Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64610 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Още хорар
« Отговор #20 -: Август 23, 2008, 08:51:02 pm »
Мисля,че аспектите вече са достатъчно разработени,та да намесваме и античната астрология т.е. аспекта като дроб се засяга от съвременната астрология,а не като знаково отношение между две планети което дори не се води аспект,колкото до орбисите поне аз досега като цяло съм видял в повечето съвременни школи предимно тесни орбиси (макс до 10 градуса),и поне на практика обикновено така работят нещата,не че не може да има изключения,колкото едва ли те са правило  ;)

Само ще допълня,че в картата има и Слънце в съвпад с Веста- в опозиция на Плутон/Сатурн.Влиянието на Веста е себефокусиращо по принцип,а с аспект съвпад (марсов) със Слънцето (!) в екзалтация и то,това е много силно фокусиране върху Аза, дори самия живот може да се свежда до едно себепосвещаване,самоопознаване и следване на много специфичен и индвидуален път.Опозициите могат да доведат до мрачните окраски върху характера и дори до интровертност (Сатурн е във воден знак, отделно и двете планети са психологически интровертни) и може да преодолеят огненото Слънце в голяма степен.Възможни са и обосновани страхове от неадекватност в определени сфери,както и свръхкритичност върху другите в същите както и липса на доверие ако се проектират опозициите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 23, 2008, 09:15:58 pm »
Очевидно е, че в практиката си използваме принципи от различни школи, затова не виждам смисъл да се спори. Между другото, античната астрология е била и остава да бъде много по-точна от съвременната, без да са намесвали Веста, Палада, Лилит, Хирон и дори транссатурновите. И това е факт.

Според мен в картата има следните ключови моменти:
- Слънце в марсов знак в опозиция с Плутон (и Сатурн)
- диспозиторът на Слънцето е в заточение
- Слънцето е в градуса на лунните възли.

Но по есенциален статус Слънцето е благоприятно поставено, т.к. се намира в знака си на екзалтация, освен това е в "радост" в 9 дом. Намира се в едно от афетичните места в хороскопа.
Марс е в знака на Венера и западен спрямо Слънцето (което се намира в неговата обител) - тук като че ли липсва импулс, липсва спонтанност. Освен това Марс има два трудни аспекта - опозиция със Сатурн и куинконкс с Уран. В случая това играе ключова роля при самоутвърждаването на родения, тъй като Марс диспозира Слънцето, а и все пак говорим за мъжка карта.
Водният елемент е в съществен недостиг в тази карта. Сигурно не му е лесно да изразява емоциите си, особено да ги вербализира.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 23, 2008, 09:59:15 pm »
В момента момчето има прогресивно Новолуние-по-скоро за него сега е актуално намирането на собствен път и осъзнаване на истинските му стремежи.

Забележи, прогресивното новолуние е и в съвпад с прогр. ретрограден Меркурий.
Стана ми интересно и погледнах кога Меркурий променя движението си по прогресия. Това се случва на около 15-годишна възраст - става стационарно-ретрограден в градуса на МС (и Хирон).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #23 -: Август 23, 2008, 10:04:46 pm »
Нямам намерение да споря,колкото до античната астрология,не мисля че е толкова ефективна в съвременния свят.Пък и преди нещата са се свеждали главно до определяне на основни събития и окраски на личността,което в момента е просто нисък процент от ползата на астрологията и като предиктивност и като опознаване на човешката индивидуалност.И това е факт. 8)

Колкото до картата на момчето,можем много да я нищим от всякакви ъгли и с различни системи и пак да няма сериозни противоречия в основните моменти,но поне за сега за мен това е безмислено-първо още нямаме отзив,второ лично аз не съм много за нищене на карта чрез посредник (т.е. дори и близък на личността,едва ли я познава в основи за да има съответната обективна оценка,още повече че до определена възраст повечето хора тепърва изкарват потенциала си наяве-ако самия човек се беше обърнал тук и за него тази тематика е проблем,едно разглеждане придобива повече смисъл,иначе мисля,че просто безплодно си хабим енергията).  ;)

