Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210720 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Композит
« Отговор #1000 -: Юни 18, 2012, 09:54:11 pm »
Все пак мерси, нкара, напоследък нямам грам лично време, постоянно правя по 3 неща наведнъж, 4-то е да спамя :)
А пък си трябва човек да прочете каквото си написала съсредоточено, без да пере, готви, мие чинии и т.н. :)

Но да-продължавай с инфото - все някой ден ще намеря време да изчета внимателно  :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1001 -: Юни 18, 2012, 09:56:38 pm »

Все пак мерси, нкара, напоследък нямам грам лично време, постоянно правя по 3 неща наведнъж, 4-то е да спамя :)
А пък си трябва човек да прочете каквото си написала съсредоточено, без да пере, готви, мие чинии и т.н. :)

Но да-продължавай с инфото - все някой ден ще намеря време да изчета внимателно  :blink:
;D ;D ;D
Или да пише съсредоточено , без да пере , готви , мие чинии и т.н.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1002 -: Юни 18, 2012, 09:58:59 pm »
;D ;D ;D
Или да пише съсредоточено , без да пере , готви , мие чинии и т.н.

;D а така, значи разбираш  :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1003 -: Юни 19, 2012, 12:03:51 am »
Искам да си представите всяка карта като игрално поле .
-Основните играчи са ASC , DSC ,  :sun: :moo: , останалите са помощниците от екипа .
-Аспектите показват как се развива играта -комуникация , преговори , враждуващи групи , симпатизиращи групи , източници на енергия , потенциални области на търкания .
-Лунните възли ще ви покажат полярността - дават насоки за душата на връзката , психологическата основа .

Определяме терена по неговите доминанти . Едно игрище може да е кално -вода /земя , прашно -земя/въздух , нажежена лава -земя/огън  и т.н.
Играчите  ще играят с пълни сили , затруднени , агресивно , по интуиция , по логика ,  но всичко ще зависи от това какво ни предлага терена .

Когато заставате пред собствените си карти не се затормозявайте да се правите на велики астролози /защото такива няма  ;)/  , а си представете една игра , където вие сте публика .

Слънце , АСЦ , Луна ще са ви център нападателите , Сатурн рефер на срещата , Меркурий -коментатор , Венера -мажоретка , нептун  влиза в ролята на главната мажоретка , защото без неговата лъжовна красота няма да съществува и влюбването , но той може да е злобна мажоретка ако сте го поставили на припек . Плутон се явява като треньор и прави корекции в играта , а Уран е като непокорния играч , който всичко знае и всичко може , но понякога може да съгради големи бели . Марс ще  дава посоката на движение ще показва какъв е отборът как се отстоява на терена .
Юпитер може да е като резервните играчи , като спонсорите , като стратег .

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1004 -: Юни 19, 2012, 12:51:45 am »
Какво виждаме по картата на daisyline  .
Един център като Валери Божинов , многословен , агресивен в игра , не обича да се обвързва , обича да се прави на началник и то на лъскав такъв защото е в съюз с меркурий , а той е шеф на АСЦ и двамата са от лъскавата част в отбора , но и двамата самовлюбено не се подчиняват .

После си имаме една Николета /Луна/  , която е много красива , защото си има лъскави козметици и е добре подкрепена от антуража си  Венера . Тя тръби по всички медии , че има връзка според разположението и в пети дом , което и дава право да се пофука , че е преспала в леглото на Божинов .

Марс се задейства и се насочва към създаването на една семейна обстановка , но действа агресивно и напористо , създава се и психологическа основа като се намърда в картинката и СЛВ ,а имат отлични условия за обогатяване представено от Юпитер . Лъскава къща , материална задоволеност и т.н.  но тези нещица са си скрити за останалите  , защото не са видели бял свят .

Сатурн създава напрегнати ситуации за създаване на брачните отношения със своя морал , възвишени илюзии  и  убива част от ентусиазма на двойката , но въпреки всичко заради лъскавите нещица не е чак толкова строг .

Плутон и Уран са като маските им за обществото , променят реда освобождават се от общоприетото .

Имат голям шанс да излязат пред света като двойка защото залагат на романтиката "шефа" МЦ им е в пети дом . Двойката не е статична , а обича да си общува , имат духовни търсения и ако си намерят обща цел - дете , професионална насока , създаване на обща квартира и т.н. това би им спомогнало много .

Това е в общи линии без да се задълбаваме много .
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 08:38:34 am от nkara »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1005 -: Юни 19, 2012, 01:36:35 am »
Всичко е много яко, обещавам да пробвам :)
Какво правим с транзитите на композита?

