Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211607 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Композит
« Отговор #1040 -: Юни 25, 2012, 05:54:22 pm »
В нашия няма връзка у1-у7

Papy, има ли слънце луна? Втори управители на У 1 и У 7?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Papy

• 4343
« Отговор #1041 -: Юни 25, 2012, 06:18:05 pm »
В нашия няма връзка у1-у7

Papy, има ли слънце луна? Втори управители на У 1 и У 7?
Слънце-луна куинкос
Иначе има интерсептиран знак-изм/у 6 управителя аспект все ще има

« Отговор #1042 -: Юни 25, 2012, 08:21:28 pm »
Много в важно първо да опознаем собствените си желания и хороскопи . Всеки един има индивидуални потребности , затова се започва с личен хороскоп  . После може да се направи синастрия за да се види кой по какъв начин възприема партньора /да се погледнеш през очите на отсрещния / , после се построява композит , който показва как ще са в първите си контакти и как ще се задействат като "гаджета" , а ако се оформят като двойка се гледа комбина .

Nkara - нямам представа къде и кога съм го чела и съм останала заблудена, но съм останала с впечатлението, че преди индивидите да се оформят като двойка се гледа комбина, чак като тя започне да съществува като такава се гледа композита  :unsure:, за това се предлагат и по малко интерпретации на комбина, за сметка на композита.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1043 -: Юни 25, 2012, 08:26:59 pm »
Един въпрос встрани-като има интересптиран знак в комбинн как тълкуваме
И то по оста 1-7

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1044 -: Юни 26, 2012, 09:07:52 am »
Дейзи, комбина е с много сериозно действие и по- показателен за много неща, доколкото пък аз съм чела и чувала от астролози. В руската школа въобще дори не гледат композит.

На запад обратно- там разчитат главно на композита, чела съм, че във щатите много дори не са чували за Дейвидсън чарт.

Аз по себе си мога да сравня композит комбин с бивше гадже- композита описаваше ситуацията преди да се хванем сериозно, комбин- след това.

А Папи- имам мнение, но не съм на 100 % убедена...но не мисля,че има голямо значение. Повечето карти са с интерсептирани домове 1-7. Просто мисля, че има някакво влияние като енергия, но съществено значение не знам дали има.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1045 -: Юни 26, 2012, 10:33:22 am »
Повечето карти са с интерсептирани домове 1-7.

Това пък защо така? :-\

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1046 -: Юни 26, 2012, 11:09:08 am »
Повечето карти са с интерсептирани домове 1-7.

Това пък защо така? :-\

Ах Папи, обърках се- Повечето карти Не са с интерсептирани домове :blink: Но както нкара е казвала много пъти композита и комбина са като вид натал...т.е как се тълкуват в натала интерсептирани знаци и домове?- имат проявление на енергйно ниво- ако  е за домове- знака управител на домовете има съществено влияние за проявата на човек (или двойка). Интерсептиран знак...там съм чувала, че ако го има то представлява енергия, която владееш до съвършенство, нещата ти идват отвътре. Може би в обща карта това ще означава,че за двойката има неща, които им се отдават особено лесно и без усилия. По- сложно ще е може би тълкуването ако има планети в домовете или знаците. Но ти казвам- това е моето тълкуване. Може някой друг да е на друго мнение :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1047 -: Юни 26, 2012, 11:43:26 am »
Мерси, zikovu, нашите интерсепт са коьирог-рак. Ако мога на бързо да обобщя-точно такива сме-дом-кариера. Не сме много по пътешествия, забавления, смятаме ги за загубено време.

« Отговор #1048 -: Юни 26, 2012, 01:45:08 pm »
Дейзи, комбина е с много сериозно действие и по- показателен за много неща, доколкото пък аз съм чела и чувала от астролози. В руската школа въобще дори не гледат композит.

На запад обратно- там разчитат главно на композита, чела съм, че във щатите много дори не са чували за Дейвидсън чарт.

Аз по себе си мога да сравня композит комбин с бивше гадже- композита описаваше ситуацията преди да се хванем сериозно, комбин- след това.

А Папи- имам мнение, но не съм на 100 % убедена...но не мисля,че има голямо значение. Повечето карти са с интерсептирани домове 1-7. Просто мисля, че има някакво влияние като енергия, но съществено значение не знам дали има.