« Отговор #24 -: Август 23, 2008, 10:06:22 pm »
Много ви благодаря за помощта,имате изключително точни попадения!Наистина ученическите му години бяха проблемни и се чувстваше изолиран от средата и тормозен от съучениците си.Действително в момента много се е затворил в себе си,мисли по цял ден и се изолира от всички.Не иска дори да излиза. Относно военното поприще-няма афинитет нито към него,нито към спорта.И все пак,понеже съм притеснена за бъдещето му,не би ли могло с помощта на хорар да зададете вие въпроса от мое име-ще има ли брак- и да видим какво ще се получи.Видях,че на едно момиче тук отговорихте доста обстойно относно нейния проблем.Моля ви! :) :'(

« Отговор #25 -: Август 23, 2008, 10:10:31 pm »
Цитат
ако самия човек се беше обърнал тук и за него тази тематика е проблем,едно разглеждане придобива повече смисъл,иначе мисля,че просто безплодно си хабим енергията).  Намигване
Абсолютно сте прав-не знам какво става в мислите му,а той самият никога няма да признае,че това е проблем.Нито би се обърнал с конкретен въпрос.Винаги е смятал,че е в състояние да се справя сам със ситуациите,често е отказвал помощ отвън.А се е нуждаел от нея.Има усещане за вътрешна сила.Но сега нещата се промениха.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #26 -: Август 23, 2008, 10:24:32 pm »
Ако в момента няма връзка,въпрос с хорар е безмислен просто-един такъв въпрос не може да обхване далечното бъдеще.

В близко бъдеще транзитите не говорят за възможности за сериозно обвързване.В следващия му Солар (периода април 2009-април 2010) има интересни предпоставки за активни и вероятно интимни взаимоотношения- има съвпад на Венера,Марс и Уран като Венера е Упр на 7 дом,Марс 2 Упр на 1 дом,а отделно Уран носи внезапно разкритие-обаче тъй като това е в соларния 4 дом нещата или ще са много скрити или може изведнъж да се прояват като някакви семейни начала.С натален Управител на 7 дом Нептун в 4ти на границата с 5ти това може и да е характерно за него като цяло-направо превключване от връзка към семейство(4ти дом) или даване на плод дете(5ти дом).

Прогресивната Луна в Близнаци през лятото на 2009 ще му е в съвпад с Венерата в 10 дом- може да изрази по-добре тогава чувства и емоции или да срещне подходяща личност,която да се завърти около евентуалната му работа или просто да се регламентира връзка пред света.Но проявлението на прогресивен аспект по-скоро зависи от личната настройка и рядко е в пълна сила подчинена на обстоятелствата.

За него е по-важно да се развива и като реализация сега и душевно като отваряне отколкото като поемане на сериозни отговорности,за които може да не е готов,нито сега да им е времето. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 23, 2008, 10:27:40 pm »
Тъкмо щях да питам, че би било добре да се допитаме до майката и виждам, че сте ме изпреварила  :)
Всъщност, за да съм сигурна доколко този час на раждане е точен, следва да задам един въпрос.
Има ли някаква промяна в заобикалящата го среда в рамките на миналата година? В семеен или приятелски кръг, в някаква група, към която принадлежи, макар че твърдите, че приятели няма.
Учудва ме млад мъж на 25-годишна възраст да се изолира от всякакви външни контакти. Сигурна ли сте, че не изживява някакво разочарование? Учи ли някъде, работи ли? Изобщо ли с никой не контактува?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Август 23, 2008, 10:32:27 pm »
Студент е,в момента взима магистрарура.До миналата година имаше кръг от приятели,но нещо го разочарова и се отдръпна от тях.Те бяха негови колеги.Не че изобщо не излиза-прави го само когато е по работа или за да отиде в университета.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #29 -: Август 23, 2008, 10:38:21 pm »
Мисля,че транзитния Сатурн в 1дом доста го е отрезвил по принцип не само по отношение на познати,а и отделно дава концентрация върху себе си и постигането на личните цели без излишни загуби на енергия и отбягване на несигурни посоки,личности и среди.