П.п. Още като видях марс в рак в 12-ти в нашия композит като връх на таоквадрат със слънце и на другия край венера съвпад плутон и ми се отщя

« Отговор #1006 -: Юни 19, 2012, 07:33:20 am »
 :wub: Nkara голяяямоо благодаря - много добре си представила нещата! Погледа над карт :wub: :wub:ите, който предлагаш е супер...и забавен. Да дам малко подробности - мъжа - в картата Слънце - наистина си е шеф, макар вече в пенсия - бивш началник и ръководител отдел, винаги носещ и поемащ отговорност, което много ми харесва....Перспективата за семейство е много примамлива поне за мен...Да, ако се обвържа с него, социалното ми положение така да се каже ще израстне. Той се грижи за децата си сам - макар че вече те са доста големи, както и аз се грижа сама за моето дете. Общата ни цел е когато се видим добре да си прекараме времето, та по принцип романтика, пътешествия....Аз съм наплашена, той е наплашен в смисъл трудно би се ангажирал сърдечно. Слънцето в 6-ти дом много добре представя него - в момента макар и пенсионер /пенсионирал се е на 40 години/ работи на свободна практика - дава консултации. А аз Луната - много силно искам любов и внимание, но трудно ми е да повярвам, доста съм мнителна, успокояваме се с това, че в най-добрия случай връзката ще си остане като приятели за ваканции.../аз продължавам да не вярвам обаче/.
   Плутон и Уран - наистина променят реда - и с държането си шокират обкръжаващите  :-[...Ако има развитие ще докладвам  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1007 -: Юни 19, 2012, 08:07:41 am »
Цитат
Слънце , АСЦ , Луна ще са ви център нападателите , Сатурн рефер на срещата , Меркурий -коментатор , Венера -мажоретка , нептун  влиза в ролята на главната мажоретка , защото без неговата лъжовна красота няма да съществува и влюбването , но той може да е злобна мажоретка ако сте го поставили на припек . Плутон се явява като треньор и прави корекции в играта , а Уран е като непокорния играч , който всичко знае и всичко може , но понякога може да съгради големи бели . Марс ще  дава посоката на движение ще показва какъв е отборът как се отстоява на терена .
Юпитер може да е като резервните играчи , като спонсорите , като стратег .

:rolf:
много забавно
 :clap:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1008 -: Юни 19, 2012, 10:36:43 am »
nkara, за да не кажеш, че ме мързи, почвам - ама плс помогни да свърша  :blink:

слънце - овен +, 9 дом + =>   2 +
луна - риби ?, 8 -        =>         -
меркурий- овен ?, 9 + =>          +
венера - везни +, 3 + =>        2 +
марс - рак -, 12 - =>             2 -
юпитер - телец ?, 11 +=>         +
сатурн - лъв -, 1 ? =>             -

уран в 4 в скорпион =>          -
нептун в 5 в стрелец=>         +
плутон в 3 везни=>               +
слв в 4 везни=>                   +

мъжки: 6 + слв; женски: 4;
доминанти: огън-4, вода-3, въздух -2 + слв, земя-1

аспекти:
слънце опозиция венера=> +; квдрат марс => не знам кой ще надделее- 2+ срещу 2 -; тригон сатурн=> по-скоро +; тригон нептун=>+; опозиция плутон=>+

луна тригон марс => -, квадрат нептун=> по-скоро + (и тука не знам), съвпад меркурий=> неутрално (?);
меркурий опозиция венера=> +, секстил юпитер=> +
венера секстил сатурн=>по-скоро +, секстл нептун=> +,съвпад плутон + (дали)
марс квадрат плутон=> -
юпитер има само секстил с меркурий и асц
сатурн - квадрат уран, тригон нептун, секстил плутон- не нам дали са важни
към слв нито един аспект

аз съм до тук :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #1009 -: Юни 19, 2012, 10:59:56 am »
подходът на нкара е много интересен, слагала съм картата и преди, но сега ще е интересно да видим кой ще води в играта  :blink:

аз към моя композит не съм сложила никакви разсъждения, защото съм много пристрастна

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1010 -: Юни 19, 2012, 11:04:17 am »
 ;D  залагаме на силните позиции , но резултата си личи от качествата на отбора, терена и колко задружни са или колко се джавкат  ;D . Недай си боже и от намесата на някой запалянко от трибуните  ;D.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1011 -: Юни 19, 2012, 11:29:27 am »
Не бе , някой/някоя зрителка от трибуните дето да ни опропасти с по-подходящ натал тълкуването на композита .  ;) ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #1012 -: Юни 19, 2012, 11:32:22 am »
Не бе , някой/някоя зрителка от трибуните дето да ни опропасти с по-подходящ натал тълкуването на композита .  ;) ;D

Стига де, говорим за композит на двама, ако има от трибуните, можем да направим композит на трима  ;D

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #1013 -: Юни 19, 2012, 11:35:44 am »
Композита не е финал на отношенията , а тенденцията . Финала е по -сложен . Определя се по :
-наталните на двамата
-по синастрии
-по композит
-по комбин

по транзити към наталните , по дирекции и т.н.

