Значи неаспектираната планета ти е като някой луд изпуснат от дом за психично болни . Не се знае какво ще сътвори ако я оставиш да се гламосва , затова гледаш отсрещния дом за указания какво да я правиш, в него се намират пищовите за изпитите и . И тъй като си няма аспекти я свързваш един път по дома където се намира и управителя на знака и втори път с опозицията и управляващите планети . Те имат задачата да ти покажат как да компенсираш в хороскопа си липсата на аспект към шашавата планетка . Това , което те правят като конфигурации те спасява от лудото ленче в твоята карта .
а се гледа опозиционния дом защото показва какво на планетата и липсва най-много . От мястото на , което е разположена за нея се опозиционния се явява партньорски . Както е по оста 1-7 дом . Първи показва твоята личност , а седми какво ти липсва и какво търсиш .
Надявам се сега да е станало по-ясно защо се гледа опозицията .
По този пост карам едно по едно. Само че Венера тук си е в собствения дом, в собствения знак. Значи няма с кого да я връзвам, приемам че е силна и се проявява верочтно в най-добрата си светлина. Лудо Ленче ли е пак или както аз си мисля, дама?

Така. Какво й липсва - нептуново..., защото първи дом е в Риби и упр е Нептун. Да, но аз не виждам какво може да й даде Нептун... Евентуално малко по-възвишени чувства? макар че Венера във Везни на мен ми е достатъчно романтична и възвишена, не е като в Телец. И Нептун на МЦто - тоест, Нептун може да й даде статус? Слава, блясък? Или да я подхлъзне от най-високото? Той прави тригон с Луната, която е У5 и си мисля, че тук пак става дума за любов и романтика, емоционално извисяване, но Луната е в 6ти и явно имат нужда от повече романтика в ежедневието?
Има ли изобщо нещо вярно в разсъжденията ми, това ли е пътят на тълкуване или да спсирам и да почва отначало?