Приключилият транзит на Сатурн в 12 дом обикновено до сега не съм видял изключение- винаги носи необходимо разчистване-на съзнанието,живота и това на което се опира личността(включително и хора)-след него остава само това което за в бъдеще може да бъде източник на сила и сигурност и/или е в съответствие с пречистената или изкристализирала нова визия за собственото място/значение на самия човек.

« Отговор #30 -: Август 23, 2008, 10:39:48 pm »
До миналата година имаше кръг от приятели,но нещо го разочарова и се отдръпна от тях.
И аз на няколко пъти съм излизала така разко от приятелски кръгове. Обикновено си бизък с някой, който в последствие виждаш, че нито си важен за него, нито си важен за компанията. И айде - много им здраве!  ;) Аз прекъсвам контактите изведнъж. Може и той да е такъв случай. Създаването на нови  приятелства изисква нова среда. Като тръгне на работа ще си я намери. Не се притеснявайте. Това може да се окаже и негова сила - да знае кога да казва "не" и да не си губи времето и доверието. Както Sinyhe написа - сега прееживява повратен момент - прогресивно новолуние. Дайте му време.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #31 -: Август 23, 2008, 10:42:38 pm »
Цитат
Ако в момента няма връзка,въпрос с хорар е безмислен просто-един такъв въпрос не може да обхване далечното бъдеще.
Абсолютно сте прав.Благодаря за разясненията ,звучи доста обнадеждаващо.Точно от това имаме нужда понякога-да знаем,че се задава светлина в тунела. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 23, 2008, 10:59:19 pm »
Както Sinyhe написа - сега прееживява повратен момент - прогресивно новолуние. Дайте му време.

И да поотмине квадратът на транз. Сатурн към Венера, а после и към Луната. Мисля, че до тогава още предстоят промени в средата и обкръжението, докато не намери точното си място. Възможно е това да стане след преминаването на транз. Сатурн във Везни и на транз. Юпитер в Риби  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Август 23, 2008, 11:12:44 pm »
А иначе периодът около средата на декември 2008 се очертава да бъде интересен при момчето... Но това по-скоро като евентуална перспектива за промяна в професионален план, в по-нататъшния социален статус.
Докато "пробуждане" в чувствената сфера може да се очаква малко по-нататък, след като Венера направи ингрес в следващия знак по дирекция и след съвпада на дир. Марс с Венера (това предстои скоро).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #34 -: Септември 14, 2008, 04:26:42 pm »
Питам нещо важно.
Питам в 16,25

Да не ни спират парното и топлата вода.  ???
Байгънясах вече от тая уредена държава, де летото висяхме 1 седмица без никаква вода, даже студена, сега изтраяхме уж неква профилактика от 5 до 13 септември.
А сега кой ги знае. А на бързовари у студа треска ме тресе.  >:(

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Септември 15, 2008, 11:09:36 am »
Не знаете отговора, страх ви е да давате предсказание, което съвсем скоро ще му се разбере и то еднозначно верно ли ще е или не, или специално лично на мен не давате инфо?  :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Септември 15, 2008, 11:21:42 am »
Не съм гледала картата, Кайли.
Временно спирам да отговарям и да пиша по форумите... участието ми оттук нататък ще е минимално...
Напоследък започвам да губя всички, към които съм привързана трайно...
Вярвам, че ще се справите и без мен  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Септември 15, 2008, 11:42:04 am »
Временно спирам да отговарям и да пиша по форумите... участието ми оттук нататък ще е минимално...

Толкова много съжалявам! Така ми се иска да кажа нещо мило. Все пак не се изолирай прекалено. Ще ни липсваш!  :(

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Септември 15, 2008, 12:41:26 pm »

Я чакай малко, как ги губиш?
Плутон ли те забърса?  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 15, 2008, 01:05:06 pm »
Плутон ли те забърса?  ???

Още не е притиснал Луната ми, но всички симптоми са налице... засега без летален изход. Но е много болезнено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.