Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211736 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Композит
« Отговор #420 -: Септември 01, 2010, 06:05:21 pm »
Дивна, а след колко време съвместно съжителсво комбина започва да действа ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

« Отговор #421 -: Септември 01, 2010, 06:39:30 pm »
Ами например Луна на 29 и нещо, а същевременно е  У на 4 дом

А в кой знак е Луна? Аспектирана ли е и как?

*

Divna

« Отговор #422 -: Септември 01, 2010, 06:40:58 pm »
Дивна, а след колко време съвместно съжителсво комбина започва да действа ?

Комбина може да се погледне още щом мъжа и жената са се сформирали като двойка.
« Последна редакция: Септември 11, 2010, 12:55:29 pm от Divna »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #423 -: Септември 01, 2010, 06:57:27 pm »
Ами например Луна на 29 и нещо, а същевременно е  У на 4 дом

А в кой знак е Луна? Аспектирана ли е и как?

Луната е в Лъв на 29 гр и е в 5 дом , каре с Нептурн на гр 0 гр. в Бизнаци , каре с Нептун на 5 гр. в Стрелец , широка опозиция със Слънце на 8 гр. в Риби...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

« Отговор #424 -: Септември 01, 2010, 07:34:19 pm »
Елфи, без да се видят наталните карти и синастрията не е хубаво да се разглежда композитната карта. Защото тя е само едно допълнение към останалите. Останалите са много по-важни.
Луната не е толкова притеснителна в композитната карта. Мен би ме притеснила по-скоро квадратурата Слънце/Нептун. Тук и да има сформирана вече двойка, то тя е много ненаясно с желанията си.  Сатурн пък е управител на 10 дом /разцвета на връзката/ и той не е никак в добра позиция – много спънки, много ограничения.
 4 дом/края на връзката/ е с управител Луна, която е в критичен градус и в 5ти дом – възможно е любовта да бъде прекъсната и чувството да е болезнено /Луна е връх на таоквадратура и получава опозиция от Слънце/. Изглежда ми, че нещата при жената ще са по-болезнени и тя е по-влюбената. Мъжът е в по-изгодна позиция и ще излезе без сътресения /Марс е добре аспектиран/. Крие се /явно за него връзката е тайна – Марс в 12 дом или не е искрен с жената/.
Но всичко казано до тук без базови данни идващи от наталните карти и синастрията не бива да се взима за чиста монета.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #425 -: Септември 01, 2010, 07:42:27 pm »
Мерси много  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Santi

« Отговор #426 -: Септември 01, 2010, 08:45:52 pm »
Последно време (от 2 месеца) взаимоотношенията бяха влошени и забелязах, че Юпитер и Уран транзитират през ИЦ(края на връзката) и се запитах дали това не е краят .

Все още не според мен!Дай и нов шанс - астрологията е за  това! ;) :blink:

Май е точно край за съжаление  :'( . Ретро Мерка счупи работата окончателно изглежда ...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #427 -: Септември 10, 2010, 06:13:57 pm »
Някой има ли наблюдения за преминаването на транзитен сатурн през СЛВ на композитната карта ?
Сатурн управлява 6 дом и се намира в 8 дом Риби в съвпад с Хирон .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #428 -: Септември 10, 2010, 07:01:36 pm »
При нас се е случило доста отдавна и съвпада с важен житейски момент.
Сатурн в композита управлява 7 и 8 композитни домове, намира се в 11 -овен.Там е и композитен СЛВ.
Бременност и важно участие в търг. От двете неща произтекаха и основните събития в следващите 5-6г.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #429 -: Септември 10, 2010, 08:39:47 pm »
Някой има ли наблюдения за преминаването на транзитен сатурн през СЛВ на композитната карта ?

Гледай диспозиторите на възлите и аспекти към тях.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #430 -: Септември 11, 2010, 10:59:08 am »
Здравейте, имам следния въпрос. Разглеждам синастрията на една двойка, в която партьорите са заедно от 7-8 години, нямат брак все още. Луната на мъжа е в съединение със стелиума Слънце-Меркурий-Венера на жената, а нейната Луна е в тригон с неговото Слънце. Това са им основните аспекти. Обаче нямат аспекти Венера-Марс, Венера-Плутон. Марсовете им са в един и същи знак, а Венерите им - в съседни. Но в композита и в комбина има съответно съединение и тригон на Венера и Марс. Как се тълкува липса на аспект Венера-Марс в синастрията, но наличие на такъв в композита/комбина?

