Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292437 Прегледи
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1140 -: Декември 02, 2012, 07:22:28 pm »
Пр.Луна съвпад южния възел,все още е валиден при мен.(накрая на втори дом,почти на К3)Миналото се възвърна и сега съм объркана още повече,как да постъпя и какво да направя.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1141 -: Декември 02, 2012, 07:29:54 pm »
Пр.Луна съвпад южния възел,все още е валиден при мен.(накрая на втори дом,почти на К3)Миналото се възвърна и сега съм объркана още повече,как да постъпя и какво да направя.

свързано ли е с връзка и от теб ли зависят нещата ?

« Отговор #1142 -: Декември 02, 2012, 07:37:10 pm »
ЮЛВ е в 11-ти дом,става въпрос за приятел,който познавам отпреди това

*

abroad

• 2187
« Отговор #1143 -: Декември 02, 2012, 08:01:18 pm »
Някой може ли да сподели наблюдения от съвпада на пр Луна с ЮЛВ ? Обвързване, освобождаване от чувства, среща със сродна душа, ... ?

нито едното от трите
няколко градуса след навлизане в знака на ЮЛВ, респективно Сатурн (че са точен съвпад) - решение за прекъсване на няколкогодишно съвместно съжителство
при приближаване на ДС - изнасяне от общото жилище, нова връзка
няколко градуса преди точния съвпад - връщане към старата връзка, за няколко месеца, след които - окончателен разпад
малко преди точния съвпад - нова връзка с доста по-възрастен партньор (17г.), неудовлетворителна, нищо общо със сродна душа и ала-бала
точния съвпад и малко по-после - най-разюздания период в живота, с характерното описано за книжките за Венера във Водолей поведение и начин на живот, но отново неудовлетворително - както се казва "исках, видях какво е, и не ми хареса" :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1144 -: Декември 02, 2012, 08:18:18 pm »
Някой може ли да сподели наблюдения от съвпада на пр Луна с ЮЛВ ? Обвързване, освобождаване от чувства, среща със сродна душа, ... ?

нито едното от трите
няколко градуса след навлизане в знака на ЮЛВ, респективно Сатурн (че са точен съвпад) - решение за прекъсване на няколкогодишно съвместно съжителство
при приближаване на ДС - изнасяне от общото жилище, нова връзка
няколко градуса преди точния съвпад - връщане към старата връзка, за няколко месеца, след които - окончателен разпад
малко преди точния съвпад - нова връзка с доста по-възрастен партньор (17г.), неудовлетворителна, нищо общо със сродна душа и ала-бала
точния съвпад и малко по-после - най-разюздания период в живота, с характерното описано за книжките за Венера във Водолей поведение и начин на живот, но отново неудовлетворително - както се казва "исках, видях какво е, и не ми хареса" :blink:

леле ... направо ме разби  :blink: благодаря, много интересно :) да подчертаем обаче, че пр Луна е транзитирала 7 дом - допълнителен фокус върху връзките.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1145 -: Декември 02, 2012, 11:42:18 pm »
Да се включа и аз  :blink: - наскоро прогр. Луна мина в съвпад със СЛВ (в 11 дом) - не отчитам никакво събитие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1146 -: Декември 03, 2012, 12:16:41 am »
мда, Грейс, вярна е вметката на Лили за СЛВ, особено в моя случай, където пр. Луна освен че сменя знак след съвпада, транзитира през 1ви дом - и нищо :blink:

между другото, в ретроспекция - нямам случай до сега пр. Луна да сменя знак, още повече в ъглов дом, без отчетлива събитийност, но ето - случва се ;D
мисля, че не тя е определяща, бързичка е, все пак

« Отговор #1147 -: Декември 03, 2012, 07:17:44 am »

свързано ли е с връзка и от теб ли зависят нещата ?

Да. :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1148 -: Декември 03, 2012, 07:34:47 am »
Да се включа и аз  :blink: - наскоро прогр. Луна мина в съвпад със СЛВ (в 11 дом) - не отчитам никакво събитие.
Лили,тъкмо щях да се възмутЯ,че при теб нищо не работи ;D,но се сетих,че преди няколко месеца ми се случи този съвпад ,в 5дом- нямаше грам събитийност,нищо,дето да си изсмуча от пръстите и да го припиша като следствие.
Събитийност имаше при съвпада й с натални ПФ и Вертекс и определено усещам напускането й на знака Скорпион,щом мисля за пътешествие. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1149 -: Декември 03, 2012, 08:27:40 am »
Преди това имаше съвпад на прогр. Луна с Плутон в 11 дом - пак нищо, на чисто събитиен план.
Но все пак мога да отчета нещо - в близкото ми обкръжение се случиха промени, които негативно рефлектираха върху мен, много дълбоко ги приех, с никакво желание за компромис от моя страна. Цял живот правя компромиси, затова съм на тоя хал сега. :))

Затова не ме плаши особено преминаването на прогр. Луна в Скорпион/12 дом, за мен престоят й във Везни/11 дом беше изключително неприятен и не се случи лично за мен нищо от описаното в астро книжките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #1150 -: Декември 03, 2012, 11:48:01 am »
Винаги, когато е намесен ЮЛВ е нещо от миналото ,дали ще е обвързване никой не може да отгатне,но може и да е освобождаване ,но със сигурност е среща с миналото ...те сродните души се появяват по ЮЛВ

За теб сродна душа идва от миналото? Много спиритуално и кармично виждане. При мен добре че ЮЛВ съвпада с ДЦ, та си имам повод да не залитам по подобности.

Заедно с други фактори - пр. Луна през знака на ЮЛВ и ДЦ - връзка, любов, когато минава през ДЦ и ЮЛВ - предложение за брак и подготовка за сватба. :-\
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1151 -: Декември 03, 2012, 02:53:21 pm »
Мога да докладвам за:
Пр Луна точен квадрат на натална Венера от 11 към 8 (У7 към У4,9)
Пр Венера квадрат (на градус) на натална Луна от 9 към 7

Разкатаха ме. Просто ми разказаха играта по Венерините и Лунни теми, съвсем в съответствие с управляваните от тях домове. Квадратът на Сатурн към Луна ми се струва песен в момента, не знам колко още, но ми иде да лазя по стените.

Единствено едновременния тригон на пр Луна към натален Юпитер спасява положението в момента, от 11 към 3 (У7 към У11). Усещам го и яко се опирам на него, за да не лудна.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1152 -: Декември 03, 2012, 06:58:45 pm »
Преди това имаше съвпад на прогр. Луна с Плутон в 11 дом - пак нищо, на чисто събитиен план.

Затова не ме плаши особено преминаването на прогр. Луна в Скорпион/12 дом, за мен престоят й във Везни/11 дом беше изключително неприятен и не се случи лично за мен нищо от описаното в астро книжките.
С Плутон имаше събитие- кратка връзка с Плутонов типаж със Скорпи луна,криминално минало и бандитско настояще.Сега се чудя де ми е бил акъла,ама на.. ;D
Няма как да не отчета влизането й в Скорпион,от един прекрасен лежерен период се вкарах в някакви емоционални крайности и непоносимост към себе си и другите.Две години,които с радост оставям зад гърба си и бих предпочела да изтрия 99% от спомените от това време.
Ти поне си минала опозето  на тр.Плутон към Луната,защото при мен не беше сал една пр.Луна,а и транзит и дирекция на Плутон.
Моя приятелка е с пр.Рибешка Луна в 8 дом,същата история като моята.Роди,което я доведе до дълбока депресия,някак не може да асимилира факта,че трябва да е изцяло отдадена на друго същество.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1153 -: Декември 04, 2012, 01:25:05 am »
С Плутон имаше събитие- кратка връзка с Плутонов типаж със Скорпи луна,криминално минало и бандитско настояще.Сега се чудя де ми е бил акъла,ама на.. ;D

То това е направо като по астро учебник ;D, доста буквално проявление. Докато аз никакъв мадър факър гангста тип не срещнах, само душевни терзания и бавно въртене на шиш.

Цитат
Ти поне си минала опозето  на тр.Плутон към Луната,защото при мен не беше сал една пр.Луна,а и транзит и дирекция на Плутон.

Да, някой транзит или прогресия ако се съчетае с дирекция на същата планета, влиянието е в пъти по-подчертано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1154 -: Декември 16, 2012, 01:08:20 am »
Хора защо тази прогресивна луна в скорпион е толкова отвратителна  :34: На 22 градуса в скорпион ми е отвратително е.... По натал съм с водолей в 5ти ,а по прогресия скорпион в 2-ри ебати ужаса  :unsure:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1155 -: Декември 16, 2012, 11:28:58 am »
Няма как да не отчета влизането й в Скорпион,от един прекрасен лежерен период се вкарах в някакви емоционални крайности и непоносимост към себе си и другите.Две години,които с радост оставям зад гърба си и бих предпочела да изтрия 99% от спомените от това време.

Mims, към коя планета бяха транзита и дирекцията на Плутон и как е разположена тя в натала ти?

« Отговор #1156 -: Декември 17, 2012, 07:27:18 am »
Хора защо тази прогресивна луна в скорпион е толкова отвратителна  :34: На 22 градуса в скорпион ми е отвратително е.... По натал съм с водолей в 5ти ,а по прогресия скорпион в 2-ри ебати ужаса  :unsure:

еми нормално е за въздушна луна,емоциите на водната да й идват ту мач,още повече,че и са в каре
"отровата" на скорпито лекува в малки дози,в големи е смъртоносна, но пък след това ще си като преродена, и с нов поглед в непознати за теб дълбини

и ужаса в човешки образ ли е  :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1157 -: Декември 17, 2012, 11:07:21 am »
За мен прогр. Луна във Везни беше най-голямата отрова - по натал съм с водна, двата знака са в каре.
Може би защото съвпадна с транзита на Сатурн през същия знак. Сатурн в знака си на екзалтация ми подейства много отрезвяващо, паднаха много маски, изправих се срещу илюзиите си в отношенията с важни за мен хора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1158 -: Декември 17, 2012, 10:34:59 pm »
а занимаваха ли те приоритетно въпроси свързани с партньорства ?

Това беше най-безплодният период откъм партньорства.
Имаше партньорска проблематика, но въпросът не се реши, просто отиде на заден план някак...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1159 -: Декември 17, 2012, 11:02:27 pm »
Партньорските отношения в повечето случаи са ми на дневен ред, независимо от знака на прогресивната Луна.

Но именно по време на престоя на прогр. Луна във Везни, дето я определят като "най-партньорска", беше най-голямата стагнация. Вероятно и Сатурн във Везни е допринесъл - имаше доста колебания и въпроси "дали си струва?". Разбира се, Сатурн не пожали нищо - голата истина лъсна.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.