Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292160 Прегледи
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #980 -: Януари 28, 2012, 12:53:22 am »
Здравейте. :)
Прогресивната ми Луна е в съвпад с прогресивното Слънце и наталния ми Меркурий във Водолей, 5-ти дом. Ще може ли някой да ми разясни тези аспекти, понеже от толкова четене съвсем се обърках, а предполагам са важни? :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #981 -: Януари 28, 2012, 01:31:39 am »
Здравейте. :)
Прогресивната ми Луна е в съвпад с прогресивното Слънце и наталния ми Меркурий във Водолей, 5-ти дом. Ще може ли някой да ми разясни тези аспекти, понеже от толкова четене съвсем се обърках, а предполагам са важни? :-[

Възможностите са деца,любов , късмет, развлечения...За повече конкретика ми е нужна карта.... :blink:

Добре дошла....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #982 -: Януари 28, 2012, 02:13:36 am »
Благодаря! :blink:

Това ми е картата.. без коментари относно възрастта, моля. ;D
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 08:46:01 pm от posthuman »

*

Марая

• 28287
« Отговор #983 -: Януари 28, 2012, 02:22:41 am »
Благодаря! :blink:

Това ми е картата.. без коментари относно възрастта, моля. ;D
http://www.astro.com/tmpd/cfsqfileXsGNRM-u1279642692/astro_25gw_01_anonymous_2012128.4228.31537.gif

Не ми харесват градусите.... :rolleyes: Дали е ректифицирана... :rolleyes:
Струва ми се не...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #984 -: Януари 28, 2012, 02:49:03 am »
Часът ми на раждане е максимално точен, ако за това става въпрос. Защо не ти харесват градусите? :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #985 -: Януари 28, 2012, 03:00:07 am »
Часът ми на раждане е максимално точен, ако за това става въпрос. Защо не ти харесват градусите? :)

Струват ми се некоретни...Мисля,че не точен часа...А когато говорим за прогностика , каквато е ролята на ПР.Луна е необходимо да имаме точен час...
От къде е часа?

« Отговор #986 -: Януари 28, 2012, 03:20:47 am »
От майка ми. Разликата може да е не повече от +/- 5 минути. И все пак защо ти се струва некоректен?

*

Марая

• 28287
« Отговор #987 -: Януари 28, 2012, 03:36:26 am »
От майка ми. Разликата може да е не повече от +/- 5 минути. И все пак защо ти се струва некоректен?

Защото 5 минути са много в прогностиката...

« Отговор #988 -: Януари 28, 2012, 09:24:34 am »
Разпитах мама - убедена е, че не съм родена по-късно от и 50, защото се е интересувала от астрология и е държала на точния час. Каза, че ако има някакво разминавне, то ще е с 1-2 минути, т.е от 22:48 - 22:50.
Изчетох някои неща за ректификацията, но не разбрах какво точно се прави за уточняване на часа, когато вероятната разлика е толкова малка. Пак ли се вземат под предвид повече от 12 важни събития в живота или има и по-лесен начин? Пише, че ректификацията е за професионални астролози, но не заинтригувах и искам да опитам сама.. :)
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 11:49:41 am от posthuman »

*

Марая

• 28287
« Отговор #989 -: Януари 28, 2012, 11:38:58 am »
Добре, ще я разпитвам пак. Знам само, че не съм с асц. Дева.. ;D
А как точно се ректифицира, когато имаме почти точен час?

Има няколко начина...Аз лично използвам везните на Хермес... :blink:

« Отговор #990 -: Януари 28, 2012, 11:51:43 am »
Точно си редактирах предния отговор. ;D
Според повечето астролози Везните на Хермес не са най-удачния вариант, ако часът на раждане е известен. Сега ще прочета повече за тези примарни дирекции.

*

Марая

• 28287
« Отговор #991 -: Януари 28, 2012, 12:17:30 pm »
Точно си редактирах предния отговор. ;D
Според повечето астролози Везните на Хермес не са най-удачния вариант, ако часът на раждане е известен. Сега ще прочета повече за тези примарни дирекции.

Примарните дирекции ги ползвам...,но да ти кажа, аз съм доволна от метода на Хермес...

*

Grace

• 2257
« Отговор #992 -: Януари 30, 2012, 10:15:38 am »
има ли някой, който би могъл да сподели опит от съвпад на прогресивна с натална Луна ? имало ли е външна събитийност или е бил период на интензивни емоции или нещо друго....?
и кое според вас е по-силно - дома през който минава, знака или аспектите, които прави ?
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 10:34:15 am от Grace »

*

Stella

• 7765
« Отговор #993 -: Януари 30, 2012, 10:41:57 am »
има ли някой, който би могъл да сподели опит от съвпад на прогресивна с натална Луна ? имало ли е външна събитийност или е бил период на интензивни емоции или нещо друго....?
и кое според вас е по-силно - дома през който минава, знака или аспектите, които прави ?