*

Марая

• 28287
« Отговор #431 -: Септември 11, 2010, 11:56:10 am »
Здравейте, имам следния въпрос. Разглеждам синастрията на една двойка, в която партьорите са заедно от 7-8 години, нямат брак все още. Луната на мъжа е в съединение със стелиума Слънце-Меркурий-Венера на жената, а нейната Луна е в тригон с неговото Слънце. Това са им основните аспекти. Обаче нямат аспекти Венера-Марс, Венера-Плутон. Марсовете им са в един и същи знак, а Венерите им - в съседни.

А къде е Сатурн и какви са аспектите в синастричната карта?

Но в композита и в комбина има съответно съединение и тригон на Венера и Марс. Как се тълкува липса на аспект Венера-Марс в синастрията, но наличие на такъв в композита/комбина?

Двете карти синасртия и композит  са съвъешенно различни . Едната дава възможността за преценка на съвместимостта м/у индивидите. А композитната информация за конкретиката на самата връзка. Аз лично мисля , че композита/комбина са много полезни...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #432 -: Септември 11, 2010, 01:02:04 pm »
Благодаря ти, Марая! Нейният Сатурн е във 2-рия дом на мъжа, но не знам точния час на раждане на жената, за да кажа къде попада неговият. Нейният Сатурн е в опозиция с негова Венера и Хирон, а неговият - в секстил с нейна Луна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #433 -: Септември 11, 2010, 01:12:08 pm »
Благодаря ти, Марая! Нейният Сатурн е във 2-рия дом на мъжа, но не знам точния час на раждане на жената, за да кажа къде попада неговият. Нейният Сатурн е в опозиция с негова Венера и Хирон, а неговият - в секстил с нейна Луна.

това е ключа към въпроса ти. :blink:
А в композита какви аспекти има сатурн и в кой дом и знак е?

« Отговор #434 -: Септември 11, 2010, 01:34:42 pm »

това е ключа към въпроса ти. :blink:
А в композита какви аспекти има сатурн и в кой дом и знак е?
Не знам нейния час на раждане, така че дома на Сатурн в композита не мога да кажа кой е. Знакът е Скорпион. Сатурн прави опозиция на съвпада Венера-Марс в композита, но пък Юпитер прави тригон към същия съвпад. Пак ти благодаря, Марая!

*

Марая

• 28287
« Отговор #435 -: Септември 11, 2010, 01:40:09 pm »
Не знам нейния час на раждане, така че дома на Сатурн в композита не мога да кажа кой е. Знакът е Скорпион. Сатурн прави опозиция на съвпада Венера-Марс в композита, но пък Юпитер прави тригон към същия съвпад. Пак ти благодаря, Марая!

В композита/комбина Сатурн е планетата , която определя продължителността на връзката.
Особено , когато има аспект към светилата. Колкото повече аспекти , толкова по-добре.
Сатурн в скорпион не се чувства зле , все пак това е знака на марс/ако гледаме септенера/. А в знака на сатурн марс екзалтира.
Вероятно ревността е премерена , макар и в по-висока доза. :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #436 -: Септември 11, 2010, 01:41:53 pm »

Мерси много  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #437 -: Септември 11, 2010, 01:43:13 pm »

Мерси много  :wub:

Моля , моля....заПодадйте пак ;) :wub:.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #438 -: Септември 11, 2010, 07:40:27 pm »
Някой би ли казал как се тълкува в композит квадратурите на Плутон със Слънце , с Венера, с Марс и тригона с Луна?

*

Марая

• 28287
« Отговор #439 -: Септември 11, 2010, 07:48:18 pm »
Някой би ли казал как се тълкува в композит квадратурите на Плутон със Слънце , с Венера, с Марс и тригона с Луна?

И в кои домове Скитнеце такава , никаква те няма :( , ама ха... :P :wub: