Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210938 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Композит
« Отговор #860 -: Май 09, 2012, 08:04:50 am »
 ;)

Страшен си  :blink:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #861 -: Май 09, 2012, 08:12:48 am »
Ако Слънце ,Луна, северен възел не са с мажорни аспекти то връзките са кратки . Могат да продължат няколко години , но в крайна сметка ще се разпаднат отношенията .

Помежду си или по принцип в композита?

А за апектите- ако имаме 0 гр. разпадащ...как ще действа?

« Отговор #862 -: Май 09, 2012, 09:06:51 am »
Ако Слънце ,Луна, северен възел не са с мажорни аспекти то връзките са кратки . Могат да продължат няколко години , но в крайна сметка ще се разпаднат отношенията .

Помежду си или по принцип в композита?

А за апектите- ако имаме 0 гр. разпадащ...как ще действа?
всички разпадащи дават ограничено време без значение къде /композит , комбин /
ако е 0гр разпадаш се зависи между кои планети е . При бързите от порядъка месеци до 3 години срок на продължителност , но  това са основни положения дето няма мърдане от тях .
Ако си мислите , че е нормално да се пише български с латински букви , то тогава може да си търсите и други значения на правилата в астрологията , но ако не се научавате на азбуката и .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #863 -: Май 09, 2012, 09:28:15 am »
Гледам композит. Слънце, Венера, Луна във взаимни аспекти на композит.
Ако аспектите между трите планети са разпадащи се...ако аспекта между двата управителя на 1-7 е разпадащ се, ако аспектите, които образува управителя на 5 дом са разпадащи се предимно, ако аспектите на тези Слънце Луна Венера към осите АЦ МЦ са разпадащи се- хааа...ето бе- ми тези хора няма да изкарат много....

Слв той прави опозиция с планета- разпадаща се....а...има и сходящ квадрат към АЦ- едва ли това стига.

Брее.....много добър ориентир ни каза тук. дааммм... :blink: МЕРСИ! :blink:

« Отговор #864 -: Май 09, 2012, 09:33:24 am »
Погледни за някой аспект към слънце и луна от сатурн , тогава може да им се увеличи времето , но пак ще е същият резултата .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #865 -: Май 09, 2012, 09:47:21 am »
Ами пуснах и комбин на двойката- там пък има доста разтящи - Слънце Луна в разтящ, У7 към СЛВ разтящ..управители У1-У7 разходящ, но пък у 1 и втори управител на У 7 са в сходящ :-\ Венера в разтящ асп. с У7 и У10, разходящ със Сатурн и т.н

Като се получи разминаване между показателите на комбина и композита- кое взимаме за по- важно вслучая?
« Последна редакция: Май 09, 2012, 09:56:17 am от zikovu »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #866 -: Май 09, 2012, 09:49:46 am »
Ами пуснах и комбин на двойката- там пък има доста разтящи - Слънце Луна в разтящ, У7 към ЮЛВ разтящ..управители У1-У7 разходящ, но пък у 1 и втори управител на У 7 са в сходящ :-\ Венера в разтящ асп. с У7 и У10, разходящ със Сатурн и т.н

Като се получи разминаване между показателите на комбина и композита- кое взимаме за по- важно вслучая?

Ако са двойка...живеят на семейни начала - комбина.

Много е важно да се наложи наталната и прогресивна карта към комбина/композита.
И както споменах на страниците на тази тема...всички затъмнения са показателни... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #867 -: Май 09, 2012, 10:00:23 am »
Мери- със затъмненията хич не съм в час! ;D Трябва да почета малко.

Ами хубаво, де. Двойка са- не са на семейни начала- имат 3 години- събират се да живеят..на 1вата.
После действа комбина?
И всьо в парядке?

*

Марая

• 28287
« Отговор #868 -: Май 09, 2012, 10:13:32 am »
Мери- със затъмненията хич не съм в час! ;D Трябва да почета малко.

Ами хубаво, де. Двойка са- не са на семейни начала- имат 3 години- събират се да живеят..на 1вата.
После действа комбина?
И всьо в парядке?

Всяко съжителство над 3 месеца астрологията приема за записан брак в Акаша.

Комбина е по-показателен в много отношения.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #869 -: Май 09, 2012, 11:21:28 am »
Да..явно се комбинират нещата, като се погледнат и наталите и транзитите и се види тез хора имат ли аджеба бъдеще заедно или не..

