Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210882 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Композит
« Отговор #980 -: Май 29, 2012, 02:00:25 pm »
ок...

съжалявам и още един принципен въпрос (дано не ти писне от мен)

Когато 1-7 дом в комбин/ композит е знак със следсатурнов управител, правилно ли е да гледаме вторите управители

скорпион-марс
водолей- сатурн
риби-юпитер

?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #981 -: Май 29, 2012, 02:08:35 pm »
Търсиш дали имат аспект помежду си и гледаш "вторите" управители .  ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #982 -: Май 29, 2012, 03:03:38 pm »
Търсиш дали имат аспект помежду си и гледаш "вторите" управители .  ;D

Търся първите дали имат аспект?

нпр. 1-7 дева- риби/ търся мерк- нептун дали имат аспект...а за начина на проявление на 7ми дом вече търся юпитера.
Ахам.

Мерси :blink:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #983 -: Юни 07, 2012, 03:11:51 pm »
Това е композитната карта между мен и един много важен за мен човек, как мислите, дали подобна връзка има някакво бъдеще?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #984 -: Юни 15, 2012, 12:27:14 am »
Последно бях обещала да започнем с разглеждане на карти като примери и последната карта ще послужи за основа .

започваме със слънце
 :sun: :tri: :moo: :kva: :mar: :jup:

:sun: в 11 дом е със знак /+/ в знак  :sc: /?/ неутрална позиция  и се тълкува като положително действащо при аспекти / тоест не е наранено слънце  си го отбелязваме със знак /+/

:moo: в трети дом и знак  :pi:
/+/  по дом , неутрална по знак /?/ с положително влияние при аспекти и я отбелязваме със знак /+/

:mer: 10 дом /?/ неутрален в  :sc: /?/ неутрален ще се оцветява от аспектите , които получава и си го отбелязваме със знак /?/

:ven: 12 дом /-/ неблагоприятна позиция в знак  :cp: неутрална е наранена и я отбелязваме със знак /-/ при аспектите

:mar: 1 дом /-/ неблагоприятна позиция в знак  :aq: неутрален /?/  и го отбелязваме като неблагоприятен в аспектите /-/

:jup: 2 дом /+/ положителен в знак  :aq: неутрален /?/  в аспекти ще действа положително и го отбелязваме със знак /+/

:sat: 11 дом /+/ положителен и знак   :sa: /?/    действащ  в положителна насока в аспектите и го отбелязваме със знак /+/

отбелязваме си , че СЛВ се намира в 4 дом което подсказва намерения за общ дом но е поставен в знак  :ta: подвластен на наранената венера

отбелязваме си положенията на  :plu: в 10 дом и със знак  :sc: където е много силен / приема оцветяването на марс / тоест със знак /-/
отбелязваме и положението на  :ura: 12 дом  и  :sa:  приема оцветяването на  :jup: в аспектите ще се разглежда като неутрален заради позицията по дом и го отбелязваме със знак /?/

:nep:в 12 дом много силен като действие и в знак  :cp: нептун го разглеждаме и като дом /-/ отрицателен, по стар управител на знак на дома  :jup: за и по  :sat:  приема оцветяването на сатурна и му поставяме знак /+/

отново се връщаме към аспектите и започваме да разгледаме слънцето :sun: :tri: :moo: :kva: :mar: :jup:

слънце11д  положително /+/  е в тригон с луна поставена в 3д  /+/
11 дом -продължителните отношения , приятелството между двамата , общи идеали ,  /трудни аспекти могат да превърнат отношенията или само в дълга сексуална връзка или в дълга делова /

3 дом -рутинна , ден за ден и по навик - отговаря за добрата комуникация между двамата 
  :sun: нашите стремежи , нашето поведение като двойка знака ще покаже начина на общуването ни , а домът като какви
 :moo: нашите емоции , неосъзнатите ни нагласи , навиците ни 
извод : Слънцето поставено в знака на скорпиона /плутоново оцветено/ води до агресивно поведение на двойката , стремежите им са свързани с тайните на живота интереси към окултни науки и т.н. проявяват приятелска насоченост и стремеж за продължителни отношения
Луната в нептунов знак риби ще ни води до много емоционални заблуди за добра кауза тъй като е с положителен знак които ще се проявяват в ежедневието и по навик
3 -11 дом добра комуникация и приятелски отношения активни отношения и по рефлекс
Луната в трети дом е малко повърхностна по отношение на емоциите си реагира по-интелектуално , по рационално независимо от знака
към разглеждането включваме и елементите на планетите както и значението на домовете дали са в кардинални , неподвижни или подвижни знаци
Слънце във воден знак го прави емоционално , но според дома ще действа логично и рационално
Луната във воден знак е силно емоционална , но в трети дом действа логично и рационално
включваме и значението за мъжки и женски знаци и от това следва , че в двойката слънцето е представено от дамата защото е разположено в женски знак скорпион и това я прави водеща в проявите на двойката
Луната в женски знак  риби , тоест дамата е водеща при изразяване на емоциите  на двойката

Слънце в квадратура с марс  1 д и знак водолей  каквото и да е действието на Марс , то ще е смекчено от подкрепата на слънцето
имаме знак /+/ за слънце и знак /-/ за марс , но общия знаменател е в положителна посока и независимо , че аспекта е квадратура , то каквото и да се случва между двамата ще ги обвързва по-дълго време
след това започваме да си нареждаме ключови думи за значенията

:mar: как се отстояваме като двойка "кои сме като двойка ?"
1 дом -  модел на поведение , кои сме ние като двойка
 :kva:- действа нехармонично , създава проблеми , води до сблъсъци
1 дом кардинален -действа вдъхновено
Марс в мъжки знак  :aq:
въздушен -действа с интелект , логика , рационалност
водолей - свобода , неангажираност

И какво може да си направим като извод господинът налага действията , как да се покажем като двойка в случая необвързани , приятелски настроени
действието на аспекта ще ги води до сблъсъци , които ги карат да се усещат като "жерава и чаплата"  и страда обществения им "имидж"

Като включим и юпитер към картинката , а той е разположен във втори дом който отговаря за ценностите и сигурността , то изводите са :
двамата се ползват като резервен план за бягство и в случая защото момъка е в по неутрална позиция , то той поддържа огъня , а девойката крои планове .

И двамата са наясно с положението си и това от една страна много ги дразни , а от друга им действа обвързващо защото не искат другия да надвие в отношенията .

Последователно ще продължа с разглеждането на останалите планети и аспектите им , но не и днес  ;D .

« Последна редакция: Юни 15, 2012, 03:53:13 pm от nkara »

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #985 -: Юни 15, 2012, 12:41:15 am »
Мъжки знаци да не се ровите да търсите :
Овен
Близнаци
Лъв
Везни
Стрелец
Водолей

агресивни , идеалисти , активни

женски знаци :
Телец
Рак
Дева
Скорпион
Козирог
Риби

стратези , потайни , мислители

огън -вдъхновение
земя -реализъм
въздух -интелект
вода -емоционалност

кардиналните -водят
неподвижните -организатори
подвижните -комуникатори

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #986 -: Юни 15, 2012, 02:02:43 pm »
Слънце /-/
Меркурий /-/
Юпитер /-/
Марс /-/
Сатурн /-/
имаме един негативен стелиум

Бих казала , че основни линии мъжката фигура в тази двойка е първопричината за доста проблеми .
Ще се опитам през нощта да направя обзор на дома , че нямам идея колко пъти се опитвах и все не успявам да напиша поста от странични дразнители ;D.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #987 -: Юни 15, 2012, 03:47:14 pm »
Стремежи , мисъл , развитие , действия ,дисциплина и ограничения се ръководят интуитивно и подсъзнателно по някакви неведоми пътища , но се обличат в логична форма при показването .
С гаранция доводите за тези отношения в двойката звучат парадоксално за околните .
Мъжът е водещ в двойката във всичко с изключение на темите свързани със сигурността на връзката , където жената проявява инициативата отношенията да се трансформират в нещо по-сигурно .
Последното е представено от положението на уран в скорпион и втори дом .

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #988 -: Юни 15, 2012, 04:44:40 pm »
Интересен е секстила на СЛВ към съвпада . Аспекта е образуван между елементите на огън и въздух , което подсказва че има възможна ситуация за създаване легални отношения , но дали ще се възползват участниците от нея е друг въпрос .

При съчетание на огън въздух в секстил ситуациите сами ви падат в живота , а при съчетание да кажем на земя и вода сами си ги създавате .

*

Grace

• 2257
« Отговор #989 -: Юни 15, 2012, 08:45:22 pm »
лилия, какво управляват Сатурн и Марс в натала ти и в кой дом беше съвпада ?

« Отговор #990 -: Юни 16, 2012, 09:57:24 am »
Последно бях обещала да започнем с разглеждане на карти като примери и последната карта ще послужи за основа .

започваме със слънце
 :sun: :tri: :moo: :kva: :mar: :jup:

:sun: в 11 дом е със знак /+/ в знак  :sc: /?/ неутрална позиция  и се тълкува като положително действащо при аспекти / тоест не е наранено слънце  си го отбелязваме със знак /+/

:moo: в трети дом и знак  :pi:
/+/  по дом , неутрална по знак /?/ с положително влияние при аспекти и я отбелязваме със знак /+/

:mer: 10 дом /?/ неутрален в  :sc: /?/ неутрален ще се оцветява от аспектите , които получава и си го отбелязваме със знак /?/

:ven: 12 дом /-/ неблагоприятна позиция в знак  :cp: неутрална е наранена и я отбелязваме със знак /-/ при аспектите

:mar: 1 дом /-/ неблагоприятна позиция в знак  :aq: неутрален /?/  и го отбелязваме като неблагоприятен в аспектите /-/

:jup: 2 дом /+/ положителен в знак  :aq: неутрален /?/  в аспекти ще действа положително и го отбелязваме със знак /+/

:sat: 11 дом /+/ положителен и знак   :sa: /?/    действащ  в положителна насока в аспектите и го отбелязваме със знак /+/

отбелязваме си , че СЛВ се намира в 4 дом което подсказва намерения за общ дом но е поставен в знак  :ta: подвластен на наранената венера

отбелязваме си положенията на  :plu: в 10 дом и със знак  :sc: където е много силен / приема оцветяването на марс / тоест със знак /-/
отбелязваме и положението на  :ura: 12 дом  и  :sa:  приема оцветяването на  :jup: в аспектите ще се разглежда като неутрален заради позицията по дом и го отбелязваме със знак /?/

:nep:в 12 дом много силен като действие и в знак  :cp: нептун го разглеждаме и като дом /-/ отрицателен, по стар управител на знак на дома  :jup: за и по  :sat:  приема оцветяването на сатурна и му поставяме знак /+/

отново се връщаме към аспектите и започваме да разгледаме слънцето :sun: :tri: :moo: :kva: :mar: :jup:

слънце11д  положително /+/  е в тригон с луна поставена в 3д  /+/
11 дом -продължителните отношения , приятелството между двамата , общи идеали ,  /трудни аспекти могат да превърнат отношенията или само в дълга сексуална връзка или в дълга делова /

3 дом -рутинна , ден за ден и по навик - отговаря за добрата комуникация между двамата 
  :sun: нашите стремежи , нашето поведение като двойка знака ще покаже начина на общуването ни , а домът като какви
 :moo: нашите емоции , неосъзнатите ни нагласи , навиците ни 
извод : Слънцето поставено в знака на скорпиона /плутоново оцветено/ води до агресивно поведение на двойката , стремежите им са свързани с тайните на живота интереси към окултни науки и т.н. проявяват приятелска насоченост и стремеж за продължителни отношения
Луната в нептунов знак риби ще ни води до много емоционални заблуди за добра кауза тъй като е с положителен знак които ще се проявяват в ежедневието и по навик
3 -11 дом добра комуникация и приятелски отношения активни отношения и по рефлекс
Луната в трети дом е малко повърхностна по отношение на емоциите си реагира по-интелектуално , по рационално независимо от знака
към разглеждането включваме и елементите на планетите както и значението на домовете дали са в кардинални , неподвижни или подвижни знаци
Слънце във воден знак го прави емоционално , но според дома ще действа логично и рационално
Луната във воден знак е силно емоционална , но в трети дом действа логично и рационално
включваме и значението за мъжки и женски знаци и от това следва , че в двойката слънцето е представено от дамата защото е разположено в женски знак скорпион и това я прави водеща в проявите на двойката
Луната в женски знак  риби , тоест дамата е водеща при изразяване на емоциите  на двойката

Слънце в квадратура с марс  1 д и знак водолей  каквото и да е действието на Марс , то ще е смекчено от подкрепата на слънцето
имаме знак /+/ за слънце и знак /-/ за марс , но общия знаменател е в положителна посока и независимо , че аспекта е квадратура , то каквото и да се случва между двамата ще ги обвързва по-дълго време
след това започваме да си нареждаме ключови думи за значенията

:mar: как се отстояваме като двойка "кои сме като двойка ?"
1 дом -  модел на поведение , кои сме ние като двойка
 :kva:- действа нехармонично , създава проблеми , води до сблъсъци
1 дом кардинален -действа вдъхновено
Марс в мъжки знак  :aq:
въздушен -действа с интелект , логика , рационалност
водолей - свобода , неангажираност

И какво може да си направим като извод господинът налага действията , как да се покажем като двойка в случая необвързани , приятелски настроени
действието на аспекта ще ги води до сблъсъци , които ги карат да се усещат като "жерава и чаплата"  и страда обществения им "имидж"

Като включим и юпитер към картинката , а той е разположен във втори дом който отговаря за ценностите и сигурността , то изводите са :
двамата се ползват като резервен план за бягство и в случая защото момъка е в по неутрална позиция , то той поддържа огъня , а девойката крои планове .

И двамата са наясно с положението си и това от една страна много ги дразни , а от друга им действа обвързващо защото не искат другия да надвие в отношенията .

Последователно ще продължа с разглеждането на останалите планети и аспектите им , но не и днес  ;D .

Здравей Зъболекар, честно да ти кажа въобще не очаквах, че някой ще обърне такова голямо вниамние на картата, много съм ти благодарна за което. Много съм изненадана, че в анализа има детайлизирана информация, която не на 100, ами направо на 200% отговаря на цялостната картинка.
Всъщност ние в момента не сме заедно, тоест не и като двойка, разделени сме от 4 години, но сме колеги и се виждаме всеки ден, по едно време се бяхме събрали, след това се разделихе, аз тотално прекратих всякаква комуникация, сега нещо пак се навърта, заговаря ме, но малко ме е страх да не се получи същия крах като последния път.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #991 -: Юни 16, 2012, 10:13:00 am »
   Преди 3 месеца се запознах с мъж от нета, започна бурна комуникация - заинтригува ме, защото успя да задържи вниманието ми, пък и се появи в точния момент. Бях поканена на лятна ваканция, но аз  ;D исках да видя човека и напънах нещата, та преди по-малко от месец се видяхме на живо. Беше излъгал за възрастта си  ;D ;D искаше да го възприемам млад ...Интересното е, че не мога да свържа реалния му образ с виртуалния...някъде ми убягва. Освен това синастрично неговата Лилит е 0.08 съвпад с моя Асц...Физически не е красавец - но усещам че ме влече чисто енергийно, не знам аз как му действам...Не искам да си мисля за бъдеще или каквото и да е било, макар че е доста примамлива перспектива...Та се видяхме на живо и предполагам композита вече действа...Но някак си много е квадратен - пардон Тао-квадратен. Бях чела някъде, че кофти аспектите не бива да ни плашат, опасни са когато са с голяма орбиса, а когато са точни това е добре.
В случая този композит между нас - не ми харесва....

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #992 -: Юни 16, 2012, 12:37:37 pm »
daisyline, ще се опиташ ли да си приложиш схемата върху този композит като упражнение .

« Отговор #993 -: Юни 16, 2012, 03:54:11 pm »
Да да ще се опитам, но сигурно само ще прокарам поглед и няма да мога да го напиша, с писането съм скарана. С правенето на разбор по-точно... :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #994 -: Юни 17, 2012, 07:36:32 pm »
Изведи си положителни и отрицателни планети в темата да може да продължим като коментари .

« Отговор #995 -: Юни 18, 2012, 11:22:13 am »
Нямах време да задълбочавам, но набързо проверих: Слънцето е с 2 -, Меркурий /-/ и /?/, Венера /+/ /?/, Марс /-/ /?/, Юпитер 2 +, Сатурн 2 ? и понеже имаме стелиум 4-5 дом, където Юпитер е на трон и е с двоен положителен знак мисля, което ще рече че повлиява благоприятно на аспектите в случая на съвпадите, както и  че ТАО-квадратите не са толкова опасни - защото са предимно Транссатурнови планети, означава че връзката има предимно духовно значение, опасявам се че и кармично, защото Юпитер е управител на СЛВ, който е в 4-ти дом и е доста аспектиран. Слънцето е поставено на кофти място, и е с 2 минуса, което не знам как да го разтълкувам - Мъжа определено има водеща роля, по принцип такъв мъж харесвам, и абсолютно символизира в случая Мъжа в Композита - той е Водолей - но точно когато се сменя знака с Рибата, а Луната съм аз - Козирог... Уран и Плутон в Първи - наистина като двойка сме доста странни /той 186 см едър мъж, аз 150 см/ и всичко се случи толкова бързо и внезапно...Само разбрах че е имало коментар за двама ни като двойка, че ако още веднъж се видим, след това трудно щели да ни разделят...
  На друго място четох, че когато има преливащи съвпади, е добре, важно е коя планета поема енергията от всички останали, коя е мидпойнтта всъщност...Другото което е показателно в този композит е, че аз имам същия стелиум - Юпитер съвпад Венера и Марс, и той има Венера и Марс Съвпад....така че тези енергии са ни познати...

« Отговор #996 -: Юни 18, 2012, 11:58:35 am »
   Лошото е че виждам само хубавите неща, игнорирайки кофтите...В случая Марс се явява планетата, която поема енергията от целия антураж в 4-5 дом, но пак се успокоявам с факта, че квадратите към 1 и 7-домните планети са вече разходящи, за това предполагам че енергията му ще е на проблясъци, Юпитер ще засилва действието му, без значение негативно или позитивно, но Венерата ще го успокоява...

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #997 -: Юни 18, 2012, 09:37:21 pm »
 :sun: /-/ по дом /-/ по знак е ранено, краен знак        /-/
 :moo:/+/по дом /-/ по знак  положителна, краен знак /+/
 :mer:/-/ по дом /?/ неутрален по знак , краен резултат /-/
 :ven: /+/по дом /?/ неутрална по знак , краен сбор /+/
 :mar:/-/ по дом /?/ неутрален по знак , краен сбор /-/
 :jup:/+/ по дом /+/ по знак,  краен резултат /+/ отбелязваме , че е с водеща роля
 :sat:/?/ по дом /?/ по знак , краен сбор /?/

Уран , Плутон и Нептун ги разглеждаме като енергии и всяка интерпретация ще е свързана с аспектите , които образуват и домовете където пребивават

слънце - мъжки знак /1/
луна -женски знак /2/
меркурий -мъжки знак /1/
венера -мъжки знак /1/
марс -мъжки знак /1/
юпитер- мъжки знак/1/
сатурн -женски знак /2/
плутон -женски знак /2/
уран -женски знак /2/
нептун женски знак /2/
смесена доминанта , която внася равновесие между мъжкото и женското начало

доминанта в подвижните знаци -комуникатори

2 доминиращи елемента -земя /огън-  като двойка  сте мощна/ творческа. Огънят търси действие , а земята резултати , но самата комбинация има своите отрицателни влияния като една безчувственост , която обикновено присъства в отношенията както един спрямо друг , така и към околните . Ключовите думи към комбинацията са устойчивост ,надеждност и производителност .
За да имате бъдещо развитие трябва да определите някаква цел , която да реализирате , да се грижите за някого или нещо .

:vlu: в 4 дом- дълбочинна , психологическа /връзка , която се базира на нещата , които остават невидими за околните /

:sun: :soe: :mer:   :aq: /-/6 д отношенията като служител / началник ,стремежи, поведение , мисъл ,изразни средства  , свобода , неангажираност , промени  /агресивни , идеалисти , активни /

:moo: :soe: :ven:/+/ 5д   това е първият сигурен показател за осъществена връзка , реалното присъствие в живота на другия , но не гарантира трайност  , защото както 1 дом така и пети все още се усещат индивидите като отделни личности . емоции , навици , неосъзнати нагласи , творчество , артистични таланти , обич   тук да се отбележи , че съвпада е само по дом и се разглеждат само резултатите .

По този начин горе долу трябва да си подредим нещата преди да се тълкува каквото и да било .

*

Papy

• 4343
« Отговор #998 -: Юни 18, 2012, 09:41:30 pm »
Леле, нкара, много ме кефи подхода!
Ясно, математично  :blink:

Ще прочетеш ли така и нашия композит?

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #999 -: Юни 18, 2012, 09:48:35 pm »
Papy , предлагам ти да се опиташ в темата да го направиш .

Не ми остава време да завърша дори един от горните композити , а ми се иска да допълня и още неща за елементите .
Дори и да имам огромно желание не разполагам с много свободно време , но мога да помагам в опитите за тълкувания .