Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292040 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #840 -: Октомври 17, 2011, 12:07:38 pm »
Забелезях, че при мен прогресивната Луна дава събития и при сходящ, и при разходящ аспект с натална или прогресивна планета. Последното събитие беше по разходящ секстил.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #841 -: Октомври 17, 2011, 12:55:57 pm »
Забелезях, че при мен прогресивната Луна дава събития и при сходящ, и при разходящ аспект с натална или прогресивна планета. Последното събитие беше по разходящ секстил.

Лили, колко градуса е разходящия аспект?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #842 -: Октомври 17, 2011, 01:18:14 pm »

Мисля, че по-малко от градус беше, около 40 минути може би.
Сатурн е в 10 гр. 08 мин. Лъв, прогресивната Луна e на 10 гр. 41 мин. Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #843 -: Октомври 17, 2011, 05:16:46 pm »

Мисля, че по-малко от градус беше, около 40 минути може би.
Сатурн е в 10 гр. 08 мин. Лъв, прогресивната Луна e на 10 гр. 41 мин. Везни.

За Луната при прогресии са нищо 40мин.
Допускам около 1* при лични планети , а за планетите след Сатурн понякога и 3* работят....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #844 -: Октомври 17, 2011, 05:21:38 pm »
Да, обикновено разширявам орбисата, особено когато един прогресивен аспект се повтаря и с натална, и със същата прогресивна планета в рамките на няколко градуса... Получава се своеобразно "разтегляне" във времето, като локум... не винаги със сладък вкус, но разтеглив.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #845 -: Октомври 17, 2011, 05:24:30 pm »
Да, обикновено разширявам орбисата, особено когато един прогресивен аспект се повтаря и с натална, и със същата прогресивна планета в рамките на няколко градуса... Получава се своеобразно "разтегляне" във времето, като локум... не винаги със сладък вкус, но разтеглив.  ;D

Не е задължителен сладкия вкус по време на "разтегляне" , но самото разтегляне дава основания за доста изводи след като аспекта е преминал.... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #846 -: Октомври 17, 2011, 05:32:17 pm »
При мен такъв беше тригонът на прогресивната Луна с Юпитер - първо с наталния, а после с прогресивния... Едно голямо "раздуване" в очакванията, което даде нулев резултат.
При първия тригон (с наталния) положих началото на съвместен творчески/професионален проект (нов мегдан  ;D), а при втория (с прогресивния) започнах работа с големи обещания от отсрещната страна, които впоследствие се оказаха евтина примамка за шарани. За радост много бързо прозрях нерентабилността на новото начинание и си бих камшика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #847 -: Октомври 17, 2011, 05:42:55 pm »
При мен такъв беше тригонът на прогресивната Луна с Юпитер - първо с наталния, а после с прогресивния... Едно голямо "раздуване" в очакванията, което даде нулев резултат.
При първия тригон (с наталния) положих началото на съвместен творчески/професионален проект (нов мегдан  ;D), а при втория (с прогресивния) започнах работа с големи обещания от отсрещната страна, които впоследствие се оказаха евтина примамка за шарани. За радост много бързо прозрях нерентабилността на новото начинание и си бих камшика.

И ... сега пак до онова , което често пъти е ревностно защитавано поради древните сентенции.
Тригон ли бе да го опишеш?!-озъбено свирепо куче. ;D
Махни с ръка-виж колко нови възможности имаш....просто се огледай. АСЦ скорпион има предимството да стигне до дъното , след което има светлина....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #848 -: Октомври 17, 2011, 05:45:32 pm »
Точно това и направих, махнах с ръка, типично по юпитериански - след големия провал идва голямата възможност.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #849 -: Октомври 17, 2011, 05:53:23 pm »
Точно това и направих, махнах с ръка, типично по юпитериански - след големия провал идва голямата възможност.  :blink:

Огнените знаци нямат място и време за вайкане.... ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #850 -: Октомври 21, 2011, 06:20:02 pm »
Sled okolo polovin godinq imam progresivno pylnolunie po osta 1/7, dy6terq mi po sy6toto vreme ima progresivno pylnolunie  po osta 4/10, a progresivnata Luna na sinyt mi 6te zastane vyrhu K2, dir. AC i nat. Hiron i 6te opozira natalen Saturn.
Ne6to vzeh da se 6a6kam. Cqloto mi semejstvo e zasegnato i to mnogo negativno. Naii-zasegnata 6te e pr. Luna na sina mi. Znam 4e dir. AC na K2 4esto vodi do smyrt na mnogo blizyk.  :'(
Poglednah i kartata na ba6tata na decata mi. Progresivnata mu Luna i tq 6te zastane po sy6toto vreme vyrhu natalniq mu Hiron (11 dom).  :-[

Nqkoii nabludaval li e ne6to podobno v kartite na blizkite si? 

*

Stella

• 7765
« Отговор #851 -: Декември 27, 2011, 03:40:51 pm »
Прогресивна луна в 10-ти дом в съвпад с натален У4. Някакви предположения?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #852 -: Декември 27, 2011, 04:03:49 pm »

Да не си решила да се жениш ?  ;D
Естествени минерали и амулети

*

AH

• 2201
« Отговор #853 -: Декември 27, 2011, 04:24:13 pm »

кажи поне планетата - да видим как се разбира с тая Луна:)

Може да си от изключенията, които никак не ги бърка кризата по отношение на безработица и работа - все по-здрави корени пускаш:)

« Отговор #854 -: Декември 27, 2011, 05:27:46 pm »
така от нищото,само по това ,което си дала, промени,нестабилност,разместване на пластовете в работа ,в семейството,промяна на статус
У4 е свързан с край,завършек на нещо,свързано с недвижимост,което те засяга лично ако е в каре към Асц,и/или партньорство, съдружие
не се знае как е луната и У4 в натала,за да видим + или -
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #855 -: Декември 27, 2011, 05:36:18 pm »

при мен беше начало на съвместно съжителство, но все пак Марс е в 4, близо до К5

*

Lillie

• 30532
« Отговор #856 -: Декември 27, 2011, 05:41:01 pm »
При Стела не знам в каква посока работи Марс, аз при опозиция на прогр. Луна към Марс на ИЦ напуснах работа и минах на свободна практика, но тогава имах и дир. Марс в съвпад с нат. Слънце.

Пък при нея може и предложение за участие в някакъв проект да дойде, който да изисква по-голяма натовареност, разход на повече време, енергия и по-висока степен на отговорност (транзитният Сатурн е в опозиция към нат. Марс).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #857 -: Декември 27, 2011, 06:31:02 pm »

Да не си решила да се жениш ?  ;D

Хахахаха! ;D ;D ;D
това посмъртно няма да стане. Пу-пу-пу!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #858 -: Декември 27, 2011, 06:32:52 pm »
При Стела не знам в каква посока работи Марс, аз при опозиция на прогр. Луна към Марс на ИЦ напуснах работа и минах на свободна практика, но тогава имах и дир. Марс в съвпад с нат. Слънце.

Пък при нея може и предложение за участие в някакъв проект да дойде, който да изисква по-голяма натовареност, разход на повече време, енергия и по-висока степен на отговорност (транзитният Сатурн е в опозиция към нат. Марс).

Не е в опозиция, скъпа, а си е баш отгоре му.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #859 -: Декември 27, 2011, 06:35:08 pm »
Да, сетих се, че е съвпад.
Просто споделих какво ми е донесла опозицията с Марс.
При теб Марс нали е разположен в 10 дом, а при мен е на ІС и дава опозиция на МС.
Тоест и в двата случая са активни темите по оста 4/10 дом. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.