Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64678 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Още хорар
« Отговор #260 -: Май 15, 2009, 06:45:03 pm »
Може ли и аз да ви досадя с един хорарен въпрос. Знам, че е ретро Мерк, ама днес ме тресна възможността по главата и се размечтах.... ::). Та, въпросът е зададен днес в София, в 16:09 ч. и гласи : "Ще купим ли ателието над нас?" Уточнение - имаме собствено жилище, но малко ни отеснява вече, ателието над нас може да се престрои и да се разширим или да си го ползваме по предназначение - като кабинет и ателие. Говорили сме си десетки пъти "какво би било, ако...", докато днес изненадващо ми се навря в очите бележката "Продава се ... и т.н."

На пръв поглед картата ми се струва радикална, Луната не е без курс, кардинален кръст вероятно значи бързо развитие, не съм сигурна дали обаче въпросът е по 4 дом, тоест Козирог, тоест ретро Сатурн,  защото ние си имаме дом в момента, а това е покупка на втори имот...  Така де, ако пък включим транссатурновите, Плутон на ИС едва ли ще да е добра поличба. Въобще зациклям и съм дотук. Автохораруването ми винаги е провал, затова ще съм много благодарна на всички, които се включат.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #261 -: Май 15, 2009, 07:21:28 pm »
Хорарната карта е интересна, но някак неясна, смятам, че въпросът ще търпи развитие. Управителят на 4-ти дом, Сатурн, е в 12-ти, може би има нещо, което все още не знаете около този имот. Венера като управителка на Асц. /в случая представя теб/ намираме в 7-ми дом, в Овен. Там е и Марс, управителят на 7-ми дом, на трон. Първи-седми /Везни-Овен/ в случая много прилича на двойка - тя и той. Мисля, че той ще вземе решението.
Интересно е, че Везни управляват първи и втори дом, а Овен  - 7-ми и 8-ми. Това насочва вниманието към финансовата част на въпроса. Според мен личните средства няма да са достатъчни и ще мислите и за заем.
Луната намираме в 4-ти дом, в апликиращ секстил с Венера.
Според мен имате шанс с този имот, но при всички случаи трябва добре да обмислите всички аспекти на това начинание.  :)

И да не забравиш да разкажеш после  :). Ще ти стискаме палци.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #262 -: Май 15, 2009, 08:25:46 pm »
Купувачът е представен от Венера в Овен, която е в заточение. А продавачът от Марс на трон в Овен. Венера е в дома на продавача, което означава, че общо взето той ще диктува условията на сделката. Ако ти продаваш имот, тогава се гледа твоя 4-ти дом. В случая друг продава, а ти се явяваш в ролята на купувач. Неговият 4-ти дом е представен от Рак (4-ти от 7-ми) – това е имотът, който се продава. За да има сделка, трябва да има някаква връзка: 1/ между продавача и купувача (Венера и Марс) ; 2/ между имота и продавача от една страна и 3/ между имота и купувача, от друга страна. Също така се гледат 2-ри и 8-ми дом, които показват движение на парични средства. (твоят 2-ри е неговия 8-ми, и обратно).

В хорарната карта, важно значение има Луната, тъй като тя управлява също и кверента. В случая тя е управителка и на имота, което и придава още по-важно значение в тази хорарна карта. Луната прави сходящ секстил с Венера и Марс, което ме навежда на мисълта, че сделка ще има. Венера управлява твоя 2-ри дом и е в дома на купувача (ти си готова да дадеш едни пари). Обаче последният аспект, който сключва Луната, преди да напусне знака е квадратура с ретрограден Меркурий в Телец. Много внимавай с договорите и документите - Дали този имот има нотариален акт, вижте дали не е ипотекиран?! Ретро Мерка е поставен в 8-ми дом – може да не ви хареса цената и да имате нужда от допълнителен заем, за да купите имота, т.е. да не ви е „по джоба”, но това са само предположения.

Транссатурновите планети не се гледат, когато нямат нищо общо с въпроса. В случая Плутон щеше да има значение, ако ти продаваш дом (4-ти дом няма отношение към въпроса).

*

Nebesna

« Отговор #263 -: Май 15, 2009, 08:31:27 pm »
А, между другото, просто може да се забави прехвърлянето на собствеността върху имота, заради ретро Меркурия. Като цяло не е лоша картата.

*

veshti4ka

« Отговор #264 -: Май 15, 2009, 08:41:36 pm »
абе от много време ме човърка да задам един въпрос, ама все не смеех да ви ангажирам, защото знам, че всички сте на работа и едва ли ви е до моят въпрос. но пък ако някой има желание моля да ми отговори  ;D

кога ще започна работа - Варна 20:15часа на 15.05.2009г.  /за пояснение - безработна съм и постоянно търся работа/

моят Мерк си е ретро по дефиниция, така че не ме притеснява това  ;D  хабер си нямам от хорари и затова питам иначе сама бих се оправила  :(

*

Nebesna

« Отговор #265 -: Май 15, 2009, 08:44:56 pm »
На хорарни въпроси, мила, се отговаря само с "ДА" и "НЕ". Можеш ли да си преформулираш въпроса?

