Здравей Гост

Транзити на Хирон

• 334 Отговора
  • 87628 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Транзити на Хирон
« Отговор #220 -: Февруари 11, 2012, 07:03:47 pm »
Е, то докато дойде Нептун на градуса на Луната и на Меркурий доста вода има да изтече, но във всеки случай този период вероятно ще е по-значим за нея. Романтика пита за сега, че ще й транзитира отново през същите планети имайки предвид, че Хирон е бил вече на същия този градус.

Вече се усеща Нептун върху Луна. Три градуса орбиса при сходящ транзит на платнета към светило си е повече от въздействащо. Аз вече го усещам върху Меркурий на 5 градуса /щом прописах/.

А за Хирон в Риби и отговорих, че ще трябва да направи доброволна жертва или да се отрече от нещо, да направи жест на милосърдие, без да очаква нищо в замяна. Няма друг начин за проработка на планетите в Риби. Аз моя така си го проработих, когато застана върху Меркурия ми миналата година, но аз така почувствах отвътре нещата. Романтика, ти не си ли получила "послание" какво да направиш, не си ли почувствала нужда да се жертваш в името на нещо, без да очакваш награда?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #221 -: Февруари 11, 2012, 07:18:00 pm »
Хирон е непредвидим астероид... :blink: Както всичко на небето така и той има своите добри и лоши прояви...
При преминаването му през АСЦ често се забелязват повече от парадоксални проявления..... Света бива разделян според собствени морални ценности на духовен и животински. Възможно е да присъства и хамелионско поведение в натива. В такъв период човек става двойнствен, умее да маневрира..често променя мнението си , както и характера си. Срещат се и инфантилни прояви...,трудно се стига до края на всяко начинание. НО...,Способността да се правят няколко неща наведнъж...при това доста умело е част от транзита на Хирон през АСЦ и първи дом...Обективната самооценка е спътник...субективните контакти са в помощ....Период в който не се нуждаем от групови дейности...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #222 -: Февруари 11, 2012, 09:48:06 pm »
Стелла, благодаря ти за хубавите думи. Ще видим дали ще изгрее Слънцето и на моята улица с тази Венерка и Луна в 12-ти, че в досегашния си съзнателен живот не съм била щастлива в личния си живот, нито пък любовта ми е била споделена.
Ох, нямам идея от какво да се отрека. То в моя живот останаха горе-долу 5 човека, на които да разчитам. Появяват се нови, които изобщо не мога да разбера и не знам дали да ги допускам до себе си. Адски объркана се чувствам, не мога да усетя какво да правя. Ако бях уверена и знаех нямаше да пиша и да питам... Но май е дошло времето отново да стана веган, ако това е начин на преработка...

Асол, благодаря ти. Дай Боже да се намеря най-после.

Марая, не съм прочела правилно, често ми се случва напоследък. Прощавай!

Благодаря още веднъж и извинявайте, че ви занимавах със себе си :88:

*

Stella

• 7765
« Отговор #223 -: Февруари 11, 2012, 09:57:13 pm »
Стелла, благодаря ти за хубавите думи. Ще видим дали ще изгрее Слънцето и на моята улица с тази Венерка и Луна в 12-ти, че в досегашния си съзнателен живот не съм била щастлива в личния си живот, нито пък любовта ми е била споделена.
Ох, нямам идея от какво да се отрека. То в моя живот останаха горе-долу 5 човека, на които да разчитам. Появяват се нови, които изобщо не мога да разбера и не знам дали да ги допускам до себе си. Адски объркана се чувствам, не мога да усетя какво да правя. Ако бях уверена и знаех нямаше да пиша и да питам... Но май е дошло времето отново да стана веган, ако това е начин на преработка...

че какво като Венера и Луна са ти в 12-ти? :wub:  Мадона има цял стелиум там, в т.ч и Слънце.
Не си навивай на пръста лоши работи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #224 -: Февруари 12, 2012, 09:51:09 am »
Аз вече го усещам върху Меркурий на 5 градуса /щом прописах/.

