Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291164 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #880 -: Декември 28, 2011, 09:03:54 pm »
да, аз нямам предвид прогресивната Луна. Но Юпитер ти е У12 и Асц. А иначе имаш Лунно затъмнение на 25 май по оста 6-12 дом. Аз много използвам затъмненията и според мен са силен предсказателен инструмент. Не мога сега да си спомня в детайли какво бях гледала в картата ти, но си спомням, че си помислих за чужбина и 12 дом....

*

Stella

• 7765
« Отговор #881 -: Декември 28, 2011, 09:07:33 pm »
да, аз нямам предвид прогресивната Луна. Но Юпитер ти е У12 и Асц. А иначе имаш Лунно затъмнение на 25 май по оста 6-12 дом. Аз много използвам затъмненията и според мен са силен предсказателен инструмент. Не мога сега да си спомня в детайли какво бях гледала в картата ти, но си спомням, че си помислих за чужбина и 12 дом....

също от скоро съм се фиксирала върху затъмненията и смятам, че са много показателни. Благодаря, че си си направила труда да отнесеш лунното затъмнение от 25 май към наталната ми карта. сега ще видя. Тенкю! :wub:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #882 -: Декември 28, 2011, 09:15:40 pm »
сега погледнах и си припомних какво съм взела предвид. то е изключително показателно -
в дните около затъмнението имаш :
1. много силно активиран Меркурий - У6, У7 ! дом. получава тригон от тр Сатурн, съвпад тр Нептун, тригон тр Юпитер !!!
2. Юпитер върви през 7-ми дом - партнъорства, а в дните около затъмнението там са и Венера и Меркурий в съвпад с тр Юпитер ! Отделно Юпитер знаеш какво ти управлява. Прибави и затъмнението + всички други значими транзити + прогр Луна .... :blink: Казах ти, 2013 г е Годината !

*

Stella

• 7765
« Отговор #883 -: Декември 28, 2011, 09:40:22 pm »
сега погледнах и си припомних какво съм взела предвид. то е изключително показателно -
в дните около затъмнението имаш :
1. много силно активиран Меркурий - У6, У7 ! дом. получава тригон от тр Сатурн, съвпад тр Нептун, тригон тр Юпитер !!!
2. Юпитер върви през 7-ми дом - партнъорства, а в дните около затъмнението там са и Венера и Меркурий в съвпад с тр Юпитер ! Отделно Юпитер знаеш какво ти управлява. Прибави и затъмнението + всички други значими транзити + прогр Луна .... :blink: Казах ти, 2013 г е Годината !

Юпиии, да преживеем 2012 ! Опитвам се да си визуализирам бъдещето през 2013-та и го виждам много красиво.  :88:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #884 -: Декември 29, 2011, 12:33:58 am »

Понеже сега си вадя лунациите до 2015 г., сега виждам, че на 18 октомври 2013 г. имам лунно затъмнение по оста Овен-Везни в 4/10 дом. Това се съпътства от съвпада на прогресивната Луна с натален Марс У4 -  в 10-ти дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #885 -: Декември 29, 2011, 07:55:53 am »
да, абсолютно. и аз видях; оста 4-10 дом е основно застъпена и точно според по нея ще се развият основните събития. това, между другото е и родителската ос. а има и достатъчно затънения, които я активират.
или да се преместиш заради работа/партнъорство? но каквото и спонтанно да направиш тогава, си мисля, че няма да е голям стрес, защото Уран ще направи секстил към Луната. 
междудругото как се е проявявал Марса ти досега? когато е бил активиран от важни транзити и прогресии и въобще 4 дом досега? може би това ще даде насоки.

*

Stella

• 7765
« Отговор #886 -: Декември 29, 2011, 09:21:05 am »

Понеже сега си вадя лунациите до 2015 г., сега виждам, че на 18 октомври 2013 г. имам лунно затъмнение по оста Овен-Везни в 4/10 дом. Това се съпътства от съвпада на прогресивната Луна с натален Марс У4 -  в 10-ти дом.

То е по-скоро пълнолуние и не зная защо го определят като затъмнение - нодалната ос ми се вижда далеч.

*

Stella

• 7765
« Отговор #887 -: Декември 29, 2011, 09:29:45 am »
да, абсолютно. и аз видях; оста 4-10 дом е основно застъпена и точно според по нея ще се развият основните събития. това, между другото е и родителската ос. а има и достатъчно затънения, които я активират.
или да се преместиш заради работа/партнъорство? но каквото и спонтанно да направиш тогава, си мисля, че няма да е голям стрес, защото Уран ще направи секстил към Луната. 
междудругото как се е проявявал Марса ти досега? когато е бил активиран от важни транзити и прогресии и въобще 4 дом досега? може би това ще даде насоки.

Не съм имала тежки транзити в 4-ти дом. първата транссатурнова планета, която ще влезе в него е Уран.
това са аспекти, които се случват веднъж в живота. Юпитер беше наскоров 4-ти дом - нищо особено по отношение на жилището. При съвпада на Сатурн - У2 с натален Марс - започнах да получавам малък наем от едно друго наследствено жилище.

Тежкарите са ми аспектирали Марса във Везни в една по-крехка възраст - Плутон и Уран са минали през него.
Имала съм травми и инциденти. като дете съм преживяла 2 изгаряния с електрически ток - Уран. Без малко да падна в една стара септична яма на село - Плутон....Трябва да е било около съвпада им с Марс, така мисля.

Трябва да бъдем особено внимателни по отношение на планетите, управляващи нашия 4-ти дом - все пак това е "дома на края".

