Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211448 Прегледи
Re: Композит
« Отговор #60 -: Ноември 13, 2008, 08:37:30 am »
Аз лично съм наблюдавала подобно нещо в мой композит при релокация се променят градусите на композитния асцендент и Слънцето по този начин се измества от 12-ти дом в 1-ви и оттам се променя и тълкуването на самата карта!
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Ноември 13, 2008, 09:28:01 am »
някой да ползва комбина?

Предпочитам го пред композита.
Композитът пък е предпочитан от руската школа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #62 -: Ноември 13, 2008, 09:41:49 am »
Разполагате ли с повече материали за комбин защото в нет-а информацията е малко оскъдна
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Ноември 13, 2008, 09:45:38 am »
Във форума е писано по тази тема.
Информацията в нета за тълкуването на комбина, особено пък на български, е изключително оскъдна. А пък и повечето български астролози не използват тази техника. Някои поради скептицизъм, други поради незнание...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #64 -: Ноември 16, 2008, 11:40:44 am »
Lillie,
 аз търся отговор за връзката, което според мен в синастрията не е целта и се разрових из стари теми, където ти пишеш, че разглеждаш отделно за двамата, синастрия, композит и комбин- доста се пообърках- доста неща съвпадат, но нямам опит  и мога ли да те помоля за  :-[помощ?

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Ноември 16, 2008, 11:56:49 am »
Какво именно те интересува?
Ако искаш, прати данните на двамата на лични, ще се опитам да помогна, доколкото имам възможност...

От личен опит мога да споделя, че и комбинът, и композитът реагират на важни транзити през ключови точки. Например, криза в доскорошната ми /бивша вече/ връзка настъпи след като Уран и Сатурн сгазиха кръста на хороскопа и една ключова за картата опозиция (Сатурн-Луна по оста 1-7 дом). Всъщност Сатурн бе тригер факторът. Уран доста време се мандахерца връз Луната и все се чудех какво ли ще става... Развръзката дойде по време на мунданна опозиция между Сатурн и Уран, активирана от лунация /пълнолуние/ в същата двойка знаци... Интересното е, че при всеки повтарящ се такъв транзитен аспект (Луна в Дева или в Риби в аспект със Сатурн/Уран) сънувам раздялата... в най-различни вариации, но общо взето има един повтарящ се момент...

В индийската астрология методът е доста по-опростен, но работи със същата точност.
Отново разглеждаме поотделно първо наталните карти на двамата партньори, а за партньорски теми - тъй наречената навамша или D9. После сравняваме двете навамши. Важно значение има съвместимостта по лунна накшатра. Аспектите се разглеждат под друг ъгъл - важен е не видът аспект, а участващите в него планети и знаци. В синастрията гледаме съвпади и опозиции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #66 -: Ноември 22, 2008, 10:49:45 am »
Lillie,
дали съм ти изпратила лично с.?
по отношение на индийската астрология съм доста повърхностна ::)в знанията, а пък в уменията съвсем- имам тенденцията да "се подпирам" на стара информация при интерпретацията  :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Ноември 23, 2008, 12:38:10 pm »
Ох, да, но още не съм стигнала до твоя хороскоп, прощавай  :(
Всяка седмица получавам по няколко такива л.с. и тук, и в още един-два астрологични форума. За Коледа ще си пожелая повече лично време, а то директно се обуславя от първото, което вече си пожелах, та се чудя дали и кога ще стане... :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #68 -: Ноември 23, 2008, 04:10:24 pm »
 съжелявам, ако съм те притеснила:) не се  безпокой, когато и ако имаш време :P

« Отговор #69 -: Ноември 25, 2008, 11:54:47 pm »
Някой може ли да обясни как се определят върховете на домовете в композитната карта?Четох руската статия в нета(качена е и тук),само разбрах,че трябва да започна от МС,ама после???А и този принцип за 150-те градуса ме обърка.Човек не знае какво по-напред да гледа.Но поне да разбера как да стигна до композитния 7-ми!И ::) :-\ в кой знак е.Или май по-добре 4-ти(краят на нещата) :-\
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 12:00:29 am от Rosinda »

