Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292223 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1220 -: Април 22, 2013, 08:36:12 am »
Прогресивната ми Луна е на 29гр и 40мин, излиза от 5 дом в Дева.Дано не го закъсам със здравето, като влезе в 6 дом. Там имам и един Плутон, но той е на 20 градуса и нещо, та какво ли ще ме чака тогава... :-\
Аа и натално имам Луна квадрат Плутон.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1221 -: Април 22, 2013, 08:52:28 am »
при мен преминава от 10ти в 11ти. как да очаквам да се прояви?
и какъв орбис ползвате при аспекти на пр луна с натални планети?

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1222 -: Април 22, 2013, 10:41:38 am »
Какво да очаквам от съвпад на прогресивната луна и транзитен северен възел в 9-ти дом? Луната е управител на 6-ти дом,където е и северния възел в натала.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1223 -: Април 22, 2013, 10:44:06 am »
Какво да очаквам от съвпад на прогресивната луна и транзитен северен възел в 9-ти дом? Луната е управител на 6-ти дом,където е и северния възел в натала.

така казано - нищо особено.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1224 -: Април 22, 2013, 10:56:40 am »
при мен преминава от 10ти в 11ти. как да очаквам да се прояви?
и какъв орбис ползвате при аспекти на пр луна с натални планети?

Акцент в/у дома, често и в/у срещуположния-приятели, организации, работа в посока постигане на някакви дългосрочни цели/желания, бизнес, деца, нов спорт, забавления
Но е важно и в кой знак
Орбис-малък-максимум градус

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1225 -: Април 22, 2013, 12:05:59 pm »
хм, наистина започнах нов спорт. по-скоро темите по 5ти дом са засегнати значи, което е акцентирано сигурно и от това, че пр луна е в лъв.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1226 -: Април 22, 2013, 01:57:15 pm »
хм, наистина започнах нов спорт. по-скоро темите по 5ти дом са засегнати значи, което е акцентирано сигурно и от това, че пр луна е в лъв.

Мда, акцентът си го има, възползвай се :)

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1227 -: Април 22, 2013, 07:54:06 pm »
Днес се впечатли от смяната на знака на Луната в две карти, при това са в тригон двете прогресивни луни. Моята от Близнаци минава в Рак, неговата - в Риби. При него прави и един тригон с Венера, преди да смени знака, Венера е у4 в натала и у2 в прогресията.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1228 -: Май 07, 2013, 09:20:38 pm »
Някой да има спомен от тригон на прогр Луна към натална Венера? Събития, липса на събития, ..?

*

Нова

• 3491
« Отговор #1229 -: Май 08, 2013, 08:28:02 am »
Да, аз имах такъв във втората половина на декември. Абсолютно тотална и безапелационна липса на събития, ако отчитаме любовните проявления на венера. Емоции, откакто прогресивната луна влезе в 3-ти натален, не изпитвам. При това тригонът беляза средата на 8-месечна суша ;) Останалите венерини проявления си бяха постарому, без изменение от това, което си е с и без аспект.
« Последна редакция: Май 08, 2013, 03:40:26 pm от Нова »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1230 -: Май 08, 2013, 03:20:47 pm »
След няколко дена прогресивната ми луна влиза в Телец, откакто е в Овен съм страшно изнервена (естествено има и силни транзити, които влияят). По натал също ми е в Овен, затова ми е странно защо толкова бурно изживявам този период, особено последния месец, когато е в 29*. Знам, че най-хубавото положение на луната, е в Телец и с нетърпение я чакам. Някой има ли такава в момента и как се чувства?
Забравих да кажа, че като влезе в Телец в началото ще ми прави опозиция с Плутон, ще си правя изследвания на гърлото, защото имам проблем. При същата луна преди 27 години са ми махнали сливиците.
Докато премина през Овен при мен едва я изтърпях,признавам активност да повече от нормалното,но много нерви..сякаш бях на пружини ..
Сега е в Телец на 11 и малко се поуспокоих ,но внимавай с килограмите ,аз трябва да смъкна 5 и все още не успявам,а пък откакто е в Телец непрекъснато нещо отвътре ме кара я да меся я да готвя  и крайно време е да спра-последната ми изява беше за Великден с козунаците добре се представих-и така засега в този аспект,ще ти пиша ако има друга проява..значи сега нашите Луни ще са заедно в Телец и може да обменим информация..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

tasha

• *
  • 85
« Отговор #1231 -: Май 08, 2013, 07:30:32 pm »
Моята прогресивна луна също е в телец, смени знак и влезе в 5-ти, ама нямаше събитие. Иначе не съм забелязала да съм по-изнервена, отколкото по принцип, докато е била в овен. Наталната е във водолей

*

Grace

• 2257
« Отговор #1232 -: Май 08, 2013, 07:58:20 pm »
И аз имам въпрос към samoella -  мъж/партнъор Стрелец или подчертано влияние на Юпитер?

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1233 -: Май 08, 2013, 08:27:29 pm »
Много интересно...установих, че в момента по прогресия нептун е на градус от наталната си позиция и в съвпад на 2 градуса с прогр.луна в стрелец в 5 дом.Нептун управлява венера в натала...според вас този акцент върху нептун за какво би бил показателен...от гл.точка на досега с прогр.луна?

*

Grace

• 2257
« Отговор #1234 -: Май 08, 2013, 08:42:00 pm »
повишена интуиция, чувствителност, мечтателност, желание да слушаш музика, разсеяност, повечко сън, .. това най-общо казано

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1235 -: Май 08, 2013, 08:47:05 pm »
За интуицията и съня е точноо! Превърнала съм тази дейност в любима ....внушила съм си, че ми действа крайно успокоявящо и зареждащо....

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #1236 -: Май 08, 2013, 08:59:12 pm »
Гледам, че сте изкоментирали прогресията през Овен, която ще подкарам и аз след 3 месеца, въпреки че последно време се активизирах доста след определено успалия период в който ме вкара прогресията в Риби - в един момент преминаха като на лента всичките мечти, които съм имал и които не съм имал възможността да реализирам. Оказа се неприятен, но и в същото време доста съзидателен период, такъв в който осъзнах какво съм пропуснал/тр. Сатурн през 8-ми дом/ и накъде трябва да продължа/тр. Уран през СЛВ 1 дом/. Пр. Луна отива към квадрат с нат.Слънце преди да смени знакът и може би на това се дължи тази засилена активност от моя страна и донякъде страх да не се сгромоляса всичко в един момент.
С прогресията в Овен очаквам да се променят страшно много неща, нищо няма да е същото, убеден съм в това. Определено мога да заявя, че прогресията през Риби е трудна и сложна за преобладаващият огнен елемент при мен.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1237 -: Май 08, 2013, 09:02:33 pm »
И аз имам доста огън, но и на мен не ми се отрази добре пр. Луна в овен... подкрепено и с транзити, доста емоционално натоварен период и то повече с негативни емоции, изчезна ми спокойствието и дебелокожието, които си ги имах за даденост.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1238 -: Май 08, 2013, 09:26:32 pm »
Аз май в друга тема бях писала, важно правило е да се гледа управителя на знака на пр. луна какви аспекти прави в наталната карта и по прогресия. Така могат вече по-точно да се прогнозират събития по прогресиите.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1239 -: Май 09, 2013, 08:04:56 am »
А прогресивен марс правеше ли аспекти с натални или прогресивни планети?