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #888 -: Декември 29, 2011, 10:18:54 am »
това с управителите мен специално много ме мъчи - и десц и иц при мен са с двойни управители и не знам кого да избера. във водолей и респ. в скорпион са.

« Отговор #889 -: Януари 02, 2012, 10:17:30 pm »
Някой да има спомен свързан с преминаването на пр. Луна през нат. Селена/Бялата Луна (h56)?

*

Grace

• 2257
« Отговор #890 -: Януари 08, 2012, 02:09:40 pm »
Когато пргресивната Луна застане в критичен градус - в живота ви неизбежно ще има криза или неотложен проблем за решаване.
 Може да е свързано с дома през който преминава прогр. Луна, знака в който се намира, друга планета с която прави аспект или дома, в който се намира или управлява последната;

Критични градуси - за кардиналните - 0, 13, 26 ; неподвижните - 8-9, 21-22 ; подвижните - 4, 17 ; 29 - за всички знаци;

имате ли конкретни наблюдения и можете ли да го свържете със събития от личен опит?

*

Grace

• 2257
« Отговор #891 -: Януари 08, 2012, 07:58:34 pm »
никой ли няма опит с критичните градуси?

*

abroad

• 2187
« Отговор #892 -: Януари 08, 2012, 08:40:58 pm »
не знам за критичните, но почти нямам събитиен пропуск при смяна знака на пр. Луна

*

Grace

• 2257
« Отговор #893 -: Януари 08, 2012, 09:00:48 pm »
събития от какво естество, аброуд ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #894 -: Януари 08, 2012, 09:26:23 pm »

Аз имам наблюдения с критичните градуси. Винаги когато пр. Луна се подготви да смени знак или премине в друг знак - следва събитие. Съвсем наскоро моята премина от Дева във везни и направи опозиция с пр. Слънце в Овен - имах скарване с приятеля ми. (наскоро, наскоро, преди 3 месеца) - счепкахме се. още същия ден.

*

abroad

• 2187
« Отговор #895 -: Януари 08, 2012, 09:27:04 pm »
от всякакво - и хубави и не дотам добри, понякога смесени, в зависимост от останалото - но общо взето +/- 2-3 месеца след или непосредствено преди тя маркира появата на събития
мога да ги изброя за период назад, но едва ли ще е интересно при все, че са съотнесени и в съответствие с моята карта

*

Grace

• 2257
« Отговор #896 -: Януари 08, 2012, 10:08:31 pm »

Аз имам наблюдения с критичните градуси. Винаги когато пр. Луна се подготви да смени знак или премине в друг знак - следва събитие. Съвсем наскоро моята премина от Дева във везни и направи опозиция с пр. Слънце в Овен - имах скарване с приятеля ми. (наскоро, наскоро, преди 3 месеца) - счепкахме се. още същия ден.

честно казано, Стела, струва ми се, че нещо по-значимо трябва да даде при критичен градус и смяна на знак.

а пък, Аброуд, ако ти се дава пример със събитие, заповядай....ще ми бъде интересно;  нали и без това, уж при тебе все не работят повечето техники  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #897 -: Януари 08, 2012, 10:14:38 pm »

честно казано, Стела, струва ми се, че нещо по-значимо трябва да даде при критичен градус и смяна на знак.

Например, какво по-значимо събитие имаш предвид, Грейс?
Това ми се случи, това споделям, понеже беше много силно.
Криза във взаимоотношенията, която ме разтърси.
Голямо събитие аз търся, когато са засегнати натални планети.

Във втората декада на Везни пр. Луна ще направи съвпад с МЦ и тригон със светилата,
после квадрат с Юпитер в рак, който управлява асцендента
и на края на Везни ще направи съвпад с рождения Марс.
Ще докладвам за значими събития. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #898 -: Януари 08, 2012, 10:29:47 pm »
а пък, Аброуд, ако ти се дава пример със събитие, заповядай....ще ми бъде интересно;  нали и без това, уж при тебе все не работят повечето техники  :blink:

скарванията не ги броя за събития, освен ако не прекъсват отношения ;D
говоря за отчетливи събития, такива които се помнят, без да включвам най-съществените малко на брой в живота на човек като - раждане, смърт, брак

няма смисъл да ги изброявам всичките (нямам нужда от всеобщо споделяне :blink:), кажи теб какво точно събитие те интересува, за да го опиша спрямо моята карта?
а по отношение на работещите техники при мен - те са си за астролози, дето не щат да говорят много - това, че аз или някой друг не ги "хващаме" си е наш проблем, т.е. мое незнание
астрологията не е проста наука, иначе всички щяхме да прогнозираме :blink: :blink:, това все така ми е тънката мисъл :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #899 -: Януари 08, 2012, 10:49:51 pm »
Аз скарването го броя за събитие, защото е:
1/ факт и
2/ първото сериозно скарване в нашата връзка.

Животът не се състои само от раждане, смърт, сватби и раздели.
Има и други нюанси.  ;D ;D ;D

Самият факт, че луната влиза в знак, свързан с взаимоотношения - везни, може да предизвика криза, докато се синхронизира с енергиите на знака. И двамата бяхме неподготвени. Случи се без да го искаме. Той каза, че не го е планирал, нито е мислил да казва някои неща, а аз не очаквах, че мога да бъда толкова фиксирана върху някои проблемни страни на взаимоотношенията ни. До момента не ги бяхме обсъждали тези неща. В резултат се скарахме, всеки си направи своите изводи и поставихме отношенията си на нова основа.