »
Четирите Благородни Истини на Буда са били дадени преди около 2500 години.

Четирите Благородни Истини на Буда гласят:

1. "Съществуването във феноменалния свят е неотделимо от страданието и скръбта.
   3. Прекратяване на страданието се постига чрез изкореняване на желанието за феноменално съществуване.

Този т.нар ФЕНОМЕНАЛЕН СВЯТ какво ще рече, може ли някой по-простичко да ми го обясни. Да не би да означава физическия свят, демек света който виждаме покрай нас ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #17 -: Октомври 13, 2009, 03:55:04 pm »
   Феноменалния свят - би трябвало да се интерпретира - като необичайния свят, това което ние не можем да обгърнем с нашите физически сетива !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2009, 03:58:55 pm »
Цитат
Съществуването във феноменалния свят е неотделимо от страданието и скръбта

Феноменален свят е светът на явленията, т.е. проявеният свят.
Всеки духовен принцип се манифестира, т.е. става видим по определен начин в материята.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #19 -: Октомври 13, 2009, 04:11:39 pm »

напоследък каквато тема отворя, май нещо и за мене има в нея - какъв е тоя съвпадък?!  ;D

ами при мен пък тр. Хирон е в съвпад с Венерата ми, и край тях кръжат тр.Юпитер и тр. Нептун, и принц даже съм си намерила, и има даже астропредпоставки да е той, заради тях всъщност ме и заинтригува - и, в него хванах се, че съм се влюбила май, а уж само приятелчета го движехме. обаче, той не ме припознава да съм неговата принцеса... и затуй, пожелах му наскоро за неговия рд - да намери своето щастие!

по повод на това ми влюбване напоследък съм се замислила, че май ми е време да изпитам най-истински що е то безусловната любов... пък ако бързо ми размине, може би значи ще да е било просто от Нептун мъгляво...

е, както писах и в съседната тема - вътрешното излъчване на любов нека будим в себе си!