Твоя по натал си е в Риби, така че ти си имаш заложби да се изразяваш по един по-фин начин, а и Нептун ти е свързан с тази област. Ако си влюбена това също може да допринесе за това.

« Отговор #225 -: Февруари 19, 2012, 10:44:02 am »
При мен Хирон е в Лъв в съвпад с АЦ. Когато влезе в 8 дом ми се случиха най-гадните събития, но и най-големите си уроци получих тогава. Смея да твърдя, че съм голям индивидуалист и на АЦ Хирон действа доста странно - тази гъвкавост и двойнственост не можех да си я обясня заради слънцето и куп други планети в Козирог. А вярна ли е теорията, че Хирон е пряко свързан със знака на Дева. Някъде четох за подобна взаимовръзка. Абе Хирон е пич  ;D
:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #226 -: Февруари 19, 2012, 10:51:05 am »
georgiev, в какво се изразява при теб раната по Хирон ? имаш ли някакво физическо или друго нараняване, което сам да си предизвикал? и от какво естество - любовно ? / макар че, то кой не е имал любовна рана / мисълта ми е , можеш ли да отличиш нещо по-специално?

« Отговор #227 -: Февруари 19, 2012, 11:00:43 am »
georgiev, в какво се изразява при теб раната по Хирон ? имаш ли някакво физическо или друго нараняване, което сам да си предизвикал? и от какво естество - любовно ? / макар че, то кой не е имал любовна рана / мисълта ми е , можеш ли да отличиш нещо по-специално?

Мога, да. Интересното беше, че САМ си го предизвиках и точно това май е акцента на Хирон: Че неговите уроци сами ги отключваме по някакъв начин. В 8 дом е Венера, но не беше любовна рана.. беше тотално съпреживяване на всяка чужда болка. Всеки приятел се обръщаше към мен за емоционална помощ, помагах на всеки с нужното уважение, търпение, съчувствие (8 дом - Риби - Венера - Лилит) Станах самарянин едва ли не. На всичкото отгоре се намеси по-голяма жена от мен, която ме караше нон-стоп да й гледам на карти. Тя беше обсебена от тази идея, а аз отделях огромна част от времето си за нея. И така докато в един момент просто кошмара се отключи : Много остро засилване на интуиция, въображение и приемах абсолютно всяка лоша идея за чиста монета, която се отразява през моята призма.. Бях попил всяка чужда болка, защото не осъзнавах, че не успявам да се оттърсвам от чуждите проблеми. Имах период в който чувствах пълна изолация и трудно описвах как се чувствам на хората, за да не наранявам и тях. Сам си го докарах и в последствие сам се излекувах. Хирон ме научи на следното: Не помагай на някого ако той не оценява помощта ти и ако не иска сам да си реши проблемите!

*

Grace

• 2257
« Отговор #228 -: Февруари 19, 2012, 11:23:36 am »
!
Цитат
[b]Сам си го докарах и в последствие сам се излекувах[/b]. Хирон ме научи на следното: Не помагай на някого ако той не оценява помощта ти и ако не иска сам да си реши проблемите

добре казано. тъй като Хирон е в 1 дом и на Асц, първото изречение е повече от показателно. Не знам само къде да търсим проявлението по знак - Лъв. и каква е връзката на Хирон с 8-и дом?   
сега видях, че си писал - транзит на Хирон през 8-и дом. това изяснява нещата с дома и другото, което си писал / окултните проявления /  :blink:

« Отговор #229 -: Февруари 19, 2012, 11:27:44 am »
Много правилен извод! ;) Най-важните уроци се учат на собствен гръб, така казват.

*

Grace

• 2257
« Отговор #230 -: Февруари 19, 2012, 11:31:11 am »
georgiev, а как е аспектиран наталния ти Хирон ? и какви аспекти е правил при транзита през 8-и?

