Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292474 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1420 -: Октомври 17, 2013, 08:39:28 pm »
Честно казано се съмнявам, по-скоро месец преди точния аспект и месец след него ще имаш повечко удоволствия, парички и тем подобни :blink:
Защо пък точно месец?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1421 -: Октомври 17, 2013, 08:45:23 pm »
Да и при прогресиите има луна без курс, когато до излизане от знака не прави повече аспекти с натални и прогресивни планети.
Не знам за какво не е подходящо, казват, че е време без събития. Аз наскоро имах такъв период, наистина дори да се опитваш нещо да се случи, нищо не се случва.
Мерси Сладурка.Аз надали бих могла да разбера ,дали прогресивната ми луна не сключва никакви аспекти,но си мислех,че ще е свързано с това,че е в последните градуса на знака.И че това е някакъв вид луна без курс ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1422 -: Октомври 17, 2013, 09:00:11 pm »
В скорпион ли ти беше прогресивната луна - няма ли да направи тригон със слънцето ти в последните градуси? значи не е без курс.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1423 -: Октомври 17, 2013, 09:05:50 pm »
В скорпион ли ти беше прогресивната луна - няма ли да направи тригон със слънцето ти в последните градуси? значи не е без курс.
Оооо вярно,това съвсем съм го забравила :-[Да ,така ще се случи.
Това нали ще е приятен предиод?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1424 -: Октомври 17, 2013, 09:42:26 pm »
Да, още повече, че при теб слънцето управлява асцедента.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1425 -: Октомври 18, 2013, 05:54:03 am »
Допуска ли се 6-градусов орбис на затъмнението към прогресията?

Слънчевото ми е на К4, точно, в секстил с Марс, тригон със Слънцето и Луната.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1426 -: Октомври 18, 2013, 09:26:03 pm »
Да, още повече, че при теб слънцето управлява асцедента.
Мерси.
А след този приятен период,ще дойде не съвсем такъв.Опозиция на прогресивната луна със сатурн У6,7,8.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1427 -: Октомври 19, 2013, 08:52:05 am »
Вчера четох 2 книги - на Грант Леви и на Стивън Аройо. Не помня кой е автора, но според него аспектите на прогресивна Луна действат само при съвпад с натална планета. Май беше Леви.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1428 -: Октомври 19, 2013, 12:27:12 pm »
Вчера четох 2 книги - на Грант Леви и на Стивън Аройо. Не помня кой е автора, но според него аспектите на прогресивна Луна действат само при съвпад с натална планета. Май беше Леви.
Интересно.

В такъв случай ,най-скоро ме очаква съвпад с нептун У9.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1429 -: Октомври 19, 2013, 02:28:31 pm »
Малко преразказани цитати от Аройо:
Склонност към бягство. Огромна псих. чувствителност, силно въображение, романтична душевност;
усещане, че нещата висят във въздуха; Добър аспект за духовно развитие; алкохол, наркотици, но и духовно развитие, медитации.... и мен ме чака след 20тина години  :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1430 -: Октомври 19, 2013, 07:28:50 pm »
Малко преразказани цитати от Аройо:
Склонност към бягство. Огромна псих. чувствителност, силно въображение, романтична душевност;
усещане, че нещата висят във въздуха; Добър аспект за духовно развитие; алкохол, наркотици, но и духовно развитие, медитации.... и мен ме чака след 20тина години  :rolleyes:
Не звучи добре :'(
То аз ,от колко време си вися във въздуха......
Аман от духовно развитие ;DИначе нямам склонност към алкохол.
Може пък да срещна някой духовен човек ;D Този съвпад ще ми е в 5ти дом.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1431 -: Октомври 19, 2013, 09:08:28 pm »

А при съвпад с АСЦ? И при съвпад с Марс, У2?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1432 -: Октомври 20, 2013, 07:13:06 am »
А какво пише за съвпад с натална венера? Не стига че е лунното затъмнение е върху този съвпад, засега нищо кой знае колко съществено :-\

Зара, съвпад на пр. луна с осите винаги дава много значимо събитие.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1433 -: Октомври 20, 2013, 08:48:33 am »
А какво пише за съвпад с натална венера? Не стига че е лунното затъмнение е върху този съвпад, засега нищо кой знае колко съществено :-\

Не знам какво пише за съвпад с нат венера,но от личен опит ще кажа ,че при опозицията на пр луна с нат венера ,се влюбих и имах връзка.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1434 -: Октомври 20, 2013, 08:52:13 am »
Според мен прогресивната Луна дава събития и когато направи съвпад с куспида на дом. Поне по моята карта винаги е имало някакво събитие, което носи някаква промяна в живота ми.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1435 -: Октомври 20, 2013, 11:16:53 am »
Мерси, Сладурка!
На мен приблизително по едно и също време ще ми е на пр. К12 и на нат. АСЦ, 4 градуса разлика в полза на К12.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1436 -: Октомври 20, 2013, 01:31:26 pm »
Според мен прогресивната Луна дава събития и когато направи съвпад с куспида на дом. Поне по моята карта винаги е имало някакво събитие, което носи някаква промяна в живота ми.
След 1 градус ,ще ми е в съвпад с К5.
Интересно ми е какво, събитие ще ми даде.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1437 -: Октомври 20, 2013, 01:41:40 pm »
При прогресивна Луна в съвпад с куспида на дом отчетливи събития не съм забелязала, изключение правят ъгловите домове, особено ако има планета наблизо.

В края на декември ми предстои прогресивно пълнолуние, по същото време транзитният Сатурн ще е в точен съвпад с АС. Чудя се какво може да донесе, засега съм в стагнация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1438 -: Октомври 20, 2013, 01:53:11 pm »
При прогресивна Луна в съвпад с куспида на дом отчетливи събития не съм забелязала, изключение правят ъгловите домове, особено ако има планета наблизо.

В края на декември ми предстои прогресивно пълнолуние, по същото време транзитният Сатурн ще е в точен съвпад с АС. Чудя се какво може да донесе, засега съм в стагнация.
Аз преживях прогресивно пълнолуние.Нищо специално не усетих,с изключение на това че ми вървеше в работата.
Но зависи в кои домове.
При мен беше 4-10.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1439 -: Октомври 20, 2013, 02:14:30 pm »

Съвпад с куспида на натален дом ли?

Колкото до съвпада на Сатурн с Асц - ми, не е от най-приятните изживявания, но минава  :blink: Може при теб, да е малко по-добре и да се отрази положително на навиците и фигурата ти; при мен има утежняващо обстоятелство - че когато планета застане на АСц, прави съвпад с Уран там и сключва квадрат с наталния съвпад Марс/Сатурн, които са пък на МС.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион