Здравей Гост

Транзити на Хирон

• 334 Отговора
  • 87446 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Транзити на Хирон
« Отговор #260 -: Май 25, 2012, 10:54:57 pm »

Разбира се ,че съм преживяла съвпад на СЛВ с Луна-имам нужните години все пак. :blink:Едновременно с квадратура на Хирон,Сатурн и опозиция Юпитер.

Едно от най-болезнените събития е съвпад на възел с Луна. Като се има предвид, че цикъла на възлите е 18,5 години, то на всеки 9 години се случва съвпад с луната на единия от двата възела. Болка има по много други транзити. недейте да се вкопчвате в Хирон.

Той е изменчив - има много ексцентрична орбита, цикълът му е 50 години. Не е направил и един пълен цикъл от откриването си до сега, за да се твърди, че е добре проучен. Името на астероидите се дава при тяхното откриване и още нее напълно доказано дали влиянието му съответства на митологичния герой.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #261 -: Май 25, 2012, 11:15:38 pm »
Очаквам Хиронов  възврат и секстил на tr. Плутон с нат. Хирон. Сцената са 5 и 7 дом. Транзитен Хирон в опозиция с натални Уран и Плутон в 1 дом..дори мисля, че вече се усеща, пълен обрат в личния живот, много нови контакти с нови хора, смяна на дом и населено място
 p.s. V momenta SLV e v syvpad s nat. Luna...

*

Papy

• 4343
« Отговор #262 -: Май 25, 2012, 11:15:52 pm »
Съвпад слв с луна ми е бил долу-горе по това време миналата година
Ми...нищо не се случи, бяхме на почивка и беше супер

*

Stella

• 7765
« Отговор #263 -: Май 25, 2012, 11:18:10 pm »
Не мисля,че тук  някой се вкопчва в Хирон , а по-скоро на база лични преживявания и наблюдения се търсят общи проявления ,ако има такива на Хирон.Всички транзити са значими и важни ,но нали това коментирах и аз проявлението е различно при различните темпараменти/натални карти.

Не може да няма болка при всеки транзит след като е свързан с "израстване" -просто хората забравят ,че има такова аналогично- физиологично израстване и пак ги е боляло. :blink:

Ето ти казваш ,че най-болезнено си преживяла тр.на СЛВ с Луна.При мен съвпада отново не беше изолиран от други транзити ,така че имаше и болка ,но и страст. ;)

Следи циклите, следи циклите, Пейшън. за това говоря. Хирон никога няма да го проследиш, защото цикълът му е 50 години. Затова не можеш да бъдеш сигурна. Хилядолетия са били нужни за да се събере астрологичното знание за всички планети. .. И спирам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #264 -: Май 26, 2012, 09:04:54 am »
Цитат
Едно от най-болезнените събития е съвпад на възел с Луна. Като се има предвид, че цикъла на възлите е 18,5 години, то на всеки 9 години се случва съвпад с луната на единия от двата възела. Болка има по много други транзити. недейте да се вкопчвате в Хирон.

Stella, никак не съм сигурна, че съвпада на възел с Луна определя болезнени събития. Напротив. Възлите, знаеш са контакти, връзки, и обикновено в такава насока се проявява и такъв съвпад.

Никой транзит не се разглежда изолирано, но всеки има своя спесифика, в това число и Хирон. Не можем да отречем неговото влияние. Факта, че ние не сме проследили един негов пълен цикъл, не означава, че други преди нас не са го направили или не го правят. А има и прозорливи хора, чийто лични наблюдения потвърждават влиянието му. 
Много хора отричат и астрологията, но тя си работи. Факт.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #265 -: Май 26, 2012, 04:20:32 pm »
Грейс, това съм го изследвала и сме го обсъждали и друг път във форума. тогава много хора по ретроспекция си възстановиха трудни периоди в живота при съвпад на възел с Луна. И аз "доскоро" не знаех за съществуването на "саде сади", а 15 годишен брак съм изкарала в постоянно "саде сади", но факт!  :72:

Само един пример ще ти дам : разгледай картата на Маги Халваджиян - нищо обезпокояващо на пръв поглед, но какво се случи наскоро в живота му? няма тежки транзити. Това, което се набива на очи е транзит на нодална ос в знака на луната.

Това, което не сте изследвали, не го отричайте.

А що се отнася до Хирон, скоро преживях ЧИСТ трикратен точен съвпад на Хирон с Меркурий, несмущаван от никакви негативни транзити на тежки планети към Меркурий и отговорно мога да заявя - няма болка. А като имаш на предвид, че Меркурий ми управлява 3 дома.

