Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211757 Прегледи
Re: Композит
« Отговор #760 -: Май 02, 2012, 04:43:17 pm »
При положение, че часът на раждане не е известен, положението на Луната в натала му, а от там и това на Луната в композита, съответно и в прогресивния композит, който си поставила (както разбирам), е доста несигурно. Тово композитно новолуние може да е минало вече, а може да му предстои повече време преди да се случи.
А на домофикацията изобщо не разчитай без час на раждане.

По-добре сложи основния композит, не прогресивния, макар че без час на раждане няма да даде достоверна информация откъм положение на Луната и домофикация. Най-добре разгледай синастрията ви.

Сигурно негово Слънце и Марс правят доста аспекти към "личните" ти планети в синастрията ви. Затова си хлътнала, може би. Чувството на страх (пък и хлътването) може да идва от напрегнат аспект на негов Уран към твои Луна или Венера.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #761 -: Май 02, 2012, 05:13:12 pm »
това е основният композит.
синастрията съм я качвала, но тъй като доскоро не можеше да се каже, че имаме връзка не бях гледала композита.
не е много обещаваща тази синастрия, с доста напрегнати аспекти, но засега чувствата са много силни и от двете страни.

« Отговор #762 -: Май 02, 2012, 05:33:14 pm »
Извинявам се, тогава. Защото пише "прогресивен съвпад" между Слънце и Луна, затова си помислех, че приложената карта е прогресивния композит (тъй като в нея има съвпад между светилата).

Според малкото, което съм чела, композитен съвпад между светилата, а пък и особено в Телец, би трябвало да е много благоприятно за градене на връзка. С уточнението, ако този аспект съществува изобщо. Вече домът би показал в каква посока - за романтична връзка 5-тият дом би подхождал идеално. Обаче при опозицията със съвпада Марс/Уран привличането може да не е стабилно, да носи повече напрежение, отколкото удовлетворение. Ако двойката не предприема нищо заедно, за да изхвърли парата (или всеки поотделно), партньорите започват да се карат за щяло и нещяло. Възможно е да липсват търпение и толеранстност помежду им, всеки е нетърпелив да прави, онова, което иска, без да се съобразява с желанията на другия. Мажорно неаспектирата Венера в композит също не изглежда особено благоприятна откъм споделяне на любов. Ако композитна Луна е в по-късните градуси на Телец, би била в тригон с композитна Венера (и възможно в секстил със Сатурн). Тогава този тригон би могъл да създава повече топлота и основа за споделяне на чувства и емоции, а Сатурн би допринасял за желание за поемане на повече отговорности спрямо партньора и връзката, и по-голямо усещане за сигурност и принадлежност един към друг. За последното би могла и да допринася и нодалната ос в близост до композитна Луна.
« Последна редакция: Май 02, 2012, 08:47:30 pm от Mirabella »

« Отговор #763 -: Май 02, 2012, 06:08:12 pm »
Здравейте  :blink:

какво мислите за този композит ? всички мнения са добре дошли

Грейси, часовете на раждане се надявам да са сравнително точни. Уран в съвпад с АС и опозиция с Венера ми мирише на любов от пръв поглед. Имате ли аспекти Венера/Уран в синастрията (за потвърждение или отхвърляне на теорията)? Друга вариант е да решите да избягате от традиционния брак или дори съжителство под един покрив, да си оставите повече лична свобода и лично пространство. Обаче при квадрат Венера/Сатурн е възможно обстоятелствата да ви пречат да сте напълно щастливи (според вашите дефиниции) заедно. Единият може да е обвързан или да има ангажименти, които да не му позволяват да се посвети изцяло на другия и връзката. Намесата на Хирон в квадратурата (в съвпад с Венера) също насочва в тази посока. Надявам се, че съвпадите Венера/Юпитер и Луна/Нептун компенсират това. Първият аспект би трябвало да показва, че имате доста сходни принципи, ценностни системи, идеологии. Също ви позволява да угаждате доста един на друг. Юпитер като управител на 2-рия дом, Венера - на 1-ви и съвпадът в 7-ми - може би имате възможност да печелите от съвместна дейност, с други хора, или поне пари и ресурси във връзката ви не би трябвало да ви липсват, обаче ако не сте твърде разточителни (квадратът към Сатурн). Вторият дом може би не е най-подходящият за съвпада Луна/Нептун. Общите ресурси могат да се изразходват лекомислено за задоволяване на капризи, непрактичността може да ви е присъща, когато сте заедно. На първо място за вас може да е приятното прекарване на времето заедно и не бихте се скъпили нето цент (левче, евро и т.н.), за да си доставите взаимно удоволствие. Да не би да харчите пари за далечни пътувания заедно?

Извинявай, ако съм далеч от истината.

*

Grace

• 2257
« Отговор #764 -: Май 02, 2012, 07:53:04 pm »
Mirabella, страхотна както винаги, удоволствие е да те чета  :wub:

по композита - в тази връзка между двамата няма общи ресурси, но ако имаше сигурно биха били харчени за това, което си изброила  :blink:
опозицията Венера/Уран наистина налага необичаен и нестандартен вид връзка; в синастрията има опозиция Слънце/Уран / орб 1* /, така че Уран определено е доста акцентиран като влияние.
предизвикателен си е квадрата Сатурн/Венера - налага ограничения, необходимостта от преодоляване на спънки и препятствия. не знам доколко би издържала такава връзка - баланса е много крехък - от една страна светилата са ок,  Венера е на трон по знак и дом, съвпад Юпитер / много позитивно /, но тежко атакувана от Уран и Сатурн. 
Нямам наблюдения върху транзитите в композит, но мисля, че преминаването на Сатурн върху Асц ще оформи окончателно нещата в една или друга посока. Чудя се само в каква ?  :blink: идеи ? 

« Отговор #765 -: Май 02, 2012, 08:09:46 pm »
О, да, транзитите... изобщо не стигнах дотам. Транзитът на Сатурн върху АС, ако разсъждаваме за него по аналогия с прогностика върху натални карти, би трябвало да води до укрепване на взаимоотношенията. За узаконяване не знам, заради опозицията Венера/Уран. Обаче, след като Сатурн навлезе в Скорпион и акцентира върху тази опозиция, може да им се наложи да вземат крайно решение - остават ли заедно или не.

Жалко, че нямат общи ресурси. С У2 Юпитер в Телец в 7-ми помислех, че ще получават отнякъде все нещо. Връзката им по транзита на Юпитер върху композитни Венера/Юпитер ли е започнала или не? Или по транзитен Уран върху композитно Слънце. Защото Уран е силно застъпен в композита. Композитният АС може да разкрива обстоятелствата, при които са се запознали. С Венера управител на АС в 7-ми дом - на светско събиране, парти, изложба, концерт?
Къде е прогресивна Луна в момента?

*

Grace

• 2257
« Отговор #766 -: Май 02, 2012, 08:49:53 pm »
Mirabella, много интересен въпрос. Не бях обръщала внимание до сега. Връзката на практика / защото комуникация е имало и преди това /, но де факто връзката е започнала при преминаването на тр Юпитер и Уран над комп Слънце в 5-и дом. Тр Сатурн е бил в опозиция на Слънцето.
Запознанството е по Меркурий - телефонна комуникация; все към 5-и дом и съвпада Сл/Мерк водят нещата  :blink:
Не съм прогресирала композит досега. Солар Фаяр прави ли го ?

*

Grace

• 2257
« Отговор #767 -: Май 02, 2012, 08:58:48 pm »
направих прогресията в астро.ком - прогресивната Луна е на 6* във Везни и върви към съвпад с Плутон

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #768 -: Май 02, 2012, 09:07:18 pm »
На тези двамата, на които постнах композита, пр Луна е на ДЦто в момента, на 1 градус. Това добре ми звучи, бъркам ли? Има тригон с Юпитер в 11ти композитен. В 7ми композитен в Скорпион имат съвпад Венера, Слънце, меркурий и Уран (позледният ясно, че не е мръднал).

Аз не налагам пр композит, много ми идва. Налагам транзити върху композит и синастрия, отделно от наталните.

*

Grace

• 2257
« Отговор #769 -: Май 02, 2012, 09:32:06 pm »
Искам да попитам когато интерпретирате дадена композитна карта ,налагате ли я като синастрична към натала на всеки партньор,за да се разбере как "връзката"въздейства на всеки ?  :-\

аз да, и често откривам интересни съвпади на композитни планети с лични или ъгли на хороскопа. това има значение и съм чела различни интерпретации по въпроса.

« Отговор #770 -: Май 02, 2012, 09:45:55 pm »
направих прогресията в астро.ком - прогресивната Луна е на 6* във Везни и върви към съвпад с Плутон

То и аз не съм правила прогресии на композити. Само няколко. Мислех, че нещо работи там, с прогресивната Луна като фактор, отключващ събития, но нямам нито знания, нито опит. Значи прогресивна Луна излиза от опозиция с композитно Слънце и транзитен Уран и е на път да съвпадне с композитен Плутон в 12-ти дом и да бъда в квадрат с транзитен Плутон на върха на 3-ти дом. Но всичко е наред във връзката им? Никакви кризи, борби за власт, тайни, шпионажи, подозрения?

*

Grace

• 2257
« Отговор #771 -: Май 02, 2012, 09:53:24 pm »
а, напротив  ;D  подозрения и кризи имаше, даже раздяла; но там разделите са си периодични - Уран все пак  :blink:
въпросът е от тук нататък какво ще става ... , но да ти кажа, активирането от тр Сатурн на опозицията Уран/Венера не ми звучи много обещаващо в стил обвързване. поправи ме ако греша  :blink: 

« Отговор #772 -: Май 02, 2012, 09:54:57 pm »
Мисля като теб. Ако ще ни поправят, ще трябва и двете ни. ;)

« Отговор #773 -: Май 03, 2012, 09:24:17 am »
Поздрави  :blink:
Как  ви  изглежда този  композит ?
Дали тр. Плутон в 4 д  означава  някакъв край ? :unsure:

*

Grace

• 2257
« Отговор #774 -: Май 03, 2012, 09:47:42 am »
тр Плутон опозиция композитно Слънце. повтаря вече съществуващ квадрат - криза във връзката. край надали.
композита е доста добър с Луна в 5-и дом секстил Нептун ....; има любов, емоция, романтика и достатъчно вълнение и страст. може би връзката дава възможност и за добра реализация и успех и на двамата.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #775 -: Май 03, 2012, 12:45:24 pm »
А някой занимавал ли се е с прогресивни композитни карти и може ли да ми обясни принципа на тълкуване?

Като на прогресивната композитна й сложиш и транзитите става много интересно. Нещата се видоизменят всяка година. Луна се движи много бързо. АЦ, ДЦ- се измества 1 път за 30- 40 години напред.

Гледах прогресивен композит на двойка- след 1 година е едно, след 2, друго...след 8 години в прогресивния композит се образува гранд трин, който ще се задържи в следващите 30 години.
Според мен той има доста предсказателна сила за връзката, брака и т.н... :-\
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #776 -: Май 03, 2012, 12:48:15 pm »
А някой занимавал ли се е с прогресивни композитни карти и може ли да ми обясни принципа на тълкуване?

Като на прогресивната композитна й сложиш и транзитите става много интересно. Нещата се видоизменят всяка година. Луна се движи много бързо. АЦ, ДЦ- се измества 1 път за 30- 40 години напред.

Гледах прогресивен композит на двойка- след 1 година е едно, след 2, друго...след 8 години в прогресивния композит се образува гранд трин, който ще се задържи в следващите 30 години.
Според мен той има доста предсказателна сила за връзката, брака и т.н... :-\

Аз без ПР.Композит не гледам карти.... ;)
Основното и най-важно нещо при този вид карти са кардиналните оси и ПР.Луна...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #777 -: Май 03, 2012, 01:29:48 pm »
Благодаря Марая  :blink:

В прогресивния композит може ли пак слънцето да се гледа като мъжа, луната като жената...или по - скоро слънцето е проявата на връзката, луната емоционалният свят?

Защото аз като гледам композити, задължително подхождам към слънце и луна като сигнификатори на партньорите, но може би в прогресивният композит те изразяват просто събитийността?

Нпр.: Прогресивна композитна луна прави квадрат с  пр. композ.нептун. Ако го видя в чист композит това нещо - ще си кажа..жената тука нещо може да лъже, да изневерява- примерно!...в прогресивен композит се чудя дали това няма да означава отрезвяващ емоционален период, период в който се разделяш с илюзии???
...разбираш ли ми въпроса? ;D малко объркано го обясних...но до колкото схващам..прогресивният композит е за събитойност... :unsure:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #778 -: Май 03, 2012, 01:38:37 pm »
Благодаря Марая  :blink:

В прогресивния композит може ли пак слънцето да се гледа като мъжа, луната като жената...или по - скоро слънцето е проявата на връзката, луната емоционалният свят?

Защото аз като гледам композити, задължително подхождам към слънце и луна като сигнификатори на партньорите, но може би в прогресивният композит те изразяват просто събитийността?

Нпр.: Прогресивна композитна луна прави квадрат с  пр. композ.нептун. Ако го видя в чист композит това нещо - ще си кажа..жената тука нещо може да лъже, да изневерява- примерно!...в прогресивен композит се чудя дали това няма да означава отрезвяващ емоционален период, период в който се разделяш с илюзии???
...разбираш ли ми въпроса? ;D малко объркано го обясних...но до колкото схващам..прогресивният композит е за събитойност... :unsure:

В композита няма мъж и жена...Има връзка! И се гледа само и конкретно каква е съдбата и задачата на тази връзка.
Слънцето показва изявата , Луната показва емоционалния свят, Меркурий общуването..,Венера ценностите и т.н.
Домовете показват къде ще има акцент...на планетарните енергии...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #779 -: Май 03, 2012, 02:07:36 pm »
Да, чела съм за композита- че описва връзката като отделна енергия...но винаги когато съм разлеждала слънце и луна като сигнификатори на партньорите- в композит- нещата са се припокривали с действителността - не че имам Мега опит, де...но споделям впечатление :-[