Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292693 Прегледи
*

Nebesna

Re:Прогресивната Луна
« Отговор #140 -: Декември 03, 2009, 08:46:26 pm »
Цитат
Значи аспектите на пр. Луна към натален Меркурий имат важна роля в отказването на цигарите....и вероятно 8 дом - също.

И аз това си помислих,но ако има и други екс-пушачи ,моля да си погледнат аспектите и да споделят

Ами аз и ти вероятно сме имали само психическа, а не физическа зависимост. Психическите зависимости са по 8-ми дом и се преодоляват по-лесно от физическата зависимост.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #141 -: Декември 03, 2009, 08:48:21 pm »
Наистина ли така мислиш, Небесна? Винаги съм смятала, че психическата зависимост е по-страшна от тази на тялото.  ::)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #142 -: Декември 03, 2009, 08:56:51 pm »
Наистина ли така мислиш, Небесна? Винаги съм смятала, че психическата зависимост е по-страшна от тази на тялото.  ::)

Не мисля аз така! Така си е и при наркоманите. При психическата зависимост има условен рефлекс, навик.
При физическата зависимост има физически симптоми и болка, студена пот, запек, затруднено уриниране и други симптоми (получава се нещо като спазъм на всички клетки и мускули).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #143 -: Декември 03, 2009, 09:00:35 pm »
Да, да знам какви са симптомите, но те са бунт на тялото да го кажем. Ще го сравня с глада, макар да не е много уместно. Но намирам психическата зависимост за по-опасна, защото тя е свързана с множество ритуали, предизвикване на емоционално състояние, притъпяване на душевна болка ... Ако ти си права, борбата с цигарите не би трябвало да е толкова трудна, мамка му.  :)

*

Nebesna

« Отговор #144 -: Декември 03, 2009, 09:09:00 pm »
Да, да знам какви са симптомите, но те са бунт на тялото да го кажем. Ще го сравня с глада, макар да не е много уместно. Но намирам психическата зависимост за по-опасна, защото тя е свързана с множество ритуали, предизвикване на емоционално състояние, притъпяване на душевна болка ... Ако ти си права, борбата с цигарите не би трябвало да е толкова трудна, мамка му.  :)

Мила, онзи ден бях с една приятелка на кафе и въобще не ми се пропуши. Тя също не пуши, заради мен, въпреки че бяхме седнали наоткрито. Около 2 часа стояхме и си приказвахме. Обаче като се разделихме и си тръгнах към къщи, усетих, че ми се пропушва, минавайки покрай кварталното барче, където обикновено сядах да си пия кафето с цигарата. Тогава осъзнах, че е навик и условен рефлекс. Реших да си създам нови условни рефлекси.

Има и още нещо - хората не знаят как да отказват цигарите. Трябва да се пият много течности, зада се изхвърлят отровите. Когато ти сепуши - наливай се с вода, за да си изкъпеш клетките. Хем ще ти се пълни стомаха, а като се надуваш с вода, не ти се яде толкова. Между другото, аз отслабнах, а не напълнях.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #145 -: Декември 03, 2009, 09:17:59 pm »
Подкрепям те напълно за разсъжденията. Водата е много важна! Между другото от нея преминава и моментното желание да запалиш. Знам го от личен опит и от наблюдения върху хората около мен, на които съм дала този съвет.

За отслабването - най-сетне някой на моето мнение по отношение на ефекта от отказа на цигарите. Винаги съм го казвала, а всеки отрича и се дава за пример "е виж мен, аз напълнях като ги спрях". Да, ама не.  :)
Между другото при мен тия отвратителни цигари нищо не може да замести, ни семки, ни бонбонки. Храната не ми е вместо тях, просто не ми доставя това така наречено удоволствие, което всъщност си е коварен навик, съсипващ те бавно, но категорично с времето.   

*

Nebesna

« Отговор #146 -: Декември 03, 2009, 09:22:18 pm »
Подкрепям те напълно за разсъжденията. Водата е много важна! Между другото от нея преминава и моментното желание да запалиш. Знам го от личен опит и от наблюдения върху хората около мен, на които съм дала този съвет.

За отслабването - най-сетне някой на моето мнение по отношение на ефекта от отказа на цигарите. Винаги съм го казвала, а всеки отрича и се дава за пример "е виж мен, аз напълнях като ги спрях". Да, ама не.  :)
Между другото при мен тия отвратителни цигари нищо не може да замести, ни семки, ни бонбонки. Храната не ми е вместо тях, просто не ми доставя това така наречено удоволствие, което всъщност си е коварен навик, съсипващ те бавно, но категорично с времето.    

Аз не зная от колко време пушиш и по колко цигари пушиш.......но докато си пушач вкусовите и обонятелните ти рецептори са притъпени. След като откажеш цигарите ще видиш какво огромно удоволствие може да ти доставят различните вкусове и обоняния в храната....чак съм се изумила. Като че ли за пръв път откривам....или си припомням някои вкусове.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #147 -: Декември 03, 2009, 09:25:11 pm »
О, да, това е прекрасно.  :) Три пъти съм го изпитвала и три пъти се провалих. Много тъпо просто. 

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Декември 03, 2009, 09:32:34 pm »
О, да, това е прекрасно.  :) Три пъти съм го изпитвала и три пъти се провалих. Много тъпо просто. 

Статистиката показва, че хората, които са отказали наистина цигарите са го постигнали в повечето случаи от 3-ия или 4-ия път. важвото е да не се обезсърчаваш. Аз съм ги отказвала още 2 пъти преди този.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #149 -: Декември 04, 2009, 12:08:48 pm »
Цитат
Да се похваля - вече 20 дни не пуша изобщо.
Браво!Аз вече 4 месеца не пуша,и сега видях,че съм ги отказала ,когато пр.Луна е била  в 8-ми дом,на 2 градуса преди точния тригон с нат.Меркурий,в секстил с управителката си Венера и в опозиция с нат.Луна и нат.Асц,чийто управител също е Венера.

Значи аспектите на пр. Луна към натален Меркурий имат важна роля в отказването на цигарите....и вероятно 8 дом - също.

Не може да е истина......... :o Купих си от аптеката "Таболив" ,който много добре ми подейства и вече  1 седмица не пуша . В момента имам прогр. Луна в Козирог в 8 ми дом в абсолютно точна опозиция с нат. Мерк... ::)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

missKapriz

« Отговор #150 -: Декември 04, 2009, 07:14:49 pm »
Цитат
Не може да е истина......... Шокиран Купих си от аптеката "Таболив" ,който много добре ми подейства и вече  1 седмица не пуша . В момента имам прогр. Луна в Козирог в 8 ми дом в абсолютно точна опозиция с нат. Мерк... Завърти очи
Толкова съвпадения :)Дано и други да се включат,а може и да проведем анкета сред познатите си ;)

*

Nebesna

« Отговор #151 -: Декември 04, 2009, 07:25:35 pm »
Цитат
Да се похваля - вече 20 дни не пуша изобщо.
Браво!Аз вече 4 месеца не пуша,и сега видях,че съм ги отказала ,когато пр.Луна е била  в 8-ми дом,на 2 градуса преди точния тригон с нат.Меркурий,в секстил с управителката си Венера и в опозиция с нат.Луна и нат.Асц,чийто управител също е Венера.

Не може да е истина......... :o Купих си от аптеката "Таболив" ,който много добре ми подейства и вече  1 седмица не пуша . В момента имам прогр. Луна в Козирог в 8 ми дом в абсолютно точна опозиция с нат. Мерк... ::)

НАПРАВО СЪМ ИЗУМЕНА. Да изведем една закономерност.

"При Прогресивна Луна в 8-ми дом в опозиция на натален Меркурий хората отказват цигарите".

*

missKapriz

« Отговор #152 -: Декември 04, 2009, 07:28:57 pm »
На мен пр.Луна ми беше в тригон с Меркурий,тъй,че си позволявам да корегирам закономерността с АСПЕКТ между пр.Луна и Меркурий :)

*

Nebesna

« Отговор #153 -: Декември 04, 2009, 07:35:14 pm »
На мен пр.Луна ми беше в тригон с Меркурий,тъй,че си позволявам да корегирам закономерността с АСПЕКТ между пр.Луна и Меркурий :)

Добре, а може да има и други случаи, при които някой е отказал цигарите?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Декември 04, 2009, 09:19:56 pm »
Аз да се допълня от вчера за последния ми отказ - прогресивна в 10, в Дева. В съвпад с натален Меркурий, който е управител на 8-ми.  :) Има закономерност и още как.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #155 -: Декември 05, 2009, 09:39:59 am »
Включвам се в статистиката. Прогресивна Луна-У1 в Козирог в шести, почти на Дсц., съвпад СЛВ и опозиция Сатурн - управител на 8-ми. Нооо, прогресивен Меркурий по това време е на градус и половина от съвпад с натална Луна. Не пуша повече от пет години. Когато спрях, пушех много. Отказването на цигарите, пък и на каквото и да било друго, никога не ми е било проблем  :D. Толкова пъти съм ги отказвала  ;D. Като Марк Твен. Но, сериозно, преди последното спиране съм имала няколко паузи по половин-една година. Това, което със сигурност установих е, че системата "само по една сутрин с кафето" НЕ РАБОТИ. Без хич мога - само с една - не! Или ги спирам отведнъж или хич не се правя, че ги спирам.

Сега ще хвърля и едно око на дирекциите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #156 -: Декември 05, 2009, 01:02:27 pm »

"При Прогресивна Луна в 8-ми дом в опозиция на натален Меркурий хората отказват цигарите".

Нали писах, че драстично намалих сладките неща.  

На мен в прогресивната карта Луната ми е в опозиция на Меркурий.  ;) ;D

Луната ми е в 1-ви дом, Меркурий в 7-ми.

« Отговор #157 -: Декември 05, 2009, 01:05:29 pm »
На мен след няколко месеца ми предстои съвпад на прогр Луна с нат Мерк. От какво ли ще се откажа? Нямам никакви лоши навици  :-[ ;D Пък съм и скромна!!!  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #158 -: Декември 05, 2009, 01:37:09 pm »
защо пък да не поучиш малко- този съвпад благоприятства обученията :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #159 -: Декември 05, 2009, 01:47:33 pm »
защо пък да не поучиш малко- този съвпад благоприятства обученията :P

хм, това ме навява на една друга мисъл - ако има някаква промяна в работата ми, може да имам обучение или просто учене на ....нов занят. Мерка ми управлява 2-ри и 11-ти.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.