Щото аз съм имала случай с един пич...аз добре я виждах синастрията, не перфектна... ( но за собствените си карти всеки тъне малко в заблуда и търси под вола теле- както ДОК каза...), с момчето по ДИРЕКЦИИ!! ни излизаше всичко паралелно и трябваше май да сме заедно и да има Хепи-енд..ама Нъц. Няма хепи енд...а и композита беше стабилен...пак го гледах сега. Май нещо по транзити и прогресии не съвпадаше много..както и да е.

Та..като съвпадат нещата там по наталите, взимаме синастрията- тя показва..стабилност нпр., взимаме нестабилен композит и малко или много по- стабилен комбин....и дефакто може би тогава може да кажем- тези двамата си пасват и ако не се разделят в първите 2 години от връзката отношенията им могат да станат по- дълготрайни... :rolleyes: вероятно..така функционира....

*

Марая

• 28287
« Отговор #870 -: Май 09, 2012, 11:28:14 am »
Да..явно се комбинират нещата, като се погледнат и наталите и транзитите и се види тез хора имат ли аджеба бъдеще заедно или не..

Щото аз съм имала случай с един пич...аз добре я виждах синастрията, не перфектна... ( но за собствените си карти всеки тъне малко в заблуда и търси под вола теле- както ДОК каза...), с момчето по ДИРЕКЦИИ!! ни излизаше всичко паралелно и трябваше май да сме заедно и да има Хепи-енд..ама Нъц. Няма хепи енд...а и композита беше стабилен...пак го гледах сега. Май нещо по транзити и прогресии не съвпадаше много..както и да е.

Та..като съвпадат нещата там по наталите, взимаме синастрията- тя показва..стабилност нпр., взимаме нестабилен композит и малко или много по- стабилен комбин....и дефакто може би тогава може да кажем- тези двамата си пасват и ако не се разделят в първите 2 години от връзката отношенията им могат да станат по- дълготрайни... :rolleyes: вероятно..така функционира....

Това е ключа от бараката... :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #871 -: Май 09, 2012, 12:54:25 pm »
Зъболекар, много ти благодаря за всичко, което написа. Признавам, че ми е все още трудно и ще се върна едно по едно да приложа всичко това, за да добия някаква идея защо и как да го правя. Но продължавам да не мога да вържа Нептун на МЦто с Венера, съжалявам, много глупава се чувствам, но факт. Просто защото Нептун е такава една планета, която в най-високата точка на композита може да даде романтика и сродни души и красиви неща, но може да бележи и една абсолютна илюзия. И как да я вържа с Венерата в 7ми във Везни? Повече ми прилича на романтика, защото не мисля че Венера на трон лъже... Но не съм убедена, че съм права.  :-[

При тази двойка нещата са в абсолютен застой. И светлина в тунела не се вижда. По прогресия Луната им застава на ДСЦто, но дали ще даде тласък, не знам. Нещата са мудни, трудни, с много пречки...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #872 -: Май 09, 2012, 01:15:44 pm »
Значи неаспектираната планета ти е като някой луд изпуснат от дом за психично болни . Не се знае какво ще сътвори ако я оставиш да се гламосва , затова гледаш отсрещния дом за указания какво да я правиш,  в него се намират пищовите за изпитите и . И тъй като си няма аспекти я свързваш един път по дома където се намира и управителя на знака и втори път с опозицията и управляващите планети . Те имат задачата да ти покажат как да компенсираш в хороскопа си липсата на аспект към шашавата планетка  . Това , което те правят като конфигурации те спасява от лудото ленче в твоята карта .
а се гледа опозиционния дом защото показва какво на планетата и липсва най-много . От мястото на , което е разположена за нея се опозиционния се явява партньорски . Както е по оста 1-7 дом . Първи показва твоята личност , а седми какво ти липсва и какво търсиш .

Надявам се сега да е станало по-ясно защо се гледа опозицията .

По  този пост карам едно по едно. Само че Венера тук си е в собствения дом, в собствения знак. Значи няма с кого да я връзвам, приемам че е силна и се проявява верочтно в най-добрата си светлина. Лудо Ленче ли е пак или както аз си мисля, дама?  ;D Така. Какво й липсва - нептуново..., защото първи дом е в Риби и упр е Нептун. Да, но аз не виждам какво може да й даде Нептун... Евентуално малко по-възвишени чувства? макар че Венера във Везни на мен ми е достатъчно романтична и възвишена, не е като в Телец. И Нептун на МЦто - тоест, Нептун може да й даде статус? Слава, блясък? Или да я подхлъзне от най-високото? Той прави тригон с Луната, която е У5 и си мисля, че тук пак става дума за любов и романтика, емоционално извисяване, но Луната е в 6ти и явно имат нужда от повече романтика в ежедневието?

Има ли изобщо нещо вярно в разсъжденията ми, това ли е пътят на тълкуване или да спсирам и да почва отначало?  :-[

« Отговор #873 -: Май 09, 2012, 01:24:11 pm »
Зъболекар, много ти благодаря за всичко, което написа. Признавам, че ми е все още трудно и ще се върна едно по едно да приложа всичко това, за да добия някаква идея защо и как да го правя. Но продължавам да не мога да вържа Нептун на МЦто с Венера, съжалявам, много глупава се чувствам, но факт. Просто защото Нептун е такава една планета, която в най-високата точка на композита може да даде романтика и сродни души и красиви неща, но може да бележи и една абсолютна илюзия. И как да я вържа с Венерата в 7ми във Везни? Повече ми прилича на романтика, защото не мисля че Венера на трон лъже... Но не съм убедена, че съм права.  :-[

При тази двойка нещата са в абсолютен застой. И светлина в тунела не се вижда. По прогресия Луната им застава на ДСЦто, но дали ще даде тласък, не знам. Нещата са мудни, трудни, с много пречки...
Зъболекар работи , но аз ще ти дам отговор  .
Приема се, че започваш от позицията на Венера и там за хороскопа става първи дом, и започваш седми е първи , осми е втори ,девети е трети , десети е четвърти , единадесети е пети , дванадесети е шести и накрая първи дом става седми за въпросната венера .
Това е нейният партньорски дом , който е под влиянието на Нептун и това е причина да се разглежда неговото положение в хороскопа . 
Цялата тази акробатика се прави с цел да се даде по-голяма яснота за влиянието на неаспектираните планети , но може да се приложи за всяка една от останалите .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #874 -: Май 09, 2012, 01:27:22 pm »
Това го разбрах, сега се опитвам да вържа Нептуна на МЦто с Венерата. Нали той индикира какво й липсва - рибешко нещо ще е, нептуново. И как да го отработи, нали така?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #875 -: Май 09, 2012, 01:31:17 pm »
По сходящите аспекти - всички сходящи ли да събера накуп или да гледам само У1,7,5 и в този дух?

СЛВ е в 6ти, в Лъв, Луната апликира към съвпад. Аспекти с осите обаче няма, 6 градуса множко ми се виждат. СЛВто има един единствен апликиращ квадрат към Уран в 7ми. Луна/Слънце са в разходящ секстил. Слънцето е в апликиращ съвпад с Венера. Сатурн със светилата аспекти няма, апликира към опозиция с Асц и квадрат с МЦто, нещо не ми звучи много добре.

« Отговор #876 -: Май 09, 2012, 01:49:52 pm »
Мила , ако искаш да ти се направи пълен анализ на картата изчакай брат ми да се върне , че той е милозлива душа , но на мен не ми допадат подпитващи  въпроси.
1-во положение да помолиш някой да ти направи анализа .
2-ро сядаш и четеш назад в темата . ( с гаранция има обяснения за всичко, което питаш )

*

Марая

• 28287
« Отговор #877 -: Май 09, 2012, 01:56:01 pm »
Мила , ако искаш да ти се направи пълен анализ на картата изчакай брат ми да се върне , че той е милозлива душа , но на мен не ми допадат подпитващи  въпроси.
1-во положение да помолиш някой да ти направи анализа .
2-ро сядаш и четеш назад в темата . ( с гаранция има обяснения за всичко, което питаш )

Ohoo...здрасти... ;D
Абе Вас човек не може да ви разпознае..,докато не се загледа в написаното! ;D ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #878 -: Май 09, 2012, 04:46:53 pm »
Много мило. Не, ако исках друг да го направи, нямаше дори да се моря да пиша. Хороскопите и анализите, за които съм плащала не са ме удовлетворявали. Нямам и излишно време за заяждане по форумите. Да не говорим колко елементарно е да не забележиш, че от цяла карта съм попитала за две планети и един аспект. Но карай, важното е изява да има. Лек ден.

*

Papy

• 4343
« Отговор #879 -: Май 09, 2012, 07:15:52 pm »
зъболекар, ... или брат му  :blink:

колко е продължителността на тая връзка

и изобщо - какво мислиш- може да не изпадаш в подробности :) някъде прочетох колко е як голям тригон, тука има повече...