« Отговор #231 -: Февруари 19, 2012, 11:46:06 am »
В натала Хирон има малко аспекти, но пък доста важни - квадрат с Плутон в 4 дом и опозиция със Сатурн в 7-ми, също тригон със СЛВ и със Слънцето прави аспект, който не знам как се казва  :-[ (като "К" обърнато надолу) А как да направя от астро.ком натална карта с прогресии за датата? (към 20.11.2009г. беше)

*

Grace

• 2257
Re:Транзити на Хирон
« Отговор #232 -: Май 25, 2012, 05:31:19 pm »
Шматката тръгва ретроградно на 8.06.2011 и се маха от Меркурия ми. После чак през февруари 2012 ще се повтори за кратко съвпада и после: "Къш, птицо, проклета!"  :29:

Ако текнат кървави рани ще докладвам, в което силно се съмнявам.

Стела, някакъв коментар по повод на този пост ще направиш ли ?
иска ми се да съживим темата за Хирон, споделяйки преживяно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #233 -: Май 25, 2012, 07:03:30 pm »
Grace,в момента тр.Хирон е съвпад с нат.Меркурий в 3 -ти дом и квадрат нат. Марс ,ако искаш дай някаква идея ,какво се случва. ;)

още не е съвсем точен съвпада, но...с оглед на факта, че активира квадратура Меркурий/Марс от 3-и дом, би могло да бъде скарване/проблем/рана с някой от близкото обкръжение или партнъор. и всичко това, внезапно и неочаквано. редно е също да се внимава на път; неочаквана новина, която да не донесе добри новини;
надявам се да ме опровергаеш  с други проявления :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #234 -: Май 25, 2012, 07:43:30 pm »
мислех си за това, което ти написах....Аз не свързвам винаги Хирон с рани и неприятни неща, но от наблюдения установявам, че решаваща роля за проявлението му е позицията и аспектите в натала. При теб той е в опозиция на Юпитер и Уран, но също и тригон Асц. Би трябвало чрез "болката" да донесе осъзнаване и промяна, може би на нещо дълбоко в теб / 4-и дом / 

*

Grace

• 2257
« Отговор #235 -: Май 25, 2012, 08:01:06 pm »
има нещо в тези "Пепеляшкини аспекти "  :blink:
много е интересен Хирон и определено не е за подценяване. според мен действието му при транзити е по значимост като на тежка планета. има и много важна роля в синастрията.

*

Grace

• 2257
« Отговор #236 -: Май 25, 2012, 08:32:56 pm »
погледнах .. , Хирон е вървял заедно с Плутон в 1-и дом. Купоните и всичко останало са от транзита на Юпитер в 5-и - позадържал се е с ретроградието. Даа, казват, че транзита на Хирон е много близък до този на Плутон с разликата, че не е на инстинктивно и подсъзнателно ниво, а на Осъзнато. В случая при теб е било изключително мощно, вървейки и на двете нива.

*

Grace

• 2257
« Отговор #237 -: Май 25, 2012, 09:05:39 pm »
Не мощно ,ами направо страшно. :blink: Според теб ,кое в натала ми дава индикация все пак да извлека и положителното от този период на транзитни Хирон/Плутон в 1 -ви дом и твърдите аспекти към планетите ми?

Юпитер по това време е бил в 5-ти ,но и Сатурн там  ;D

видях го, Сатурн е излязъл пръв  ;D бил е в края на транзита през 5-и

а за останалото .. ще трябва да проверя, доста назад ме връщаш   ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #238 -: Май 25, 2012, 09:08:43 pm »
Сори, че се намесвам, но е възможно секстила на тр сатурн към нат меркурий да е помогнал да се запази трезвия поглед над ситуацията

*

Stella

• 7765
« Отговор #239 -: Май 25, 2012, 09:13:58 pm »
Наистина му е силно влиянието при транзит ,но се усеща ако е силно поставен по знак,домо ,аспекти в натала. При мен тр.Хирон съвпад с АСЦ ,секстил Юпитер/Уран,тригон Слънце/Хироннодална ос,след 2 години съвпад и с Марс ,квадрат Меркурий -обрат на живота ми във всички сфери,но този транзит съвпадна и с този на Плутон.В началото на периода-бум ,купони,любов,успех и след това...рязко-скъсване с всичко познато,игриво,сигурно и започна "ходенето по мъките" :angry: ,но и срещи с необикновени хора и книжки. ;D

Да си дойдем на думата.  :72: