Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291183 Прегледи
*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1460 -: Ноември 21, 2013, 08:04:40 pm »
Някой да сподели опит за квадрат към нат. Луна и тригон към нат. Венера?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1461 -: Ноември 21, 2013, 09:02:09 pm »
  Не възлагай големи очаквания само по тези прогресии.Преди няколко месеца имах тригон към нат.Венера при това съпроводен с благоприятни транзити,но не.Нищо по аналогиите на Венера-ни лев ,ни принц,ни веселие..

« Отговор #1462 -: Ноември 21, 2013, 09:39:02 pm »
И аз да питам нещо, ако някой реши да се включи :blink:

След около месец пр. Луна ще направи точен съвпад с нат. Венера... Луната/У5, Венера/У3,8 в 12-ти.
Според вас освен и всичко, и нищо, нещо конкретно да очаквам ли ;D?

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1463 -: Ноември 22, 2013, 05:21:32 am »
  Не възлагай големи очаквания само по тези прогресии.Преди няколко месеца имах тригон към нат.Венера при това съпроводен с благоприятни транзити,но не.Нищо по аналогиите на Венера-ни лев ,ни принц,ни веселие..

Вече си мисля, че тригоните при мен не действат. Освен да дават някакво спокойствие, други събития няма. По-скоро от квадрата нещо би могло да се случи.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1464 -: Ноември 22, 2013, 10:01:00 am »

Какво приказвате - аз имах пр. луна съвпад натална венера и ЮЛВ, точно върху него беше лунното затъмнение от 18 октомври и нищо. Само дето бях в настроение да харча, нито имах много пари, за любов да не говорим. :-\

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1465 -: Ноември 22, 2013, 10:04:26 am »
Именно. ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1466 -: Ноември 22, 2013, 10:06:49 am »
Да ама миналата година когато пр. луна направи опозиция с плутон (който няма лоши аспекти в натала, само секстили със задсатурнови планети) ми се е... майката. Значи хем тъй,  хем иначе  :lol:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1467 -: Ноември 22, 2013, 10:15:28 am »
Значи аз съм много корава. ;DПо същото време имах пр. луна квадрат Слънце/Плутон.Бях леко притеснена,защото тр.Плутон в квадрат нат. Слънце и мислех,че бомбата ще се задейства,но не би..Не знам ,може да съм претръпнала от трудности и вече да нося тежестта без да я мисля..

« Отговор #1468 -: Ноември 23, 2013, 02:36:01 pm »
Пр.Луна квадрат Нептун донесе много нерви и напрежение при любимия.Предприе всякакъв вид действия,за да разкрие някои измами в професионален план.Много гаден период за него-виждам в какво положение е,а аз не мога да му помогна.Нептун-У6.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1469 -: Декември 06, 2013, 08:24:32 pm »
В мъжка карта,прогресивна луна опозиция натална,какъв период може да е?
Мъж,който не е женен?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #1470 -: Декември 11, 2013, 02:28:26 pm »
прогр. луна ми е във везни и всеки път, когато транзитната мине през овен чувствам ужасно напрежение .. а опозицията с тр. уран е разходяща .. и ужасно ме боли главата ..

преди 3 месеца се подстригах на точната опозиция на прогр. луна с тр. уран и луна, много доволна останах, от години не ме бяха подстригвали толкова яко:)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1471 -: Декември 12, 2013, 02:49:17 pm »
а прогресивна луна в картата на мъж в съвпад с МЦ и едновременно сменя и знака - влиза в козирог?
за работата не знам дали би се отнасяло, по-скоро не като че ли  :rolleyes:
ов - ще става татко за 2ри път скоро

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1472 -: Януари 15, 2014, 09:01:49 am »
Знам, че не се гледат аспекти между прогресии и дирекции на слънчевата дъга, но следващият месец прогресивната ми луна ще бъда в квадратура с дирекционната. Дали има значение?

« Отговор #1473 -: Януари 15, 2014, 11:14:58 am »
Знам, че не се гледат аспекти между прогресии и дирекции на слънчевата дъга, но следващият месец прогресивната ми луна ще бъда в квадратура с дирекционната. Дали има значение?

Гледат се аспекти на прогресии към дирекции.
Аз също смятах че не е така, но после като си взех астро програмата Янус и изчетох книжката към нея, разбрах че много автори следят и тези аспекти, дори има и интерпретации. Гледат и прогресии към дирекционни мидпойнти.
Ако не друго, поне ще получиш допълнителни щрихи към това което се случва в картата ти към момента.

Прогресивна Луна квадрат дирекционна: " During this period expect your emotions to be intensified. Your instincts are acute now and you may be more than a touch moody.'

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1474 -: Януари 18, 2014, 08:31:05 pm »
Когато прогресивната луна сменя знака,веднага ли се усеща промяната или трябва да направи 3-4 гр в новия, за да се усети нещо? :blink:

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1475 -: Януари 18, 2014, 11:14:27 pm »
Аз никаква промяна не усетих, а вече е на 6-7 градуса в новия знак. Нещо прогресиите не ми се отразяват.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #1476 -: Януари 19, 2014, 08:36:21 am »
според мен зависи от натала - примерно при прогреса в лъв и аспектите там беше най-активния ми период през живота - най-много ползи и вреди най-голяма интензитет на чувства и събития и т.н. от всякакъв характер :)

но конкретна събитийност не съм намерила при ингрес в някои знаци :) освен ако не е сключвала аспекти де - а като трайна промяна у човека може би към средата на знака вече започваш да виждаш разликите в ретроспекция
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1477 -: Януари 19, 2014, 09:38:55 am »
Аз пък усещам още в критичния 29 градус и после на 0 градуса вече общата ми настройка е оцветена от знака на пр. луна.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1478 -: Януари 19, 2014, 08:54:19 pm »
Благодаря.
След 7 дни най-накрая, ще влезе в стрелец.Очаквам този момент с вълнение и нетърпение.И понеже силно искам нещата да се променят към по-добро,затова попитах дали би могло да е още в самото начало ,да се усети промяната. Но явно при всички е различно.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1479 -: Януари 20, 2014, 08:00:34 pm »
Когато прогресивната луна сменя знака,веднага ли се усеща промяната или трябва да направи 3-4 гр в новия, за да се усети нещо? :blink:
От Риби в Овен го усетих на нулевия градус. Удавих се в Риби, много беше тежко, хем там ми е слънчевият знак (или точно заради това), все би трябвало да съм навикнала. С прогресията в Овен започнах да спортувам активно, божествено ми е с този спорт! Мисля, че от вода към огън се усеща силно.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: