Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211890 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Композит
« Отговор #360 -: Август 15, 2010, 09:05:44 pm »
Щом за вас е толкова важна терминологията (по въпроса за обратния възврат на възлите  ;D), се сетих за един друг бисер от астроложка - "планети до септенера". Значи до септенера са едни, в септенера си менят пола, а след септенера са като преродени, изцяло трансформирани излизат от него.  ;D

ТОВА СИ Е ЗА БИСЕРИТЕ! ;D ;D ;D ;D

Това и аз съм го чела ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #361 -: Август 15, 2010, 09:07:21 pm »
Щом за вас е толкова важна терминологията (по въпроса за обратния възврат на възлите  ;D), се сетих за един друг бисер от астроложка - "планети до септенера". Значи до септенера са едни, в септенера си менят пола, а след септенера са като преродени, изцяло трансформирани излизат от него.  ;D

Не за нас, Лили, за нея е важна терминологията. Защо говориш в множествено число? Но аз не казвам, че се заяжда с мен тенденциозно.  ;D Голям праз дали е възлов обратен или гей възврат...  ;D Колкото до този т.нар. от теб "бисер" съм го срещала из книжките. Та не го е измислила астроложката, от която си го чула. Присъства отдавна. Наричат ги планети до септенера и след тях. Но, убий ме, не помня точно в коя книга.

*

Марая

• 28287
« Отговор #362 -: Август 15, 2010, 09:08:58 pm »
Не става дума за тръни ;D, а за други хора. Казвам го с най-добри намерения. Не става дума нито за мен, нито за теб, нито за който и да е. Търсиш личен елемент, където го няма. За какво би трябвало да ми пречи твоето отношение спрямо нещо си ? :o Такъв човек съм, казвам го с идеята че моето или твоето мнение си е чисто и просто едно субективно мнение. Само това и не бива да го даваме като последна инстанция, защото може и да навредим на отсрещния човек.

От едно мнение ,няма като как да стане! Това не е консултация , не е разисквана карта ,не е писан хороскоп! иначе си права! можем , но нямаме право! коментара беше в тема композити! миии , Асол не съм видяла плутон в композита в 7-ми дом и цветя и рози! :blink: ;) или уран или нептун....там!!!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #363 -: Август 15, 2010, 09:11:58 pm »
Вероятно в книгите го пише планети от септенера, което е правилното.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #364 -: Август 15, 2010, 09:12:23 pm »
Колкото до този т.нар. от теб "бисер" съм го срещала из книжките. Та не го е измислила астроложката, от която си го чула. Присъства отдавна. Наричат ги планети до септенера и след тях.

Планети от септенера, до септенера няма планети или още не са открили такива.  ;D
Септенер означава "седмина", затова логично е първите седем планети да са "от", а не "до" него.

Тъй че бисерът си е бисер, същото като "изгорени Лунни възли".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #365 -: Август 15, 2010, 09:13:25 pm »
Милата, предположих, че външните дразнители са от близкото ви обкръжение (управителя на 7ми дом/външното влияние/ Юпитер, се намира в 6 композитен дом/всекидневието/ и прави квадратура с Луната /емоционалния свят на двойката/). Но Луна е поставена много добре. Трябва да успеете да елиминиате външните дразнители. Луна е в ъглов важен дом и е добре аспектирана, най-вече от Сатурн, който ще даде издръжливост. А любов има между вас. Това е просто едно изпитание, но от вас двамата зависи дали ще съумеете да се подкрепите взаимно през трудните периоди, какъвто е и настоящия. Слънце е в квадратура със Сатурн и трябва да внимавате много.
След появата на детенцето ви, съпруга ти трябва да предприеме нещо. Би могла да му бъдеш обидена само в случай, че той не прави нищо по въпроса, но ако полага някакви усилия и въпреки всичко не е в състояние да промени нещата, то тогава не бива да му се сърдиш. Той не е виновен за решението на родителите си. Той не е отговорен за действията на родителите си.
И САСС, не забравяй, че любовта е най-важното нещо. Именно тази любов ви е събрала, благодарение на която в момента си имате детенце. Не е важно къде живееш, по-важно е с кого живееш. Ако родителите му не желаят да ви оставят апартамента, намерете друг вариянт, сигурна съм, че можете да решите този проблем. По-трудно ще е, но важното е, че ще продължавате да сте заедно, че детенцето ви ще расте с двамата родители, в спокойна атмосфера, изпълнена с любов и щастие. Не разчитайте на родителите, вие самите вече сте такива и покажете, че можете да живеете и без тяхната материална помощ.
Сложи ако желаеш и комбина, за да видя дали ще има някакви промени в бъдеще.

*

Asol

• 4140
« Отговор #366 -: Август 15, 2010, 09:14:45 pm »
 ;D Добре де, за дедото как трябва да се каже правилно в случая  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #367 -: Август 15, 2010, 09:15:43 pm »
;D Добре де, за дедото как трябва да се каже правилно в случая  :blink:

Сатурн също влиза в септенера, това са седемте видими планети от гледна точка на Земята.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #368 -: Август 15, 2010, 09:15:56 pm »
Ами той е последната планета от септенера.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #369 -: Август 15, 2010, 09:17:33 pm »
Колкото до този т.нар. от теб "бисер" съм го срещала из книжките. Та не го е измислила астроложката, от която си го чула. Присъства отдавна. Наричат ги планети до септенера и след тях.

Планети от септенера, до септенера няма планети или още не са открили такива.  ;D
Септенер означава "седмина", затова логично е първите седем планети да са "от", а не "до" него.

Тъй че бисерът си е бисер, същото като "изгорени Лунни възли".  :blink:
 Това не съм го срещала никъде като изказ. Но и честно казано, не се заглеждам толкова във всичко написано. Кога ти излиза прогресивната Луна от Дева бе, Лили??  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #370 -: Август 15, 2010, 09:21:05 pm »
Това не съм го срещала никъде като изказ. Но и честно казано, не се заглеждам толкова във всичко написано. Кога ти излиза прогресивната Луна от Дева бе, Лили??  ;D

Тия бисери съм ги фиксирала доста преди да ми навлезе прогресивната Луна в Дева.  ;D
Но има и друг, намерих го сравнително наскоро - "Неаспектиран Марс в съвпад с аспектирано Слънце" (от професионален астролог  :-\).
А иначе вече в 24-ия градус ми влиза Луната, преди да излезе от знака ще направи тригон с нат. Юпитер в 7 дом. Ама аз на тригони и секстили не вярвам вече, нито на Юпитер!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #371 -: Август 15, 2010, 09:22:31 pm »
Милата, предположих, че външните дразнители са от близкото ви обкръжение (управителя на 7ми дом/външното влияние/ Юпитер, се намира в 6 композитен дом/всекидневието/ и прави квадратура с Луната /емоционалния свят на двойката/). Но Луна е поставена много добре. Трябва да успеете да елиминиате външните дразнители. Луна е в ъглов важен дом и е добре аспектирана, най-вече от Сатурн, който ще даде издръжливост. А любов има между вас. Това е просто едно изпитание, но от вас двамата зависи дали ще съумеете да се подкрепите взаимно през трудните периоди, какъвто е и настоящия. Слънце е в квадратура със Сатурн и трябва да внимавате много.
След появата на детенцето ви, съпруга ти трябва да предприеме нещо. Би могла да му бъдеш обидена само в случай, че той не прави нищо по въпроса, но ако полага някакви усилия и въпреки всичко не е в състояние да промени нещата, то тогава не бива да му се сърдиш. Той не е виновен за решението на родителите си. Той не е отговорен за действията на родителите си.
И САСС, не забравяй, че любовта е най-важното нещо. Именно тази любов ви е събрала, благодарение на която в момента си имате детенце. Не е важно къде живееш, по-важно е с кого живееш. Ако родителите му не желаят да ви оставят апартамента, намерете друг вариянт, сигурна съм, че можете да решите този проблем. По-трудно ще е, но важното е, че ще продължавате да сте заедно, че детенцето ви ще расте с двамата родители, в спокойна атмосфера, изпълнена с любов и щастие. Не разчитайте на родителите, вие самите вече сте такива и покажете, че можете да живеете и без тяхната материална помощ.
Сложи ако желаеш и комбина, за да видя дали ще има някакви промени в бъдеще.
Така е,Divna наистина много съм обидена,защото той не прави нищо в смисъл дори не е попитал мислят ли за нещо,а и те самите дори с мойте родители не са разговаряли по този въпрос,да се помисли за нещо съвместно да се направи,но за мен е нормално щом са преценили че брат му като се ожени е редно да е самостоятелен,на мен ми е обидно за нас да решат че можем с тях,просто така им е удобно,а виждат че се караме всеки ден.Ето и комбина ни,благодаря ти много http://img155.imageshack.us/f/astro64gw0104yg68242104.gif/

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #372 -: Август 15, 2010, 09:27:02 pm »
Тия бисери съм ги фиксирала доста преди да ми навлезе прогресивната Луна в Дева.  ;D
Но има и друг, намерих го сравнително наскоро - "Неаспектиран Марс в съвпад с аспектирано Слънце" (от професионален астролог  :-\).

