Купувачът е представен от Венера в Овен, която е в заточение. А продавачът от Марс на трон в Овен. Венера е в дома на продавача, което означава, че общо взето той ще диктува условията на сделката. Ако ти продаваш имот, тогава се гледа твоя 4-ти дом. В случая друг продава, а ти се явяваш в ролята на купувач. Неговият 4-ти дом е представен от Рак (4-ти от 7-ми) – това е имотът, който се продава. За да има сделка, трябва да има някаква връзка: 1/ между продавача и купувача (Венера и Марс) ; 2/ между имота и продавача от една страна и 3/ между имота и купувача, от друга страна. Също така се гледат 2-ри и 8-ми дом, които показват движение на парични средства. (твоят 2-ри е неговия 8-ми, и обратно).
В хорарната карта, важно значение има Луната, тъй като тя управлява също и кверента. В случая тя е управителка и на имота, което и придава още по-важно значение в тази хорарна карта. Луната прави сходящ секстил с Венера и Марс, което ме навежда на мисълта, че сделка ще има. Венера управлява твоя 2-ри дом и е в дома на купувача (ти си готова да дадеш едни пари). Обаче последният аспект, който сключва Луната, преди да напусне знака е квадратура с ретрограден Меркурий в Телец. Много внимавай с договорите и документите - Дали този имот има нотариален акт, вижте дали не е ипотекиран?! Ретро Мерка е поставен в 8-ми дом – може да не ви хареса цената и да имате нужда от допълнителен заем, за да купите имота, т.е. да не ви е „по джоба”, но това са само предположения.
Транссатурновите планети не се гледат, когато нямат нищо общо с въпроса. В случая Плутон щеше да има значение, ако ти продаваш дом (4-ти дом няма отношение към въпроса).