Не знам вече какво да си мисля, ако е по-показателен защо не гледаме тогава комбин, а в нет-пространството много повече интерпретации има на композита. Тънката разлика къде е, интерпретират се подобно на натал. Ако кажем че композита показва отношенията преди техния развой - тогава ще гледаме тази карта и евентуално след развитието им и продължаването им - тогава ще гледаме комбин...Само че уви, или гледаме композит или комбин и все някъде нещо се обърква...Някъде освен това четох, че комбина представя двойката на ментално ниво,  а композита на астрално /ууууф и в това вече не съм убедена, дали не беше обратното/...Цялото ми объркване вероятно идва от четенето на руските интепретации за срединная карта, композит !!! Защото по общото си построяване и двете са средни карти....

*

Grace

• 2257
« Отговор #1049 -: Юни 26, 2012, 03:58:45 pm »
http://www.bobmarksastrologer.com/Synastry25.0.htm

тук са добре описани синастрия, композит и комбин /Davison chart /. мнението на автора, от личен опит и наблюдения е, че когато композита и комбина дават различна информация, то преимущество има комбина.

и имам въпрос към вас - при композит и комбин на една и съща връзка - има ли планети, които и в двете карти да са в едни същи градуси и знак / просто съвпадат / - напр. Слънце, Меркурий, Луна и пр. ? или пък Асц да е еднакъв? 

« Отговор #1050 -: Юни 26, 2012, 04:09:09 pm »
На мен са ми попадали подобни карти...Но беше преди доста време, и не мога да си спомня с кого беше...Но мога да постна сегашна актуална скорозачената връзка за сверка.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1051 -: Юни 26, 2012, 04:29:31 pm »
Ами, грейс, за слънцето е почти задължително  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1052 -: Юни 26, 2012, 04:35:05 pm »

защо да е задължително?  :blink:  да бъде в един знак и градус ли?
гледам тук в една връзка - в композита Сл - 15* Телец, в комбина - 12* Скорпион.
и при картите, качени от Дейзи е различно.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1053 -: Юни 26, 2012, 04:43:06 pm »
Права си-може да е на противоположното място

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1054 -: Юни 26, 2012, 04:48:41 pm »
Композита и Комбина винаги изглеждат супер различно....някои аспектимогат да се запазят или позиции по домове/ слънце да си остане в 12, луна да си остане в 9/ но изглеждат доста различни като цяло.....

*

Grace

• 2257
« Отговор #1055 -: Юни 26, 2012, 04:57:28 pm »
Композита и Комбина винаги изглеждат супер различно....някои аспектимогат да се запазят или позиции по домове/ слънце да си остане в 12, луна да си остане в 9/ но изглеждат доста различни като цяло.....

ами, гледам тук една моя връзка - доста общи неща има - кат започнем от Асц-та, Слънце - абсолютно еднакъв градус, Луна и Нептун по дом и знак, ... 

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1056 -: Юни 27, 2012, 09:30:06 am »
Да...но като цяло може би акцентираните стихии са различни...сигурно има доста наща които да говорят за различен характер на връзката

*

Grace

• 2257
« Отговор #1057 -: Юни 27, 2012, 09:43:37 am »
много неща са еднакви. най-голямата разлика е, в комбина има тригон Уран/Венера / 1-4 дом/ , в композита точна опозиция / 1-7 дом /. разпределението на планетите в домовете е различно, най-вече. с изключение на Слънце, Луна, Уран, Нептун, Плутон. Осите съвпадат с разлика 1-2 градуса също.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1058 -: Юни 27, 2012, 10:27:59 am »

защо да е задължително?  :blink:  да бъде в един знак и градус ли?
гледам тук в една връзка - в композита Сл - 15* Телец, в комбина - 12* Скорпион.
и при картите, качени от Дейзи е различно.

Сега...понеже се намираме на земята, можем да кажем, че слънцето я обикаля за 365 дена. Окръжността има 360*. Следователно за една година слънцето преминава долу-горе през целия кръг, и всяка година на 1 август примерно то е в почти един и същи градус на лъв. Ако обаче разликата в годините на партньорите при комбина е нечетна, то средната им година е нещо от сорта на x.5, например разлика 7 години, средна година-3.5. От където следва половин година=180* вариация. Тоест някой роден април и някой роден август, среден месец=някъде юни; разлика в годините-3=> средна година тази на по-стария +1.5 години. При разлика в годините-4-средна година 1-та + 2 години. Това е логиката

Значи слънцето при композит винаги е по средата на дължините по еклиптика, при комбин може да е или на същото място +- някой градус, или на мястото + 180* - тоест в опозиция

*

Grace

• 2257
« Отговор #1059 -: Юни 27, 2012, 11:00:52 am »
да, Папи, звучи логично и изглежда е така. Поне по това, което виждам в картите. Не се бях задълбочавала досега.