*

Skarlet

« Отговор #70 -: Ноември 29, 2008, 10:21:06 pm »
Някой може ли да обясни как се определят върховете на домовете в композитната карта?Четох руската статия в нета(качена е и тук),само разбрах,че трябва да започна от МС,ама после???А и този принцип за 150-те градуса ме обърка.Човек не знае какво по-напред да гледа.Но поне да разбера как да стигна до композитния 7-ми!И ::) :-\ в кой знак е.Или май по-добре 4-ти(краят на нещата) :-\
Извинявам се предварително,че пускам линк от моя блог,но не ми се пише:

Ето ти за домовете в композита-
http://skarleta.wordpress.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0/

Ето и за планетите в композита-
http://skarleta.wordpress.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0/

« Отговор #71 -: Ноември 30, 2008, 08:08:17 pm »
В ZET8 има ли опция,която директно да ми показва композита от наталите на двама души?Така и не намерих-има синастрично наслагване на двете карти.Може би не гледам,където трябва.А иначе- разбрах как става изчислението на върха на композитните домове.Но друго си е наготово! :)

*

Skarlet

« Отговор #72 -: Ноември 30, 2008, 08:11:09 pm »
В ZET 8 няма такава опция,но в www.astro.com има.  :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #73 -: Декември 03, 2008, 04:04:27 pm »
ползвате ли  астероидите в композитна карта?

*

Skarlet

« Отговор #74 -: Декември 03, 2008, 04:47:26 pm »
ползвате ли  астероидите в композитна карта?
Естествено,особено Ерос. ;D Ползвам всичко живо на небето.  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Декември 06, 2008, 01:49:42 am »
може би съм еретична, но усредняването на "всичко" ме притеснява
например усреднен ерос ?
разбирам съвпадите на астероиди в синастрията... мидпоинта е усреднена точка, но няма значението или информацията на съвпад в синастрията :-\

*

Skarlet

« Отговор #76 -: Декември 06, 2008, 08:30:43 am »
Kaya,всеки приема това,което иска и му допада.Мен също ме притеснява усредняването на всичко.Но след като е измислено,проверено и работещо,защо не и астероидите. :)И,естествено,че няма същото значение като в синастрията,това са различни методики.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #77 -: Март 24, 2009, 04:35:37 pm »
Небесна,ще те помоля линковете с информация за композитите да бъдат поствани във вече същестуващи теми със запознавателна цел,а не в теми за съвети  ;)

Макар че точно тази информация която си посочила, Зъболекар вече я е вкарал в постове в тази тема  :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #78 -: Март 24, 2009, 07:51:56 pm »
Зная че комбина не се ползува много в БГ но все пак някой има ли някаква информация за него ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Kali

• **
  • 1411
Re:Композит
« Отговор #79 -: Юни 07, 2009, 10:53:27 am »
Композит: Аспекти между композитните Слънце и Меркурий

Съвпад

Често взаимоотношенията са не толкова емоционални, колкото интелектуални. Това вероятно е връзка, в която можете да обменяте мисли и идеи, да учите и изследвате, да прекарвате часове в разговори и да се наслаждавате повече на умствената стимулация, отколкото на физическата.  За вас секса е колкото умствено, толкова и физическо изживяване. Във връзката си сте по-независими и способни да разсъждавате логично в сравнение с останалите двойки.

Разговорите ви са прекрасни, свързват ви много неща и вероятно гледате на живота по еднакъв начин. За вас не е проблем да разберете за какво всъщност мисли партньорът. Това също е индикация за важни дискусии. Ако сте въвлечени в общи креативни или бизнес начинания, този аспект ще допринесе за избистрянето на нови идеи.

Можете да се чувстватев много близки с този аспект, без усещане за лесна ранимост. Пътуванията. близки и далечни са също част от този аспект. Ще ви бъде трудно да се застоявате на едно място.

Невероятни комуникации. Идеите се раждат в миговете, когато умовете ви работят заедно. Изглежда, че всеки от вас може да завърши изречението на другия. Взаимно ще си разкривате нови знания. Внимавайте да не се задълбочите прекалено в детайлите.
Бързо надушвате повърхностните неща.
Хората вероятно ще ви възприемат като ефективно дуо.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.