*

veshti4ka

« Отговор #266 -: Май 15, 2009, 08:52:49 pm »
уф че съм ряпаааааааааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  бе то от възрастта мойто - забравям, не чувам, не помня, не виждам  ;D ;D ;)  ей го на - коригирам се:

ще започна ли работа до 1 месец?
или ще започна ли работа скоро? - 20:27 часа

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #267 -: Май 15, 2009, 09:30:51 pm »
уф че съм ряпаааааааааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  бе то от възрастта мойто - забравям, не чувам, не помня, не виждам  ;D ;D ;)  ей го на - коригирам се:

Ееее..... сега го " омаза" съвсем  хорара, ама за работа най-добре
да се гледа натала и прогностика.
" забравям, не чувам, не помня, не виждам  " - това може да е от ретро Мерка, но най -добре да се опиташ първо да влезнеш в "работна форма"  :)
Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

« Отговор #268 -: Май 15, 2009, 09:35:29 pm »
Ти се управляваш от Марс (първи управител на Скорпион). Марс е в 5-ти дом, което ме навежда на мисълта, че си се отдала по-скоро на любими и творчески занимания, отколкото активно да търсиш работа. И, мила, като гледам този ретро Сатурн на МЦ ще има забавяне. А и Венера - управителката на 6-ти дом в хорарната карта е в падение в Овен и кротко си стои в 4-ти дом. Не, че хич не работиш. Поработваш си нещо, ама в къщи и гаче ли чакаш работата сама да те намери- Венера се е запътила към Марс, не Марс към Венера....Като гледам тази карта повече ми се струва, че работата ще те намери (венера в сходящ съвпад с Марс), не ти нея. Луната, която е съуправител на въпроса е в секстил с Венера и Марс, което е показател за това, че ти си емоционално ангажирана с въпроса. Луната е в трети дом - търси по обяви. Последните аспекти, които сключва Луната, преди да напусне знака е квадрат със Слънце в 6-ти дом, което е по-скоро "НЕ". И после квадратът с ретро Мерка в Телец хич не е хубав за събеседване или за сключване на договори.

Ако искаш творческа професия (по Венера), изчакай да мине в Телец, където е на трон. Тогава и Меркурий става директен, а и Сатурн от утре. Ще има по-положителна промяна в астрологичната ситуация.

*

Asol

• 4140
« Отговор #269 -: Май 15, 2009, 09:37:57 pm »

Ееее..... сега го " омаза" съвсем  хорара, ама за работа най-добре
да се гледа натала и прогностика.
" забравям, не чувам, не помня, не виждам  " - това може да е от ретро Мерка, но най -добре да се опиташ първо да влезнеш в "работна форма"  :)

Аспект между господаря на асцендента и планетата управляваща 6 или 10 дом. Или между Слънцето и управителите на 6 и 10 дом.

*

Nebesna

« Отговор #270 -: Май 15, 2009, 09:48:41 pm »
Наталът е водещ при избора на професия. Добре е да се погледне соларния хороскоп, когато човек търси работа. Обаче тя зададе хорарен въпрос.

*

veshti4ka

« Отговор #271 -: Май 15, 2009, 09:50:38 pm »
бре да му се невиди и тука ли се види, че съм се отдала на мързел  ;D ;D ;D

благодаря ви ама много много много  :-* :-* :-*
 аз само по обяви си търся, обаче забелязвам, че май повечко се спекулира с думата "криза" за да намаляват заплатите само и ми предлагат едни работи дето се бачка по 6 дни седмично по 10-12 часа и то за някакви мизерни 300лв  :-X  затова и май вече ми мина мерака да ровя в обявите и си кютам - чета си, занимавам се ароматерапия и понякога помагам на някоя заблудена душа да мине на другия бряг  ;)  но все пак си е друго да имаш и заплата  :-[

*

veshti4ka

« Отговор #272 -: Май 15, 2009, 10:06:25 pm »
ма то е ужас в солара бе хора - обърнати оси и в съвпад май  >:(  МЦ от солара е на 2,5* от натален ИЦ - това ми намирисва на приключване на текуща кариера - ама кат нямам такава идея си нямам как да го интерпретирам  :(
отделно има и друго:
МС /прогресивен/ в 5 соларен дом - мързееееееееел
натално управител на 6 дом /в 4 дом/ е в тригон с управител на АС /в 8 дом/ и със самото АС
натално върхът на 5 и 6 дом е в един знак /туй май беше интерсептиран знак/
соларният връх на 6 дом е в 12 натален

бе грозна картина е май  :o

обаче едно ме крепи - управителят на 2 дом /натален/ по дирекция ми прави тригон с Локус Фортуна /натална/ в 8 дом - тая година де  ;D ;D ;D  а пък Фортуната принципно натално е в тригон със Слънцето ми в 1 дом  ;D

*

Skarlet

« Отговор #273 -: Май 15, 2009, 10:21:43 pm »
На хорарни въпроси, мила, се отговаря само с "ДА" и "НЕ". Можеш ли да си преформулираш въпроса?