Някои астролози конюнкцията не я броят за аспект, предполагам и заради това се е изказала така.  :rolleyes:

Цитат
А иначе вече в 24-ия градус ми влиза Луната, преди да излезе от знака ще направи тригон с нат.Юпитер в 7 дом. Ама аз на тригони и секстили не вярвам вече, нито на Юпитер!  ;D
  Е, нали Юпитер дава изобилие?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #373 -: Август 15, 2010, 09:33:16 pm »
Някои астролози конюнкцията не я броят за аспект, предполагам и заради това се е изказала така.  :rolleyes:

Мисля, че според Птолемей съвпадът не се броеше за аспект.
Последователите на античната астрология не го броят за аспект, но бисерът е от "модерен" астролог. Освен това в античната /класическа/ астрология аспектите се гледат по знак без оглед на това каква е орбисата.
Абе да ви кажа, от време на време попадам на очевидно безумни твърдения от страна на някои професионални астролози.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #374 -: Август 15, 2010, 09:35:02 pm »
Да знам, че е последната видима. :blink:   Даже май, щот мислата ми бяга по тъча през три реда - не разбрах какво е неточното пък то било "до-то", пък хич не ми е направило впечатление  :(  :rolleyes: Затова се и зачудих аз как съм го чела с "от" или с "до". И отиде коня у ряката.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #375 -: Август 15, 2010, 09:37:35 pm »
Е, нали Юпитер дава изобилие?  :-\

Да, Юпитер дава изобилие - и от хубавото, и от лошото.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #376 -: Август 15, 2010, 09:37:46 pm »
Никога де отдавам значение на разни глупости по книгите още по-малко си правя труда да помня къде съм го прочела. Като го възприемам - помня, като не съм съгласна - не помня.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #377 -: Август 15, 2010, 09:44:24 pm »

Мисля, че според Птолемей съвпадът не се броеше за аспект.
Последователите на античната астрология не го броят за аспект, но бисерът е от "модерен" астролог. Освен това в античната /класическа/ астрология аспектите се гледат по знак без оглед на това каква е орбисата.
Абе да ви кажа, от време на време попадам на очевидно безумни твърдения от страна на някои професионални астролози.

Гърците на по-късен етап са измислили орбисите ,ако не ме лъже паметта.
Аспекта по знак , по стихия и чак тогава по дом...,май така беше!

*

Divna

« Отговор #378 -: Август 15, 2010, 09:47:35 pm »
САСС, Нептун на К7 дава илюзия за обкръжението ви. Представили сте си, че хората около вас биха могли да ви помогнат. Но нито в композита, нито в комбина има показатели за онаследяване, за дарение и всичко придобито без собствен труд и усилия. За съжаление реалността е такава (дано да греша). Сатурн е управител на 8ми дом /онаследяване/и в двете карти. Също в двете карти той е в квадратура със Слънце, което означава, че нещата в този аспект не търпят промяна.
Ако съумеете да приемете това и продължите напред без да имате очаквания, в бъдеще домът ви ще се превърне в едно приятно кътче, в което ще има много любов и взаимно разбиране. Луна и Венера ще се преобразуват, ще станат по-практични и методични, по-малко чувствителни. Бракът ви няма да бъде така податлив на чужди влияния както е в момента.
Имате бъдеще, но това бъдеще зависи от решението и на двама ви.
Желая ви много късмет, дълъг и щастлив семеен живот!

*

Uran

• 6041
« Отговор #379 -: Август 15, 2010, 09:52:31 pm »
САСС, родителите му не са длъжни да ви предоставят апартамент. Това го казвам от позицията на "пострадал" от подобно решение. Всяко зло за добро!
Не се трови заради подобни идиотщини.