Здравей Гост

Sinastria ?

• 83 Отговора
  • 22907 Прегледи
*

АН

Sinastria ?
« Отговор #60 -: Септември 10, 2006, 09:31:47 am »
Цитат
Някой от вас знае ли повече за аспектите които слючват лунните възлите?
съвсем  схематично:
- квадратите - сили, фактори, събития, които ни отклоняват от задачите, избрани за тоя живот, при това са ни отклонявали и в предишни животи.
- съвпадите - със Северен възел - нови кармични уроци; с Южен - стари кармични уроци, които изживяваме пак. Ако и с двата възела имаме съвпади, т.е. опозиция - много силна кармична програма, при това трудна.
- тригоните - лесно усвояване на важни уроци, при това явно полезни и благоприятни, стига да си направим труд да ги учим.

*

Valda

• *
  • 377
Sinastria ?
« Отговор #61 -: Септември 10, 2006, 07:05:54 pm »
Цитат
- квадратите - сили, фактори, събития, които ни отклоняват от задачите, избрани за тоя живот, при това са ни отклонявали и в предишни животи.

Ама как е възможно все да попадам на такива дето ме отклоняват от правия път :D

Би ли ми разяснила моя Венера съвпад с негов Северен възел - кой за кого е кармичен урок и какъв?

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #62 -: Септември 11, 2006, 03:13:50 pm »
Цитат
Би ли ми разяснила моя Венера съвпад с негов Северен възел - кой за кого е кармичен урок и какъв?
може би на човека с Възела му е време в тоя живот да си преразгледа кармичните модели в любовта, и то с твоя помощ :) Може и моделите по другите аналогии на Венера:)

Нищо много по-различно от основната символика на планети и аспекти.
То не че взаимоотношенията ни винаги се подчиняват на разум и логика, но ако са кармични, още по – рядко са логични:)

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #63 -: Септември 11, 2006, 06:17:12 pm »
A kogato moia severe e v suvpad s Jupiter na partniora , a negovia severen e v tochen sesktil 0`04gradusa s moia Jupiter tova ne e li dvoino podchertavane ? S Jupiter kak da go razbiram, neshto kato uchene i vzimane na 2ro vi6she :)
« Последна редакция: Септември 11, 2006, 06:20:02 pm от edna »

Sinastria ?
« Отговор #64 -: Септември 12, 2006, 07:20:29 am »
"А какво означава "умряла връзка" "

Според мен връзка в която е ясно ,че липсва живец.Когато някой ти казва ,че се е променил в рамките на няколко месеца,желанията му също.Това е несериозно.Нека приятелството ни се запази.А нима има такова?Губиш доверието си в него,не можеш да му вярваш ,че утре няма да реши че и приятелството ви не му е нужно.За каква връзка говорим тогава?

*

Valda

• *
  • 377
Sinastria ?
« Отговор #65 -: Септември 12, 2006, 12:56:37 pm »
Трудно ще се "разкачите" при кармичните аспекти ,които описа. Може да бъде мъчително и за двамата, но трудно бихте прекратили връзката.

*

nkara

• *
  • 172
Sinastria ?
« Отговор #66 -: Септември 12, 2006, 01:41:08 pm »
Това с разкачането си е самата истина  :angry: ,с моя бившия имаме мое Слънце съвпад снеговия южен възел,мой северен съвпад с неговата Луна ,мой южен възел съвпада с неговото Слънце ,моя Юпитер съвпада с негов северен възел +квадратура и секстил Слънце -Сатурн,Сатурн-Слънце.Е,да си кажа да сме се разделили -Да,да ама НЕ! :o Трудно е при всички случаи. :(  

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #67 -: Септември 12, 2006, 01:58:52 pm »
И аз имах такава синастрия с една голяма моя любов, аспектите ги споменах в една съседна тема за "среща с познайник от минал живот"... наистина много трудно се "разкачват" съдовете, ако изобщо е възможно - физически връзката може да е отдавна приключила, но в ментален, емоционален, духовен и енергиен план продължава да живее още дълго...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nkara

• *
  • 172
Sinastria ?
« Отговор #68 -: Септември 12, 2006, 02:46:32 pm »
Има нещо,което ми е направило впечетление при такива връзки.Съществува циклична последователност при отношенията.Първо едно събитие се случва на единия от тези връзки,а след това и на другия,като луда надпревара с партньора,а везната никога не отмерва равно.Та мисълта ми е,че стремежа за взаимно доказване ни поставя в положението на ЖЕРАВА и ЧАПЛАТА :lol: .

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #69 -: Септември 12, 2006, 03:47:16 pm »
От чисто астрологическа гледна точка - да, възможно е, особено ако и при двамата партньори има планети в едни и същи или много близки градуси от даден кръст. Нещо като "Zero Aries Point" или "точката на Овена" - активира се при преминаване на Слънцето през точките на равноденствие и слънцестоене, а и от други планети, преминаващи през кардиналния кръст също, независимо през кой знак - Овен, Рак, Везни или Козирог.

В такива случаи транзитите на 'Сатурн и сие' просто няма начин да не бъдат усетени и при двамата почти по едно и също време. Ето това е "ефектът на скачените съдове"...  :o  :blink:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

Sinastria ?
« Отговор #70 -: Септември 13, 2006, 10:31:05 am »
Цитат
Цитат
Някой от вас знае ли повече за аспектите които слючват лунните възлите?

съвсем схематично:
- съвпадите - със Северен възел - нови кармични уроци; с Южен - стари кармични уроци, които изживяваме пак. Ако и с двата възела имаме съвпади, т.е. опозиция - много силна кармична програма, при това трудна.

...

мдааааааааааааааааа,

завчера от вълнение бях объркала кой с кого съвпада с лунните възли на моя познайник в темата "среща с познайник от минал живот..."

та значи, ето как е:
с неговия Северен възел моята Венера е в съвпад (2о35 а), а моят Уран е в опозиция (-1о53 а)

тъкмо се зачудих, че той има уроци и стари и нови с мене, пък аз какво - и току-сега забелязвам, че неговият Юпитер е в квадрат (-2о24 а) с моя Северен възел, значи и за мене уроци има  ;)

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #71 -: Септември 23, 2006, 06:12:03 pm »
"Существуют разные лекарства от любви, но нет ни одного надёжного"

Ф.Ларошфуко

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Sinastria ?
« Отговор #72 -: Септември 24, 2006, 09:44:13 pm »
Тъй като не си падам много по наблюденията а предпочитам действието ви питам:
Е ли възможно да контролираш по някакъв начин "скачените съдове" или поне да направляваш процесите или въобще нещо може ли да въздейства?Нали целта е да се отработи някаква житейска ситуация,за да се свърши най-накрая?Как се разбира коя е тя?След като нещата зависят от мен искам да ги реша и да продължа напред.Някой има ли идея как?Вие опитвали ли сте?

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #73 -: Септември 25, 2006, 09:31:46 am »
Цитат
Тъй като не си падам много по наблюденията а предпочитам действието ви питам:
Е ли възможно да контролираш по някакъв начин "скачените съдове" или поне да направляваш процесите или въобще нещо може ли да въздейства? Нали целта е да се отработи някаква житейска ситуация, за да се свърши най-накрая? Как се разбира коя е тя? След като нещата зависят от мен искам да ги реша и да продължа напред.Някой има ли идея как? Вие опитвали ли сте?
Ами какво да ти кажа... специално в междуличностните отношения сякаш не ми се е случвало да "отработвам" повтарящи се /синастрични/ ситуации. Според мен "съдовете" се разкачат тогава, когато идва точният момент да бъдат разкачени. Дали е възможно ситуацията да бъде "под контрол" не мога да кажа.
Има ситуации, на които ние сме подвластни, а не те на нас и всеки опит за налагане на контрол вместо да донесе позитиви, може да се окаже и пагубен. В такива случаи контролът не само ти се изплъзва, а и самият стремеж да се контролира енергийния поток нарушава състоянието на невидим баланс.

В други житейски аспекти обаче неведнъж съм забелязвала как една и съща ситуация или статукво се повтаря като в /"прокълнат"/ омагьосан кръг - в такива случаи нерядко имаш усещането, че сякаш си гледаш живота като "на филм", - докато вредният модел не бъде разрушен. Всеки край съдържа в себе си и началото.

От личен опит мога да споделя само следното в отговор на въпроса ти "как се разбира коя е тя?" - конкретната житейска ситуация, която трябва да се отработи и свърши - ситуациите, които имат нужда от промяна, имат 'навика' до тогава да ни 'удрят' по главата, докато най-накрая не си отворим очите и не осъзнаем всички "как?" и "защо?". Отговор на тези въпроси можем да потърсим не само вътре в себе си, а и да го видим в конкретните му проявления  и "навън".
Лично за мен щом една ситуация започне непрекъснато да се повтаря, при което си мислиш, че реагираш по 'правилния' начин, но въпреки това тя вместо да се променя се влошава и напрежението ескалира, това е сигурен знак, че нещо не е наред в теб самия и в начина, по който реагираш - светва ти една червена "лампичка", която алармира за грешка в "системата". В момента, в който положиш необходимите усилия да промениш статуквото, тоест повтарящия се "модел", идва един друг момент, в който затвореният кръг се разкъсва и се чувстваш свободен да вървиш напред...  B)  :)
« Последна редакция: Септември 25, 2006, 10:00:50 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nkara

• *
  • 172
Sinastria ?
« Отговор #74 -: Септември 30, 2006, 07:11:24 pm »
Днес се бях замислила за неосъществените връзки и се сетих какво бях чела преди години.

МАРС В ХОРОСКОПА НА ПАРТНЬОРА  :(

Аспектиран с Юпитер не обещава добри шансове за узаконяване на връзката,а със Сатурн при критични аспекти тя навярно ще се провали.

Погледнах си картата с моя бившия и гледам Юпитерчо съвпад с Марс :P  

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #75 -: Септември 30, 2006, 08:01:59 pm »
Не знам дали в случая с аспектите, които изброяваш, е приемливо да се правят каквито и да било обобщения. На мен пък синастричните "хард" аспекти Марс-Юпитер, Марс-Сатурн ми действат доста стимулиращо, стига да не са в някоя колегиална /или "приятелска"/ синастрия с жена.

Дори в книгата на Лиз Грийн за Сатурн се споменаваше за тези аспекти - предимно се визират тъй наречените "предизвикателни" аспекти между Марс и Сатурн в синастрията, че в началото не е изключено да има и 'горещи' (Сатурн -  :blink: ) страсти, и наистина първоначално такова може да бъде усещането, впоследствие обаче "картинката" се изчиства, когато на единия или на двамата му/им 'просветне' какво всъщност предизвиква такъв тип реакция ...  :huh:

Така че не всичко е въпрос на "хармонични" и "класически любовни" аспекти в една синастрия - има двойки, при които дори квадратурите между Марс и Уран действат стимулиращо, а не толкова "внезапно разделящо"  :P  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nkara

• *
  • 172
Sinastria ?
« Отговор #76 -: Септември 30, 2006, 11:44:01 pm »
Нямах намерение да обобщавам нещата,цитирах по памет от книга на Александър фон Пронай,но за Юпитер-Марс имам достатъчно наблюдения. Четири приятелки живеят с подобна връзка на двете планети с избранниците си,но нямат брак,моята персона също.С настоящия ми мъж имаме квадратура Марс-Юпитер :P  B) .Интересно ще ми е да видим при други двойки как са се развили отношенията при тази комбинация на планетите.

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #77 -: Октомври 01, 2006, 11:08:18 am »
Не знам, може би това е субективното ми усещане на аспекта, имайки предвид, че по-натал го имам, макар и с доста широка орбиса... а пък за Юпитер в 7ми някъде бях чела, че търси "широки и далечни хоризонти" чрез и във връзките си  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Sinastria ?
« Отговор #78 -: Октомври 02, 2006, 12:57:34 pm »
Цитат
Дори в книгата на Лиз Грийн за Сатурн се споменаваше за тези аспекти - предимно се визират тъй наречените "предизвикателни" аспекти между Марс и Сатурн в синастрията, че в началото не е изключено да има и 'горещи' (Сатурн -  ) страсти, и наистина първоначално такова може да бъде усещането, впоследствие обаче "картинката" се изчиства, когато на единия или на двамата му/им 'просветне' какво всъщност предизвиква такъв тип реакция ... 

Сатурн съвпад Мой Марс в Моя осми дом - добре,че понякога забравям да се грижа за "чистотата на картинката" :)

А самият Юпитер ранен в седми и без синистриални аспекти към Марс предразполага към нелегализирана връзка. И при мен е така  :) И то продължаваща цели 12 години  :)

Sinastria ?
« Отговор #79 -: Октомври 02, 2006, 08:23:01 pm »
Така че не всичко е въпрос на "хармонични" и "класически любовни" аспекти в една синастрия - има двойки, при които дори квадратурите между Марс и Уран действат стимулиращо, а не толкова "внезапно разделящо"
Lillie,
А какво ще кажеш за съвпад между Уран и Марс ?