Абе,вие сте изписали цели фермани,докато се шматкам.  ;D Що я караш да си преформулира въпроса? Въпросът си е много читав и си има начини да се отговори "кога" с разликата в градусите на планетите имащи отношение към въпроса.

*

Skarlet

« Отговор #274 -: Май 15, 2009, 10:39:57 pm »

кога ще започна работа - Варна 20:15часа на 15.05.2009г.  /за пояснение - безработна съм и постоянно търся работа/

На мен малко ми е замътен вече мозъка от биричката,дето си пийнахме,но мисля че най-рано след месец и най-късно след 3 месеца.Сатурн на МЦ е ретро и забавя нещата,също и ретро Мерка-упр. на МЦ.

*

Nebesna

« Отговор #275 -: Май 15, 2009, 10:47:33 pm »
Нали първо требе да се каже ще стане ли работата, пък после да му мислим кога? И аз не виждам да стане до 1 месец.

« Отговор #276 -: Май 15, 2009, 10:48:38 pm »
Явно около 20 ч се сещаме да питаме разни въпроси и Сатурна все е ретро на МС  ;D

А на Вещичка за "кога"-то - има 6 градуса между Венера и Марс - 6 дни, 6 седмици... ::) Доколкото знам хорара е за период до 3 месеца, така че не може да е 6 месеца. Вещичке, защо не видиш предложениягта за почасова работа? Ако не си решила точно с какво да се занимаваш за дълъг период от време това е също вариант.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #277 -: Май 15, 2009, 11:04:28 pm »
Нали първо требе да се каже ще стане ли работата, пък после да му мислим кога? И аз не виждам да стане до 1 месец.

Виж кво,не ме карай да мислим толкова сега.  ;D Не видиш ли,че Марс-а ще направи секстил с Мерка след 11 градуса? Марса е в кардинален знак-часове,но е в следващ дом-години/месеци/ и туй е равно на седмици. 11 седмици праи гору долу месец и половина.Луната е във фиксиран знак, но в падащ дом- пак седмици.Ще направи секстил с Венера/упр. на 7 дом-възможно интервю/ след 4 градуса-след около 4 седмици. След 10 градуса ще направи секстил и към Марс /упр. на асц./- станаха 2 месеца и половина.

*

veshti4ka

« Отговор #278 -: Май 15, 2009, 11:08:10 pm »

А на Вещичка за "кога"-то - има 6 градуса между Венера и Марс - 6 дни, 6 седмици... ::) Доколкото знам хорара е за период до 3 месеца, така че не може да е 6 месеца. Вещичке, защо не видиш предложенията за почасова работа? Ако не си решила точно с какво да се занимаваш за дълъг период от време това е също вариант.

хъммм за туй пък изобщо не ми е идвало на ума  :o  ;D  ще взема да проверя из обявите в понеделник, че то утре събота - едва ли ще има някакви обяви...

тенкю много и на теб Скарлетка  :-*  то са е видяло, че ще се лежкуни я на дивана, я на поляната още един-два месеца  ;D ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #279 -: Май 15, 2009, 11:21:59 pm »
Да уважим въпроса и на Диди.  ;D Кали сигурно е направила картата по Плацидус,та й излизат така домовете.Но аз съм учила и чела,че хорарните карти се правят по Кох. Пък,който която домова система избере,с нея да работи.  ;D

С този ретро Плутон направо не виждам скоро да стане. Плутон управлява твоя 2 дом-парите и е неаспектиран. Пари нема-действайте!  ;D Но по принцип не е невъзможна покупката. Управителят на асц.-питащата/ти/ е в 7 дом в съвпад с упр. на 7 дом/продавача/,пък са и в кардинални знаци. Обаче има нещо гнило в Дания.  ;) Луната във фиксирания Водолей,че и в следващ дом върви стремглаво към квадратура със Слънцето ,като първо ще съвпадне с Юпитер и Нептун/Юпитер управлява 3 дом-документите/. Има нещо неуредено/тайно/ и не както трябва в документите на имота. А пък този Плутон на ИЦ може да донесе някакви проблеми с канализацията/покрива/ на по-късен етап или просто няма да има сделка- дом на края на нещата. С тези Венера и Мрас в кардинален дом и знак има опасност да прибързате и двете страни.То е ясно,че продавача бърза да си продаде имота,но моето мнение е да не прибързвате.