Така , че при един композит се очакват намеси от външни лица от трибуната .
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 11:44:49 am от nkara »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1014 -: Юни 19, 2012, 12:06:36 pm »
Композита не е финал на отношенията , а тенденцията . Финала е по -сложен . Определя се по :
-наталните на двамата
-по синастрии
-по композит
-по комбин

по транзити към наталните , по дирекции и т.н.

Така , че при един композит се очакват намеси от външни лица от трибуната .

Интересно би било , ако се отвори една тема в която да се обсъжда финала в една връзка - аспекти, положения ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1015 -: Юни 21, 2012, 01:29:32 pm »
nkara виждам, че тълкуваш разположението на планетите в мъжки и женски знаци, като в съотвентно те представят мъжа и жената, според знака.

Не може ли... слънцето да си е мъжа, но ако върху него действа женска енергия да се тълкува като това, че действията на жената във връзката ще водят до това негово проявяване и обратно.

Нпр. Имаме слънце в дева в 12 и една Луна в Близнак в 9- двете се намират в сходящ квадрат. Няма ли мъжа да е земен,стабилен, сдържан, леко заблуден може би, но това заради начина по който му действа жената- една луна в близнак- плямпало, пък и 9- по духовните пътеки. А пък жената да е комуникативна, ярка, духовна...но това защото се чувства предизвикана и вдъхновена от мъжа...?

А водещата енергия да е там където слънцето или луната се чувства по- добре- слънце в скорпион,5 и луна в рак 12 - равностойно
Слънце- козирог 9, луна- дева, 6- мъжа води (нищо, че е в женски знак)
Слънце в риби 12, луна в стрелец 9- жената води (нищо, че е в мъжки знак)

:rolleyes:
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 01:53:22 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1016 -: Юни 21, 2012, 03:08:31 pm »
Казвам го, защото погледнах комбина с един бивш....Той беше една мъгла, живееше си в абсолютно свой свят, със своите перфектни представи за нашата лИбов, които аз вероятно съм помогнала да му се създадат понеже яката му угаждах и се стремях всичко ама всичко да е наред.
В комбина ни слънце е в съвпад с венера в 12, скорпион, Луната е в 9ти дом Лъв, квадратира планетите в 12.

Определено във връзката като емоции и нагласи водещата бях аз (по- силна луна), аз създавах много и от неговите нагласи (слънце в женски знак). И определено бях човека с по- изявена духовност от двамата. Господина си беше гъзар и не мислеше за друго освен за кариера и кинти... :mellow:

Така, че за този момент...слънце в женски знак да символизира жената...не знам :-\ Предполагам обаче че едно слънце в женски знак със силна луна определено ще дава водеща жена в отношенията, която също умело манипулира съзнателно или не възлюбения. :rolleyes:
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 03:22:31 pm от zikovu »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1017 -: Юни 21, 2012, 03:22:05 pm »
Ако слънцето е мъжа и в/у него действа женска енергия ще е женчо  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1018 -: Юни 21, 2012, 03:44:47 pm »
 :-\

Ок, имаме слънце в Дева,2...в квадрат с един марс/ стрелец, 4 ???

Женчо ли ще бъде?

Същевременно Луната е широк съвпад със Слънцето пак във втори??

Мен ако питаш...в тази двойка няма да е мъжа "меката Мария", жената ще има властта си над него,ноо....няма да е водещата енергия във връзката.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1019 -: Юни 21, 2012, 04:00:16 pm »
Започнах да слагам усмивки, когато е шега, и пак някой неразбрал има  :blink:

Ето ти отговорът на нкара няколко поста назад:
Цитат
Слънце във воден знак го прави емоционално , но според дома ще действа логично и рационално
Луната във воден знак е силно емоционална , но в трети дом действа логично и рационално
включваме и значението за мъжки и женски знаци и от това следва , че в двойката слънцето е представено от дамата защото е разположено в женски знак скорпион и това я прави водеща в проявите на двойката
Луната в женски знак  риби , тоест дамата е водеща при изразяване на емоциите  на двойката

Слънце в квадратура с марс  1 д и знак водолей  каквото и да е действието на Марс , то ще е смекчено от подкрепата на слънцето