:haha: , сещам, се че даже в усърдието си да ме убеди, че задължително трябва да изпитвам болка , една от съ-форумките (честно не помня коя беше) - каза, че съм била нечувствителна към астероидните енергии.

« Последна редакция: Май 26, 2012, 04:33:47 pm от Stella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #266 -: Май 26, 2012, 06:23:39 pm »
Грейс, това съм го изследвала и сме го обсъждали и друг път във форума. тогава много хора по ретроспекция си възстановиха трудни периоди в живота при съвпад на възел с Луна. И аз "доскоро" не знаех за съществуването на "саде сади", а 15 годишен брак съм изкарала в постоянно "саде сади", но факт!  :72:

Само един пример ще ти дам : разгледай картата на Маги Халваджиян - нищо обезпокояващо на пръв поглед, но какво се случи наскоро в живота му? няма тежки транзити. Това, което се набива на очи е транзит на нодална ос в знака на луната.

Това, което не сте изследвали, не го отричайте.

А що се отнася до Хирон, скоро преживях ЧИСТ трикратен точен съвпад на Хирон с Меркурий, несмущаван от никакви негативни транзити на тежки планети към Меркурий и отговорно мога да заявя - няма болка. А като имаш на предвид, че Меркурий ми управлява 3 дома.

:haha: , сещам, се че даже в усърдието си да ме убеди, че задължително трябва да изпитвам болка , една от съ-форумките (честно не помня коя беше) - каза, че съм била нечувствителна към астероидните енергии.

Stella, обзалагам се, че ако напиша съвпад СЛВ/Луна и го свържа с важно, но позитивно развитие в живота, тук във форума ще получим много свидетелства за такива моменти в ретроспекция - напр. бременност, раждане на дете, среща с мечтаната любов и пр. Не отричам нищо категорично, освен "категоричните мнения". Знам, че съвпада на Нодалната ос с Луната не минава без значими събития, а от какъв характер е въпрос на натал и други конфигурации.

Ще погледна картата на Халваджиян, когато имам време, но засега освен, че се е скарал с BTV има ли нещо друго драматично в живота му ? Просто питам.

Що се отнася до Хирон - нека не го свързваме само с думата болка. Romantica напр. беше писала преди време за своя приятелка, която е срещнала мъжа на живота си и се е омъжила за него / щастливо / при съвпад на Хирон с ДСЦ.
Тъй че, факта, че на теб Хирон не ти е донесъл болка, не е доказателство за това, че не работи. Сигурна съм, че рано или късно ще осъзнаеш как точно се е проявил/ се проявява, тъй като транзита му към твоя Меркурий далеч не е завършил.

*

Stella

• 7765
« Отговор #267 -: Май 26, 2012, 06:37:59 pm »
Грейс, моля те да не ми изопачаваш думите. Аз не съм казала, че астуероидът "не работи" (цитирам). Питах, някой изживял ли е чист съвпад на Хирон без други аспекти, за да си споделим, никой не се обади да го е преживял. винаги е било в съчетание с други тежки транзити. Така за Хироновото влияние не може да се прецени. Трябва да се изолират всички смущаващи фактори.  Е, аз имах тази възможност и понеже и аз като теб "изживявам" и споделям своя опит, ще кажа, че болка няма. И още: Хирон в Риби изисква доброволна жертва - пак от свой опит го казвам. но болка по съвпада на Хирон с рождения Меркурий не съм почувствала. Говоря само и единствено за Хирон в Риби.

ПП. Хващам е за болката, защото точно това му проявление прекалено много се хиперболизира.
« Последна редакция: Май 26, 2012, 06:44:59 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #268 -: Май 26, 2012, 06:49:42 pm »
Между другото предстои ми съвпад на Хирон с Венера. Пак ще се върна на тази тема.
Ще я видим тази работа с болката и с Пепеляшката, щото хич не ми стана ясно как да вържа едното с другото.   ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #269 -: Май 26, 2012, 07:50:44 pm »
Във висшата си проява знакът Риби изисква доброволна жертва ,без значение в коя планета,дом попада. :blink:

Даааа!  ;D

« Отговор #270 -: Юли 08, 2012, 08:08:18 am »
В момента Хирон транзитира през моя 7дом.Образува тригони с Луна(У12) и Плутон(У4),но не знам как да ги интерпретирам. :confuse3:
Като цяло относно партньорствата/явните врагове съм в една мъгла,в дълбока заблуда.Въобще не мога да видя ясно отсрещната страна-Нептун добре си изпълнява задълженията. ;D
Като се сетя,че това няма да трае ден или месец и.... :33: :33:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #271 -: Юли 08, 2012, 10:14:55 am »
При мен Хирон транзитира през 6 дом и образува тригон с натална Венера на 8 в Рак в 10 дом
не знам какво да очаквам дано е хубаво..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Uran

• 6041
« Отговор #272 -: Юли 08, 2012, 10:55:16 am »
Aз натално си имам "Пепеляшкин" аспект- точен съвпад на Венера/СЛВ/Хирон в тригон с Нептун в 5 дом. Имала съм нЕкУи предложения, но не съм ги реализирАла т.е.- свободна воля.
Хирон го свързвам с някои абсурдни обрати по темите на 4 и 10 дом (заради съвпада му с Венера).

« Отговор #273 -: Октомври 22, 2012, 08:17:47 am »
За пореден път ми е на АС, в точен съвпад с нат. Луна.
Няма вечер без да надуя гайдата, само където не винаги знам защо. Поне се освобождавам от стреса ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #274 -: Октомври 23, 2012, 01:17:08 pm »
Между другото предстои ми съвпад на Хирон с Венера. Пак ще се върна на тази тема.
Ще я видим тази работа с болката и с Пепеляшката, щото хич не ми стана ясно как да вържа едното с другото.   ;D
на мен ми мина вече тоя съвпад. Сега го чакам като стане директен пак да мине през Венера. Нищо пепеляшкино не се случи, въпреки многото аспекти. А болка имаше много сериозна, малко преди точния съвпад, на 2 градуса. Беше много страшно, пълна, адска депресия. Но и за това имаше достатъчно други аспекти.

« Отговор #275 -: Ноември 19, 2012, 04:27:21 pm »
Урааааа :yahoo: Най-после за последен път ми прави точен съвпад с Луната/У5 и скоро ще премине през АС. Чак в края на 2062г. ще се върне там, но дотогава я камилата, а камиларя...:lol:
За мен това беше най-болезненият транзит, поне така го оценявам. Пълнеше и унищожаваше болезнено всичко в личната сфера, директно с лък в сърцето... Та, някъде там, в празното пространство се изгуби и Ключа, който уж трябваше да даде.
ПП. И за да го отпразнувам тази вечер отивам на селска кръчма ;D

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #276 -: Ноември 19, 2012, 05:18:05 pm »
Урааааа :yahoo: Най-после за последен път ми прави точен съвпад с Луната/У5 и скоро ще премине през АС. Чак в края на 2062г. ще се върне там, но дотогава я камилата, а камиларя...:lol:
За мен това беше най-болезненият транзит, поне така го оценявам. Пълнеше и унищожаваше болезнено всичко в личната сфера, директно с лък в сърцето... Та, някъде там, в празното пространство се изгуби и Ключа, който уж трябваше да даде.
ПП. И за да го отпразнувам тази вечер отивам на селска кръчма ;D
Честито, Романтика  ;D При мен също транзита му върху наталната ми Луна преди време, беше изключително труден емоционално период. Предстои му съвпад с АСЦ-та и опозиция към Луната, чудя се този път, какво ще ми донесе и дали ще е свързано със събитията преди години  :thinking:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Ноември 19, 2012, 06:48:24 pm »

За мен изключително болезнен бе съвпадът му с Марс на ИЦ, но тоя аспект вървеше с други трудни транзити - Плутон в опозиция към осмодомна Луна, Плутон в квадрат към Слънце, Сатурн в квадрат с Луна и по-нататък опозиция със стелиума. Още не зная какво да очаквам от предстоящия съвпад на транз. Нептун с нат. Марс - анестезия или поредната лъжа и измама... Чувствам се толкова амортизирана за последните 2-3 години, дано да успея да се възстановя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #278 -: Ноември 19, 2012, 06:55:21 pm »
При транзитен Хирон в съвпад с У5 на АС мъжът, в когото бях много силно влюбена, "скъса" с мен. В кавички, защото реално нямахме връзка. Нещата може би отиваха на там, но той избра да се събере с бившата си дългогодишна приятелка. Добре, че е решил преди, не после (ако евентуално бяхме сформирали връзка). По същото време транзитен Сатурн в 7-ми дом в опозиция със Слънце (У7).

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #279 -: Май 12, 2013, 08:01:45 pm »
Имате ли наблюдения върху аспекта транзитен хирон секстил венера?