Грейс, аз започнах връзка с много важна личност в своя живот, но на мен и наталното ми Слънце е там,
така че не мога отдиференцирам влиянията.  :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #994 -: Януари 30, 2012, 10:46:27 am »

Хубав съвпад, особено ако е в първи цикъл:) – най-малко, хубава възраст:)
А събитията, ако ги има, зависят от транзита с най-висок ранг. Вярно, циклите и са близки с тия на тр. Сатурн, та нещата са комплексни:)
Кой ти е най-силният транзит към момента?

*

Grace

• 2257
« Отговор #995 -: Януари 30, 2012, 10:55:49 am »
Мерси, Стела  :blink:

AH, не става въпрос за моята карта. но, най-силния транзит е Сатурн в 10 дом, напред-назад през МЦ. и при ретро периода ще се върне към опозиция с Марс и Венера в 4-и дом. същевременно прогр Луна е в 10-и дом и ще направи съвпад с наталната след няколко месеца.

и искам да ви кажа, че аз например, при съвпад на прогресивна с натална Луна - обаче в 5-ти дом ! имах сериозно влюбване. гледам обаче и транзитите по това време - Нептун и Уран са били в 5-и дом и са минавали със съвпад през наталната Луна. трудно е да се отделят нещата.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 11:08:23 am от Grace »

*

AH

• 2201
« Отговор #996 -: Януари 30, 2012, 11:38:14 am »
Мерси, Стела  :blink:

но, най-силния транзит е Сатурн в 10 дом, напред-назад през МЦ. и при ретро периода ще се върне към опозиция с Марс и Венера в 4-и дом. същевременно прогр Луна е в 10-и дом и ще направи съвпад с наталната след няколко месеца.

промени в социалната реализация, която най-общо бива професионална или семейна - добри или лоши промени, но общото е, че бележат време на зрялост и поемане на нов курс най-малко на вътрешно ниво.

и  е крайно време човек да забележи, че освен собствени интереси, има интереси на колектив, като нормалният човек почва да се опитва да не е роб само на свои инстинкти, потребности и желания

*

sunrain

• 6710
« Отговор #997 -: Януари 30, 2012, 11:39:54 am »
Имам едно буквално проявление от този "първи цикъл - хубава възраст", предвид положението на моята Луна. Приятелка замина в чужбина, с други, които вече бяха там поддържахме нон-стоп нет комуникация, общо взето по-интензивно го ползвам от тогава; моите контакти и пътувания/не работни, а забавни, бяха още по-засилени, много нови запознанства. Повтарят се темите, които са очертани от наталната, тя подготвя почвата и за транзитните влияния към момента да кажат своята дума. Много астролози разглеждат с какви други прогресивни аспекти се свързва тогава като по-трайна тенденция в перспектива. Важно според мен е и при завръщането да се проследи с кой точно от тях прави контакт преди съвпада си и пренася енергия така, евентуално търсим една ъпгрейд версия на рождената.         
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Grace

• 2257
« Отговор #998 -: Януари 30, 2012, 12:55:45 pm »
промени в социалната реализация, която най-общо бива професионална или семейна - добри или лоши промени, но общото е, че бележат време на зрялост и поемане на нов курс най-малко на вътрешно ниво.[/b]
и  е крайно време човек да забележи, че освен собствени интереси, има интереси на колектив, като нормалният човек почва да се опитва да не е роб само на свои инстинкти, потребности и желания

това мисля отговаря точно, с оглед на това, че знака е Скорпион. постигане на зрялост и поставяне на преден план на въпроса за социалната реализация, тъй като засега няма успешна такава - това по дом, според мен неизбежно ще се случи. а за Луна съвпад Луна , не знам...трябва да има и още нещо.. :unsure:

*

AH

• 2201
« Отговор #999 -: Януари 30, 2012, 01:39:18 pm »
не знам...трябва да има и още нещо.. :unsure:

Да видим какво може да има, като тръгнем от началото.

Разликата между прогресивната Луна и другите Луни, примерно натална или транзитна, е че прогресивната не носи традиционните значения и символика на Луната /напр. майка и др/.
Тя „осветява“ дома, който активира, и най-вече осветява емоциите, потребностите и разногласията по аналогиите на дома.

И от тук виждаме, че „припокриване“ на значенията на едната и другата Луна касаят не точно събитийност, а по-скоро емоции, хормони.
 Последните, евентуално, могат да дадат събитийност – по знак и дом- общо между Скорпион и 10-ти дом може да е реализация като майка /но събитието не е аналогия на прогресивната Луна, а на наталната/, а ако става въпрос за мъжка карта, емоциите и хормоните много вероятно ще дойдат от силна и трайна връзка с друг човек. /а понеже Луната е променлива, можем да имаме точно обратните събития:)/

А ти какво мислиш, че може да има?